Şimdi Ara

Çeviri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kendimi tanıtıcam yarın sınav var

Türkçesi;
    Adım Cem.13 Temmuz 1992 de bartında doğdum.22 yaşındayım.Uşak ta büyüdüm.Bedriye Kadir Uysal ilköğretim okulu ve Orhan Dengiz Anadolu Lisesini bitirdim.Sakarya üniversitesinde Bilişim sistemleri mühendisliği okuyorum.İleride mükkemmel bir yazılımcı olmak ve büyük yazılım şirketlerinde çalışmak istiyorum.Genellikle boş zamanlarımda bilgisayar kullanmayı,program tasarlamayı,müzik dinlemeyi ve yakın arkadaşlarımla gezmeyi seviyorum.Birazda ailemden bahsedeyim.Annemin adı Ayfer.Mesleği öğretmen.
    Babamın adı Hilmi .Restaurantta yönetici.bir kız kardeşim var.İsmi ceren.Halen liseye gidiyor.

Çevirim şu sekilde hatalar varsa yardımcı olursanız sevinirim;
    My name is Cem.I was born in Bartın at 13th of July 1992.I grew up in Uşak.I have finished .............. primary school and ............... Anatolian high school.Now I m studying İnformation system Engineering at Sakarya University.I will want to excellent programmer and work big software company.Generally,in my freetime I like using a computer,making a program,listening a music and traveling with my close friends.I talk about my family. My mother's name is Ayfer.She is a teacher.My Father's name is hilmi.He is a management at the restaurant.I have a sister.Her name is Ceren and she still studying at ........... high scholl.

• Tisortyakismayanadam kullanıcısına yanıt
    My name is Cem.I was born in Bartın, on the 13th of July, 1992.I grew up in Uşak.I have finished .............. primary school and ............... Anatolian high school.Now I m studying Information system Engineering at Sakarya University.In the future, I would like to be an excellent programmer and work in a big software company. Generally,in my freetime I like playing computer, making a program, listening a music and walking around with my close friends. Let me talk about my family. My mother's name is Ayfer. She is a teacher. My Father's name is hilmi.He is working at a restaurant as a manager. I have a sister. Her name is Ceren and she is still studying at ........... high school.

Gözüme takılanlar bunlar oldu.

• Burda yalnızca bilgisayar kullanmak ile ilgili kısım dikkatimi çekti. "Using computer" ve "playing computer" de bizim Türkçede düşündüğümüz bilgisayar kullanma sözünü karşılamıyor. Hatta Türkçesini önce bir düzeltmekte fayda var gibi.

Bunu gelin "bilgisayarda zaman geçirme" olarak değiştirelim, yani "spend time on computer" diyelim. Olmaz mı?
  • ek olarak
    önce bir selam ver,
    "Hi" gibi
    ardından şimdi sizlere kendimi tanıtmak istiyorum de,
    " I would like to introduce myself now" gibi.
    boş zamanlarında yaptıklarını ise şöyle de ifade edebilirsin,
    "I usually play game on my computer, make some software, listen to pop music..."
    ve şuanda hangi şehirde oturduğunuzu da ekleyebilirsin.
    "I and my family have lived in Uşak for 7 years" gibi.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OFF RPG Türkçe Çeviri
    geçen yıl önce açıldı
    İngilizce Çeviri 2
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.