Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
100.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pessak198823

sanmam tracking no adı üstünde takip etmek amaçlı teslim adrese yapılıyor ve kimlik olmadan o şahıs alamıyor.

hocam o zaman neden her kes track numarasini karaliyor ve s...?
  • son beş sayfayı takip ediyorum son iki aydır telefonlar gümrüğe girip geri gönderilmiş. bir arkadas yasadaki 4 kat para cezası maddeleri önceki yasada da olduğunu yazmış. şu an için yasaklı ürüne el koymuyor ama takipteyim bir iki arkadas mağdur olup cezaya tabi tutulursa buraya yazacaktır. o yüzden beklemedeyim. niçin 250 dolarlık ürüne 1400 tl verelim ki.hakikaten can sıkıcı. ve telefon yasağı tabi ki. eşi benzeri yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atacante

quote:

sanmam tracking no adı üstünde takip etmek amaçlı teslim adrese yapılıyor ve kimlik olmadan o şahıs alamıyor.

Bunun sebebi bu sayfaların gümrükcülerce kontrol edilip takip numaralarını alıp paketlere el koyması korkusudur :))

LAkin böyle birşeyin i,mkanı yok.
    Türkiyede hiçbir memur görevini hakkıyla yerine getirmez getiremez.
    Adam akşama kadar işte canı burnundan gelip sonrada idealizm rüzgarlarıyla net basına oturupta sizlerin takip numaralarını alıp işlem yaptırmaz.

Endişe etmeyin bu konularda.

Lakin bazı üyeler bu numaraları alıp kıllıgına gümrükcülere şikayet edebilirler,ona birşey diyemem.

Sebebi budur kardesim.

• quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

quote:

quote:

Bunun sebebi bu sayfaların gümrükcülerce kontrol edilip takip numaralarını alıp paketlere el koyması korkusudur :))

Adam akşama kadar işte canı burnundan gelip sonrada idealizm rüzgarlarıyla net basına oturupta sizlerin takip numaralarını alıp işlem yaptırmaz.

Lakin bazı üyeler bu numaraları alıp kıllıgına gümrükcülere şikayet edebilirler,ona birşey diyemem.

Sebebi budur kardesim.

tesskkur ederim hocam :)
    bazi track sitelerinden suphelendim de o yuzden sordum..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sebebi budur kardesim.

:)
    Önemli digil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elvis-Presley

quote:

quote:

quote:

quote:

Sebebi budur kardesim.

Önemli digil.

Alıntıları Göster
    quote:

Önemli digil.

ZTE V987 siparis ettik simdi beklemedeyiz.. 9 gun once yola cikmis :)

• quote:

quote:

Önemli digil.

Hadi hayırlısı diyelim.
    Lakin şansınız cok zayıf biliyorsunuz digmi?

Gümrükcüler göz actırmıyorlar son 2 aydır cünkü.

Takipteyim bende bakalım gececek mi gümrükten paketiniz.
  • quote:

quote:

quote:

Önemli digil.

Hadi hayırlısı diyelim.
    Lakin şansınız cok zayıf biliyorsunuz digmi?

Gümrükcüler göz actırmıyorlar son 2 aydır cünkü.

Takipteyim bende bakalım gececek mi gümrükten paketiniz.

insallah gelir hocam :)
    beklemedeyiz.. Çinden çıkmış ))
  • Ustalar merhaba bu çinden telefon alma olayı karmaşası hala sürmekte kimi sorunsuzda postasına kavuşurkenkimi arkadaşlarımızın postası gümrüğe takılıyor. benim öğrenmek istediğim olay olduki postamız gümrüğe takıldı bu aşamadan sonra neler yapmalıyız şuda önemli öncelikle hangi siteleri tercih etmeliyiz alışveriş yaparken hangi siteler olası bi gümrük mevzusu durumunda bizlere sıkıntı çıkartmaz para iadesi yada başka ne tür işlemler gerçekleşiyor süreç nasıl işliyor bu konulara biraz da aydınlık getirirsek çok memnun oluruz. Siz tecrübeli arkadaşların değerli yanıtlarını bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler.
  • biraz beklemekte yarar var .
  • yukarı yukarı
  • quote:

Yeni yasaya göre gümrük memuru telefonu paketi açarak görürse değerinin 4 katı idari para cezasına ve aynı zamandada telefona el konularak en yakın tasiş merkezinden satışa çıkarılarak parası devletin hazinesine gider.

Dun sordum geri gonderiyoruZ dediler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yeni yasaya göre gümrük memuru telefonu paketi açarak görürse değerinin 4 katı idari para cezasına ve aynı zamandada telefona el konularak en yakın tasiş merkezinden satışa çıkarılarak parası devletin hazinesine gider.

Dun sordum geri gonderiyoruZ dediler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar benim paket geri gitti ve ulasti. Bugunde aliexpress`ten paranin iade edilecegine dair mail geldi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: egoka

Arkadaslar benim paket geri gitti ve ulasti. Bugunde aliexpress`ten paranin iade edilecegine dair mail geldi.

bi daha deneyecek misin hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: tendertendere

quote:

Arkadaslar benim paket geri gitti ve ulasti. Bugunde aliexpress`ten paranin iade edilecegine dair mail geldi.

Telefon işini denemeyi düşünmüyorum artık. Tablet gibi sorun olmayacak ürünleri temin edebilirim ama artık yolunu öğrendik nasılsa :))
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tendertendere

quote:

Telefon işini denemeyi düşünmüyorum artık. Tablet gibi sorun olmayacak ürünleri temin edebilirim ama artık yolunu öğrendik nasılsa :))

gümrük ve iade sürecini yaşamışsınız
    güzel cihaz ben bir bana bi arkadaşa getirttim
    ben daha gümrük veya iade yaşamadım, şans

• kısmet değilmiş yapacak birşey yok. sizde güle güle kullanın cihazlarınızın kıymetini bilin.
    son dönemde aldınız mı yoksa daha önceden mi bunlar?
  • arkadslar artık bu telefonların boyutları baya büyük olmaya başladı.
    çinden sipariş verirken üzerine tablet diye yazdırsak türkiyedede %18 lik vergisini versek yinede sorun olurmu acaba
  • Burda ağlanıyoruz ama bunun sebebi gene sizlersiniz ,yada bu konuları başlatan ve sonra artık foruma bile gelmeyen tayfalar var ,bu iş meslek sırrı gibidir
    siz herkese yol gösterirseniz sizin yolunuzuda tıkarlar ,forumlarda karşılaştımız sorunlar konusunda bilgi paylaşımına karşı değilim ama bu olmaz arkadaşlar ,ben son parfüm yasağından beri kesinlikle nerden ne aldığımı kimseye söylemedim böyle şeyler uluorta söylenirse bu sefer sizin bildiğinizin %30 unu bilmeyen eleman cesaretlenir ,sonra malı kendine alması yetmez gibi gider gg de orda burda satıp yolunu bulmaya çalışır ,bir mal kalemine daha mimlettiniz artık bunun geri dönüşü yok ipler ne zaman bollaşırsa o zaman belki olabilir.

Kaptanelvis'in yorumlarınıda okudum çok yerinde tespitler yapmış ,şu gümrüklere giden yazı işide herhalde şu aşamada bununla ilgili kanun çıkarıpta tepki almamak içindir lakin, şeçime çok bişey kalmadı ,ki zaten artık çoğu yasadanda haberimiz olmuyor sessiz sedasız yasalar zamlar.

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.