Şimdi Ara

Çevirmeden Kaçma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
40.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

Polisin insafına kalmış birşey genelde sallamazlar.

çevirmeden kaçmak ciddi bir olay polisin ters gününe geldiyse ve sallarsa plakayı not etmişlerdir.

yoksa işi ucu çok b.ktan bir yere çıkıyor.

Alıntıları Göster
    benimde kuzen şahinle dur ihbarına uymadı-hatta duramadı- ehliyeti vardı ama kaçtığı için polis onun ehliyeti var mı? yok mu? bilemez...onada dur ihbarına uymadığı için 400 tl ceza geldi ama içine trafiği tehlikeye atmak gibi ekstralar eklemiş yoksa 400 bulmaz bence iyiki kaçmış ehliyetsiz yakalansa 1000 küsür ruhsat sahibine 1000 küsür sürene yazarlar

• quote:

Orijinalden alıntı: .mpower

benimde kuzen şahinle dur ihbarına uymadı-hatta duramadı- ehliyeti vardı ama kaçtığı için polis onun ehliyeti var mı? yok mu? bilemez...onada dur ihbarına uymadığı için 400 tl ceza geldi ama içine trafiği tehlikeye atmak gibi ekstralar eklemiş yoksa 400 bulmaz bence iyiki kaçmış ehliyetsiz yakalansa 1000 küsür ruhsat sahibine 1000 küsür sürene yazarlar

Alıntıları Göster
    Polisine göre değişir kimisinin umru olmaz kimisi işi ciddiye alır peşine takılır amerikan filmlerine konu olursun, arkandan ateş bile açabilir. Geçen yıllarda izmirde sarhoş olduğu için çevirmeden kaçan zengin mütahitin oğlu vuruluarak öldürülmüştü baya konusu olmuştu forumda..

• quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Polisine göre değişir kimisinin umru olmaz kimisi işi ciddiye alır peşine takılır amerikan filmlerine konu olursun, arkandan ateş bile açabilir. Geçen yıllarda izmirde sarhoş olduğu için çevirmeden kaçan zengin mütahitin oğlu vuruluarak öldürülmüştü baya konusu olmuştu forumda..

Alıntıları Göster
    Selam dostlar,

Ben de yakın zaman da aynı duruma düştüm. Akıbetim şuan için belirsiz olay olalı 2 gun oluyor.

Arkadaşlarla dışarıda 2-3 bira içip taksiyle eve gelmiştim, eski mahalle arkadaşlarım illa görüşelim dedikleri için hem de mahalle içinde olacağımızdan arabayı aldım gece saat 01.00 sularında 2 arkadaşımı da evlerinden aldım araba da müzik dinleyip sohbet ederiz dedik, çünkü uzun süredir görüşmüyorduk sigaramız bitmişti o saatte tek sigara alınacak bir kuruyemişçiye gittik bir paket sigara aldık ve tekrar mahalleye geldik (mahalle ile bu kuruyemişçi arası max. 3 km) o sırada 2 km'lik bir otoyola girmemiz gerekiyordu yol yapımından ötürü tek şeride düşen bir yolda tam dibimde (arkamda) polis arabası vardı dikiz aynasından gördüm ve 3 biralık halimle ehliyetimi kaptırma düşüncesi beliriverdi kafamda. Polis birden aracımın plakasını anons ederek kenara çekmemi istedi ben bastım kaçtım yaklaşık 1 km bir kovalamacadan sonra bir sapağa girip izimi kaybettirdim ya da Polis peşimi bıraktı uğraşmak istemedi bilmiyorum. Arabayı çok sote bir yere evime de uzak bir semtte park edip arkadaşlarla taksiye binip mahalleye gittik evlere dağıldık. Ertesi gün arkadaşım kendi arabasıyla gelip beni aldı park ettiğimiz yere gidip arabayı alıp evin önüne getirip koydum. Muhtemelen plakam alındı ve Dur İhtarına Uymamak'tan ve Trafiği Tehlikeye Düşürmek'ten toplamda 400 TL'ye yakın bir ceza gelecek.

Derdim ceza değil bir şekilde arkadaşlardan da para toplayarak ödeyeceğim. Fakat polis arama yapar mı, kapıma dayanır mı, bir daha arabamla trafikte seyredersem her hangi bir çevirme de Polis beni çevirip bu durum ile ilgili bir işlem yapar mı? Yoksa sadece arkamdan ceza gelir öder geçer miyim? Çünkü durumu anneme falan söylemedim böyle bir şeyi ilk defa yaşadım daha önce hiç alkollü araç kullanmadım ve çevirmeye girmedim. Tertemiz bir sicilim var. Sadece ailemin durumu öğrenip beni yaftalamalarından korkuyorum durup dururken gerginliğe gerek yok tabi.

