Şimdi Ara

Cerrahpaşa mı Hacettepe mi?(Tıp) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
6
Favori
48.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vayy , CTF ingilizce de şartlar 15-20 yıldır değişmemiş Bizde de 1 kişi hariç herkes kazanmıştı, TUS'u yada 2? TUS hazırlığında başarılar!

İngilizce tıp konusunda bende bir iki görüşümü paylaşayım.
    Bir hekimin vasat üstü ingilizce bilmesi gerekir, normal tıp fakültelerinde liseden iyi ingilizce bilen bile tıp sonunda (6 yıl) unutabiliyor. bence okurken biraz daha ciddi ingilizce öğretilmeli, yabancı kaynaklar ve siteler vs. öğretilmeli. Hekim , örneğin gazete haberlerine bakacağınawww.who.int sayfasına girip Dünya Sağlık Örgütünün bildirim ve tavsiyelerini okuyabilmeli.

Gelelim Asıl konuya İngilizce Tıp ta Türk Hoca ve Türk Öğrenci İngilizce iletişim kurmaya çalışıyor. Bakınca saçma ve iletişim kaybı oluyor. Hoca aktarmaya çalışıyor, öğrenci anlamaya çalışıyor ve arada biraz kayıp olabiliyor. İngilizce bilmekle İngilizce ders anlatmak çok farklı bir iş, hocaları eleştirmemek lazım. Çok iyi ve deneyimli bir hoca İngilizce anlatırken diye size her şeyi akramayabilir.
    Avantajı ne? Kaynaklarınız en güncel kaynaklar, tıbbi ingilizceye aşina oluyorsunuz ve TUS için ingilizce sınav derdiniz olmuyor, biraz da havası oluyor Kariyer yapma şansınız daha fazla oluyor, ben bazen okuduğum yazı ingilizcemi türkçe mi farketmiyorum.

1+6 yıl az bir süre değil. Millet 5 yılda ortak dersleri saydırıp 2 mühendislik fakültesi okuyabiliyor. Sen 7 sene okuyorsun + uzmanlık yapma durumu (4-5 yıl) . Okuma bitmiyor.

İstanbulda İstanbul Tıp (Çapa) da iyidir, daha dengeli ve TUS başarısı Cerrahpaşa Türkçeden daha iyi (İngilizce den değil ) . Marmara Tıp ıda unutmayalım.

• Ben hacettepe ing yazmayi dusnuyorum ama ankda oldugum icin
    Yani bulundugunuz sehri yazmaniz daha mantikli bence
    Siz neden hacettepeyi dusunuyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crimean kullanıcısına yanıt
    Aynen abi, anlatıldığı gibi. Sürpriz olmadı, siyasetin etkisi dışında aynı tas aynı hamam devam demek ki :) şikayet ettiğimiz çok şey olsa da bir şekilde kendini sevdiriyor fakülte.
    Merak ettim 15-20 yıl deyince, siz kaç mezunusunuz?
    @Crimean

• Crimean kullanıcısına yanıt
    Hocam merak ediyorum sizin zamanınızda da mehmet yıldırım, güler hoca, yusuf zeki hoca falan var mıydı. Korku üçgeni:(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İssiz Adam kullanıcısına yanıt
    Hocam işsiz misin? Git yat Allasen

• İssiz Adam kullanıcısına yanıt
    Mehmet yıldırım her zaman vardır :D ama ingilizce tıpa girmiyor. Belki eskiden giriyordur.
    İngilizce tıpın anatomi hocaları gerçekten altın gibidir mesela. Sadece ders değil, hayata ve hekimliğe dair çok şey kattı bu insanlar bize. Derslerine gitmemezlik yaptığım günlere yanarım, bir daha bulma şansım yok.

