Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
100.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cemgazel

quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

Bir arkadasım bunu bulmus dostlar.
    İlkkez karsılaştıgım birşey.
    Bu uygulamayla karsılaşan oldu mu hiç?

http://img90.imageshack.us/img90/6807/20130422135311.jpg

yılda 5 kez yurtdışı alışveriş hakkımız var...bunu takibe başlamışlar...
    özellikle takipli paketler kayıt altına alınabiliniyor...

Evet bu takip işi sıkıntı.
    Bu defa ciddiler ve baya bi engel koydular yurtdısı işine.

• bu sıkılaşmanın sebebini öğrendim.bundan sonra dikkatli olun.artık rahat nefes aldırmazlar.bunun amacı gelen hertürlü paketi olabildiğince gümrüğe alıp gümrükte sorun yaşatmak.yasak ürünlerde dealextream aliexpress gibi siteler para iade si belli süre ödeyecek sonra ise türkiye yasağı başlayacak.zaten çoğu site türkiye gönderiyi yasakladı.1 ay içinde ağzı yanan tüm satıcılar vaz geçecek.bu iş kime yarayacak tabiki doğudaki pkk ya. dağdan indiklerin de onlara yeni iş kapısı zaten elektrik bedava devlet birde kaçakçılığın yolunu açtı.bizlerde 1 telefon nasıl geçiriz diye düşünelim adamlar yüzlerce telefonu geçirip satacak.eee nede olsa pkk açılımı var.
  • quote:

Arkadaşım onca yıldır böyle yazılmış resmi bir yazı görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gon42

quote:

aynen
    isim yok imza yok
    gümrük bakanlığı değil gümrük ve ticaret bakanlığı olacak
    üç kağıda benziyo

• quote:

Orijinalden alıntı: veli125
    bu iş kime yarayacak tabiki doğudaki pkk ya. dağdan indiklerin de onlara yeni iş kapısı zaten elektrik bedava devlet birde kaçakçılığın yolunu açtı.bizlerde 1 telefon nasıl geçiriz diye düşünelim adamlar yüzlerce telefonu geçirip satacak.eee nede olsa pkk açılımı var.

Arkadaşlar bizler vergimizi ödemeliyiz ki doğudaki kardeşlerimiz rahatça elektrik kullansınlar, Hem bakın orada telefon kaçakçılığı çok revaçta siz böyle telefon alırsanız onlar nasıl kazanacak ayıp denen bir şey var, uslu uslu oturun bakim
  • quote:

bu sıkılaşmanın sebebini öğrendim.bundan sonra dikkatli olun.artık rahat nefes aldırmazlar.bunun amacı gelen hertürlü paketi olabildiğince gümrüğe alıp gümrükte sorun yaşatmak.yasak ürünlerde dealextream aliexpress gibi siteler para iade si belli süre ödeyecek sonra ise türkiye yasağı başlayacak.zaten çoğu site türkiye gönderiyi yasakladı.1 ay içinde ağzı yanan tüm satıcılar vaz geçecek.bu iş kime yarayacak tabiki doğudaki pkk ya. dağdan indiklerin de onlara yeni iş kapısı zaten elektrik bedava devlet birde kaçakçılığın yolunu açtı.bizlerde 1 telefon nasıl geçiriz diye düşünelim adamlar yüzlerce telefonu geçirip satacak.eee nede olsa pkk açılımı var.

• arkadaşlar bu gümrük olayının bir standardı yok. Gamepad siparişi verdim ayrı ayrı zamanlarda takılmadan geçti. Telefonlar istisnasız takılıyor gibi kesinlikle kargonun içinde ne var görüyorlar telefon oldumu içinde gümrüğe gidiyor olmadı mı gümrük memurunun keyfi yerindeyse geçiyor mesela fenerbahçe bugün benficayı yenerse yarın gelen ürünler geçer eğer fenerliyse memur yenemezse yandınız işin espirisi tabi ama ben sipariş vermeye devam edeceğim ama telefon değil aldığım ürünün vergisini öder alırım ama işin standartı olmalı ki bizde bilelim.
  • quote:

bu sıkılaşmanın sebebini öğrendim.bundan sonra dikkatli olun.artık rahat nefes aldırmazlar.bunun amacı gelen hertürlü paketi olabildiğince gümrüğe alıp gümrükte sorun yaşatmak.yasak ürünlerde dealextream aliexpress gibi siteler para iade si belli süre ödeyecek sonra ise türkiye yasağı başlayacak.zaten çoğu site türkiye gönderiyi yasakladı.1 ay içinde ağzı yanan tüm satıcılar vaz geçecek.bu iş kime yarayacak tabiki doğudaki pkk ya. dağdan indiklerin de onlara yeni iş kapısı zaten elektrik bedava devlet birde kaçakçılığın yolunu açtı.bizlerde 1 telefon nasıl geçiriz diye düşünelim adamlar yüzlerce telefonu geçirip satacak.eee nede olsa pkk açılımı var.