Not: Olayı soğuk kanlı bir şekilde anlattım ama bu göt korkusu ve her an her şey olabilir hissiyatı ile bir daha 2-3 bira da olsa alkollü aracın başına geçmem bu bana iyi bir ders oldu.
    Tavsiyelerinizi, önerilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Sağlıcakla kalın şimdiden sağolun,

• quote:

Orijinalden alıntı: Coyote Ugly

Selam dostlar,

Ben de yakın zaman da aynı duruma düştüm. Akıbetim şuan için belirsiz olay olalı 2 gun oluyor.

Arkadaşlarla dışarıda 2-3 bira içip taksiyle eve gelmiştim, eski mahalle arkadaşlarım illa görüşelim dedikleri için hem de mahalle içinde olacağımızdan arabayı aldım gece saat 01.00 sularında 2 arkadaşımı da evlerinden aldım araba da müzik dinleyip sohbet ederiz dedik, çünkü uzun süredir görüşmüyorduk sigaramız bitmişti o saatte tek sigara alınacak bir kuruyemişçiye gittik bir paket sigara aldık ve tekrar mahalleye geldik (mahalle ile bu kuruyemişçi arası max. 3 km) o sırada 2 km'lik bir otoyola girmemiz gerekiyordu yol yapımından ötürü tek şeride düşen bir yolda tam dibimde (arkamda) polis arabası vardı dikiz aynasından gördüm ve 3 biralık halimle ehliyetimi kaptırma düşüncesi beliriverdi kafamda. Polis birden aracımın plakasını anons ederek kenara çekmemi istedi ben bastım kaçtım yaklaşık 1 km bir kovalamacadan sonra bir sapağa girip izimi kaybettirdim ya da Polis peşimi bıraktı uğraşmak istemedi bilmiyorum. Arabayı çok sote bir yere evime de uzak bir semtte park edip arkadaşlarla taksiye binip mahalleye gittik evlere dağıldık. Ertesi gün arkadaşım kendi arabasıyla gelip beni aldı park ettiğimiz yere gidip arabayı alıp evin önüne getirip koydum. Muhtemelen plakam alındı ve Dur İhtarına Uymamak'tan ve Trafiği Tehlikeye Düşürmek'ten toplamda 400 TL'ye yakın bir ceza gelecek.

Derdim ceza değil bir şekilde arkadaşlardan da para toplayarak ödeyeceğim. Fakat polis arama yapar mı, kapıma dayanır mı, bir daha arabamla trafikte seyredersem her hangi bir çevirme de Polis beni çevirip bu durum ile ilgili bir işlem yapar mı? Yoksa sadece arkamdan ceza gelir öder geçer miyim? Çünkü durumu anneme falan söylemedim böyle bir şeyi ilk defa yaşadım daha önce hiç alkollü araç kullanmadım ve çevirmeye girmedim. Tertemiz bir sicilim var. Sadece ailemin durumu öğrenip beni yaftalamalarından korkuyorum durup dururken gerginliğe gerek yok tabi.

Not: Olayı soğuk kanlı bir şekilde anlattım ama bu göt korkusu ve her an her şey olabilir hissiyatı ile bir daha 2-3 bira da olsa alkollü aracın başına geçmem bu bana iyi bir ders oldu.
    Tavsiyelerinizi, önerilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Sağlıcakla kalın şimdiden sağolun,

Alıntıları Göster
    hiç bişey olmaz. 150 küsür lira cezası var.

• quote:

Orijinalden alıntı: NCL

hiç bişey olmaz. 150 küsür lira cezası var.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler içim bir nebze olsun rahatladı sayenizde.
    Peki siz de buna benzer bir şey mi yaşadınız? 150 küsür lira dediğiniz 166 TL olan dur ihtarına uymama cezası mıydı? Yaklaşık kaç gün sonra böyle bir ceza ulaşır tarafıma? Bilginiz varsa bunları da cevaplarsanız sevinirim.
  • quote:

Peki siz de buna benzer bir şey mi yaşadınız? 150 küsür lira dediğiniz 166 TL olan dur ihtarına uymama cezası mıydı? Yaklaşık kaç gün sonra böyle bir ceza ulaşır tarafıma? Bilginiz varsa bunları da cevaplarsanız sevinirim.

177 tl dur ihtarına uymama.

Trafiği tehlikeye atacak davranış/tutum 177 tl.

