Şimdi Ara

CENAZE... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
1
Favori
10.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim anlatmak istedigim sey de bu.kisa vadeli dusunmeliyiz cunki kisa vadeli bir ulkede yasiyoruz! bu soylediklerim bir isyan degil gercekler sadece.ne kadar istemesek de bu boyle malesef.bugun batinin teknolojisi olmasa birakin elektronik cihazlari daha elektirigimiz bile olamazdi ,hala gaz lambasi kullaniyor olurduk.donumuza kadar batiya ve cin'e muhtaciz ve bu hep boyle olacak.turkiye kalkinamaz.zeka ozurlu bir insanla akilli bir insan arasindaki fark ne ise turkiye ile bati arasindaki fark da aynidir.ilk yapilan bilgisayar yanlis bilmiyorsam bir tenis kortu buyuklugunde ve 0.2Hz hizindaydi.2x2=4 islemini bile yarim saatte yapiyordu.bir turk ''ne gerek var buna,2 kere 2 4 iste''der gecer,birsey yapmadan oturur ve ilerisini dusunemez.o gun o komik makinayi yapan adamlar bugun notebook'lari ,P4'u yaptilar ve yarin cok daha ucuk seyler yapacaklar.biz de okuzun trene baktigi gibi sadece bakacagiz ve ''vay beee.adamlar yapiyo yawww'' diyerek alip tuketecegiz.bugun turkiye semiconductor coplugudur,ordumuz american ordusunun coplerini milyarlarca $ odeyerek satin aliyor vs...bunlar saymakla bitmez.istikbal artik goklerde degil semiconductor'dedir.dusunsenize turkiye ve semiconductor uretmek...ak ile kara kadar zit kavramlar.dogada avci ve av vardir.biz malesef av oluyoruz.cunki kafamiz calismiyor, ne kendimize ne de yaptigimiz ise saygimiz yok.bu degismez bir gercektir.uretken olmaya,yaratici olmaya ve ulkemizi degistirmeye calismamaliyiz.bu hic bir ise yaramaz sadece kendi omrumuzu tuketiriz.cozum ya sisteme uymak ve icmizden bazi seyleri silip atmak yada akilli insanlarin ulkesine goc etmek.beni bu soylediklerim icin ve ulkemden nefret ettigim icin vatan haini zannetmeyin.ben vatan-millet-sakarya sayiklayanlardan bin kat daha milliyetci bir insanim.bu zor cihazi dunya standartlarinda ve iyi yaptim, uzerine de ''turk malidir'' yazdim.bu konu uzerinde yillarca bile konusabiliriz ama hic bir yarari yok,geregi de yok...bu konuyu benim durumuma dusmesi muhtemel olan arkadaslari uyarmak icin actim.cozum ortada..ya kal sisteme uy yada goc et...saygilar....

• ya kardeşim nasıl olmuş böyle birşey, farad var diye okuldan atılmak.
    82 yılının "elo elektronik" dergisi var bende. oradada farad değerli kondansatörlerden bahsediyor.
    bahsetmeyi bırak üretiliyor yani o senelerde.
    bu hoca kaynak elektrik dergisinde de arasıra yazılar yazıyor sanırım. al bu dergiyi
    git hocanın yanına.
    neyse geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elek -- 11 Ekim 2006; 19:44:09 >
  • ben de o zaman aynen dediğiniz gibi yapmıştım. o dergiyi ve yanında bir usa menşeli bir kitap ile birlikte yanına gitmiştim. Vatandaş da zaten buna bozulup taktı ya...
  • Kartı tasarlamışsın.Neden üretmediniz kendiniz?Sermaye mi yetmedi?Amfinin uretilmemesinin sebebi nedir anlamadım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: untayk

ben de o zaman aynen dediğiniz gibi yapmıştım. o dergiyi ve yanında bir usa menşeli bir kitap ile birlikte yanına gitmiştim. Vatandaş da zaten buna bozulup taktı ya...

