Şimdi Ara

Cerrahpaşa tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Üniversite #İstanbul Üniversitesi Bölüm #Tıp
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar mf3 1800 Cerrahpaşa tıp istiyorum Cerrahpaşa okuyan veya isteyen kısacası bilgisi olan varsa PM atabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de lys de mf lerin tamamında 300.yüm ama şuan çok kararsızım cerrahpaşalılardan yardım bekliyorum =D
  • ben de mf3 1400.yum benim de biraz yardıma ihtiyacım var, sadece üniversite değil yaşamla da ilgili çünkü bursada yaşıyorum ve oradaki yurt imkanları ile ilgili pek bilgim yok
  • Öncelikle size bir öneride bulunmak istiyorum. Bu tarz sitelerden alacağınız yorumlarla bu kadar ciddi kararlar almanız doğru olmaz. Sonuçta size burada herkes cevap verebilir. Sizden çok daha az şeyler bilen kişiler de dahil.
    Öncelikle Yeditepenin gelişmiş imkanları yok. SGK anlaşması dahi yok ki bu son 3 yıl pratik eksiği anlamına geliyor, hoca kadrosuna da bakarsan çapa cerrahpaşa ile kıyaslanamaz bile.
    Bezmialem ve Acıbadem gibi okulların dönem birincileri hemen hemen istisnasız öncelikle cerrahpaşa, olmazsa çapaya geçmeye çalışırlar araştırırsan bulabilirsin internette.
    Cerrahpaşanın ders programından haberin var mı bilmiyorum ama ilk yıl cuma günleri tatil ve şu anda bile hangi gün hangi saatte hangi konunun anlatılacağı(ders programı) internet sitesinde hazır durumda.Gereksiz denebilecek derslerin (tarih,türkçe vs) amfide dinlemiyorsun sadece sınavına girip çıkıyorsun ki bazı yerlerde bu tarz can sıkıcı şeylerin dersi var. İlk 3 yıl 40 günlük yarıyıl tatilleri de bulunmakta.İster gezer tozarsın ister ders çalışırsın ister research yaparsın.Bu imkanları sağlayabilecek başka bir yer yok.Bu yıl cerrahpaşanın kontenjanının 360 küsürden 320 civarına indirilmesiyle cerrahpaşanın çekiciliği çok daha arttı.
    Çapanın ders programı ve sistemi çok karışık.Okulun yeri cerrahpaşaya göre daha kolay ulaşılabilecek bir yerde ancak bunun önemi pek yok derim ben.Çapada ders programındaki çarpıklık sinir bozucu hallerde. Cerrahpaşaya girebiliyorken Çapaya gitmek mantıklı gelmiyor bana.

ben sıralama yapacak olsam,

1-Cerrahpaşa ingilizce 77 kontenjan başka hiçbir yerde yok. Girebilenler için çok iyi derim. Kriterleriniz ve gelecek hedeflerinize göre Koç Tıp'da düşünülebilir.
    2-Hacettepe ingilizce/Cerrahpaşa Türkçe (şehir ve bazı ek kriterlere göre bu ikisi yer değişebilir)
    şeklinde sıralama yapardım ki cerrahpaşa ingilizce öğrencisiyim ve bana iyi ki bu okulu yazmışım dedirtecek onlarca hoca dersime giriyor.(yüzlercesini de ilerleyen yıllarda göreceğim)
    Cerrahpaşa türkçe olmuyorsa Çapa ve Marmara düşünülebilir bu durumda ben marmarayı tercih ederdim çünkü çapa ve cerrahpaşanın 2-3yıllık bir geçiş süreci olacak ve çapada 450kişilik amfide ders almak istemiyorum. 165kişiyle Marmarayı tercih ederim ki afiliasyonu olduğu için klinikte de malzeme sıkıntınız olmaz ek olarak pendik çok daha ucuzdur, rahat yaşarsın diğer yerlere kıyasla.