Ivır zıvırdan kitleyebilirler,hazırlıklı olun.

2 haftada gelir normalde ama daha geç sürdüğüde olabiliyor.
  • Benim birader alkollü olarak Ankara'da yakalandı ve cezayı yedi ehliyet gitti 6 ay.Üstelik asla alkollü araba kullanmaz.Bir etkinlikte aşırı ısrara dayanamayıp 2 tane bira içmiş..Polisle sohbet edince polisin kendisi direk aklında bulunsun abi eğer durmayıp kaçsaydın sadece dur ihtarına uymamadan ceza gelirdi demiş.Yani bundan sonra alkollüysen durma kaç demiş resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

Benim birader alkollü olarak Ankara'da yakalandı ve cezayı yedi ehliyet gitti 6 ay.Üstelik asla alkollü araba kullanmaz.Bir etkinlikte aşırı ısrara dayanamayıp 2 tane bira içmiş..Polisle sohbet edince polisin kendisi direk aklında bulunsun abi eğer durmayıp kaçsaydın sadece dur ihtarına uymamadan ceza gelirdi demiş.Yani bundan sonra alkollüysen durma kaç demiş resmen
    Anlattığınız olayda %99 hiçbir şey olmaz..

Fakat kulağını iyi çekin ki bir daha yapmasın, sonuçları çok daha ağır olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

quote:

Merhaba,

Peki şu an aracımı kullanabilir miyim? Yani polislerin beni arıyor olma ihtimalleri falan var mı? Dışarı şimdi çıksam gezerken durduk yere plakamı görüp sırf 2 gun once boyle bir olay yasandı diye arabayı çevirirler mi? Yoksa zaten sisteme ceza kitledikleri için takmazlar mı bunu merak ediyorum?

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Peki şu an aracımı kullanabilir miyim? Yani polislerin beni arıyor olma ihtimalleri falan var mı? Dışarı şimdi çıksam gezerken durduk yere plakamı görüp sırf 2 gun once boyle bir olay yasandı diye arabayı çevirirler mi? Yoksa zaten sisteme ceza kitledikleri için takmazlar mı bunu merak ediyorum?

Ceza yazılıp yazılmadığı belli değil,belkide bizim olay gibi ceza yemeyeceksiniz.

Şuan trafiğe rahatça çıkabilirsiniz.Aranma gibi bir durum yok olsaydı o gün veya diğer gün ruhsattaki adrese baskına gelirlerdi.Sıkıntı yok,sizi kafalarına bile takmamışlardır diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Ceza yazılıp yazılmadığı belli değil,belkide bizim olay gibi ceza yemeyeceksiniz.

Şuan trafiğe rahatça çıkabilirsiniz.Aranma gibi bir durum yok olsaydı o gün veya diğer gün ruhsattaki adrese baskına gelirlerdi.Sıkıntı yok,sizi kafalarına bile takmamışlardır diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Ben kaçtım 160 TL gibi iki maddeden ceza gelmişti ama isteseler ikibin lira kadar yazma hakları var mahkemeye bile verebilirler. Şükür ben 160 TL ile kurtuldum. 5yıl önceydi bu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Teşekkürler gerçekten şimdi daha rahat hissediyorum kendimi :)
    Ben şimdi arabayı falan kullanmıyorum yolda belde arabanın plakasını görür herhangi bir trafik polisi ve beni durduk yere çevirirler yolda tadımız kaçar diye düşünmüştüm hep demek rahatça çıkabilirmişim.

Bilgilendirme için tekrar sağolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: infernaltr

Ben kaçtım 160 TL gibi iki maddeden ceza gelmişti ama isteseler ikibin lira kadar yazma hakları var mahkemeye bile verebilirler. Şükür ben 160 TL ile kurtuldum. 5yıl önceydi bu.

5 sene önce sizin başınıza ne tür bir olay geldi benim başıma gelen ile aynı mı? Yani sizinde arkanızda bir polis vardı ve kenara çek diyordu ve öyle mi kaçtınız? Muhtemelen siz de bu 2 maddeden (Dur İhtarına Uymama ve Trafiği Tehlikeye Atma Cezaları) ceza yediniz 80x2=160 TL ve 5 sene önce demek ki 5 sene de bu cezalar %100 zamlanmış buradan bunuda anlıyoruz zira sadece o maddelerden birinin cezası 166 TL benim tahminim bana gelecek ceza 166x2=332 TL + 15 gün içinde ödersen 80 TL civarı da düşer falan diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