Ortak bütün düşüncemi yazmışın başka söze gerek yok..

• arkadaşlar benim bir sorum var. şimdi benim bir tanıdığım fransadan gelicek yakın zamanda .acaba çin 'den siparişi fransa'ya versem,fransa'da bizdeki gibi gümrük sorunları olur mu? o da telefonu bana getirse.bilgisi olan var mı acaba?
  • quote:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahturan87

arkadaşlar benim bir sorum var. şimdi benim bir tanıdığım fransadan gelicek yakın zamanda .acaba çin 'den siparişi fransa'ya versem,fransa'da bizdeki gibi gümrük sorunları olur mu? o da telefonu bana getirse.bilgisi olan var mı acaba?

bldiğim kadarıyla avrupanında türkiye gbi gümrük sıkıntısı vardır.avrupa dışında tanıdık varsa orayı dene.
  • Dün pandawillde ki bir satıcı singapur postanesi haricindekiler pilli eşyalarda kargoları kabul etmiyorlar dedi. Bunun yanında sadece singapur post ile anlaşmalı olan minideal de ki müşteri hizmetleri ise artık Türkiyeye satış yapmayacaklarını söyledi. Neden olarak gümrüklerimizden artık kargolar geri dönüyormuş bu yüzden satış yapmayacaklarmış...
  • yurt dışındna ürünmü almak istiyorunuz.ankarada dayınız olmasına gerek yok. doğuda suriyeli mülteci dayınız yada pkk da dayınız olsun yeter.onlara snırı geçmek serbest.ırak,suriye yönetim boşluğu var o yüzden ülkeye isteyen istediği sokabiliyor.sonra eşeklerle türkiyeye geç aldığın ürünü 2 katına sat.
  • quote:

yurt dışındna ürünmü almak istiyorunuz.ankarada dayınız olmasına gerek yok. doğuda suriyeli mülteci dayınız yada pkk da dayınız olsun yeter.onlara snırı geçmek serbest.ırak,suriye yönetim boşluğu var o yüzden ülkeye isteyen istediği sokabiliyor.sonra eşeklerle türkiyeye geç aldığın ürünü 2 katına sat.

• merhaba arkadaşlar.
    benim gümrüğe takılan ürün için dispute açmıştım. satıcı para iadesini kabul etti ama yazışmalarda bunu söyledi. parayı alabilmen için dispute işlemini kapatman gerek diyor. telefon geldiğinde paranı iade edeceğiz diyor.
    bu aşama ile ilgili bilgim yok pek. nasıl bir yol izlemeliyim, bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gon42

quote:

Bu yazıyı bir arkadasım nette bulmus.
    Gümrük sorunu yasatyyan biri eklemiş.

Resmi yazı meselesine gelinbce ise ; ben 4-5 yıldır yurtdısıyla calışıyorum ve PTT nin bugüne kadar yaptıgı absürt işleri saymakla bitiremem.

Bu yazı MİT ten cıkma digil.
    Ayrıca resmi yazıda sayılmaz.
    Yeni prosedür geregi uyarı niteliginde bir yazı olarak düşünmek tartmak lazım.

Lakin dedigim gibi bana gelen veya arkadasıma gelen bir bildiri digil o sebeplede kesin dogrudur diyemem.
    Sadece paylaştım sizlerle.
    Beni, adam akıllı huylandırdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: egoka

merhaba arkadaşlar.
    benim gümrüğe takılan ürün için dispute açmıştım. satıcı para iadesini kabul etti ama yazışmalarda bunu söyledi. parayı alabilmen için dispute işlemini kapatman gerek diyor. telefon geldiğinde paranı iade edeceğiz diyor.

:):)

Yıllar evvel cebimdeki son kuruşa kadar mal aldım tanıdıgımız bir toptancıdan.
    Sürekli fake veya baskalarına ait takip numarası vermişti.
    Enson kargto acentesi karıstırmıs paketlerinizi dedi ve tekrar yolluyorum dedi yeni numara verdi bize.

Ben kolay kolay güvenmem lakin arkadasta ısrar edince disputeleri kapattık yani balıklama atladık kazıga :)

Herif tabi yine sahte takip numara vermiş ve kayboldu.
    Şirketie ulaştık onlardanda hayır gelmedi.

Paramı tam 6 ayda zor güc ters ibrazla aldım lakin iflas topunu atmıstım birkere.

Siz siz olun sakın dispute kapatmayın.

Eger sahıs size singapur postayla yolladıysa ve acentesiyle alakaları iyi digilse paket singapur posta centera gider ve orada kalır.
    Çin posta ise 3 ay icinde ona ulaşır.
    Hong kong post icinde aynısı gecerli.