Burada kabul edilmesi gereken bir şey var ki YÖK olsun Sağlık Bakanlığı olsun, ülkemizde henüz özel tıp fakülteleri hastanelerinin statüleri kesin olarak belirlenmiş değil.Bu konuların olgunlaşması ve belli sisteme oturması gerekiyor. Bunun için de zaman gerekiyor.
    Koç,Acıbadem gibi okulların, özellikle Koç'un alt yapısı tabii ki diğer okullardan bariz şekilde iyi.Ancak TIP eğitiminde pratik eğitim,temel bilimlerin yanında olmazsa olmaz olduğu ve TIP bilimlerinde bilgi özellikle hasta üzerinde görüp uygulayarak öğrenildiği için HENÜZ özel tıp fakülteleri de rayına oturtulamadığı için(özel tıp fak.çok yeniler ve yasalar sürekli değişiyor) bu okulların tercih edilmesini ben pek doğru bulmuyorum.
    Bundan 5-10 yıl sonra ciddi ciddi düşünülebilir bu okullar ancak henüz Koç dışındakileri Cerrahpaşayla kıyaslamam, daha kötüler çünkü. Koç ve Cerrahpaşa kıyasında da sizlerin öncelikleri ön plana çıkıyor.Cerrahpaşanın size yol gösterecek binlerce mezun abi/ablası/yüzlerce profesörü var.Koç'un binası var, kampüs ortamı üniversite hayatı ve taş kızları daha fazla olacaktır.Lab imkanları da daha iyi.Pratikte dediğim gibi 5-10yıl geçmesi oturması lazım sistemin.Her bölümde 3-5hocaları var ve bu hocalar şu an Amerikan Hastanesinde çalışıyor. Topkapıdaki hastaneleri açılacak ancak hangi hocalar,hangi kadro orada eğitim verebilecek bunlar muamma.Böyle yerler genellikle emekliliği yakın hocaların son zamanlarını geçirdiği yerler oluyor ya da kötü sağlık politikaları sebebiyle Çapa/Cerrahpaşa/Hacettepe başta olmak üzere buradan ayrılan hocaların gittiği son durak.

Koç zaten 15 tam burslu öğrenci alıyor. Puanın fazla görünme sebebi bu. Cerrahpaşa İngilizce geçen yıl 77 kişi aldı, ilk 100'den giren 16-17 kişi var.Cerrahpaşa İngilizcenin öğrenci profiliyle bu profil hemen hemen aynı diyecekken Koçtaki 25 yarı burslu bu sıralamayı 1500lere çekiyor.

http://cerrahpasa.istanbul.edu.tr/bolumler/ Adresinde anabilim dallarını, saydığınız fakültelerle incelerseniz farkı görürsünüz zaten.
    www.ctf.edu.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.ctf.edu.tr/egitim_ogretim/dersprog.htm
    Adresinde 2015-2016 yılı yani bu yıl hangi gün hangi saatte kimin dersinin olduğunu görüyorsunuz, her şey belli sistem hazır durumda.

En garanti eğitim için Cerrahpaşa İngilizce/Hacettepe İngilizce , Cerrahpaşa Türkçeyi öneririm. (çevre illerdeki tıp fakülteleri hacettepeye türkçeye geliyor birlikte eğitim alınıyor ,hacettepe türkçe yazmama sebebim bu.)

Tıp eğitimi kolay bir eğitim değildir genç arkadaşlar unutmayın bunu. Hiçbir yerde yatarak tıp öğrenilmez.

Saygılar, Sevgiler..