5 sene önce sizin başınıza ne tür bir olay geldi benim başıma gelen ile aynı mı? Yani sizinde arkanızda bir polis vardı ve kenara çek diyordu ve öyle mi kaçtınız? Muhtemelen siz de bu 2 maddeden (Dur İhtarına Uymama ve Trafiği Tehlikeye Atma Cezaları) ceza yediniz 80x2=160 TL ve 5 sene önce demek ki 5 sene de bu cezalar %100 zamlanmış buradan bunuda anlıyoruz zira sadece o maddelerden birinin cezası 166 TL benim tahminim bana gelecek ceza 166x2=332 TL + 15 gün içinde ödersen 80 TL civarı da düşer falan diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Polis nasıl bırakıyor peşini ben onu anlamadım. Belki adam bagajda bir şey saklıyor, belki aranan biri. 100 lira bir cezayla kurtulabilmek epey ucuzmuş bu olaya göre. İyi oldu öğrendiğimiz.

• quote:

quote:

Sizin olay benim yaşadığım olayın aynısı yolda çevirme vardı ben kenara çekilip durar gibi yaptım sonra son sürat kaçtım arabaya koştular bana yetişebilmek için ama nafile plakama 2 hafta sonra dur ihtarına uymama ve çevreye rahatsızlık vermekten geldiydi ceza o zaman için cezalar çok azdı. 5 sene yazmışım zaman su gibi akıp geçiyor tam olarak 9 yıl geçmiş. Yanlış yazmışım kusura bakmayın.Denizlide yaşıyorum aracım denizli plaka ve olayda denizlide oluyor başka şehire kayıtlı olsaydı araç durum daha kötü olabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernaltr -- 19 Mayıs 2014; 0:40:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Benzine zam yapana kadar, bu tarz binlerce ehliyetsiz araba kullanan kişilere 5000 veya 10000TL ceza kesilse, çok daha iyi vergi olur.

Ehliyetsiz araba kullanan veya kırmızı ışıkta geçip ceza yemeyenleri/yakalanmayanları görünce çıldırıyorum.

+9 Katılıyorum Benzin ucuz olsada kırmızı ışıkta geçenin cezası 2000 falan olsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcExpertt

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Benzine zam yapana kadar, bu tarz binlerce ehliyetsiz araba kullanan kişilere 5000 veya 10000TL ceza kesilse, çok daha iyi vergi olur.

Ehliyetsiz araba kullanan veya kırmızı ışıkta geçip ceza yemeyenleri/yakalanmayanları görünce çıldırıyorum.

+9 Katılıyorum Benzin ucuz olsada kırmızı ışıkta geçenin cezası 2000 falan olsa.

Alıntıları Göster
    Ehliyetsiz çevirmeye çıkacak kadar nasıl boşaltmış kafayı. Tamam bende ehliyetsizim arada kullanıyorum ama trafiğe çıkmıyorum sokaklarda 2 tur atıp bırakıyorum.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    ahh hocam ahh. o kırmızıda geçenler, sinyal vermeyenler, makas atanların cezası en az 1000 liradan başlamak suretiyle hapis cezasına kadar gitsede, dediğiniz gibi akaryakıt ucuzlasa. ama bizim ülkede kanun suçluların cezasını masumların ödemesi yönünde yapacak birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

ahh hocam ahh. o kırmızıda geçenler, sinyal vermeyenler, makas atanların cezası en az 1000 liradan başlamak suretiyle hapis cezasına kadar gitsede, dediğiniz gibi akaryakıt ucuzlasa. ama bizim ülkede kanun suçluların cezasını masumların ödemesi yönünde yapacak birşey yok.
    dur ihtarına uymama durumunda belli olmuyor ceza dahi göndermiyorlar bazen. 2 sene önce aracımın muayenesi yoktu çevirmeye yakalandım baktım iki durumdada banko ceza yerim kaçtım yazmadılar
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Hala içim rahat değil trafiğe çıkmakta imtina ediyorum, mahalle aralarında mobeselere görünmeden kullanıyorum aracımı. Sırf yanımda bir tanıdık olduğunda yolda çeviripte sen bundan 5 gün önce şu istikamette dur ihtarına uymamışsın hayırdır? Diyeceklerinden korkuyorum açıkçası :)

Muhtemelen cezam yazıldı, ama 5 gun oldu ortada bir hareket yok internet vergi dairesinden de bakıyorum oradan da trafik cezam çıkmıyor, acaba ayda 1 kez mi güncelleniyor? Yani acaba Haziran'ın ilk günü görür müyüm net üzerinden de ceza mı? Başka öğrenme yolu yok mu?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.