Siz herhalukarda disputenizi kapatmadan bekleyin.

Yoksa satıcı 3 kagıt yapabilir ve ugrasırsınız.

• NO TARIH (Date) EVENT ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)
    04/04/13 2013-04-04 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir CHINA (Yurt Disi)
    09/04/13 00:00 2013-04-09 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE
    10/04/13 00:00 2013-04-10 Send item to customs (Inb) Gonderi gumruge sevk edildi (Gelen) TÜRKIYE
    10/04/13 00:00 2013-04-10 Send item to domestic location (Inb) Gönderi Yurt Içi Merkezine Sevk Edildi TÜRKIYE
    22/04/13 00:00 2013-04-22 Receive item at office of exchange (Otb) Gonderi (Cikis) alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE
    22/04/13 0000 2013-04-22 The item was forwarded to the destination country (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) TÜRKIYE
    RB000000000000CN Barkod Numarasina Ait İslem Listesi

BARKOD ZAMAN YER DURUMAD ACIKLAMA
    YURT İÇİ GÖNDERİ SORGULAMASI
    (DOMESTIC REGISTERED MAIL TRACKING)

CEVAP
    Barkod No : RB0000000000000CN Detay :
    Kabul Yeri : Ücret : 0.00 TL.
    Varış Yeri : Değer Ücreti : 0.00 TL.
    Kabul Tarihi : 00/00/0000 Ödeme Şartı : 0.00 TL.
    Ağırlık : 0 Gr. Ödeme Tipi :
    Gönderen : Alıcı :
    Ek Hizmet :
    SN İŞLEM / YER
    BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
    1.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    10/04/2013
    2.
    Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    10/04/2013
    3.
    Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    10/04/2013
    4.
    Gümrükten Çıktı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    10/04/2013
    5.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    10/04/2013
    6.
    Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - M****N(M***İN P.İ.M/M***N P.İ.M)
    15/04/2013
    7.
    Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    19/04/2013

ARKADAŞLAR NE YAPAYIM DISPUTE AÇAYIM MI? SATICIYLA NASIL İLETİŞİME GEÇMEM GEREKİR.? TEŞEKKÜR EDERİM..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malibumali -- 26 Nisan 2013; 14:22:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: samura92000

arkadaşlar bu gümrük olayının bir standardı yok. Gamepad siparişi verdim ayrı ayrı zamanlarda takılmadan geçti. Telefonlar istisnasız takılıyor gibi kesinlikle kargonun içinde ne var görüyorlar telefon oldumu içinde gümrüğe gidiyor olmadı mı gümrük memurunun keyfi yerindeyse geçiyor mesela fenerbahçe bugün benficayı yenerse yarın gelen ürünler geçer eğer fenerliyse memur yenemezse yandınız işin espirisi tabi ama ben sipariş vermeye devam edeceğim ama telefon değil aldığım ürünün vergisini öder alırım ama işin standartı olmalı ki bizde bilelim.

Bu ay içinde 1 adet Zopo 810 ,1 adet Jiayu g3 sorunsuz geldi..

Daha önceki siparişlerimle toplam 5 adet telefon sorunsuz ulaştı elime...

G4 için 3-4 satıcı ile görüştüm mayıs ayının 20 si gibi ellerinde olacakmış telefonlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: egoka

merhaba arkadaşlar.

:):)

Yıllar evvel cebimdeki son kuruşa kadar mal aldım tanıdıgımız bir toptancıdan.
    Sürekli fake veya baskalarına ait takip numarası vermişti.
    Enson kargto acentesi karıstırmıs paketlerinizi dedi ve tekrar yolluyorum dedi yeni numara verdi bize.

Ben kolay kolay güvenmem lakin arkadasta ısrar edince disputeleri kapattık yani balıklama atladık kazıga :)

Herif tabi yine sahte takip numara vermiş ve kayboldu.
    Şirketie ulaştık onlardanda hayır gelmedi.

Paramı tam 6 ayda zor güc ters ibrazla aldım lakin iflas topunu atmıstım birkere.

Siz siz olun sakın dispute kapatmayın.

Eger sahıs size singapur postayla yolladıysa ve acentesiyle alakaları iyi digilse paket singapur posta centera gider ve orada kalır.
    Çin posta ise 3 ay icinde ona ulaşır.
    Hong kong post icinde aynısı gecerli.

Siz herhalukarda disputenizi kapatmadan bekleyin.

Yoksa satıcı 3 kagıt yapabilir ve ugrasırsınız.

durum kısmında: "Awaiting the seller's dispute approval" yazıyor. satıcının işlemi onaylaması gerekiyor yani resmen kabul etmesi gerekiyor galiba öyle değil mi? bu durumda iptal edersem ben disputeyi sonra hiç bir hak iddia edemem galiba?

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.