Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
100.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: die_caprio

quote:

Orijinalden alıntı: cihan59

Bangood singapore ile mi gönderiyor acaba, air mail 7-15 gün yazıyor ama aklım bilemedi.

SE ile gönderiyor yani sweden post.en az 25 günde geliyor bilgin olsun.çok yavaş

singapur post ile getirt ne alacaksan

öyle bir seçenek var mı peki gönderiyor mı ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacituremen

quote:

Orijinalden alıntı: thedeparted

Cevap:  JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ

Selamlar arkadaşlar. Resimde görüldüğü gibi son işlem 1 Nisan'da yapılmış görünüyor ve bugün 9 Nisan. Bu işlerden hiç anlamam, zaten sırf denemek için 2 parça ucuz kol saati siparişi verdim. Şu an paket ne aşamada, 8 gündür neden hiçbir işlem yapılmamış acaba?

http://track-chinapost.com/startairmail.php

bu adresten bak. çindeki posta haraketlerini ptt sitesinden göremezsin. postan su anda pekinde uçak bekliyor
    turkiyeye girdikten sonra ptt sitesinden takip edebilirsin

bilader china post la geliyor china post'a doğru dürüst hiçbir aşama gözükmez
    china postala gelmesi bazen 2 ayı bulur bazen kaybolur bazen geri gider china post bu
    çoooookkkkk sabırlı olman lazııımmmm çoooooooookkkkkkk

• editttt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 9 Nisan 2013; 21:57:38 >
  • 1.
    Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    01/04/2013 08:37:37
    2.
    Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    3.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    01/04/2013 13:31:31
    4.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    01/04/2013 21:11:00
    5.
    Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İZMİR(İZMİR K.İ.M/MERKEZ)
    05/04/2013 14:46:21
    6.
    Alıcıya İhbar Gönderildi,Gümrükte Tutuluyor - İZMİR(İZMİR K.İ.M/MERKEZ)
    08/04/2013 10:09:04
    08/04/13 10:09 2013-04-08 10:09:04 Teslim girisiminde bulunuldu veya Teslim edilemedi (Gelen) TÜRKIYE

8 gündür kayıp paket avukat devreye girmesi ile ortaya cıktı bide ihbar göndermişler elime bugun gecti içini acıp bakmışlar telefon var diyorlar markasınıda yazmışlar bide cakal memur paket gelmedi bize diyordu

şimdiki sürec nasıl olucak ben herhangi bir form doldurmadım ayrıca dispute acmalımıyım aliexpressden?

ayrıca adi cinli mobile phone yazmış pakete

• arkadaşlar ihbar kağıdı ulaştı banada. sadece şurdan şu ağırlıkta gümrüklü bir paketiniz geldi diyor. yani içinde ne olduğuna dair birşey yazmamışlar. kredi kartı bildirimi ve ödeme detayı ile gelin diyor. bu durumda geçme ihtimali var mıdır gidip görüşerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: egoka

arkadaşlar ihbar kağıdı ulaştı banada. sadece şurdan şu ağırlıkta gümrüklü bir paketiniz geldi diyor. yani içinde ne olduğuna dair birşey yazmamışlar. kredi kartı bildirimi ve ödeme detayı ile gelin diyor. bu durumda geçme ihtimali var mıdır gidip görüşerek?

telefon varsa içinde gecmiyor acıyorlar içini
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leaderjack1

1.
    2.
    Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    3.
    4.
    5.
    6.
    08/04/13 10:09 2013-04-08 10:09:04 Teslim girisiminde bulunuldu veya Teslim edilemedi (Gelen) TÜRKIYE

8 gündür kayıp paket avukat devreye girmesi ile ortaya cıktı bide ihbar göndermişler elime bugun gecti içini acıp bakmışlar telefon var diyorlar markasınıda yazmışlar bide cakal memur paket gelmedi bize diyordu

şimdiki sürec nasıl olucak ben herhangi bir form doldurmadım ayrıca dispute acmalımıyım aliexpressden?

Tam olarak avukatı nasıl devreye soktunuz acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

quote:

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.

ptt binasının yanında adliye var benim avukatta şans eseri duruşmadan cıkıyormuş bende yolda görünce durumu anlattım beraber gidelim dedi . barkod numarası verdik burda deyil dediler avukat ist. gümük su torba ile gönderdigini ist. buraya kadar kimler arada ise zan altında kalıcagını tahahütlü bir paketin kaybolması büyük sorun yaratacagını filan anlattı ordan bir memur içinde zati telefon var deyince bizim avukat öylemi hadi biz gidiyoz o zaman dedi ve ayrıldık dün elime sarı ihbar geldi bende ptt.gov'den baktıgımda bir sürü güncelleme olmuş ve paket gümrükte tutuluyormuş diye ögrendik sabah gittim form doldurduk geri yollanmasını bekliyoruz . sanırım paketleri istanbulda acıyorlar.birde tamamern şans gecmesi adam 5 tane telefon gecirmiş bugun koca paketle aracın içinde kontrol ederken gördüm

