Şimdi Ara

Cerrahpaşa mı Hacettepe mi?(Tıp) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
6
Favori
48.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hacettepe ilk kurulurken yurtdışından hocalarla kurulmuş diye biliyorum, dolayısıyla yıllar sonrada onun bir yansıması olabilir ? Yurtdışında prestijinin sana bir faydası yok, notun önemli yurtdışında Amerikalı ve Avrupalı senin fakültene bakmaz, başarına bakar. Öğrencileri en yüksek puanla girenlerden dolayısıyla başarıda yüksek. Ama fakülte zor.

İstanbulda ise Cerrahpaşa'nın İngilizce Tıp Programı var , en yüksek puan da Hacettepe ile yarışır ve TUS başarısıda haliyle iyidir. İstanbul'da İstanbul Tıp'ı (Çapa) da unutma, orasıda iyidir.

Nereyi yazarsan yaz, şahsi başarın önemli, büyük bir fakültede imkanlar daha çok olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimean

Hacettepe ilk kurulurken yurtdışından hocalarla kurulmuş diye biliyorum, dolayısıyla yıllar sonrada onun bir yansıması olabilir ? Yurtdışında prestijinin sana bir faydası yok, notun önemli yurtdışında Amerikalı ve Avrupalı senin fakültene bakmaz, başarına bakar. Öğrencileri en yüksek puanla girenlerden dolayısıyla başarıda yüksek. Ama fakülte zor.

İstanbulda ise Cerrahpaşa'nın İngilizce Tıp Programı var , en yüksek puan da Hacettepe ile yarışır ve TUS başarısıda haliyle iyidir. İstanbul'da İstanbul Tıp'ı (Çapa) da unutma, orasıda iyidir.

Nereyi yazarsan yaz, şahsi başarın önemli, büyük bir fakültede imkanlar daha çok olur.

Ya benim için tus daha önemli gibi teşekkürler yorumunuz için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ctf ingde son sınıfım. Tus sınavı ağırlıklı olarak kişisel gayrete bağlı diye düşünüyorum. Cerrahpaşa ing ve hacettepe ing öğrencilerinin tusta başarılı olma sebebi zaten çalışkan ve başarılı öğrencilerin bu okulları tercih etmesi. Hacettepeyi bilmiyorum pek ancak Cerrahpaşada son sınıf görece rahat, dolayısıyla çalışma imkanı çok. Bir de cerrahpaşanın yıkılıp tekrar yapılma muhabbeti var. Bunlara göre düşünüp karar verebilirsin.
    @Konyalıyobazimam

• Cerrahpaşa!!!

• Hicbirsey bilmiyorum ama hacettepe

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

Ben ctf ingde son sınıfım. Tus sınavı ağırlıklı olarak kişisel gayrete bağlı diye düşünüyorum. Cerrahpaşa ing ve hacettepe ing öğrencilerinin tusta başarılı olma sebebi zaten çalışkan ve başarılı öğrencilerin bu okulları tercih etmesi. Hacettepeyi bilmiyorum pek ancak Cerrahpaşada son sınıf görece rahat, dolayısıyla çalışma imkanı çok. Bir de cerrahpaşanın yıkılıp tekrar yapılma muhabbeti var. Bunlara göre düşünüp karar verebilirsin.
    @Konyalıyobazimam

Hocam peki ing. tıbbı önerir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AudiVideTace -- 22 Temmuz 2016; 11:19:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AudiVideTace

quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

Ben ctf ingde son sınıfım. Tus sınavı ağırlıklı olarak kişisel gayrete bağlı diye düşünüyorum. Cerrahpaşa ing ve hacettepe ing öğrencilerinin tusta başarılı olma sebebi zaten çalışkan ve başarılı öğrencilerin bu okulları tercih etmesi. Hacettepeyi bilmiyorum pek ancak Cerrahpaşada son sınıf görece rahat, dolayısıyla çalışma imkanı çok. Bir de cerrahpaşanın yıkılıp tekrar yapılma muhabbeti var. Bunlara göre düşünüp karar verebilirsin.
    @Konyalıyobazimam

Hocam peki ing. tıbbı önerir misiniz ?

