Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
100.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sayede hepimiz kanun ve resmi gazete okur olduk
  • arkadaşlar kanunu inceledim 2 madde hariç tümü yayınlandığı tarh itibari ile yürürlüğe giriyor. O iki madde de gümrükle alakalı olanlar değil. yani gümrük bugünden itibaren yürürlüğe girdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: pmdas

arkadaşlar kanunu inceledim 2 madde hariç tümü yayınlandığı tarh itibari ile yürürlüğe giriyor. O iki madde de gümrükle alakalı olanlar değil. yani gümrük bugünden itibaren yürürlüğe girdi

bugunden itibaren gecerli 1 hafta önce yakalanmış paketleri içermiyor kanun sanırım
  • yönetmelik yoksa nasıl olacak onu anlamadım
    benim bildiğim yönetmelikler kanunlarının nasıl uygulanacağını anlatmıyormu
    bu kanunları kim neye göre uygulayacak, herkez kendi kafasına göremi
    bence yönetmelik olamsı gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: pessak198823

quote:

Orijinalden alıntı: incali

yönetmelik yoksa nasıl olacak onu anlamadım
    benim bildiğim yönetmelikler kanunlarının nasıl uygulanacağını anlatmıyormu
    bu kanunları kim neye göre uygulayacak, herkez kendi kafasına göremi
    bence yönetmelik olamsı gerekiyor

Aynen yönetmelik olmadan nasıl uygulanacak burada daha önceki arkadaşlar ayın 28 inde girdiğini söylemişlerdi herkes işkembeden konuşuyor galiba.

Paketi açmak için yetkileri yok.Sen açılmasın dersen geri gider nasıl olcak anlamadım ben şimdi o zaman bu millete resmen ambargo gibi bişey konmuş oluyor nasıl bir zihniyet nasıl bir dünya görüşü anlamadım arkadaş vergisinide kabul etmiyor direkt olarak ceza ve sen benim adıma gelmiş mala nasıl el koyacaksın bunların hepsinin fikir babası maliye bakanı şimşek ayrıca bu adam yakında nefes aldığımız havadanda vergi alırsa şaşırmayın.

AÇMA YETKİLERİ YOK AMA AÇIP BAKIYORLAR

• quote:

Orijinalden alıntı: pessak198823

Tutanak tutturun ve dava edin.Açılmış paketleri almayın.İnsanların mallarını açmaya hakları ve yetkileri yok XRAY den geçirir ona bişey diyemem ama ya içinden bişey eksilse kim vericek bunun hesabını tutki geri gitti satıcı açılmış değişmiş paketi alırmı adam kıllanır yani Kanun çıkarmakla yetmiyor büyük ihtimalle kısa sürede bu konuda bir yönetmelik yayınlıycaklar ama yinede herkesin tek tek paketini açamazlar uğraşamazlar bu şekilde bile süreç ne kadar uzuyor yani değişen bişey olmıycak eski tas eski hamam tek değişen eskiden geri gidiyodu şimdi devletin hazinesine girecek.

Nasıl değişen bişey olmayacak telefon yakalanırsa hem telefondan olacaksın hempara cezası yiyeceksin daha ne olsun
    önceden geri gidiyordu bir kaç ay içinde paranı geri alıyordun şimdi onuda alamayacaksın üstüne birde ceza yiyeceksin

• 1.
    Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)

Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    1/04/2013 08:28:21
    3.
    Gümrükten Çıktı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    1/04/2013 1
    4.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    1/04/2013 1

Forumda birçok konuyu okudum ayrıca 3-4 senedir birçok telefon ve başka eşyaları sorunsuzca getirttim.Hepsinin geliş şekli direkt kargo alıp verme yerine alındı ibaresinden sonra torbaya eklendi şeklindeydi ve 1 gün sonra elime geçiyordu.
    forumu inceliyorum 2 gündür takılanların büyük çoğunluğu gümrüğe sevkten sonra pim, kim olarak değişiyor onu farkettim.
    ama üsttede göreceğiniz gibi böyle bir ibareyi hiç görmedim umarım elime ulaşır tabii şu gümrüğe sewk olmasaydı daha iyi olacaktı.
    bu arada hiç kargosu gümrüğe takılmamış ben. bu ay iki telefonumda takıldı. gerçi 1. net ama 2. cisi halen belli değil umarım teslim alırım.

