Şimdi Ara

Cerrahpaşa mı Hacettepe mi?(Tıp)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (5 Mobil) - 4 Masaüstü5 Mobil
5 sn
108
Cevap
6
Favori
48.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Puanım bu iki okulun da ingilizcesine yetiyor. İstanbul'da yaşıyorum. Aslında karar vermiştim İStanbul'da kalmaya, Cerrahpaşa ile Çapa arasından da Cerrahpaşa'yı seçmiştim kafamda. Ama son birkaç gündür Hacettepe'ye gitsem mi diye bir fikir oluştu kafamda. İstişare etmek istedim.. Siz olsaydınız napardınız fikrinizi belirtirseniz sevinirim? Farklı bakış açıları kazanmış olurum ben de..

• Vay be :) Bu konuyu actigimi bile unutmusum.. Doktor olamadim henuz, 4. sinif bitiyor son stajdayim. Firesiz gidiyorum. Ancak cerrahpasayi ovdugum kadar olmadigini buradan 4 yil sonra belirtmis olayim. İlk 3 sene teorik egitim iyi hos, ama stajlarda hocalardan cekiyoruz. Soyle ki, ogrenmek istiyorsunuz, calisiyorsunuz ve sizle ilgilenilmiyor. Dustugunuz hocaya bagli olabiliyor her sey. Bunun ustune kendin ne kadar asilirsan o kadar koyabiliyorsun. Capada da en az cerrahpasa kadar sikinti oldugunu ogrendim. Hazir konu yukariya gelmisken belirteyim diye yaziyorum, dusunen arkadaslar okumus ogrenmis olsunlar: Okula gireyim bir sekilde, bitirince doktor olunuyor diye dusunerek burayi yazmasin kimse. Oyle ancak isminin basina "Dr." gelir insanin. Hekim olamaz. Bu is insani severek, meslegi severek ve bu meslek icin azmedip fedakarlik gostererek oluyor. Ben kendim tamamen boyle miyim hayir, olmaya calisiyorum. Ama bu yola girmek isteyenlerin bu cumleyi duymus olmalari gerek. Kimse "bu cocuklara hekim olmayi ogreteyim" demiyor, en azindan siz kendinizi ispat edene kadar. Hekim olmak tip doktoru olmakla ayni sey degildir, hekimlik; icra edilme alani insan olan bir sanattir, zanaattir. Her neyse, konu burdan yururse yardim isteyen arkadaslara imkanim dahilinde yardim ederim.

Edit: bu yazdiklarim da kendim kafamdan uydurdugum seyler degil, sonucta ben hala 4. sinif ogrencisiyim :) gorduklerim, tecrube ettiklerim ve bazi kiymetli hocalarimdan ogrendigim nesihatler. Bunlari onceden ogrenmis, yetkin birinin agzindan duymus olmak isterdim, o yuzden buradan sizlere aktarmaya calistim.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Cerrahpaşa mı Hacettepe mi: Tıp Fakültesi Seçimi

Tıp fakültesi seçimi, geleceğini şekillendirecek önemli bir karardır. İki seçkin kurum olan Cerrahpaşa ve Hacettepe üniversitelerini karşılaştırarak en uygun tercihi yapmak için ihtiyaç duyduğun bilgilere erişebilirsin.

Akademik Üstünlük

Cerrahpaşa ve Hacettepe, Türkiye'nin en iyi tıp fakülteleri arasında yer almaktadır. Her iki kurum da seçkin öğretim üyelerine, ileri düzey araştırma olanaklarına ve modern tesisler sunmaktadır.

Eğitim Programları

Cerrahpaşa ve Hacettepe'nin eğitim programları, Tıp Doktoru (MD) derecesine yol açan altı yıllık programlardır. Her iki program da teorik ve klinik eğitimin bir karışımını sunar.

Klinik Deneyimler

Hem Cerrahpaşa hem de Hacettepe, öğrencilerine kapsamlı klinik deneyimler kazandırmaktadır. Üniversite hastaneleri ve bağlı kuruluşları aracılığıyla, öğrenciler çeşitli hasta popülasyonlarıyla çalışarak pratik becerilerini geliştirebilirler.