• quote:

arkadaşlar ihbar kağıdı ulaştı banada. sadece şurdan şu ağırlıkta gümrüklü bir paketiniz geldi diyor. yani içinde ne olduğuna dair birşey yazmamışlar. kredi kartı bildirimi ve ödeme detayı ile gelin diyor. bu durumda geçme ihtimali var mıdır gidip görüşerek?

yasak olduğu için görüşerek ürünü alamassınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: galata80

quote:

yasak olduğu için görüşerek ürünü alamassınız..

quote:

quote:

telefon varsa içinde gecmiyor acıyorlar içini

Teşekkür ederim. O zaman biran önce gidip geri göndertmek gerek galiba. İnşallah paramızı alırız.

• quote:

Orijinalden alıntı: incali

quote:

Orijinalden alıntı: nacituremen

quote:

Orijinalden alıntı: thedeparted

Selamlar arkadaşlar. Resimde görüldüğü gibi son işlem 1 Nisan'da yapılmış görünüyor ve bugün 9 Nisan. Bu işlerden hiç anlamam, zaten sırf denemek için 2 parça ucuz kol saati siparişi verdim. Şu an paket ne aşamada, 8 gündür neden hiçbir işlem yapılmamış acaba?

bu adresten bak. çindeki posta haraketlerini ptt sitesinden göremezsin. postan su anda pekinde uçak bekliyor
    turkiyeye girdikten sonra ptt sitesinden takip edebilirsin

bilader china post la geliyor china post'a doğru dürüst hiçbir aşama gözükmez
    china postala gelmesi bazen 2 ayı bulur bazen kaybolur bazen geri gider china post bu
    çoooookkkkk sabırlı olman lazııımmmm çoooooooookkkkkkk

Teşekkürler cevap için.

Ben siteye (buyincoins) 2 dolar da ekstra registered air mail parası ödemiştim halbuki, adamlar tutup en dandik postayla mı göndermişler. Gelmese de çok mühim değil aslında ama Çin'den ürün getirtme olayını deneme amaçlı yapmıştım.

Ama ilginçtir arkadaşın verdiği linkten daha önce baktığımda posta ile ilgili bilgi alabiliyorken, şu an kayıt bulunamadı diyor. Hacı mı oldu şimdi bizim paket???...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 10 Nisan 2013; 16:47:34 >

• Pandawill indirim kodu bulabilecek varmı akşama birtane alacamda bulamadım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

quote:

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.

ptt binasının yanında adliye var benim avukatta şans eseri duruşmadan cıkıyormuş bende yolda görünce durumu anlattım beraber gidelim dedi . barkod numarası verdik burda deyil dediler avukat ist. gümük su torba ile gönderdigini ist. buraya kadar kimler arada ise zan altında kalıcagını tahahütlü bir paketin kaybolması büyük sorun yaratacagını filan anlattı ordan bir memur içinde zati telefon var deyince bizim avukat öylemi hadi biz gidiyoz o zaman dedi ve ayrıldık dün elime sarı ihbar geldi bende ptt.gov'den baktıgımda bir sürü güncelleme olmuş ve paket gümrükte tutuluyormuş diye ögrendik sabah gittim form doldurduk geri yollanmasını bekliyoruz . sanırım paketleri istanbulda acıyorlar.birde tamamern şans gecmesi adam 5 tane telefon gecirmiş bugun koca paketle aracın içinde kontrol ederken gördüm

İçinde telefon var dedi yani cebe atacaklardı. Avukatla gitmeniz iyi olmuş.

• Jiayu G3 ALINIR.. GÜMÜŞ RENK.

http://lightake.com/detail.do/sku.ZXC_Z7_Ultimate_3G_Tablet_PC_7_inch_HD_Screen_MTK8377_Dual_Core_Android_4.1_Dual_SIM_1G_8GB___Black-59832

]şu ürünü getirtebilecek varmı? getirtebilecek varsa ücretiyle beraber pm atsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exterminatee -- 10 Nisan 2013; 19:39:48 >
  • Yurtdışından ilk telefon alma girişimim malesef başarısızlıkla sonuçlandı.

