Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
100.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün PTT personeli bi tanıdıgımla görüştüm ayaküstü.

Durumu söyledim.

Genel müdürlükten yazı gelmiş tüm PİM lere.
    Yazıda ; kesinlikle taviz ve iltimas verilmemesi gerektigi ve verilirsede ilgili memurun basına corap örülecegi yazıyormus.

Kısacası bu iş artık eskisi gibi olmayacak dostlar.

Kişisel ihtiyaclarınızıda karşılamaktan aciz bırakılıcaksınız.
    Cünkü yılda 5 adetle sınırlandırıldı aynı zamanda yurtdısı gönderileri.

Bu düzenlemelerin sebebide bana kalırsa bazı gümrüklerdeki rüşvet olayları oldu.

Son dönem bazı sınır kapılarında neredeyse tüm personeli full değiştirdiler.

Sınır kapısı gümrüklerindeki bu rahatsızlık sebebiyle bu iş için ciddi adım atıldı artık.

Düzenlemenin siyasi boyutuna girmiyorum bile.

Devlet yönetimi için vergi ; altın kasede sunulmuş özel birşey gibidir.

Vesselam riske girmeyin derim ben 1 telefon için.
    Hem satıcının hakkına girmiş olursunuz hemde riske girmiş olursunuz.

Olurda size denk gelir idari para cezası bu defa hem 3 katı paradan olursunuz hemde satıcıya cihaz ücreti ödersiniz.

Ödemezsenizde kul hakkına girmiş olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahturan87

arkadaşlar benim bir sorum var. şimdi benim bir tanıdığım fransadan gelicek yakın zamanda .acaba çin 'den siparişi fransa'ya versem,fransa'da bizdeki gibi gümrük sorunları olur mu? o da telefonu bana getirse.bilgisi olan var mı acaba?

var ama vergiyi ödeyip çatır çutur alırsın ya da ürünü aldığın yer hediye paketi ve güzel bir kutlama mesajı yazarsa pakete vergisiz alırsın.
    avrupada hiçbir sıkıntı yok
  • Bu gümrük yasasının gelme zamanı bence çok önemli. PKK ile ateşkes imzalanıyor ve pat bir bakıyorsunuz gümrük yasaları değişiyor. Katı kurallar getiriliyor. Bu olay nedense batı kapılarına geliyor doğuda kaçakçılık kol gezecek yani bu işten bence en iyi payı pkk yiyecek gibi geliyor. Yoksa adamlar boşu boşuna ateşkes ilan etmezler. Bizim siyasetçiler birşeylerden taviz vermişlerdir. "Diye düşünüyorum"
  • Arkadaşlar aliekspresten aldığım her ürün geçti 5 hakkım doldu artık seneye yeni alışverişlere başlarız...

Size tavsiyelerim...

1- Telefon alıyorsanız kutusu ile istemeyin şu baloncuklu zarflarla talep edin, iyice görünmeyecek şekilde sardırın üzerine de mp4 hariç bişey yazdırın (oyuncak mesela herkes mp4 yazdırırsa olmuyor ) ...
    2- Satıcı ile bütün bunları konuşmanız ve detaylandırabilmeniz için; Yeni başlamış ama %100 e yakın puan almışları tercih edin (pandawill gibi sitelere bakmayın faturası ile gönderiyorlar herşey gözüküyor) alacağınız ürünlerle ilgili yorumları okuyun... Mesela ben jiayu g3 için toplam 35 satış yapmış birini seçtim g3 den 10 tane felan satmış ama yorumları ok di. Eleman zaten satış yapabilmek ve puanını arttırabilmek adına her türlü taklayı atıyor kırmıyor sizi imei bile hazırlayıp yollayayımmı diye soruyor daha ne olsun...
    3- Benim acelem vardı hızlı kargo (EMS) ile istedim (8 güne geldi) ama honkong post da oldukça hızlı geliyor. (Eşimin telinin dokunmatiği kırılmıştı honk kong air post ile 3 günde ilçeme kadar gelmiş ben beklemediğim için 10. günde bakıp gittim postahaneye)
    4- Ürünlerinizi gidip postaneden kendiniz alın (benim gibi ufak şehir ilçelerde iseniz seviniyor postacılar :) )

Jiayu G3 gerçekten güzel telefon ama g4 olsa tadından yenmezdi...