ne adammış bu ya .yazık yazık.böyle hocalık olur mu yahu.bu hocaya şimdi bu olayı hatırlatsak
    e-posta ile falan. hatırlayıp vicdan azabı çeksin bari.
  • quote:

Orjinalden alıntı: minicikdev

Kartı tasarlamışsın.Neden üretmediniz kendiniz?Sermaye mi yetmedi?Amfinin uretilmemesinin sebebi nedir anlamadım?

evet burak kardeşim ne oldu birde senin ağzından dinleyelim.küfürler uçuşmuş havada. bu forumdakilerle ne alakası var bu işin.bir anlat şu olayı bütün boyutları ile.belkide değerlendirilir bir şekilde bu cihaz bellimi olur.
    hemen terk etmeye kalkma memleketi.bazı insanların başına ne belalar, dertler geliyor bu memlekette.
    sakin ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elek -- 13 Ekim 2006; 18:57:26 >
  • quote:

selamlar.
    arkadaşlar BURAK kardeşimiz olayın açıklamasını yapmıştı kendi lisan-ı halince , ancak forum yönetimince kısa bir süreliğine uzaklaştırılmış cevabi yazısındaki kelimalar yüzünden.
    Olayın özeti şöyle:
    bir firmada yaklaşık 1 yıl gibi çalışarak bu cihazın biraz daha basit bir şeklini gerçekleştirdi. ancak bu proje hiçbir zaman üretime geçirilmedi.
    Bunun üzerine arkadaşımız işten ayrılarak kendi imkanları ile bunu üretmeye karar verdi. Burada da karşısına laboratuar ve imkansızlıklar çıktı maalesef.
    En azından birkaç test cihazını temin edebilmek uğruna bir zamanlar benim de çalıştığım bir firmaya proje olarak benzeri bir cihazı geliştirdi. Ve bu yaklaşık 7-8 aylık çabanın sonucunda birkaç laboratuar cihazını ücret olarak aldı. bu dönem içerisinde de sektörde iyi bilinen bir firmada pro-audio cihaz tamiri yaparak geçimini sağlamak zorunda kaldı. Bunun manası ise geceleri sabahlamak zorunluluğu !!!
    Bu kez tamir servisi olarak çalışan firma projeye heveslendi. Son aşama resimlerdeki cihaz oldu. Ve tam üretim aşamasında o firma da , yan çizerek " bu kadar maliyetli olacağını düşünmüyorduk !!! " dedi. Halbuki işin başlangıç günlerinden beri maliyet kabaca belli idi ve bir artış da olmadı son aşamada.
    Cihaz test edilirken CROWN marka cihazla karşılaştırıldı ve aradaki fark tamamen ihmel edilebilecek seviyede idi. Ancak fiyatı , INTER-M marka uzakdoğu malı paçavra bir cihazla oranlanmaya kalkıldı. Zaten olayın bu kısmı niçin ilerleyemediğimizi ve zihniyetimizin bozukluğunu anlatmaya sanırım yeterli olacaktır.
    Kardeşimiz bu can acısı ile yazdığı kötü kelimelere bu yüzden diyecek birşey bulamıyorum. Yine de tüm arkadaşlardan , dostumuz adına özür diliyorum.
    Saygılar.

Arkadaşın uzaklaştırılmış olduğu süreçte böyle bir cevap yazmıştım.
    Sebep tabii ki hep başımızda olan sorun: sermayesizlik ve bu yüzden sermayesi olan kişilere olan ihtiyacımız ve buna karşılık onların yatırım , ar-ge ve harcama yapmadan çok para kazanma talepleri...
    Bu forumdakilerle maalesef ilgisi , benzer durumlara düşme ihtimali ( ki bu çok yüksek bir ihtimal ve kendim belki onlarca kez bu duruma düşmüş bir mağdur kişilerdenim maalesef !!! ) sadece...
    Saygılar.

