Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
100.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar devletin kısa yolu posta takip var oradan da takip edebiliyorsunuz. PTT nin takip sitesinde verilmeyen bazı ayrıntılar oradan çıkıyor buyrun adresi :

https://www.turkiye.gov.tr/ptt-gonderi-takip?p_auth=U4v7WxeF&p_p_id=GonderiSorgulama_WAR_EDV02_PTT_GonderiSorgulama_INSTANCE_kZL0&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=3

• Mesela benim kargoyu PTT nin takip sitesinden baktığımda " Torbaya eklendi" ibaresi çıkıyor. Oysa devletin kısa yolu posta takipte önce" Torbaya eklendi" ardından da " Torbadan alındı" ibaresi çıkıyor. artık ne anlama geldiğini bilmiyorum ama sanırım bu kez gümrüğe takılmamış. Takılmış olsa gümrüğe sevk edildi yazısı çıkardı. Eğer yarında " Gümrüğe sevk edildi yazısı çıkmaz sa kesin geçmiş demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bercalan21

Mesela benim kargoyu PTT nin takip sitesinden baktığımda " Torbaya eklendi" ibaresi çıkıyor. Oysa devletin kısa yolu posta takipte önce" Torbaya eklendi" ardından da " Torbadan alındı" ibaresi çıkıyor. artık ne anlama geldiğini bilmiyorum ama sanırım bu kez gümrüğe takılmamış. Takılmış olsa gümrüğe sevk edildi yazısı çıkardı. Eğer yarında " Gümrüğe sevk edildi yazısı çıkmaz sa kesin geçmiş demektir.

Evet torbaya eklendikten sonraki 48 saatlik surec onemli. Bu surecte gumruge sevk edilmezse gecmis demektir. Genelde ise torbaya eklendikten 20-30 saat icerisinde gumruge sevk edildi yazar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya bu nasıl bir şanssızlık ya. Gönderi gümrüğe sevk edildi yazdı. Bir saat önce baktığımda da yoktu kesin gelir diyordum. Yine takıldı. Yine gümrük yine geri gönderim olacak sıkıldım ve bıktım.
  • quote:

Ya bu nasıl bir şanssızlık ya. Gönderi gümrüğe sevk edildi yazdı. Bir saat önce baktığımda da yoktu kesin gelir diyordum. Yine takıldı. Yine gümrük yine geri gönderim olacak sıkıldım ve bıktım.

Gecmis olsun. Kargo hakkinda bir kac detay verirseniz cok sevinirim. Uzerine ne yazildi? Kendi kutusu ile mi geliyor? Hangi posta ile geldi gibi detaylar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ya bu nasıl bir şanssızlık ya. Gönderi gümrüğe sevk edildi yazdı. Bir saat önce baktığımda da yoktu kesin gelir diyordum. Yine takıldı. Yine gümrük yine geri gönderim olacak sıkıldım ve bıktım.

Hocam aynen benimkide biraz önce gümrüğe sevk edilmiş Belki bi şans bilmiyorum hala umut var içimde gelir belki diye Yoksa da yapacak bişey yok paramızı geri alıcaz

• Geçmiş olsun açıkçası şahsi düşüncem posta,kargo ile telefon getirtme riskine girmemek gerek umarım para alma sorunu yaşamazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeeSH86 -- 13 Ocak 2013; 14:45:18 >
  • Singapur post ile geliyordu üzerine joistic yazdırmıştım. nasıl bir kutu olduğunu bilemiyorum tabi. Benim umut falan yok içimde. Bundan önceki paketimde de gümrüğe sevk edildi yazılmış sonra benim ilime gelmişti sonrada geri göndermişlerdi. Bundan önce telefonunu alan arkadaşların hiç birinde gümrüğe sevk edildi yazısı çıkmamıştı. Yani demem o ki boşuna ümit etmeyelim. Aklıma gelen tek şey benim bulunduğum şehire geldiğinde herhangi bir gümrük işlemi yapılmadan, gümrüğe gidip memura rica etsek belki verir :)
  • quote:

Singapur post ile geliyordu üzerine joistic yazdırmıştım. nasıl bir kutu olduğunu bilemiyorum tabi. Benim umut falan yok içimde. Bundan önceki paketimde de gümrüğe sevk edildi yazılmış sonra benim ilime gelmişti sonrada geri göndermişlerdi. Bundan önce telefonunu alan arkadaşların hiç birinde gümrüğe sevk edildi yazısı çıkmamıştı. Yani demem o ki boşuna ümit etmeyelim. Aklıma gelen tek şey benim bulunduğum şehire geldiğinde herhangi bir gümrük işlemi yapılmadan, gümrüğe gidip memura rica etsek belki verir :)

Hocam işin aslı zaten istanbulda gümrüklü bir ürün olduğu ortaya çıkarsa adamın verme yetkisi yok zaten . Boşuna umut etmeyelim onu . Geri gitmesini bekleyeceğiz paramızı alacaz başka pek yapacak bişey yok

