mrb öncelikle bunu bu bölüme yazdığım için özür diliyorum.ama cep telefonu bölümünde yazdım kimse cevap yazmadı desem yeridir.
yeni orjinal 7610 nokia batarya aldım. bu bataryayı telefona taktım. ve şarj full dü ve hala full. aldığım yer 10 saat şarja tak dedi. ama ben bunu hemen mi takmalıyım yoksa şarjı bittikten sonramı.
ayrıca bu şarj normal kullanımda kaç gün gider.
kullanıma göre, batarya süresi değişecektir.sarj bittikten sonra tak. telefonu kapatın ve tam 12 saat açmamak suretiyle şarj da duracak ok. tam 12saat.
quote:
Orjinalden alıntı: pc-system1
kullanıma göre, batarya süresi değişecektir.sarj bittikten sonra tak. telefonu kapatın ve tam 12 saat açmamak suretiyle şarj da duracak ok. tam 12saat.
ben fazla konuşmam haftada en fazla 15-20 dakka (ama bu değeri çok zor bulur)
arkadaşın dediği gibi 10-12 saat şarzda takılı bırakmalısın birde bataryanın kullanım süresi haftada 15-20 dakika ise 1 hafta rahat gider
ne gusel ya keske sarjı 1 hafta giden telefonum olsa benim taka en fasla bi gun yenı bataryayı bıle bı gunde yıyıyo bozuk ama onu yaptırcak para yok
quote:
Orjinalden alıntı: yusufekinci06
mrb öncelikle bunu bu bölüme yazdığım için özür diliyorum.ama cep telefonu bölümünde yazdım kimse cevap yazmadı desem yeridir.
yeni orjinal 7610 nokia batarya aldım. bu bataryayı telefona taktım. ve şarj full dü ve hala full. aldığım yer 10 saat şarja tak dedi. ama ben bunu hemen mi takmalıyım yoksa şarjı bittikten sonramı.
bitsin ondan sonra tak. ve enaz 10 saat
ayrıca en önemli nokta batarya doldu yazısını gördüğün anda teli çıkar şarjdan
dolunca çıkar yeter...
quote:
Uzun süre önce dizüstü bilgisayarlarda ve cep telefonlarında ''Nikel Kadmiyum'' piller kullanılıyordu. Telefonu ilk aldığımızda pili en azından 9-16 saat arası şarj etmek ve pil tam olarak boşalmadan şarj işlemini gerçekleştirmemek zorundaydık. Eğer pili uzun şarj etmezsek ya da telefonun şarjı bitmeden pili şarj edersek ''bellek etkisi'' denen bir olay gerçekleşiyordu. Böylece pil şarj tutma kapasitesini yitiriyor, bekleme süresi ciddi oranda zamanla azalıyordu.
Günümüzde telefonlar, ya da bilgisayarlar ''Lityum Polimer'' ya da ''Lityum İyon'' piller kullanıyor. Nikel kadmiyum pillerde yaşanan tüm problemler bu pillerder büyük ölçüde aşılmış bir durumdadır. Telefonu ilk aldığınızda şarjı tamamen bitirip telefonu şarj edebilirsiniz. Telefonun şarjı dolunca da telefonu şarj cihazından çıkarabilirsiniz. Pil dolar dolmaz şarj aleti pile düşük akım gönderecektir. Kısacası pil dolduktan sonra telefonu hala şarj cihazında tutmanın herhangi bir anlamı bulunmuyor. Ancak pil çok uzun süre şarjda kalırsa ''sürşarj'' dediğimiz bir olay gerçekleşir ki bu da pile zararlıdır. Telefonda ilk 5-6 şarjı pili tam boşaltıp yapmanızı tavsiye ederim.
En garanti yolu tamamen bitirip 10-15 saat şarj etmektir ilk seferde. Daha sonrası dolduktan sonra çıkar, önemli değil. Hatta ben dolmadan çıkarıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: stigmata_
quote:
Orjinalden alıntı: yusufekinci06
bitsin ondan sonra tak. ve enaz 10 saat
ayrıca en önemli nokta batarya doldu yazısını gördüğün anda teli çıkar şarjdan
arkadaşım hem 10 saat tak dion hemde dolunca hemen çıkar dion bu telefon 10 saatte dolmuyoki şarjı 40-50 dakkada şarj ediyo zaten 10 saat mi şarj edicem 40 dakkamı
bu sabah şarj işlemini tamamladım. ama akşama kadar şarj yarıya indi yaw? ama bir kaç seferde bataryanın gerekli performansı götereceğini söyledikte bu kadar az gitmesi normalmi yaw ilk seferde
Dandik bir batarya değilse bayaaa bi şarj etmen gerekir
quote:
Orjinalden alıntı: scankurban
Dandik bir batarya değilse bayaaa bi şarj etmen gerekir
nasl yani aldığım yer bana 10 saat dedi ve orjinal batariya..
dolup dolmadığını zaten görüyorsun. telefon şarjını doldurduğu zaman zaten elektriğini keser takılı kalsa da kalmasada fark etmez. gece yatarken tak sabah kalktığında çıkar gitsin
Dolar dolmaz almamak lazım ilk seferde. Çünkü ilk boşalmasında en az 10 saat şarj edilmeli batarya. Telefonda dolmuş görünse de ilk seferde tamamen boşaldıysa tekrar dolması 10-15 saat alır.
Bir süredir Nokia E71 kullanıyorum kendi orjinal bataryası artık öyle bir şişmişti ki 20 dk içerisinde bitiyordu.Ben de bugün gidip TTec in bataryasını aldım aldığımda sarjı doluydu şimdi nasıl kullanmam gerekiyor bataryayı ayrıca TTEC Hakkında görüşleriniz neler ?
quote:
Orijinalden alıntı: Towerdive
Bir süredir Nokia E71 kullanıyorum kendi orjinal bataryası artık öyle bir şişmişti ki 20 dk içerisinde bitiyordu.Ben de bugün gidip TTec in bataryasını aldım aldığımda sarjı doluydu şimdi nasıl kullanmam gerekiyor bataryayı ayrıca TTEC Hakkında görüşleriniz neler ?
Nasıl acaba ttec, iyi gitti mi, şişme filan oldu mu? Ben de e72 almam lazım da.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme