Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
100.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: malibumali

NO TARIH (Date) EVENT ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)
    04/04/13 2013-04-04 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir CHINA (Yurt Disi)
    09/04/13 00:00 2013-04-09 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE
    10/04/13 00:00 2013-04-10 Send item to customs (Inb) Gonderi gumruge sevk edildi (Gelen) TÜRKIYE
    10/04/13 00:00 2013-04-10 Send item to domestic location (Inb) Gönderi Yurt Içi Merkezine Sevk Edildi TÜRKIYE
    22/04/13 00:00 2013-04-22 Receive item at office of exchange (Otb) Gonderi (Cikis) alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE
    22/04/13 0000 2013-04-22 The item was forwarded to the destination country (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) TÜRKIYE
    RB000000000000CN Barkod Numarasina Ait İslem Listesi

BARKOD ZAMAN YER DURUMAD ACIKLAMA
    YURT İÇİ GÖNDERİ SORGULAMASI
    (DOMESTIC REGISTERED MAIL TRACKING)

CEVAP
    Barkod No : RB0000000000000CN Detay :
    Kabul Yeri : Ücret : 0.00 TL.
    Varış Yeri : Değer Ücreti : 0.00 TL.
    Kabul Tarihi : 00/00/0000 Ödeme Şartı : 0.00 TL.
    Ağırlık : 0 Gr. Ödeme Tipi :
    Gönderen : Alıcı :
    Ek Hizmet :
    SN İŞLEM / YER
    BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
    1.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    10/04/2013
    2.
    Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    10/04/2013
    3.
    Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    10/04/2013
    4.
    Gümrükten Çıktı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    10/04/2013
    5.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    10/04/2013
    6.
    Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - M****N(M***İN P.İ.M/M***N P.İ.M)
    15/04/2013
    7.
    Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    19/04/2013

ARKADAŞLAR NE YAPAYIM DISPUTE AÇAYIM MI? SATICIYLA NASIL İLETİŞİME GEÇMEM GEREKİR.? TEŞEKKÜR EDERİM..

dispute ac

quote:

egoka

sakın kapatma bekle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leaderjack1 -- 26 Nisan 2013; 18:25:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: veli125

yurt dışındna ürünmü almak istiyorunuz.ankarada dayınız olmasına gerek yok. doğuda suriyeli mülteci dayınız yada pkk da dayınız olsun yeter.onlara snırı geçmek serbest.ırak,suriye yönetim boşluğu var o yüzden ülkeye isteyen istediği sokabiliyor.sonra eşeklerle türkiyeye geç aldığın ürünü 2 katına sat.

sen ırak'ı suriye'yi ne sanıyorsun. sokakta yürüyemezsin. ben şu an kerkük'teyim. burada posta diye bir şey olduğunu şu ana kadar duymadım. suriye'nin de buradan farkı olduğunu sanmıyorum.
  • Arkadaşlar 4 nisanda sipariş etmiş oldugum neo n02 ayin 25 itibari ile gumruge takıldı. Şu aşamada nezaman dispute açmaliyim? Birde bu 45 günlük süre dispute açtıktan sonra uzuyormu? Yani karşiya ulaşıncaya kadar bu koruma suresi dispute actiktan sonra donuyormu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EveryDaySmoke

quote:

yurt dışındna ürünmü almak istiyorunuz.ankarada dayınız olmasına gerek yok. doğuda suriyeli mülteci dayınız yada pkk da dayınız olsun yeter.onlara snırı geçmek serbest.ırak,suriye yönetim boşluğu var o yüzden ülkeye isteyen istediği sokabiliyor.sonra eşeklerle türkiyeye geç aldığın ürünü 2 katına sat.

sen ırak'ı suriye'yi ne sanıyorsun. sokakta yürüyemezsin. ben şu an kerkük'teyim. burada posta diye bir şey olduğunu şu ana kadar duymadım. suriye'nin de buradan farkı olduğunu sanmıyorum.

zati posta ile gelmiyor oraya tren veya gemi ile koca konteynır geliyor adamlar o sekilde iş yapıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Leaderjack1

quote:

quote:

zati posta ile gelmiyor oraya tren veya gemi ile koca konteynır geliyor adamlar o sekilde iş yapıyorlar

Her şey uzaktan o kadar basit. Detaylara girmeyeceğim.

• düşünüyorumda aslında gümrükde telefonların yakalnması sizlere hak. bunedir arkadaş adam sipariş vermiş nerden verdiğini,nasıl verdiğini ne zaman verdiğini takip koduna kadar yazmış.utanmasa gümrük memuruna telefon açıp paketinin nerde olduğunu soracak.birde marifetmiş gibi gmrük memuru nasıl atlatılır üzerine gift,home and garden yazdım gibi kelimelr :) sen ne yazarsan yaz memur ne oldugu anlıyor ama onlar gelen ürünün sadece yüzde 2 sini gümrüğe alıyor.yani isteseler her malı gümrüğe sokar ama onlarda bizlere biraz insiyatif uyguluyor buna şükür edin.eğer istemeyecek hiç birimiz telefon geçiremeyiz.yani sizin yazdıklarınıza bakmıyorlar.boşada gift falan yazdırmakla uğraşman.siz böyle herşeyi yazarsanız heyecan arayan herkes yurt dışından sipariş yapar sonra bakacaklar bu iş çığrından çıkıyor bi önlem alacaklar.kimse takip kodu bilgi paylaşmasın sadece genel konu oalrak tartışın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Leaderjack1

quote:

quote:

Her şey uzaktan o kadar basit. Detaylara girmeyeceğim.

1 konteynır telefon getir yasak deyil 1 tane telefon getir yasak bide uzaktan o kadar basit deyil zati ülkenin düştügü hal ortada doguya serbest batıya yasak bide bu serefsizlerin elektrik su parasınıda biz veriyoz

• quote:

düşünüyorumda aslında gümrükde telefonların yakalnması sizlere hak. bunedir arkadaş adam sipariş vermiş nerden verdiğini,nasıl verdiğini ne zaman verdiğini takip koduna kadar yazmış.utanmasa gümrük memuruna telefon açıp paketinin nerde olduğunu soracak.birde marifetmiş gibi gmrük memuru nasıl atlatılır üzerine gift,home and garden yazdım gibi kelimelr :) sen ne yazarsan yaz memur ne oldugu anlıyor ama onlar gelen ürünün sadece yüzde 2 sini gümrüğe alıyor.yani isteseler her malı gümrüğe sokar ama onlarda bizlere biraz insiyatif uyguluyor buna şükür edin.eğer istemeyecek hiç birimiz telefon geçiremeyiz.yani sizin yazdıklarınıza bakmıyorlar.boşada gift falan yazdırmakla uğraşman.siz böyle herşeyi yazarsanız heyecan arayan herkes yurt dışından sipariş yapar sonra bakacaklar bu iş çığrından çıkıyor bi önlem alacaklar.kimse takip kodu bilgi paylaşmasın sadece genel konu oalrak tartışın

+yanyatmışsekiz

Anım:İlk siparisimin bilgileri heryerdeydi ustelik bir gumruk memurundan yardim istemistim 2. sinde annem haric kimsenin haberi yoktu hatta bir ara ben bile unuttum annem hatirlatti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• :) :)
  • quote:

düşünüyorumda aslında gümrükde telefonların yakalnması sizlere hak. bunedir arkadaş adam sipariş vermiş nerden verdiğini,nasıl verdiğini ne zaman verdiğini takip koduna kadar yazmış.utanmasa gümrük memuruna telefon açıp paketinin nerde olduğunu soracak.birde marifetmiş gibi gmrük memuru nasıl atlatılır üzerine gift,home and garden yazdım gibi kelimelr :) sen ne yazarsan yaz memur ne oldugu anlıyor ama onlar gelen ürünün sadece yüzde 2 sini gümrüğe alıyor.yani isteseler her malı gümrüğe sokar ama onlarda bizlere biraz insiyatif uyguluyor buna şükür edin.eğer istemeyecek hiç birimiz telefon geçiremeyiz.yani sizin yazdıklarınıza bakmıyorlar.boşada gift falan yazdırmakla uğraşman.siz böyle herşeyi yazarsanız heyecan arayan herkes yurt dışından sipariş yapar sonra bakacaklar bu iş çığrından çıkıyor bi önlem alacaklar.kimse takip kodu bilgi paylaşmasın sadece genel konu oalrak tartışın

Bence de gümrüğe takılmayanları kontrol etmiyorlar ondan geçiyor. İstanbul Atatürk havalimanında dış hatlat çıkış kapısında xray cihazı vardır. oradan 300'den fazla çıkış yapmışımdır. bir kez xray cihazını çalışırken gördüm. havaalanının sakin olduğu bir saatti istisnasız herkesin bagajını xraydan geçirdiler. bu postayla gelen cargolar içinde aynı galiba. %5-10 oranında kontrol yapıyorlar. isteseler tamamını kontrol edebilirler. belki uğraşmak istemiyorlar, belki personel yetersiz. %90'dan fazlası kontrol edilmiyor.

• uğraşmak istemiyorlar.bizim milletde gümrükden geçirdim diye seviniyor.memur istemese hiç bir paket geçmez. biraz da memurlar bizleri düşünüp zorluk çıkarmak istemiyor.tabi yeni bir emir gelirse işler değişrir
  • quote:

Orijinalden alıntı: egoka

quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

quote:

Orijinalden alıntı: egoka

merhaba arkadaşlar.
    benim gümrüğe takılan ürün için dispute açmıştım. satıcı para iadesini kabul etti ama yazışmalarda bunu söyledi. parayı alabilmen için dispute işlemini kapatman gerek diyor. telefon geldiğinde paranı iade edeceğiz diyor.
    bu aşama ile ilgili bilgim yok pek. nasıl bir yol izlemeliyim, bilginiz var mı?

:):)

Yıllar evvel cebimdeki son kuruşa kadar mal aldım tanıdıgımız bir toptancıdan.
    Sürekli fake veya baskalarına ait takip numarası vermişti.
    Enson kargto acentesi karıstırmıs paketlerinizi dedi ve tekrar yolluyorum dedi yeni numara verdi bize.

Ben kolay kolay güvenmem lakin arkadasta ısrar edince disputeleri kapattık yani balıklama atladık kazıga :)

Herif tabi yine sahte takip numara vermiş ve kayboldu.
    Şirketie ulaştık onlardanda hayır gelmedi.

Paramı tam 6 ayda zor güc ters ibrazla aldım lakin iflas topunu atmıstım birkere.

Siz siz olun sakın dispute kapatmayın.

Eger sahıs size singapur postayla yolladıysa ve acentesiyle alakaları iyi digilse paket singapur posta centera gider ve orada kalır.
    Çin posta ise 3 ay icinde ona ulaşır.
    Hong kong post icinde aynısı gecerli.

Siz herhalukarda disputenizi kapatmadan bekleyin.

Yoksa satıcı 3 kagıt yapabilir ve ugrasırsınız.

durum kısmında: "Awaiting the seller's dispute approval" yazıyor. satıcının işlemi onaylaması gerekiyor yani resmen kabul etmesi gerekiyor galiba öyle değil mi? bu durumda iptal edersem ben disputeyi sonra hiç bir hak iddia edemem galiba?

Evet şuan son aşamada dispute.
    Satıcının ; ürün geldi deyip onaylaması lazım.

Normalde geri gidiyor oldugu icin takip numarasındanda satıcı takip ediyor ve ona geri döndügünü biliyor.

Lakin işi yokuşa sürüyor demekki.

Sen sakın iptal etme.Gerci aliexpressten aldıysan onlara güven olmaz,cihaz satı9cıya ulaşır ama yinede seni haksız cıkarır iade yapmazlar :)

Basıma geldi.Arkadasım zor etti sakat birinden 2 tablet aldı.Kadın ne takip no girdi ne cvp verdi.Aynı anda onlarca müşteri var tablet almıs düşün.

Dispute actım onun adına.Aliexpress işlemi satıcı lehine çözümledi.Üstelik satıcıdan disputeye bile cvp gelmedigi halde.
    Takip no yok ama aliexpress satıcı haklı dedi düşün :))

Birde cok zayıf bir ihtimal var ; senin satıcı fukara biriyse disputeyi kapat paranın blokesi kalksın bende iad edeyim demiştir sana.

Buda zayıf ihtimal tabi.

Dispute sonucunda lehinde bir çözüm olmazsa direk bankana git ve ters ibraz işlemi baslat.
    Tabi işbankası filansa bankan yapmayabilirler.

Bazı bankalar yapmıyor bu işlkemi ugrasmak istemedigi icin.

• gümrüğe sevk edildi ibaresinin sonunda paket eline bile ulaşmıyo bunu da öğrenmiş oldum.ne bir ihtar ne bir belge geldiği gibi geri gitti telefon.
    postane (kim) ye sordum tanıdık vardı. sistemden baktığıında direk içinde yasaklı ürün varmış ddi bana şok oldum doğrusu. nasıl anladın dedim gümrüğe sevkinde paket üzerine alıcıya kesinlikle teslim edileme ibaresi yazılıyormuş. bu sebepten yasaklı mal telefon gibi gümrüğe sevk edildi gümrükten çıktı ibarelerinden sonra elinize geçme ihrimali yok.
    eger gönderi alıp verme merkezi yazısından sonra direk torbaya eklendi yazıyosa sıkıntı olmadıgı genel olarak gözleniyo.
    benim kargo şuanda çine geri gitti üstelik baya da hızlı bakalım dispute açtım sonucu ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanatka

gümrüğe sevk edildi ibaresinin sonunda paket eline bile ulaşmıyo bunu da öğrenmiş oldum.ne bir ihtar ne bir belge geldiği gibi geri gitti telefon.
    postane (kim) ye sordum tanıdık vardı. sistemden baktığıında direk içinde yasaklı ürün varmış ddi bana şok oldum doğrusu. nasıl anladın dedim gümrüğe sevkinde paket üzerine alıcıya kesinlikle teslim edileme ibaresi yazılıyormuş. bu sebepten yasaklı mal telefon gibi gümrüğe sevk edildi gümrükten çıktı ibarelerinden sonra elinize geçme ihrimali yok.
    eger gönderi alıp verme merkezi yazısından sonra direk torbaya eklendi yazıyosa sıkıntı olmadıgı genel olarak gözleniyo.
    benim kargo şuanda çine geri gitti üstelik baya da hızlı bakalım dispute açtım sonucu ne olacak.

İlgili yönetmelikte posta yoluyla gelen paketlerin paket sahibi gelmeden acılması mümkün diğil.
    Lakin burası Türkiye anans cumhuriyeti.

Gümrükçü size haber vermez genelde ve paketi coktan acmıs olurlar.
    Siz gidip dilekçe vermezseniz belli birgün (20) bekler ve sonra geri yollanır.
    Siz dilekçe verirseniz daha kısa sürede geri yollanır.

Bana 5 yılıdr ilkkez gecenlerde ihbarname geldi.
    Paket yigenimin adınaydı ve gümrüge götürdüm.
    Telefon dediler ve geri gidecek dediler.

İlk defa ihbarname geldi işte.

Vesselam artık bu işler cok zor dostlar.
    Çin için cok büyük bir pazar olan Türkiye artık belkide dünyada tek satış yapmayacakları ülke haline geldi maalsef.

Dünyadaki en sert gümrük burası ve brezilyadır.
    Brezilyada vergi ödeyip alırsınız genelde.

Bu 2 ülke kara listedeydi uzun zamandır.
    Belki 1 2 ay sonra türkiyeye artık kapılarını tamaen kapatıcak çin.

• quote:

Orijinalden alıntı: pessak198823

quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

quote:

Orijinalden alıntı: kanatka

gümrüğe sevk edildi ibaresinin sonunda paket eline bile ulaşmıyo bunu da öğrenmiş oldum.ne bir ihtar ne bir belge geldiği gibi geri gitti telefon.

İlgili yönetmelikte posta yoluyla gelen paketlerin paket sahibi gelmeden acılması mümkün diğil.
    Lakin burası Türkiye anans cumhuriyeti.

Gümrükçü size haber vermez genelde ve paketi coktan acmıs olurlar.
    Siz gidip dilekçe vermezseniz belli birgün (20) bekler ve sonra geri yollanır.
    Siz dilekçe verirseniz daha kısa sürede geri yollanır.

Bana 5 yılıdr ilkkez gecenlerde ihbarname geldi.
    Paket yigenimin adınaydı ve gümrüge götürdüm.
    Telefon dediler ve geri gidecek dediler.

İlk defa ihbarname geldi işte.

Vesselam artık bu işler cok zor dostlar.
    Çin için cok büyük bir pazar olan Türkiye artık belkide dünyada tek satış yapmayacakları ülke haline geldi maalsef.

Dünyadaki en sert gümrük burası ve brezilyadır.
    Brezilyada vergi ödeyip alırsınız genelde.

Bu 2 ülke kara listedeydi uzun zamandır.
    Belki 1 2 ay sonra türkiyeye artık kapılarını tamaen kapatıcak çin.

Duruma geniş perspektiften baktığımızda aslında darbe diye diye insanların beynini sömürlerin bizlere aynen darbe dönemi ambargolarını uyguladıklarını söylemek yanlış olmaz sanırım.Zira o zamanlardada dış ticaret borsa falan hepsi kapatılırmış.

Bunun darbe dahi olamaz.
    Ben o kadarda iyimser olamıyorum.

Bunun tek bir adı olabilir oda hırsızlık.

Bizim robin Hoodlarımız fakirden çalıp,gaspedip zengine peşkeş çekmekte.

Türk nizamının ayarı yok belki lakin öte tarafta Allah'ın nizamının ayarıda tam ayrıntısıda tam.

Türk insanının alım gücü yeteri kadar iyiymiş gibi üstüne birde büyük ithalatcı firmalar para kazansın diye bu uygulamalar yapılıyor.

Daha dün haberde söylemişler hayvan kacakcılıgına büyük darbe diye.
    Üstelik helikopterlerle filan operasyon yapılmıs sınır bölgesinde.

Bugüne kadar (13 yıldır) bu sorun yokımuyduda veya bugüne kadar bu yeni düzenlemeler yetişmedimide bugün hersey tepe taklak edildi.

Tuhaf işler bunlar maalsef.

Biz o sebeple bu vb cihazları ithal etmek için kolları sıvadık.Lakin herseyi kanunen yapmak istesenizde önünüze sürekli sorun cıkartıyorlar.

Adet bası tam tamına yüzde 50 vergisi var cep telefonunun,gerisini siz düşünün.

Bunun garantisi ve teknik servisi,izinleri,taşıma bedelleri vs vs bi jiayu tlfnu 250 dolara cinden alıyorken biz burda ithal edip satmaya kalksak belki 400 dolar dicez belki biraz daha fazla.

Vesselam mesele hırsızlık meselesidir.

Yurtdısından alınan ürünler için makul vergi konulsa herkes rahatca istedigini alır.
    Bunun devlete yüküde yok ne maddi acıdan ne bürokrasi acısından.
    Sadece gümrükte gidip vergini ödeyip paketini alıcaksın.

Ama mesele vatandasa hizmet ve kolaylık olursa bu sekilde olabilir.

Hırsızlık olunca tabiki işi yokuşa sürmek en kolayı.

• arkadaslar merhaba

telefon siparişimle ilgili ptt kaydı asagıdaki gibi. gumrukten cıktı yazıyor ama bana gelecekmi yoksa takıldımı nasıl anlarım

SN İŞLEM / YER
    BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
    1.
    29/04/2013 12:02:11
    2.
    Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    3.
    29/04/2013 19:26:05
    4.

Tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: musmusti

arkadaslar merhaba

telefon siparişimle ilgili ptt kaydı asagıdaki gibi. gumrukten cıktı yazıyor ama bana gelecekmi yoksa takıldımı nasıl anlarım

SN İŞLEM / YER
    BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
    1.
    2.
    3.
    4.

Tesekkurler

her türlü iddaa ya açığım başıma gelen bu arkadaşlar bilmeyenlere deneyim edip araştırıp öğrendiğim bilgiler şu şekilde:

cep telefonu ve kozmetik ürünleri kesinlikleYASAK

ufak paketler ne olursa olsun gümrük kontrolünden geçecek ve vergiye tabi ise vergisi ödenip alınacak. YASAK olan ürünler için böyle bir şey söz konusu değil vergisini öderim desende alamazsın.

ürünün geri iadesini isteyip satıcıyla temasa geçip en az kayıpla paranızı geri almaya çalışmaktan başka çare yok. bu süreç sancılı ve riskli paranız resmen çöp oluyor satıcının insafına ve paypal ile aldıysanız çıkacak sonuca bağlı bir durum.

telefonu ancak yurtdışına çıkacak bir tanıdığınız aracılığı ile getirtebilirsiniz.

genelde değişmez eğer istanbulda iseniz cevizlibağ/topkapı daki Kargo işleme merkezi KİM'e gönderirler paketi orada muayene edilir yasaklı ürün ise geri gönderilir.

bir sonraki varış yeri bu şekilde olacaktır.

4.

5.
    Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM)

6.
    PTT İşyerine Teslim Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM)

7.
    Alıcıya İhbar Gönderildi,Gümrükte Tutuluyor - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM)

• https://www.turkiye.gov.tr/ptt-gonderi-takip

buradan takip ederseniz daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. şunu belirtmeliyim ki postanız kesinlikle gümrüğe takıldı ve yasaklı ürün ise içerisindeki.. yurt dışına geri sevk olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musmusti

arkadaslar merhaba

SN İŞLEM / YER
    BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
    1.
    2.
    3.
    4.

Tesekkurler

kesinlikle takılmış, bendede bu ibareler yazdı ve ihbar bile gelmeden direk geri gitti

• Bu yeni yasadan sonra değişen bir şey olmadı sanırım.Eğer halen takıldığında telefona el koyulmadan geri gönderiliyorsa, 4 katı para cezası yoksa ben de şansımı deneyeceğim.Takılanların, denetimin artmasının dışında değişen bir şey var mı sizce?
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.