• O sıralamayla Çapa'yı da bir düşünmelisin bence. Eğer gelip görürsen belki fikrini değiştirirsin.
    Denildiği gibi Çapa'da program karmaşası falan yok, okul başlamadan 2 hafta önce senelik ders programı siteye konur. Altı üstü bi ders programını takip edemeyecek kadar beceriksiz değilsinizdir.
    Cerrahpaşa gibi sokak arasına kurulmuş bir fakülteyi tercih etmeni önermem, önünden otobüs bile geçmeyen bu yere ulaşman için Çapa'nın bulunduğu Millet Cadde'sine inmen gerekiyor. Ayrıca Çapa'nın kampüsü daha ferahtır.
  • insanları yanlış yönlendirmeyin. cerrahpaşa'nın ulaşım olanaklarıyla öyle büyük bi fark yok çapa arasında. önünden 5dk da bir otobüsler geçer. isterseniz max 10dk yürümeyle (ki en yavaş yürüyüşünüzle) tramvay'ın olduğu Millet Caddesi'ne çıkabilirsiniz. Marmaray, Havaalanı Metrosu ve Taksim Metrosuna yürüme mesafesi 15 dakikadır. okulun önünden Taksim Eminönü ve Beyazıt otobüsleri geçer. hiç bi yere ulaşmakta zorlanmazsınız. Çapa'dan tek farkı o 5-10dk lık yürüme mesafesidir ki 5-10dk yürümek insanın dert etmemesi gereken bi şeydir zaten ders çalışırken yeterince hareketsiz kalacaksın bu yürüyüşü ufak bi spor olarak bile görebilirsin :)
  • [simage][/simage]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hacettepe tıp fakültesi
    geçen yıl önce açıldı
    Cerrahpaşa tıp
    9 yıl önce açıldı
    Tıp
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben her türlü cerrahpaşa diyorum. Çapada pediatri çekilmez aylar boyu.Pediatri binasının yıkılmasının ardından çok kötüleşti durum. Fizyoloji ve farmakolojiyi çapalılar çapada öğrenemediklerini kabul ediyorlar(benim görüştüklerim bu fikirde)

Cerrahpaşa diyorum çünkü ders programı çok güzel,
    Cerrahpaşa çünkü gereksiz dersleri dinlemiyorsunuz(tarih,dil vs)

Cerrahpaşa çünkü:
    İngilizce Tıp kontenjanı 77 (uygulama için 2 gruba bölünüyor)
    Türkçe Tıp kontenjanı 328 (2 amfi tamamen ayrı birbirinden etti 164.) (Uygulama için 164ler tekrar 3 e bölünüyor.)

Yani kontenjan olarak kıyasla çok daha iyi.

Cerrahpaşanın tek rakibi Hacettepedir. Cerrahpaşaya gelmeyecek arkadaşlar Hacettepe dışındakileri tercih ederlerse bence hata etmiş olurlar.

Ben derim ki
    1-Cerrahpaşa ingilizce/Cerrahpaşa Türkçe
    2-Hacettepe ingilizce

Cerrahpaşada anket yapıldı, tekrar tercih etseniz bu okulu mu tercih ederdiniz diye, %94 evet çıktı. (Ankete 1000'den fazla öğrenci katıldı)

Bu da CERRAHPAŞA'YA gelenlerin memnuniyetinin kanıtı.

• offgggggg

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasipse Cerrahpaşa /ing Tıp düşünüyorum . Eğitim şekli memnuniyet ve yurt/konaklama durumları son durumu nedir acaba. Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Up

• Bildigim kadariyla cerrahpasa silivride yeni bir kampüse geciyor. Ve istanbul üniversitesi'nden ayrilarak yeni bir üniversite oluyor. Tahminimce bu durum cerrahpasanin puanlarini düşürecektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ultrat U kullanıcısına yanıt
    hocam silivriye taşınma gibi bir durum söz konusu değil. güncel bilgiler ışığında Cerrahpaşa yerinde yenileniyor
    Çapa ise Hasdal'a taşınacak.

İstanbul Üniversitesi'nden ayrılma konusu ise yönetimsel kadro olarak ayrı bir model. Kurumsal tarih, logo, isim sosyal kültürel olanaklar ortak.

Kişisel kanaatim son senelerde seyreden sıralamalar bu sene de geçerli olacaktır. İnternet sitelerini ve tanıtımları takip etmek gerek
  • Merhaba sayısal sıralama 1700 lerde geldi. Hacettepe Türkçe gelirmi? Yoksa cerrahpaşa Türkçe mi yazayım. Hangisini tavsiye edersiniz Neden? Not:Ankara yada İstanbul da oturmuyorum.

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.