• Hocam bulunduğumuz ildeki gümrük memuruna rica etsek öğrenciyiz paramız yok ucuza getirttik falan diye belki vereni olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben siparişi iptal ettirdim kesin gümrükte kalacaktı
  • Emin değilim ama bence istanbulun gümrüğe sevk etmiş olması çokta önemli değil. Benim şehrimdeki gümrük memuru karar verecek . Yani isterse gümrüklük bir şey olmadığını veya düşük bir gümrük vergisiyle alabileceğimi söyleyebiklir öyle diyeceğini sanmam da yani gümrülte tanıdığı olan biri bunu yapabilir. Yani istanbul gümrüğü buna karar vermiyor. İstanbul karar veriyor olsaaydı zten istanbuldan direk geri gönderirdi. Demem oki bulunduğumuz illerdeki gümrükte çalışan tanıdık bulmalıyız.. :)
  • İnşallah benimki takılmaz yahu hiçbir bilgimide buraya koymadım inşallah takılmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ukkaşe

Hocam bulunduğumuz ildeki gümrük memuruna rica etsek öğrenciyiz paramız yok ucuza getirttik falan diye belki vereni olur.

Hadi sen öğrenciyim dersinde 40 yaşındaki ben ne diyeceğim :)
  • Aliexpresten THL W3+ aldım(Siparişi verdiğim tarihte g3 te stok sıkıntısı vardı ve herkese güvenemiyordun). Benim bir ayı buldu ürünün gelmesi! Ama sanırım gönderici gönderdim dediği tarihten bir 10 gün sonra gönderdi. İlk verdiği takip no hatalıydı. 10 gün sonra yeni takip no gönderdi. Sonra elime ulaştı zaten.

İslem Listesi

NO TARIH (Date) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)
    20/12/12 15:42 2012-12-20 15:42:00 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) SINGAPORE (Yurt Disi)
    20/12/12 15:42 2012-12-20 15:42:00 Receive item at office of exchange (Otb) Gonderi (Cikis) alip verme merkezinde alindi SINGAPORE (Yurt Disi)
    22/12/12 19:55 2012-12-22 19:55:00 Send item abroad (EDI-received) Gonderi yurtdisina sevk edildi SINGAPORE (Yurt Disi)
    28/12/12 08:23 2012-12-28 08:23:31 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE
    29/12/12 00:00 2012-12-29 00:00:00 Deliver item (Inb) Gonderi teslim edildi (Gelen) TÜRKIYE
    YURT İÇİ GÖNDERİ SORGULAMASI
    (DOMESTIC REGISTERED MAIL TRACKING)

CEVAP
    Barkod No : RFSG Detay :
    Kabul Yeri : Ücret : 0.00 TL.
    Varış Yeri : Değer Ücreti : 0.00 TL.
    Kabul Tarihi : 00/00/0000 Ödeme Şartı : 0.00 TL.
    Ağırlık : 0 Gr. Ödeme Tipi :
    Gönderen : Alıcı :
    Ek Hizmet :
    SN İŞLEM / YER
    BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
    1.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    28/12/2012 18:36:18
    2.
    Torbaya Eklendi - ADANA(ADANA P.İ.M)
    29/12/2012 06:30:08
    3.
    DAGITICIYA VERiLEREK DAGITIMA ÇIKARILDI(Handed over to the postmen in order to be delivered) - ADANA YÜREĞİR POS.DAG.MRK
    29/12/2012 08:55:56
    4.
    MUHATABA BiZZAT TESLiM(Delivered to the addressee personally) 29/12/2012 - ADANA YÜREĞİR POS.DAG.MRK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calippo -- 13 Ocak 2013; 16:16:03 >

• arkadaşlar iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum ama aliexpressden feedbacki yüksek olan birinden umi x1 aldım inşallah sorunsuz gelir Allah yardımcımız olsun
  • Şans işte kiminin ki takılmıyor kiminin ki takılıyor. Demekki öyle X ray cihazı ile falan kontrol yok tamamen şans ve o an kontrolü yapan gümrük memuru ile ilgili . Adam bu pakette telefon olabilir deyip gümrüğe sevk ediyor veya bun pakette bişi olmaz deyip direk ptt merkezine sevk ediyor. Ah ah sıkıldım ve bıktım yahu. Devletin elektroniğe uyguladığı fahiş vergiler yüzünden düştüğümüz şu durumlara bakın. Utanıyorum vallahi.
  • arkadaşlar cihazı sipariş edipte eline ulaşan varmı bende düşünüyorum fakat tereddütlerim var

birde bu cihazın sar değeri nedir
  • Şu ara gümrükten telefonu geçen yok neredeyse doğru mu? Patır patır takılıyor telefonlar gümrüğe. Özellikle de singapur post ile gelenler. düşünüyorum da singapur post ile türkiyeye telefondan tabletten veya ufak elektronikten başka ne gelir ki? zaten kağıt belge vs ile elektroniği ayırt etmek görevli için zor olmasa gerek. Önceden bildikleri halde göz yumuyorlardı. Şimdi ise işlerini yapıyorlar. İsveç kargosy ile telefon alan arkadaşlar vardı. o kargo ile gönderi yapan neresi varki? İsveç postasının takılma şansı daha düşük gibi geliyor bana.
  • Aliexpress hariç hangi siteyi önerirsiniz. Özellikle kargosu takılmış ve refund alabilmiş arkadaşlar. Tmallbox iyi diye duydum fakat görüşlerinizi almak istedim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.