Şimdi Ara

Cep'ten bedava konuşun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sonunda teknoloji bunu da mümkün kıldı.. İş sadece bir programı indirmeye bakıyor..

Cep telefonu faturasından şikayetçi misiniz? Artık ücret ödemenize gerek yok. Sonunda bunu da yaptılar. En büyük hayallerden biri olan, ücretsiz olarak sesli ve görüntülü iletişim kurmak artık mümkün.

Bunun için FRİNG adlı bir programı cep telefonunuza yüklemeniz yeterli. Programı internetten ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Tek mesele, telefonunuzun teknolojik olarak yeterli donanıma sahip olması.

Birkaç yıldır internet üzerinden ücretsiz olarak sesli iletişim kurmak mümkün. Bu sene içinde piyasaya sunulan gelişmiş cep telefonlarının kablosuz internet ağlarına bağlanabilmesi sayesinde, bedava konuşma olanağı taşınabilir hale geldi.

Piyasada kablosuz ağları destekleyen 10"a yakın model var. Cep telefonundan başka telefonlarla veya bilgisayarlar başında bulunan kişilerle konuşabilmek için bir yazılıma ihtiyaç duyuluyor.

MSN Messenger veya ICQ gibi programlara benzeyen bu programların en yaygın kullanılanları Goggle Talk ve Skype. Bu programları kullanarak bilgisayar başında sesli sohbet edilebiliyor. Bu programlar bilgisayara ücretsiz olarak yükleniyor ve bedavaya konuşuluyor.

FRİNG MUCİZESİ

Google Talk ve Skype programlarını destekleyen yeni bir program şu anda tüm dünyada çığ gibi büyüyor. Fring adlı bu cep telefonu yazılımı sayesinde Google Talk ve Skype programlarındaki hesabınızı cep telefonunda aktif hale getirerek, listenizde bulunan kişilerle ücretsiz olarak konuşabiliyorsunuz.

Bu yazılımı destekleyen telefonların listesi ve programın kendisiwww.fring.com adresinde bulunuyor. Eğer cep telefonunuz bu programı destekliyorsa, Fring yazılımını cihazınıza yükleyerek hemen bedava konuşmaya başlayabilirsiniz.

Telefonunuz kablosuz internete bağlanma özelliğine sahip olmasa da GPRS üzerinden bağlanarak yine bedavaya telefon görüşmesi yapabilirsiniz. Özetle, internete cepten bağlantıyı çözdükten sonra Fring sayesinde bedavaya cepten konuşma hayali gerçek oluyor.

PCnet Dergisi

• ben kullanıyorum E60 ta wireless uzerinden. genelde arkadaslar msnde oldugu icin msn de sesli konusurken kullanıyorum.

ayrıca edge ya da gprs uzerinden de kullanabilirsiniz. tabi o zaman opetare odeme yapmanız lazım. cok mantıklı olmuyor.
  • olay güzelde sadece symbian ve windows mobile olan telefonlarda çalışıyor. java olupta gprs - edge olanlarda çalışmıyor. zaten telefon almayı düşünyorum illa wirelessli almak lazım. yalnız şunu belirteyim güzel paylaşım.
    bide şimdiden bilgisayara indirdim ne olur ne olmaz ilerde paralanır falan
  • anlamadım...

netten ücretsiz görüşme diyor. ama nete bağlanmak bedava mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: otantic76

anlamadım...

netten ücretsiz görüşme diyor. ama nete bağlanmak bedava mı?

wifi üzerinden evet
  • Ben kurdum da çalıştıramadım telefon modeli p1 nasıl yapılacagını anlatabilecek olan var mı?
  • bende e60 kullamıyorum. ama çalıştırmadım.
  • fring'e üye oluyorsun, cebine sms geliyor, cebine gelen sms e tıklayarak internetten programı indiriyorsun.
    fring hesabınla açıyorsun önce, sonra skype hesabını google hesabını msn hesabını dahil ediyorsun (hangileri varsa).
    daha sonra cepte msn, skype ve google varmış gibi chat ve sesli görüşme yapabiliyorsun.
    skype kontürün varsa diğer telleride arayabiliyorsun.
  • ya bırakın kurdum ben arama yapıorum ama karşı tarafta gözükmüo msn olarak kullanabilirsin sadece arama fln yapmıo yapıomuş gibi gösterio bu proda fos çıktı
  • ben kullanıyorum ve gayet de güzel çalışıyor.

hatlar yoğunken msn pek iyi olmuyor ama skype oldukça iyi.
  • deneyelim bakalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.