Konum ve Yaşam Kalitesi

Cerrahpaşa, İstanbul'un tarihi ve hareketli Sultanahmet semtinde yer alırken, Hacettepe, Ankara'nın daha sakin bir bölgesinde konuşlanmıştır. Her iki şehir de öğrencilere zengin sosyal, kültürel ve sosyal etkinlikler sunmaktadır.

Mezun Sonuçları

Cerrahpaşa ve Hacettepe mezunları, tıp alanında başarılı kariyerlere sahiptir. Mezunlar, saygın hastanelerde, araştırma kurumlarında ve akademide görev yapmaktadırlar.

Karar Verme

Cerrahpaşa ve Hacettepe arasında seçim yapmak, bireysel tercihlerine ve kariyer hedeflerine bağlıdır. Her iki kurum da mükemmel bir eğitim ve kariyer gelişimi fırsatları sunmaktadır.

Akademik üstünlük, eğitim programları, klinik deneyimler, konum ve yaşam kalitesi gibi faktörleri dikkatlice değerlendirerek, senin için en uygun kararı verebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir Ankaralı olarak tecrübelerim hep şunu gösterdi ki bir İzmirli ve İstanbullu Ankarada yapamıyor şehir olarak.... Cerrahpaşa ingilizce de hacettepeden kesinlikle daha iyi diye düşünüyorum... Hayırlısı olsun
  • istanbuldan sonra ankaraolmaz bence :)en az 6yılını geçirceksin sonuçta
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulrebel

Bir Ankaralı olarak tecrübelerim hep şunu gösterdi ki bir İzmirli ve İstanbullu Ankarada yapamıyor şehir olarak.... Cerrahpaşa ingilizce de hacettepeden kesinlikle daha iyi diye düşünüyorum... Hayırlısı olsun

Sebebi nedir acaba?
  • Ankaranın ağustos gecesi dahi bariz soğuktur istanbula kıyasla ve de hep itici gelir ankara insanlara izmir ve istanbuldan sonra... Yani bir öğrenci gözüyle bana kalırsa da istanbul çok daha yaşanılası bir şehir...Cerrahpaşa ingilizce gibi bir marka dururken de kalkıp h.tepeiçin ankaraya gitmek tartışılır bariz bir üstünlüğü yok bana kalırsa hacettepe ing nin c paşa ing e ama tabiki senin bileceğin iş ben senin yerinde olsam gitmezdim sadece...
  • quote:

Ankaranın ağustos gecesi dahi bariz soğuktur istanbula kıyasla ve de hep itici gelir ankara insanlara izmir ve istanbuldan sonra... Yani bir öğrenci gözüyle bana kalırsa da istanbul çok daha yaşanılası bir şehir...Cerrahpaşa ingilizce gibi bir marka dururken de kalkıp h.tepeiçin ankaraya gitmek tartışılır bariz bir üstünlüğü yok bana kalırsa hacettepe ing nin c paşa ing e ama tabiki senin bileceğin iş ben senin yerinde olsam gitmezdim sadece...

Anladım.. Sağol ;)
  • Bu arada üstün başarın için tebrik ederim çok az kişiye nasip oluyor bu.. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çapa Tıp mı Koç MBG mi
    5 yıl önce açıldı
    MARMARA TIP MI EGE TIP MI??
    11 yıl önce açıldı
    BİLKENT EE VS CERRAHPAŞA TIP
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu arada üstün başarın için tebrik ederim çok az kişiye nasip oluyor bu.. :)

Teşekkür ederim, Allah hak eden herkese nasip etsin.. :)
  • Kesinlikle c.paşa ingilizce pişman olmazsın.Ama bir çapaya da bakıverseydin keşke.
  • hocam "en iyi tıp aileye en yakın tıptır" diye bişey var. biçok tıp öğrencisinden ve doktordan duyduğum bu. istanbuldaysan orda kal bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagmur583

Kesinlikle c.paşa ingilizce pişman olmazsın.Ama bir çapaya da bakıverseydin keşke.