• acıyorlar paketleri hiçde sormuyorlar size adam acmış markasını dahi söylüyor
  • Gümrük firmasından bir abimiz bana gümrükten deve geçer pire geçmez dedi. tanıdığınız var ise dışarıdan mal getirten özellikle çinden rica edin onun malzemelerinin içinde gelirse kesin geçer yoksa bu aralar ufak paketlerin hepsi ayıklanıyor ne olursa olsun kurtuluşu yok gibi. artık cinci hocalara gidip gümrük memurlarının gözlerini bağlatmakmı gerekir bu gidişle ne olur
  • Telefonum geldi ! Burasıda dahil hiçbiryere telefonumu sipariş vermedim hiçbir ayrıntıyı paylaşmadım bence işe yaradı ve sağ salim telefonum elime ulaştı ! Siyah renk almıştım şimdi imei olayını halledicem. Rom olarak stok romda kalmayı düşünüyorum. Yardıma ihtiyacı olan herkes pm den ulaşsın seve seve yardım ederim ! Bu arada konuyu telefonumla çektiğim birsürü fotoğrafa boğacağım yakında :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanatka

1.
    Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)

Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    1/04/2013 08:28:21
    3.
    Gümrükten Çıktı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    1/04/2013 1
    4.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    1/04/2013 1

Forumda birçok konuyu okudum ayrıca 3-4 senedir birçok telefon ve başka eşyaları sorunsuzca getirttim.Hepsinin geliş şekli direkt kargo alıp verme yerine alındı ibaresinden sonra torbaya eklendi şeklindeydi ve 1 gün sonra elime geçiyordu.
    forumu inceliyorum 2 gündür takılanların büyük çoğunluğu gümrüğe sevkten sonra pim, kim olarak değişiyor onu farkettim.
    ama üsttede göreceğiniz gibi böyle bir ibareyi hiç görmedim umarım elime ulaşır tabii şu gümrüğe sewk olmasaydı daha iyi olacaktı.
    bu arada hiç kargosu gümrüğe takılmamış ben. bu ay iki telefonumda takıldı. gerçi 1. net ama 2. cisi halen belli değil umarım teslim alırım.

telefon takılmış içinde telefon olduğu anlaşıldığı için işi takip eden gümrü'ye gönderilmiş..

• abi bu ne yaa 1 ayda 2 kere takıldı. bu gümrükler cidden sıkılaşmış artık.
  • atakan dispute de drurm ne kardeşim aldın mı parayı
  • Arkadaşlar şimdik son durum nedir.Gümrüye takılan telf. geri gönderiliyormu,yoksa yeni kanun mu uygulanıyor?
  • gümrükte işe başlamak lazım para gümrük memurlarında adam bisey sipariş eder kontrolde benim der alır ne güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanatka

abi bu ne yaa 1 ayda 2 kere takıldı. bu gümrükler cidden sıkılaşmış artık.

aynen,kutuya ne yazdırmıştın yada ne yazmadılar ..
  • arkadaşlar yurtdışından telefon getirme olayını ciddi anlamda abarttılar forum bir arkadaşın denemediği çin telefonu kalmamış getirip getirip deneme yapıyor,diğeri sanalpazar da ilan açıp direk çinden evine diye ilanlar açıyor,diğeri 4 tane telefon getirdim takılmadı diyor bunlar foruma yansıyanlar birde bir bilgileri alıp direk sipariş veren daha onbaşı bile olmayan erler var alıp kullanıyorlar yani iş çığrından çıktı adam telefon alıyor takılıyor,biaeda alıyor yine takılıyor,bidaha alıyor yine takılıyor olan gariban çinliye ve paypal'a oluyor uğraşıp duruyorlar bizimki de akıllanmıyor,kısaca artık kanun geliyorum diyordu ülkemizde herşeyin b... çıktığı için bununda çıkması şaşırtmadı...
  • Ne zamandan beri cinliler gariban oldu arkadasim.birak getirsinler takilsin getirsinler takilsin ucu siparisi verene girer mutlaka.sanalpazara gir bak millet siparis usulu getirtiyo giren cikan bisey yok anlayacagin.elinde olmayan telefonu satiyo alicinin 15 20 gun beklemeside cabasi.ha alanada helal olsun ne deyim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak__06

Ne zamandan beri cinliler gariban oldu arkadasim.birak getirsinler takilsin getirsinler takilsin ucu siparisi verene girer mutlaka.sanalpazara gir bak millet siparis usulu getirtiyo giren cikan bisey yok anlayacagin.elinde olmayan telefonu satiyo alicinin 15 20 gun beklemeside cabasi.ha alanada helal olsun ne deyim .

Ne yani git sanapazar.com dan mı al demek istiyorsun 630,670,750 tl gibi fiyatlardan satıyorlar hadi 500 tl ye satsa tamam diyeceğim bilmediğimiz bişey söyle arkadaşım bizde biliyoruz sanal marketlerden almayı o kadar para verdikten sonra 250, 300TL daha koyarım üzerine LG Optimus 4XHD alırım hiçte maceraya girmem fırsatçı insanlar bunlar getirtiyorsun anladık telefon etse etse 350 tl bilemedin 370tl tutsun sat 500tl ye ne zararın olacak illaki 650, 750 tl fiyat çekmek fırsatçılıktır.

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.