Türkçeye göre dezavantajı: Eğer ingilizceniz zayıfsa hazırlık ile 1 yıl kaybedersiniz. Veya 1 yıl tatil gibi düşünen de var. İstanbul üni hazırlığı pek iyi değil. Diliniz orta düzeyde olsa bile ilk yıl biraz karın ağrısı çekersiniz oryente olana kadar. Alıştıktan sonra dahi tam olarak ana diliniz gibi olmaz tabi, ama yakın. Zaten her hoca konuşamadığı için kısmen türkçe kısmen ingilizce oluyor Cerrahpaşada.
    Avantajları: En önemlisi yurt dışı planınız varsa dil açısından pek bir ek çaba göstermenize gerek kalmaz. Usmle gibi sınavlara dil problemi olmadan girersiniz. İnternet ve kitaplar, kaynaklar ingilizce olarak türkçeye göre çok daha geniş kaynaklar ihtiva ediyor. Bilgiye ulaşım çok çok rahat. Cerrahpaşada ing tıp sınıf mevcudu Türkçe'nin üçte biri. Haliyle dersler ve pratikler az kişiyle daha iyi oluyor. Ayrıca öğrenci kalitesi daha yüksek, daha yüksek puanla alması sebebiyle. Etrafındaki, yanındaki iyiyse sen de ona benzersin, çalışanların yanında çalışmaya daha iyi motive olursun.

Daha aklıma gelirse eklerim.

Bana sorarsanız ing tıp gayet iyi, hiçbir zaman keşke türkçeye gitseydim demedim. Türkçe tıp okuyan bir arkadaş da tamamen farklı açıdan yaklaşabilir. Benim görüşüm bu şekilde.

• cellman406 C kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F01EF196DU -- 17 Temmuz 2021; 21:14:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uznl

Hocam ingilizce tıp okumadan USMLE yapılabilir mi?İngilizce tıp okumadan USMLE yapmanın zorluğu nedir?Yani imkansız mıdır?
    İngilizce tıp okumadan akedemisyenlik olur mu?İngilizce tıp okumadan akedemisyenliğin zorluğu nedir?

Her şey yapılır türkçe tıpta da. Ama ingilizceyi kapmak lazım. İngilizce tıpın avantajı olur diyorum ben sadece ;)

Vay ve hocam sene 2011'de konuyu açmışsın bugün son sınıfsın hayat işte :)

• Mf4 sıralamanı bilmiyorum ama tutuyosa kesinlîkle boun ee kardeşşş

• Lan yeni gördüm konu 2011de açılmış adam okulu bitirmiş ben hala nereye yazması gerektiğini söylüyorum :D :D :D

Çapa nasıldır hocam

• Çapa tıp nerede bilmiyorum ama bir ankaralı olarak hacettepe tıpın olduğu yeri çok sevmeyebilirsin. ama yine de koskoca hacettepe tıp
  • biradamdiro B kullanıcısına yanıt
    Çapadan arkadaslar var, her zaman Cerrahpaşadan daha iyi olduğunu iddia ederler, ama orada okumadım benim öyle bir iddiam yok, çünkü bilgim yok. Ama daha yoğun bir hastane, intern senesi de daha yoğun geçiyor diyorlar. Bir de öğrenci sayısı çapada çok fazla.
    @biradamdiro

• quote:

Orijinalden alıntı: Konyalıyobazimam

quote:

Orijinalden alıntı: alibeyindonanimhaberi

quote:

Up hacettepe daha kaliteli diyorlar ama neden?

h.tepe yurtdışı açısından daha prestijli ama zor da tabii

eğer istanbuldaysan ctf en iyi seçim
    değilsen hacettepe mezunu olmak ayrıcalık ama mezun olmak zor

Sosyal hayat nasıldır hacettepede çok dışarı çıkmayı düşünmüyorum sonuçta öğrenmeye gidiyoru z ama sonuçta arada da nefes almak gerek

Sosyal hayat = gezip eğlenmek vs ise ikisinde de çok bi sosyal hayat bekleme :D
    Aamaa ctf ilk yıl kolaydır

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sosyal hayat nasıldır hacettepede çok dışarı çıkmayı düşünmüyorum sonuçta öğrenmeye gidiyoru z ama sonuçta arada da nefes almak gerek

Yav bu hacettepenin ingilizce olmamasına rağmen hazırlığı varmış zaten mezun senemde kazandım 6 yıl 7 oldu yav 26 yaşında mezun olcam gidersem

• ben de egeyle Hacettepe İngilizce arasında kararsızım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yav bu hacettepenin ingilizce olmamasına rağmen hazırlığı varmış zaten mezun senemde kazandım 6 yıl 7 oldu yav 26 yaşında mezun olcam gidersem

Hocam 1 yıl çok bi kayıp değil sonuçta öylesine gezip dolaşmıyorsun ingilizce öğreniyorsun? böyle düşşünme

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam 1 yıl çok bi kayıp değil sonuçta öylesine gezip dolaşmıyorsun ingilizce öğreniyorsun? böyle düşşünme

Ama iste 97liyim gerci eylul ayinda dogmusum gene ordan biraz kurtaririm da yani benim ilk girisimde girenler ben tusa calisirken uzman hekim maasi alirlar gerci hersey maas degil ama aileye yuk olmak cok kotu bir duygu helede mezuna kalip bi sene uzatinca
    Edit:vay be icimi dokmusum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duracellinayısı -- 22 Temmuz 2016; 19:58:59 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.