İngilizce olması önemli benim için. Bir de araştırdım Cerrahpaşa biraz daha avantajlı. Uzmanlıkta falan yani. İnternlükte çok sıkmıyorlar mesela..

quote:

Orijinalden alıntı: flynn5

hocam "en iyi tıp aileye en yakın tıptır" diye bişey var. biçok tıp öğrencisinden ve doktordan duyduğum bu. istanbuldaysan orda kal bence.

Evet hocam çoğu kişi söylüyor bunu. Macera aramamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

Arkadaşlar öncelikle merhaba..
    Puanım bu iki okulun da ingilizcesine yetiyor. İstanbul'da yaşıyorum. Aslında karar vermiştim İStanbul'da kalmaya, Cerrahpaşa ile Çapa arasından da Cerrahpaşa'yı seçmiştim kafamda. Ama son birkaç gündür Hacettepe'ye gitsem mi diye bir fikir oluştu kafamda. İstişare etmek istedim.. Siz olsaydınız napardınız fikrinizi belirtirseniz sevinirim? Farklı bakış açıları kazanmış olurum ben de..

http://universitelianlatsin.com/category/tip/

Buradan çok detaylı bilgi edinebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: theeric

quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

Arkadaşlar öncelikle merhaba..

http://universitelianlatsin.com/category/tip/

Buradan çok detaylı bilgi edinebilirsin.

Teşekkür ederim :)

• Hacettepe ing tıptayım.Diğer tıpları bilmiyorum ama hacettepenin cerrahpaşadan çok üstün olduğunu zannetmiyorum.Ayrıca aile yanı ve İstanbul bırakılıp gelinmez buralara bence.
  • TUS ta cerrahpaşa , hacettepeden daha başarılı gözüküyor
  • quote:

Ankaranın ağustos gecesi dahi bariz soğuktur istanbula kıyasla ve de hep itici gelir ankara insanlara izmir ve istanbuldan sonra... Yani bir öğrenci gözüyle bana kalırsa da istanbul çok daha yaşanılası bir şehir...Cerrahpaşa ingilizce gibi bir marka dururken de kalkıp h.tepeiçin ankaraya gitmek tartışılır bariz bir üstünlüğü yok bana kalırsa hacettepe ing nin c paşa ing e ama tabiki senin bileceğin iş ben senin yerinde olsam gitmezdim sadece...

ilk yargıdan sonrasını okumadım.şu an ağustos ayında değiliz ve uyuyamıyoruz sıcaktan.
  • İstanbula kıyasla dedim rahat uyunuyor orada ama :D
  • hocam ankara memur kenti hastalıkların geneli aynıdır istanbul dünyanın her yerinden insan var envai çeşit hastalık bence kendini alanında istanbulda daha iyi geliştirirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocket11

hocam ankara memur kenti hastalıkların geneli aynıdır istanbul dünyanın her yerinden insan var envai çeşit hastalık bence kendini alanında istanbulda daha iyi geliştirirsin

hocam valla güldürdün ya ciddi ciddimi söylüuosun :D Ankarada öğrenci asker işçi amele yokmu hadi onu geçtim hastalıklar memur hastalığı işçi hastalığı kodoman hastalığı ankaralılı hastalığı istanbulllu hastallığı diyemi ayrılıyo :D

konuya gelirsek Ankarada yaşadığım için ve üniversite öğrenci profilini çok iyi bildiğim için söylüyorum Hacettepe tıp ciddi anlamda bi markadır . hacettepe tıp mezunu tanıdıklarım akrabalarım olduğu için söylüyorum ha cerrahpaşada iyidir karar senin .. Ankara üniversite öğrenciliği içinde bi çile değildir güzeldir öğrenci olmak ankarada ama sürekli yaşamak cidden sıkıcıdır soğuktur iticidir .

• Ankara'da çalışan bir Cerrahpaşa'lı olarak Çapa (İstanbul Tıp) derim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.