Şimdi Ara

Cerrahpaşa mı Hacettepe mi?(Tıp) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
6
Favori
48.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Crimean

Ankara'da çalışan bir Cerrahpaşa'lı olarak Çapa (İstanbul Tıp) derim.

hocam biraz erken yazmışın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

quote:

• Doktorluk okuyacaksan ailene yakın olacaksın ben bunu bilirim bunu söylerim
  • Tıp okunmaz yaşanır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

quote:

Forum Donanım Haberi zamanla sınırlamayalım dedim.

Gelecek kuşaklarda bu mesajları okuyacak, diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimean -- 13 Aralık 2011; 14:46:35 >
  • önce ağır bir mesaj yazmıştım ama sonra sildim istanbulda kal sen senin iyiliğin için diyorum ve susuyorum
  • adam tercihleri yapalı 3-4 ay oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

Arkadaşlar öncelikle merhaba..
    Puanım bu iki okulun da ingilizcesine yetiyor. İstanbul'da yaşıyorum. Aslında karar vermiştim İStanbul'da kalmaya, Cerrahpaşa ile Çapa arasından da Cerrahpaşa'yı seçmiştim kafamda. Ama son birkaç gündür Hacettepe'ye gitsem mi diye bir fikir oluştu kafamda. İstişare etmek istedim.. Siz olsaydınız napardınız fikrinizi belirtirseniz sevinirim? Farklı bakış açıları kazanmış olurum ben de..

ABİ BENİM HEDEFİM HACETTEPE NASIL KAZANDIN YANİ DERS ÇALIŞMA PROGRAMIN NEDİR ANLATABİLİRMİSİN
  • Ben hala burdayım. Cerrahpaşa İngilizce Tıptayım :D Doktor abim de çapa demiş ama çapa kötü ya. Oda arkadaşım çapada bir ton sınava giriyorlar. Bizde ise komite var tek sınav oluyor bitiyor. Herneyse yazmış olayım, cerrahpaşayı herkese öneririm. İsteyene Hacettepe kadar iyi eğitim, istemeyene de kolaylıkla okul bitirme imkanı var.

@McHero
    Kardeşim gereken puanları biliyorsun. Full yapacak şekilde kendini hazırla. Çalışma programı kişiden kişiye çoook değişir. Ama sen kendinin nerde olduğunu göreceksin zaten. Dediğim gibi her yanlışını özenle incelemen lazım, çünkü bilmemekten soru kaybetme lüksün yok. Dikkatten de birkaç soru kaçırabilirsin. Öyle :D Ha bide dersanen kamp yapıyorsa git coşarsın :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

Ben hala burdayım. Cerrahpaşa İngilizce Tıptayım :D Doktor abim de çapa demiş ama çapa kötü ya. Oda arkadaşım çapada bir ton sınava giriyorlar. Bizde ise komite var tek sınav oluyor bitiyor. Herneyse yazmış olayım, cerrahpaşayı herkese öneririm. İsteyene Hacettepe kadar iyi eğitim, istemeyene de kolaylıkla okul bitirme imkanı var.

@McHero
    Kardeşim gereken puanları biliyorsun. Full yapacak şekilde kendini hazırla. Çalışma programı kişiden kişiye çoook değişir. Ama sen kendinin nerde olduğunu göreceksin zaten. Dediğim gibi her yanlışını özenle incelemen lazım, çünkü bilmemekten soru kaybetme lüksün yok. Dikkatten de birkaç soru kaçırabilirsin. Öyle :D Ha bide dersanen kamp yapıyorsa git coşarsın :D

Hocam sınava hazırlık döneminde, denemelerde dikkat problemi yaşamamak için aldığın önlemler var mıydı? Çok iyi öğrenciler genelde dikkat hatası çok çok az yapıyorlar. Yoksa Allah ne verdiyse diyerek çözüyor muydun?

• Valla ben sınava baya yaklaşana kadar full metal müzikle falan çalıştım. Dikkati dağıtır derler ya bende tam tersiydi. Son bir ay falan bıraktım sınava müzik dinleyerek giremeyeceğim için:D Dikkat için artı olarak yaptığım pek birşey yoktu, hatadan ders alma metoduyla gidiyordum. Hangi soru tipinde dikkatsizlik yapıyorum mesela sonraki sınavlarda daha dikkatli çözüyordum o soru tiplerini. Acele etmemek de önemli. Onun dışında şans işi. Ama çok deneme çözme olayı gerçekten çok düşürüyor dikkatsizliği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Handrix

quote:

Orijinalden alıntı: rocket11

hocam ankara memur kenti hastalıkların geneli aynıdır istanbul dünyanın her yerinden insan var envai çeşit hastalık bence kendini alanında istanbulda daha iyi geliştirirsin

hocam valla güldürdün ya ciddi ciddimi söylüuosun :D Ankarada öğrenci asker işçi amele yokmu hadi onu geçtim hastalıklar memur hastalığı işçi hastalığı kodoman hastalığı ankaralılı hastalığı istanbulllu hastallığı diyemi ayrılıyo :D

konuya gelirsek Ankarada yaşadığım için ve üniversite öğrenci profilini çok iyi bildiğim için söylüyorum Hacettepe tıp ciddi anlamda bi markadır . hacettepe tıp mezunu tanıdıklarım akrabalarım olduğu için söylüyorum ha cerrahpaşada iyidir karar senin .. Ankara üniversite öğrenciliği içinde bi çile değildir güzeldir öğrenci olmak ankarada ama sürekli yaşamak cidden sıkıcıdır soğuktur iticidir .