• Telefonu alalı 15 gün oldu sadece bu arada yasa sistem değiştimi bilmiyorum öncesinde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagleinesk

Bu dediklerini anlatıyoruz hep satıcılara da uygulayanı bulmak mesele.Alış veriş yaptığın ve bu paketleme işlerini harfiyyen uygulayan satıcının linkini atabilir misin?
  • bende bir satıcıya mesaj attım verdiği cevap (Hi , sorry , not have good idea now) . bide cevap bile yazmayanlar var ülkeyi duyan tırsıyo artık heralde
  • quote:

Arkadaşlar aliekspresten aldığım her ürün geçti 5 hakkım doldu artık seneye yeni alışverişlere başlarız...

Size tavsiyelerim...

1- Telefon alıyorsanız kutusu ile istemeyin şu baloncuklu zarflarla talep edin, iyice görünmeyecek şekilde sardırın üzerine de mp4 hariç bişey yazdırın (oyuncak mesela herkes mp4 yazdırırsa olmuyor ) ...
    2- Satıcı ile bütün bunları konuşmanız ve detaylandırabilmeniz için; Yeni başlamış ama %100 e yakın puan almışları tercih edin (pandawill gibi sitelere bakmayın faturası ile gönderiyorlar herşey gözüküyor) alacağınız ürünlerle ilgili yorumları okuyun... Mesela ben jiayu g3 için toplam 35 satış yapmış birini seçtim g3 den 10 tane felan satmış ama yorumları ok di. Eleman zaten satış yapabilmek ve puanını arttırabilmek adına her türlü taklayı atıyor kırmıyor sizi imei bile hazırlayıp yollayayımmı diye soruyor daha ne olsun...
    3- Benim acelem vardı hızlı kargo (EMS) ile istedim (8 güne geldi) ama honkong post da oldukça hızlı geliyor. (Eşimin telinin dokunmatiği kırılmıştı honk kong air post ile 3 günde ilçeme kadar gelmiş ben beklemediğim için 10. günde bakıp gittim postahaneye)
    4- Ürünlerinizi gidip postaneden kendiniz alın (benim gibi ufak şehir ilçelerde iseniz seviniyor postacılar :) )

Kardesim bunlar hep boş.

Bu konuda ihtisas yaptım ben.
    2 ay önce takılmalar basladı.
    Ben bunları öngördügüm icin kutusuz istedim üzerinede aksesuardan oyncaga kadar farklı bircok şey yazdırdım.

Özel zarflarda yollattım küçüçük.
    Hatta şarj cihazlarını filan devre dısı bıraktırdım lakin yine girdi gümrüge.

Artık xrayden geciriyorlar muhtemelen.

O yuzdende neyin icine ne sekilde koyarsan koy manasız.

Lakin yıgılma olunca bazı paketler gozden kacabiliyor.

Ayrıca bu tercihleride uzun zamnadır calıştıgım satıcılara yaptırabilirsin.

Tabi birde adamların ticari ahlakını bilip ona göre davranmak gerekiyor.

Ben hiç jijayu almadım lakin suan cok zor .

Sony nin cok eski ufak bir telefonu w810 aldım zarfta geldi gümrüge girdi.

Dokunmatiklerin kacarı cıkarı hiç yok.

İş artık cok ciddi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ceann Capall

Bu gümrük yasasının gelme zamanı bence çok önemli. PKK ile ateşkes imzalanıyor ve pat bir bakıyorsunuz gümrük yasaları değişiyor. Katı kurallar getiriliyor. Bu olay nedense batı kapılarına geliyor doğuda kaçakçılık kol gezecek yani bu işten bence en iyi payı pkk yiyecek gibi geliyor. Yoksa adamlar boşu boşuna ateşkes ilan etmezler. Bizim siyasetçiler birşeylerden taviz vermişlerdir. "Diye düşünüyorum"

Mükemmel tespit kardesim.

Benim kanımcada böyle.

Heryeri peşkeş çekmekteler zaten.
    Şimdide gümrük.

Bugün bazı sitelerde satış yapan birkaç kişiyle konustum.
    Kimisi dogudan katır sırtında kimisi bavulla getiriyormus.