• Peki bahsedilen amfinin üretimi için ne kadar sermaye lazım?
    Rakamlarla konuşmak daha sağlıklı.
  • ::(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stake -- 20 Ekim 2006; 14:25:45 >
  • untayk arkadasima tesekkur ederim.yasadigim olaylari benden daha iyi acikladi.bu konuda daha fazla aciklama yapmak istemiyorum.cunki cok doluyum ve baslarsam gene basacam kufuru...o yuzden gereksiz. zaten yeterince aciklama yapildi bu konuda sanirim... ayrica turkiye gibi geri kalmaya mahkum olan, ekonomisi sadece ithalat ve AL-SAT mantigina dayali olan bir ulkede boyle bir cihazi uretmeye kalkmak sacmalik! uretilse bile satilamaz.benimki bir hayaldi..duvara tosladim aklim basima geldi.beni yanlis anlamayin ama uretim yapabilmek icin bu piyasada senelerdir 5 para etmez koyun surusu bir ton yalanciyla ugrastim ve biktim artik! 10 dakika daha ugrasmaya kalkarsam kanser olacam.yeter! bu konuyu forumda dile getirmemin amaci untayk arkadasimizin da belirttigi gibi benim durumuma dusmesi muhtemel olan arkadaslari uyarmaktir.TURKİYE'DE ELECTRONİC'TEN PARA KAZANİLMAZ!!! (cok spesifik ve kopyalanmasi mumkun olmayan isler haric) TURKİYE'DE SEDECE TİCARETTEN VE KAZIKLAMAYLA PARA KAZANİLİR!!! kendi adima yapabilecegim seyler cok sinirli malesef.ticaret bilmiyorum , adam kaziklama ve dolandiricilik konularinda becerim yok.cocuklugumdan bu yasima kadar bu isle ugrastim ve kendi capimda resimlerini gordugunuz cihazi A'dan Z'ye hatasiz tasarlayabilecek,tek seferde calistirabilecek ve daha iyisini yapabilecek hale geldim.fakat bu bos bir is. turkiye sartlarinda anlami ve degeri = 0 . yeni bir cikis kati calisma mantigi uzerinde ugrasiyorum.henuz yapilmamis birsey.eger olursa projelerini yaptigim firmanin yurt disi baglantilarini kullanarak bu sistemin mantigini yurt disina satmaya calisacam.eger olursa (ki bu da cok zayif bir ihtimal ama insallah olur) oradan gelecek paranin faiziyle hic birsey yapmadan sadece yiyici olarak yasamayi dusunuyorum.bu da olmazsa ya butun calismalarimi cope atip bu topluma ayak uydurup yozlasacam yada bu ulkeden defolup gidecem... saygilar

• yazdigim seyler cok karamsar ve sert olabilir.kusuruma bakmayin.yillarin birikimi bu...
  • ayrica bir konuyu daha belirtmek isterim.benim bu isi yapmaya gucum yetmedi fakat projesinin kullanim hakkini sattigim firma bu cihazin bir benzerini hayata gecirdi ve satiyor.yaptigim iste hic bir hata cikmadi.bu da benim icin bir gurur kaynagi.keske gurur ile ev , araba alinabilseydi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: |burak|

yazdigim seyler cok karamsar ve sert olabilir.kusuruma bakmayin.yillarin birikimi bu...

Haklısın sevgili Burak... Bu ülkede maalesef kafası çalışan ve idealleri olan insanlar sürekli acı çekiyor. Benim mesleğimin elektronikle bir alakası yok ama çok fazla zevk aldığım için kendi çapımda eğlendiriyor beni. Seni o kadar iyi anlıyorum ki... Üniversitedeyken senin o prof. türünden varlıklar benim de başımda vardı. Biliyor musun? Bunların bazılarının kompleksleri olur. Öğrencisi karşısında acız duruma düştüklerinde bulundukları mevkiinin avantajlarını kullanmaya başlarlar. Aslında bunlar bilgi yoksunu insanlardır. (Hepsi için demiyorum tabii ki bu türler için...) Zamanında bir şekilde Prof. olmuşlardır bir kere.... Kendilerini asla geliştirememişlerdir. O öğrenme hevesi içerisindeki, idealleri olan gençleri törpülemeye yarar bunlar. Soğuturlar. Maalesef ki bu türlerden Türkiye coğrafyasında sıkça bulunur.