İstanbul Cevizlibağ daki PTT Kargo işlem merkezine çağırdılar kutuda ne olduğunu sordular bende home&garden yazdırmıştım içinde biblo var özel süslemeli falan dedim adam açmamız lazım açıyorum dedi ve gerisi pek hoşnut olmayacağımız acı sonla sonuçlandı en baştan beri sabırla bekledim takip ettim umudum aslında gümrüğe sevk edildi yazısını görünce sönmüştü o yüzden son çırpınışlarda işe yaramadı adamlara iadesini istiyorum dedim barkodun olduğu belğenin resmini çektirdiler o sırada tek mağdurun ben olmadığımı benle birlikte 2 kişinin daha telefonunun yakalandığını öğrendim ama asıl garibime giden bir kadın geldi görümcem bana halı yıkama makinası gönderdi onu almaya geldik dedi ama onun koliyide vermediler acayip kıllandım bunlar ne şerefsiz haysiyetsiz insanlar hadi bizim durum ortada kadının ne suçu var kadın parası vergisi neyse vereyim dediysede olmadı sizi mahkemeye vericem sürüm sürüm süründürücem dedi ama haklı malesef gördüklerim kendi derdimi bir an unutturdu bana.

Kayıtlı Gönderi Geçmişi
    No Merkez Adı Tarih İşlem
    1 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 04/04/2013 Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı
    2 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 04/04/2013 Gümrüğe Sevk Edildi
    3 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 04/04/2013 Torbaya Eklendi
    4 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 04/04/2013 Torbaya Eklendi
    5 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 04/04/2013 Torbadan Alìndì
    6 İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM 06/04/2013 Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı
    7 İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM 09/04/2013 Gümrükten Çıktı
    8 İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM 10/04/2013 PTT İşyerine Teslim Edildi
    9 İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM 10/04/2013 Alıcıya İhbar Gönderildi,Gümrükte Tutuluyor

Yazanlar sizi aldatmasın tek gerçek olan "Gümrüğe Sevk Edildi" o yazıyorsa unutun telefonu malesef durum böyle satıcı pandawill'e mesaj yolladım cevap bekliyorum paramı geri alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: laserion

Yurtdışından ilk telefon alma girişimim malesef başarısızlıkla sonuçlandı.

İstanbul Cevizlibağ daki PTT Kargo işlem merkezine çağırdılar kutuda ne olduğunu sordular bende home&garden yazdırmıştım içinde biblo var özel süslemeli falan dedim adam açmamız lazım açıyorum dedi ve gerisi pek hoşnut olmayacağımız acı sonla sonuçlandı en baştan beri sabırla bekledim takip ettim umudum aslında gümrüğe sevk edildi yazısını görünce sönmüştü o yüzden son çırpınışlarda işe yaramadı adamlara iadesini istiyorum dedim barkodun olduğu belğenin resmini çektirdiler o sırada tek mağdurun ben olmadığımı benle birlikte 2 kişinin daha telefonunun yakalandığını öğrendim ama asıl garibime giden bir kadın geldi görümcem bana halı yıkama makinası gönderdi onu almaya geldik dedi ama onun koliyide vermediler acayip kıllandım bunlar ne şerefsiz haysiyetsiz insanlar hadi bizim durum ortada kadının ne suçu var kadın parası vergisi neyse vereyim dediysede olmadı sizi mahkemeye vericem sürüm sürüm süründürücem dedi ama haklı malesef gördüklerim kendi derdimi bir an unutturdu bana.

Kayıtlı Gönderi Geçmişi
    No Merkez Adı Tarih İşlem
    1 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 04/04/2013 Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı
    2 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 04/04/2013 Gümrüğe Sevk Edildi
    3 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 04/04/2013 Torbaya Eklendi
    4 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 04/04/2013 Torbaya Eklendi
    5 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 04/04/2013 Torbadan Alìndì
    6 İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM 06/04/2013 Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı
    7 İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM 09/04/2013 Gümrükten Çıktı
    8 İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM 10/04/2013 PTT İşyerine Teslim Edildi
    9 İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM 10/04/2013 Alıcıya İhbar Gönderildi,Gümrükte Tutuluyor

Yazanlar sizi aldatmasın tek gerçek olan "Gümrüğe Sevk Edildi" o yazıyorsa unutun telefonu malesef durum böyle satıcı pandawill'e mesaj yolladım cevap bekliyorum paramı geri alacağım.

paket geri gidince alıcan apranı ayrıca geri gödnerme daha zahmetli adamlar toplu olunca gönderiyoruz diyor adiler ya benim paket önümüzdeki hafta sonu gidicekmiş düştük ellerine lanet olsun ya dispute bitmesin 30 gün var inş. o zamana gider

• Benim Zte v987 geldi yaklasık 15 gün sürdü yolculuğu. fakat telefonda google play yok elle yükleyince calismiyor
    Nasıl çözebilirim bu problemi.
  • Selamlar beyler;

Tekrar rahatsız ediyorum, kusura bakmayın. Buradan aktif olarak cevap aldığım için buraya yazıyorum, eğer konuyu kirletiyorsam silinebilir.