Dogudan akan kacakcılık inanılmaz derecede büyük.

Şimdi cekilme olup silah bırakıloınca bunca terörist işsiz kalacak ve bunlara iş kapısı acmak şart.
    Terör magduru diye memur yapsalar memleket ayag kalkıcak.

en temizi zaten yaptıkları ve bildikleri en iyi iş olan kacakcılıgın önünü acıp mevcut pazarı dahada büyütmek ve tabi tekllerine vermek.

Bu sekilde istihdamda tamamlanmıs olucak.

Voyvodanın kazıkları kime kaldı derseniz son 70 yıldır olduu gibi siz biz ve digerleri olan vatandaşa tabiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

quote:

Arkadaşlar aliekspresten aldığım her ürün geçti 5 hakkım doldu artık seneye yeni alışverişlere başlarız...

Size tavsiyelerim...

Kardesim bunlar hep boş.

Ben bunları öngördügüm icin kutusuz istedim üzerinede aksesuardan oyncaga kadar farklı bircok şey yazdırdım.

İş artık cok ciddi.

Valla dostum ben senin kadar tecrübeli değilim son 2 aydır kendime 5 eşime 4 ürün sipariş ettim sorun olmadı...

Ama olabilirde tabiki...

Benim telefon aldığım elemanın dükkanı bu ama tabi garanti olayı yok :) şans işi...
    Sanırım sadece şansınızı yükseltebilirsiniz bu şekilde...

http://www.aliexpress.com/store/416375

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

quote:

Size tavsiyelerim...

Kardesim bunlar hep boş.

İş artık cok ciddi.

Valla dostum ben senin kadar tecrübeli değilim son 2 aydır kendime 5 eşime 4 ürün sipariş ettim sorun olmadı...

Ama olabilirde tabiki...

Benim telefon aldığım elemanın dükkanı bu ama tabi garanti olayı yok :) şans işi...
    Sanırım sadece şansınızı yükseltebilirsiniz bu şekilde...

http://www.aliexpress.com/store/416375

Bende cok fazla cihaz satın aldım.
    Lakin son 1.5 aydır sipariş vermedim.Cünkü verdiklerim hep takıldı.

Şu günlerde ise risk daha büyük.

Şansınızı deneyin diyemem veya denemeyinde diyemem.

Lakin uyarmak istedim sadece.

Bu defa cok ciddiler cünkü adamlar.

Kendime almak istedigim ve bugüne kadar erteledigim cok şey vardı ve bugün alamıyorum maalsef :))

• 1 Adet Hero 9500+ (zopozp910) QUADCORE 1.2GHZ 1 GB RAM kayıtlı,sıfır,beyaz sanalpazar fiyatı 570 TL ilgilenenler pm ile ulaşabilirler.
    http://www.sanalpazar.com/Zopo-Zp910-hero9500-Quadcore1.2ghz-5.3-Ips-Ek__isp7980215

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuZGuN2 -- 4 Mayıs 2013; 15:14:16 >

• Daha öncede dediğim gibi son 2 ayda aldığım birçok malzeme oldu bunlardan sadece 2 si telefondu ve her ikiside takıldı.Ama diğerleri sorunsuz geldi ve hiçbir sıkıntı olmadı.Zaten aldığınız ürün yasaklı bir ürün değilse korkmaya gerek yok en kötü ihtimal vergisini verir alırsınız o da bildiğiniz gibi %18-20 civarı bir ücretlendirmeyle.
    Benim şahsi kanaatim telefon almak artık büyük risk oldu bence değmez sıkıntı çekmeye takıldımı gerimi gidecek paramı geri alabilcekmiyim diye düşünceğimize malesef ama maalesef 3-4 katı para verip Türkiyeden almak öbür türlü boşa werilen para ve zaman.Tabii bu sölediklerim yasaklılar için geçerli.
  • Ben ürüne 193+14 dolar ödemiştim. Gelen ürün tekrar çine ulaşınca Paypal 193 doları iade etti.14 dolar olan hala itirazda.
    Bu adamların yol masrafı ne kadar acaba, ptt geri iade de ücret alıyor mu alıyorsa ne kadar alıyor?Geliş 4 dolar civarıydı.Adamların yol masrafını ödemek istyorum. Bir türlü derdimi anlatamadım.
  • Tekrar merhaba arkadaşlar.
    Benim ürün geri gitmiş." escalade dispute" yapmıştım. şimdi satıcı bana aşağıdaki mesajı yazmış:
    "Now we have checked the parcel is in China. Now you can cancel the disput and reset the disput, we can agree your new dispute, Since this dispute is now handled by aliexpree, we can't do anything. If you cancel this and reset the new dispute, then we agree. The fund will be available to you very soon. If you wait for aliexpress's judgement, it will take a long time to get your fund. What do you think of it?"