Üniversiteden sonra da iş bulma çabası başlar. Yine idealler yoktur ortada. Bir yere gireyim çalışayım da üç beş kuruş kazanayım kaygısı başlar bu sefer de... Her neyse yazacağım ama ipin ucu da kaçacak, burada bırakayım.

• selam anfiniz çok çok güçlü olabilir süper dizayn edilmiş olabilir ama adı üstünde cenaze olmuş artık altın olsa gözümde değil bu anfinin neresi kral bee yerinden kalkan amatörler hazır kit alıp devre yapıp ondan sonra devre yaptım kral diye hava basıyolar önemli olan anfinin ÇALIŞIR durumda olmasıı
  • en kral anfi kelimesi bu hurda anfi için çok yanlış bence hem cenaze hem nasıl kral olyuo bu anfi yaaa???????????
  • Bence Hasetlik etmişsin+konuyu okumamışsın. Eğer okusaydın bu satırları yazmazdın. Bu amfi imalatta yani seri üretim ile hazırlanıp piyasada satılıyor.
    Böyle cümleler kurarsan alacağın cevaplarada hazır olmalısın.
    quote:

Orjinalden alıntı: tda 1562q

selam anfiniz çok çok güçlü olabilir süper dizayn edilmiş olabilir ama adı üstünde cenaze olmuş artık altın olsa gözümde değil bu anfinin neresi kral bee yerinden kalkan amatörler hazır kit alıp devre yapıp ondan sonra devre yaptım kral diye hava basıyolar önemli olan anfinin ÇALIŞIR durumda olmasıı
  • tda 1562q kardeşim. bence de konuyu okumadan yorum yapmışsınız. Ve tamamen melih.yanardağlar dostumuz haklı söyleminde.
    Geçen pazar günü bahse konu olan cihazı , bir kardeşimin uzakdoğudan ithal ettiği 1000W RMS ve 1800W max. gücü olan subwoofer sisteminde test ettik. daha doğrusu dinledik diyelim. Bu sub sistem profesyonel ve içerisinde 20 inch lik 2 adet woofer hoparlör var. Yani 50cm lik 2 adet hoparlör. Ve maalesef ses ayarını sona dayayamadık. çünkü yaklaşık 90m2 kadar tahmin ettiğim deneme salonunda harekete geçmeyen hiçbirşey kalmadı. Hatta sub ın 15m kadar ilerisindeki alçıpandan duvara ilave yapılmış olan kapıyı açmak zorunda kaldım. çünkü muhtemelen biraz daha yüklensek kapı ve duvar rezonans sonucu yıkılacaktı.
    Not: maalesef bu bahsettiğim veya tarif etmeye çalıştığım güç , burak kardeşimizin amplisinin tek kanalı idi...
    Tabii ki bir amatör veya öğrenci olarak sizlerin yaptığı cihazlar da şahsen bence çok anlamlı. Ancak unutmayın ki şu anda yaptığınız ampliyi ben amatör yıllarımda yaani 1983 lerde yapıp cihaz haline getirmiş biri olarak , bu 2 cihazın kıyasının dahi imkansız olduğunu söyleyebilirim. ancak elektronik , tamamen zevk olgusunu içeren bir iş. tabii ki yaptıklarımızdan zevk alacağız ve beğeneceğiz. Bu bizi daha iyi işler çıkartmak için kamçılayacaktır. ancak abartıya da kaçmamalıyız.
    Saygılar.