Benim posta ile ilgili bilgi alabildim. Anladığım kadarıyla bu posta dünyayı dolaşmış (Münih, Fransa, Stokholm, Pekin, Şangay), en son Şangay'da beklemekte. :) Dünyayı dolaşması ilginç değil mi?

Bir de anladığım kadarıyla içi açılıp bakılmış. Sanırım çıkışta da bir Gümrük kontrolüne maruz kalıyor.

• ARKADAŞLAR GÜMRÜK KANUNU RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞ
    HEMEN YÜRÜRLÜĞE GİREMİ YOKSA YÖNETMELİKMİ YAYINLANMASI LAZIM
  • Hukuk işleri ile uğraşan birisi olarak kanun çıktıktan sonra uygulanmadığını görmedim ben. Yeni kanun resmi gazetede yayınlanmış ben dahil hepimiz dikkatli olalım arkadaşlar. Yeni sipariş vermiştim iptal talebinde bulundum paypaldan kabul etmişler onlarda kargoya verilmemişti Allahtan Resmi gazetede yayınlanan kanun

MADDE 12- 4458 sayılı Kanunun 235 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 235- 1. Serbest dolaşıma giriş rejimine tabi tutulan eşyaya ilişkin olarak, yapılan beyan ile muayene ve denetleme veya teslimden sonra kontrol sonucunda;

a) Eşyanın genel düzenleyici idari işlemlerle ithalinin yasaklanmış olduğunun tespiti halinde, eşyanın gümrük vergilerinin alınmasının yanı sıra, gümrüklenmiş değerinin dört katı idari para cezası verilir.

b) (a) bendindeki eşyanın değersiz, artık veya atık madde olması durumunda, idari para cezası; dökme halinde gelen eşya için ton başına otuz bin Türk Lirası, ambalajlı gelmesi halinde kap başına altı yüz Türk Lirası olarak hesaplanır ve eşya yurtdışı edilir.

c) Eşyanın ithali, lisansa, şarta, izne, kısıntıya veya belli kuruluşların vereceği uygunluk veya yeterlilik belgesine tabi olduğu halde uygunluk ve yeterlilik belgesine tabi değilmiş veya belge alınmış gibi beyan edildiğinin tespit edilmesi halinde, eşyanın gümrük vergilerinin yanı sıra, eşyanın gümrüklenmiş değerinin iki katı idari para cezası verilir.

d) (c) bendindeki eşyanın değersiz, artık veya atık madde olması durumunda, idari para cezası; dökme halinde gelen eşya için ton başına sekiz bin Türk Lirası, ambalajlı gelmesi halinde kap başına iki yüz Türk Lirası olarak hesaplanır ve eşya yurtdışı edilir.

2. İhracat rejimine tabi tutulan eşyaya ilişkin olarak, yapılan beyan ile muayene ve denetleme veya kontrol sonucunda;

a) Eşyanın genel düzenleyici idari işlemlerle ihracının yasaklanmış olduğunun tespiti halinde, eşyanın gümrüklenmiş değerinin iki katı idari para cezası verilir.

b) Eşyanın ihracı, lisansa, şarta, izne, kısıntıya veya belli kuruluşların vereceği uygunluk veya yeterlilik belgesine tabi olduğu halde uygunluk ve yeterlilik belgesine tabi değilmiş veya belge alınmış gibi beyan edildiğinin tespit edilmesi halinde, eşyanın gümrüklenmiş değeri kadar idari para cezası verilir.

3. Yolcuların, gümrük mevzuatına göre kişisel ve hediyelik eşya kapsamı dışında olup beyanlarına aykırı olarak üzerlerinde, eşyası arasında veya taşıma araçlarında çıkan ya da başkasına ait olduğu halde kendi eşyasıymış gibi gösterdikleri eşyanın gümrük vergileri iki kat olarak alınır ve eşya sahibine teslim edilir. Gümrük vergileri ödenmediği takdirde, eşya gümrüğe terk edilmiş sayılır.

4. Birinci fıkranın (a) ve (c) bentlerinde belirtilen eşyaya el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir ve eşya 177 ila 180 inci madde hükümlerine göre tasfiyeye tabi tutulur.

5. Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen ve transit rejim beyanında bulunulan serbest dolaşımda olmayan eşyanın, beyan edilenden belirgin bir şekilde farklı cinste eşya olduğunun tespiti halinde, farklı çıkan eşyanın gümrüklenmiş değerinin iki katı idari para cezası verilir.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan81 -- 11 Nisan 2013; 12:46:55 >

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.