• hacettepe tıp.
  • Cerrahpaşayı seçerdim

Yikilip yapılma ne oldu yapıldı mi yapilacak mi bilen varsa

• Keşke benimde tek derdim bu olsaydı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tell schrödinger i

Cerrahpaşayı seçerdim

Yikilip yapılma ne oldu yapıldı mi yapilacak mi bilen varsa

Ben mezun olmadan önce başlamıştı, birkaç yıl sürer muhtemelen.

• Başarılar

Okul bitmiş

Şuan neler yapıyorsunuz

Tebrik ederim

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Uzmanlık sınavı TUS'a girdim. Davalar sebebiyle sonucu açıklanamıyor. Diğer taraftan mecburi hizmet atamamız yapıldı, güvenlik soruşturması yapılıyor, başlayamadık. Boşum yani takılıyorum :)@alimmm78

• Acaba mf Whatsapp grubu beni alabilir mi 505 471 96 26

• Biyolojiyi, özellikle de nörobilimleri çok seviyorum ve hayatımı araştırmayla, geliştirmeyle geçirmek istiyorum. Ve tıp bölümünün mbg bölümüne göre daha iyi bir seçim olabileceğini düşünüyorum benim için. Siz ne düşünüyorsunuz?

• cellman406 C kullanıcısına yanıt
    Çok acı verici :( Aklım almıyor cidden.Umarım en kısa sürede tus açıklanır sizin için iyi olur.

• @ConMerik

Açıkçası Türkiye'de bu tarz arge üzerinden ilerleyen temel bilimler alanında pek bir faaliyet gösterme imkanınız olmayabilir. Çevremdeki mbg mezunu olan tanıdıklarım da maalesef mesleklerini yapmıyorlar genel olarak. Yabancı dile önem verip bu bölümlerle alakalı yurt dışı imkanlarını araştırmanızı tavsiye ederim. Çünkü benim gördüğüm kadarıyla bu konuda kayda değer birşeyler yapmak istiyorsanız Türkiye'de büyük özel üniversitelerde çalışmanız gerekecek, ve bir ayağınız yurt dışında olacak. Bu benim şahsi bakış açım ve fikrim. Klinik pratik yapmayıp genetik, nörofizyoloji gibi alanlara yönelecekseniz yani.

@no surprises

Çok teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellman406 -- 6 Kasım 2017; 3:14:49 >
    Yurtdışında üniversite okuyabilmemi sağlayacak bir maddi imkanım yok. Burslu kabul edilmemi sağlayacak bir öğrenci geçmişim de yok. Şuanlık amacım Çapa, Ankara, tutmazsa Marmara'da tıp okuyup mezuniyet sonrası tıp ve biyolojinin gelişmiş olduğu bir ülkede (Amerika, İsveç, Hollanda, İsviçre, Japonya) araştırmaya devam etmek. Türkiye üniversitelerinde mbg okumuş mezunların pek iç açıcı hayatları olmadığının farkındayım. Ayrıca klinik bilimlere hiç ilgi duymuyor değilim. Sadece hastanede çalışan bir doktor olmaktansa, bir enstitüde, araştırma merkezinde araştırmacı veya bilim insanı olmak istiyorum. Bana önerileriniz var mıdır?

• Sizin açınızdan eğer burslu girebilirseniz koç Yeditepe Acıbadem gibi okullar bu konuda yönlendirme ve imkanlar bakımından daha avantajlı olur. Devlet okullarında biraz daha şahsi çaba öne çıkabilir. Onlar için de yabancı dilde eğitim veren fakülte tercih etmeniz bence daha iyi olur. Yıllar ilerledikçe yolunuzu çizersiniz zaten. İnsanlarla hocalarla tanışıp bir şekilde olur gider :)

Anladım. Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.
  • Hocam durumunuz nedir? Tüm konuyu okudum ve cidden çok merak ettim. TUS'u kazandınız mı? Nerede çalışıyorsunuz şuan? Konuyu açalı tam 7 yıl olmuş, vay be :D
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.