• başın sağolsun ama herseye ragmen hayat dewam ediyor artık üzülme nasıldı rahmetli ii çalısırmıydı işinin en iyisimiydi
  • arkadaslar...bu tartisma bence anlamsiz. tda 1562q arkadasimiz da eminim kotu niyetli degildir.ona da hak veriyorum cunki onun yapmis oldugu stk'li cihazada bazi sert cikislar olmus ve bu nedenle o da biraz sert karsilik vermis gordugum kadariyla.unutmayalim ki bu isle ugrasan hepimiz ayni yollardan gectik.ben de 12 sene once 3-5 transistorden ses cikartmaya ve birbirinden komik devreler yapmaya calisiyordum.su anda benim yaptigim cihaz da bir CROWN muhendisine cok komik gorunur.bu isin sonu yok , gelisimin de sonu yok... Ayrica bir konuyu daha belirmek isterim: resimlerini gordugunuz cihazimin toroid sebeke trafolu olan versiyonu uretimdedir.smps'li model olarak kendime ve bu firmaya 2 ayri smps karti tasarladim.kendiminki bildiginiz uzere maddi imkansizliklar ve serefsizler yuzunden yatti.fakat bu firma da bu isten biraz cekiniyor.cunki yaptigim smps onlarin tahmininden cok daha karisik oldu ve icinden cikamamaktan korkuyorlar.ayrica smps'in uzerindeki ferrit ve powder core malzemeleri turkiye'de bulunmadigi icin yurt disindan getirtilmesi gerekiyor.fakat bu malzemelerin ureticisi olan firma cok buyuk bir firma ve malesef turkiye'de distributoru var.malesef diyorum cunki her lanet turk tuccari gibi onlar da kisa yoldan tek seferde yuzbinlerce , milyonlarca $ para kazanmanin pesinde olduklari icin bizim 3-5 bin dolarlik siparisimize burun kiviriyorlar.bi sekilde bu malzemelere ulasabilirsek insallah smps'li modeli de uretecekler.ben de bunu basarabilmeleri icin elimden geleni yapicam...ne kadar komik degil mi? ugratigimiz islere bakin...

• eski bir konuyu ve acıları canlandırmak olacak ama.....

beş maymun hikayesi

bir kafese 5 maymun koyarlar. ortaya bir merdiven ve tepeye de büyük bir salkım muz. her bir maymun merdiveni çıkarak muzlara ulaşmak istediğinde dışarıdan üzerine tazyikli soğuk su sıkarlar...

her maymun aynı denemeye giriştiğinde tazyikli soğuk su ile ıslatılır. bütün maymunlar denemelerinin sonunda sırılsıklam olurlar. bir süre sonra muzlara hareketlenen maymunlar diğerleri tarafından engellenmeye başlanır. bir süre sonra su kapatılır ve maymunlardan biri çıkarılarak yerine yeni bir maymun konur. yeni maymunun yaptığı ilk işi merdivenlere tırmanmak olur, fakat diğer eski 4 maymun yeni maymunu engeller ve döverler.

daha sonra ıslanmış eski maymunlardan biri daha yeni bir maymunla değiştirilir. yeni maymun merdivene yaptığı ilk atakta dayağı dayer. bu yeni maymunu en şiddetli ve istekli döven kafese ilk konan yeni maymundur. islak maymunlardan üçüncüsü de değiştirilir. en yeni maymun ilk atağında diğerleri tarafından cezalandırılır. kalan iki ıslak maymun hariç diğerlerinin en yeni maymunu neden dövdükleri konusunda bilgileri yoktur, fakat döverler. son olarak 4. ve 5. ıslak maymun da yenileri ile değiştirilir.

artık tepede bir salkım muz olduğu halde artık hiçbir maymun merdivene yaklaşamamaktadır.

konuyla ilgisini anlamışsınızdır umarım

ayrıca biraz ilgili olarak şu var: http://www.psikoloji.gen.tr/modules.php?name=News&file=article&sid=169

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.