Şimdi Ara

ceviz kurdunu mu yedim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, dün kırdığım cevizin bir yarısını yedim, diğer yarısına geçtiğim sırada yiyeceğim cevizin arasında siyah küçük küçük cisimler farkettim, acaba yediğim diğer yarısında var mıydı, bilemiyorum.O cisimler sizce nedir? Kurt pisliği mi, yumurtası mı yoksa cevizin bozulmaya başladığının göstergesi mi? Meyve(ceviz) de ki kurt parazit yapar mı? bilgilendirirseniz sevinirim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ceviz Kurdunu Mu Yedim?

Ceviz, lezzetli ve besleyici bir kuruyemiştir, ancak bazen ceviz kurdu olarak bilinen larvalarla bulaşabilir. Ceviz kurdları, ceviz güvesinin larvalarıdır ve cevizin içinde beslenerek zarar verebilirler.

Kurtlanmış Ceviz Yenir mi?

Genel olarak, dış kabuğu sağlam olan ve kurtlanma belirtisi göstermeyen cevizi yemek güvenlidir. Ancak, cevizin içinde solucan veya kurtlanma belirtileri varsa, yemeyiniz.

Ceviz Kurdu İnsana Zarar Verir mi?

Ceviz kurdu larvaları tipik olarak insanlara zarar vermez. Ancak, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilirler. Ayrıca, kurtlu cevizi yemek mide rahatsızlığına neden olabilir.

Kurtlu Ceviz Yedim

Eğer kurtlu bir ceviz yediyseniz, endişelenmenize gerek yoktur. Çoğu durumda, kurtlu ceviz yemek ciddi sağlık sorunlarına neden olmaz. Ancak, herhangi bir rahatsızlık veya alerjik reaksiyon yaşarsanız, bir doktora başvurmalısınız.

Kurtlanan Ceviz Yenir mi?

Kurtlanan cevizi yemek önerilmez. Solucan veya kurtlanma belirtileri varsa, cevizin içinde zararlı bakteriler veya küf oluşmuş olabilir. Bu nedenle, kurtlanan cevizleri atmak en iyisidir.

Kurtlu Ceviz Yersek Ne Olur?

Kurtlu ceviz yemek genellikle zararlı değildir, ancak mide rahatsızlığına neden olabilir. Ayrıca, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Kurtlu Ceviz Yemek

Kurtlu ceviz yemekten kaçınmak için aşağıdaki ipuçlarını izleyin:

• Cevizleri satın almadan önce dikkatlice inceleyin.
    • Kurtlanma belirtileri (delikler, solucanlar, dışkı) olan cevizleri atın.
    • Cevizleri hava geçirmez bir kapta saklayın.
    • Cevizleri serin ve kuru bir yerde saklayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bozulduğunun göstergesidir, siyah tozlar varsa kurtlanmışta olabilir, kurtta yesen, yumurtasınıda yesen birşey olmaz, çok kez öyle gitti bende :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalyonus61

Bozulduğunun göstergesidir, siyah tozlar varsa kurtlanmışta olabilir, kurtta yesen, yumurtasınıda yesen birşey olmaz, çok kez öyle gitti bende :)

yorumun için teşekkür ederim, yani kurt da olsa yumurtası da olsa parazit yapmaz değil mi? yani meyve kurdu ayrı parazit ayrı birşey heralde?
  • Evet hocam parazit ayrı birşey. o dediğin siyah tozları görsemde yiyorum yani, kafanıza takmayın, doğal yiyecek olduğunun göstergesidir, içinde kurt olması, yediğin meyve sebzelerin içinde üstünde sinek larvaları, dışkıları var mesela onlarıda yesen birşey olmaz :) İnsan vücuduna yerleşmezler yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galleo -- 29 Eylül 2015; 14:04:31 >
  • quote:

Evet hocam parazit ayrı birşey. o dediğin siyah tozları görsemde yiyorum yani, kafanıza takmayın, doğal yiyecek olduğunun göstergesidir, içinde kurt olması, yediğin meyve sebzelerin içinde üstünde sinek larvaları, dışkıları var mesela onlarıda yesen birşey olmaz :) İnsan vücuduna yerleşmezler yani :)

cevabın için çok teşekkür ederim, ama sinek larvası parazite sebep oluyor diye biliyorum ben :)
  • nareturkey N kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan internette felan araştırdığımız bilgilere bakacak olursak biz çoktan ölmüşüz,abartı hep. Tabi parazite neden olabilir ama olur olmaz diye düşünmeden köyde ağaçtan inciri koparır yerim, uç kısmına sinek konmuyor mu konuyor, yemeyelim mi yani? :)

• quote:

Hocam şuan internette felan araştırdığımız bilgilere bakacak olursak biz çoktan ölmüşüz,abartı hep. Tabi parazite neden olabilir ama olur olmaz diye düşünmeden köyde ağaçtan inciri koparır yerim, uç kısmına sinek konmuyor mu konuyor, yemeyelim mi yani? :)

cevabın ve zaman ayırdığın için çok teşekkürler, haklısın, köyde ağaçtan dut-incir-elma koparıp koparıp yıkamadan yiyoruz, hiç mi sinek konmuyo şerbet gibi duta incir e :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: nareturkey

quote:

cevabın ve zaman ayırdığın için çok teşekkürler, haklısın, köyde ağaçtan dut-incir-elma koparıp koparıp yıkamadan yiyoruz, hiç mi sinek konmuyo şerbet gibi duta incir e :))

Aynen öyle kardeşim, ye gitsin :) ne demek her zaman ben teşekkür ederim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.