anaaa 4aylık mesajıma hort geldi :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Handrix

quote:

hocam ankara memur kenti hastalıkların geneli aynıdır istanbul dünyanın her yerinden insan var envai çeşit hastalık bence kendini alanında istanbulda daha iyi geliştirirsin

hocam valla güldürdün ya ciddi ciddimi söylüuosun :D Ankarada öğrenci asker işçi amele yokmu hadi onu geçtim hastalıklar memur hastalığı işçi hastalığı kodoman hastalığı ankaralılı hastalığı istanbulllu hastallığı diyemi ayrılıyo :D

konuya gelirsek Ankarada yaşadığım için ve üniversite öğrenci profilini çok iyi bildiğim için söylüyorum Hacettepe tıp ciddi anlamda bi markadır . hacettepe tıp mezunu tanıdıklarım akrabalarım olduğu için söylüyorum ha cerrahpaşada iyidir karar senin .. Ankara üniversite öğrenciliği içinde bi çile değildir güzeldir öğrenci olmak ankarada ama sürekli yaşamak cidden sıkıcıdır soğuktur iticidir .

anaaa 4aylık mesajıma hort geldi :D

bi hort da benden olsun

• valla ne ankaranın kasveti ne de istanbulun keşmekeşi diyenler için de ege tıp önerilebilir, sonuçta izmir yani okulda alınan eğitimin tabi etkisi var ama tıp bence bireysel bişey. geçen hoca anlatıyor özel bi hastanede en çok kazanan doktor dicle mezunu dedi ki orada hacettepe, çapa mezunları da çalışıyor. ihtisas alanları da önemli tabi dicle mezunu olan yeni doğancıymış sağlam yani uzmanlığı. demek istediğim sonuçta her tıp fakültesinden doktor olunuyor gerisi kişiye kalmış bişey. bu arada cerrahpaşa dururken akdeniz tıp yazmış biriyim antalyalı olduğum için. ara sıra pişmanlık duysamda aile yanında okumak çok avantajlı gerçekten. özellikle 6-7 senelik bir eğitimden bahsediyosak kesinlikle düzen çok önemli oluyor. akşam labdan veya kütüphaneden geldiğinde yemeğinin hazır olması vs. önemli bence.

• cellman406 C kullanıcısına yanıt
    Hocam naptın doktor oldun mu

• Hocam hayatımızdaki en kötü ikilemimiz bu olsun ya :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara dusunursen ankara tipin hacettepenin onunde oldugu soyleniyor egitim olarak arastirin derim

• Arkadaş mezun olacak yakında
  • Seneye tercih yaparken böyle bir ikilemde kalmayı istiyorum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ASLANYKO

Hocam naptın doktor oldun mu

Vay be :) Bu konuyu actigimi bile unutmusum.. Doktor olamadim henuz, 4. sinif bitiyor son stajdayim. Firesiz gidiyorum. Ancak cerrahpasayi ovdugum kadar olmadigini buradan 4 yil sonra belirtmis olayim. İlk 3 sene teorik egitim iyi hos, ama stajlarda hocalardan cekiyoruz. Soyle ki, ogrenmek istiyorsunuz, calisiyorsunuz ve sizle ilgilenilmiyor. Dustugunuz hocaya bagli olabiliyor her sey. Bunun ustune kendin ne kadar asilirsan o kadar koyabiliyorsun. Capada da en az cerrahpasa kadar sikinti oldugunu ogrendim. Hazir konu yukariya gelmisken belirteyim diye yaziyorum, dusunen arkadaslar okumus ogrenmis olsunlar: Okula gireyim bir sekilde, bitirince doktor olunuyor diye dusunerek burayi yazmasin kimse. Oyle ancak isminin basina "Dr." gelir insanin. Hekim olamaz. Bu is insani severek, meslegi severek ve bu meslek icin azmedip fedakarlik gostererek oluyor. Ben kendim tamamen boyle miyim hayir, olmaya calisiyorum. Ama bu yola girmek isteyenlerin bu cumleyi duymus olmalari gerek. Kimse "bu cocuklara hekim olmayi ogreteyim" demiyor, en azindan siz kendinizi ispat edene kadar. Hekim olmak tip doktoru olmakla ayni sey degildir, hekimlik; icra edilme alani insan olan bir sanattir, zanaattir. Her neyse, konu burdan yururse yardim isteyen arkadaslara imkanim dahilinde yardim ederim.

Edit: bu yazdiklarim da kendim kafamdan uydurdugum seyler degil, sonucta ben hala 4. sinif ogrencisiyim :) gorduklerim, tecrube ettiklerim ve bazi kiymetli hocalarimdan ogrendigim nesihatler. Bunlari onceden ogrenmis, yetkin birinin agzindan duymus olmak isterdim, o yuzden buradan sizlere aktarmaya calistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellman406 -- 13 Mayıs 2015; 23:55:07 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.