Anladığım kadarı ile ürün ulaşmış, dispute işlemi aliexpress'e geçtiğinden müdahale edemiyoruz. bunu iptal edip yeniden açarsan kabul edeceğiz gibi birşey diyor.

Ancak daha önce hiç yapmadığımdan bilmiyorum. İptal edip tekrar açabiliyor muyum? Yoksa iptal edince ortada kalmayalım. Tecrübelerinize ihtiyacım var.
  • disbuteyi sakın iptal etmeyin paranız onlarda kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apespecter

disbuteyi sakın iptal etmeyin paranız onlarda kalır.

peki "escalade dispute" yaptığım işlemi iptal edip sonra normal dispute açabiliyor muyum?
    yada ne yapmam gerekiyor. satıcıya ne söylemem gerekiyor bu aşamada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonceri

Ben ürüne 193+14 dolar ödemiştim. Gelen ürün tekrar çine ulaşınca Paypal 193 doları iade etti.14 dolar olan hala itirazda.
    Bu adamların yol masrafı ne kadar acaba, ptt geri iade de ücret alıyor mu alıyorsa ne kadar alıyor?Geliş 4 dolar civarıydı.Adamların yol masrafını ödemek istyorum. Bir türlü derdimi anlatamadım.

Burdan geri iade giden hiçbirşey için PTT ücret talep etmez almaz.
    Uluslararası prosedür bunu söylemekte.

Kargo ücretine gelince ; eger singapur posta veya hong kong posta ile buraya geldiyse muhtemelen kutusunu orj iphone kadar varsayarsak 15 dolar civarı ücret ödemiştir satıcı.

Bende aynı şekilde satıcının hakkına girmeyim diye kargo ücretlerini yarı yarıya karşıladım satıcıyla konusup.

Dedigim gibi satıcıya sorarsanız 15 dolar civarı bir rakamdan bahsedicektir size.

• quote:

Orijinalden alıntı: pessak198823

Ya arkadaşlar bu hong kong posta hızlı diyenler neye göre hızlı Allah aşkınıza.Ayın 3ünde satıcı kargoya verdi.Ayın 8 inde müşteriden alındı bilgisi göründü. Şuan ayın 10'u ve ptt nin takip sitesinde gönderi yurtdışına sevk edildi diyor.8 mayısta zaten türkiyeye uçak kalkacağı yazılmış.Niye onunla göndermiyorlar anlamadım birde bu uçak niye bir türlü türkiyeye inemiyor galiba en son bizim ülkemize geliyor.

Bu ayrıntıyı çinliler dahi bilmiyordu bizzat ben 3 yıllık ugras sonunda çözdüm ve onlarada ögrettim.

İnanıp inanmamak sizin seciminiz lakin bu işi ben çözdüm.

Bu ayrıntıyıda burda vermenin mahsuru yok artık.

Kargo kodları vardır farklı farklı.
    Bunlar acenteden acenteye hatta sehirden sehire degirişr.

Bu kodların süreleri vardır.
    Bir kod mesela 15 günde türkjiyeye iner.
    Digeri 12 gün bir digeri 8 gün.

Ben gaziantepe 6 günde tesklimat yaptıgımı bilirim hong kong postla.

O yuzden süreler farklı.
    Satıcıların kodları farklı oldugu icin sizlerede farklı sürelerde geliyor genelde.

• arkadaslar saticinin verdigi Tracking numarasini kiminse bilmesi tehlikeli midir?
    mesela internette kimlerinse eline gecmesi onemli mi?
    tesekkur ederim
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.