Şimdi Ara

CEZA -RAPSTAR (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
10.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teklif yine onlardan geldi ama ben 98 yılından beri, aslında "Yalan"
    parçasını duyduğumdan beri Candan Erçetin i öteki popçular ile aynı kefeye
    koymadım. Yaptıklarını beğeniyordum. Hatta Fuchs la bir iki parçasını cover
    yapalım mı diye düşünmüştük. Her çıkarttığı albümden en az 3-4 parçasını
    beğenirdim. Bu olmasa bile ben ona teklif götürebilirdim. Teklif ondan
    geldi, rüya gibiydi. Hiç düşünmeden düeti kabul ettim. Sound geldi bize,
    parça çok iyiydi. Konu da çok güzeldi. Yaşadığımız yerle ilgili. Candan
    "Medcezir" albümümü dinlemiş ve etkilenmiş. Bu albümü çıkarmak
    istediklerinden beri hep "Ceza yla da bir şey yapalım" demiş. Stüdyo da
    sözleri okudum, çok beğendi ve yaptık parçayı. Konserlerinde de bu parçanın
    mimarı Ceza diyor. Ben utanıyorum. Böyle şeylere pek alışık değilim

• quote:

Orjinalden alıntı: spiegel

ceza ile blue jean röpartajından

Teklif yine onlardan geldi ama ben 98 yılından beri, aslında "Yalan"
    parçasını duyduğumdan beri Candan Erçetin i öteki popçular ile aynı kefeye
    koymadım. Yaptıklarını beğeniyordum. Hatta Fuchs la bir iki parçasını cover
    yapalım mı diye düşünmüştük. Her çıkarttığı albümden en az 3-4 parçasını
    beğenirdim. Bu olmasa bile ben ona teklif götürebilirdim. Teklif ondan
    geldi, rüya gibiydi. Hiç düşünmeden düeti kabul ettim. Sound geldi bize,
    parça çok iyiydi. Konu da çok güzeldi. Yaşadığımız yerle ilgili. Candan
    "Medcezir" albümümü dinlemiş ve etkilenmiş. Bu albümü çıkarmak
    istediklerinden beri hep "Ceza yla da bir şey yapalım" demiş. Stüdyo da
    sözleri okudum, çok beğendi ve yaptık parçayı. Konserlerinde de bu parçanın
    mimarı Ceza diyor. Ben utanıyorum. Böyle şeylere pek alışık değilim

utanıosa yapmıcak kardeş..

insan tukurdugunu yaLamaz...

• yo ilkdefa dinlemiyorum cartelden bu yana dinliyorum tabi yaşayabildiğim bildiğim kadar son 3 senedir elimden gekldiği kadar album yada parça bulup dinlemeye çalışıyorum belki bu türkçe rap i sizin kadar takip edemiyorum ama ben sadece beğendim parçaları söylüyorum bakın alt yapı ların tamam dışında hiç birini beğenmedim müzikler özensiz screatch ler yerinde diil ritimler aynı bilader yanı bir still yok herkeste ne varsa o sabah bastı geceyi biras değişik oda girişi bir peter maffay la cartelin yaptığı gibi canlı canlı müzik yok ama lyric leri ister kendi yazsın ister başkası yazsın bence söyleyiş tarzıyla bu açıkları kapatması şuanda dj funky c le çalışıyor bilen biliyor zaten funky c yi iyi adamdır ama ceza için bundan daha iyileri lazımdır bunu funky c de söylüyor yurt dışında sağlam bir sesle düaet yapsın o zaman buadamı kimse tutamaz önemli olan türkçe rap i insanlara dinletmek değilmi bu adam a z eye oşekil yada bu şekil dinletiyor e daha ne istioyorsunuz yok ihanet etmiş yok yok insanları kandırıyormuş beyler at gözlüğünü çıkarın o adam gibi hızlı flow larınız varsa çıkın söyleyin sizde ünlü olun yoksa köşede spor yazarları gibi ahkam kesmeye benzemez bu işler bence güsel söylüyor ihanet etmiş yada etmemiş bir insan birşey aypıyorsa sebebini sorun neden yaptı diye ceza vermeden önce bir sorgulayın derim :) saygılarım
    quote:

Orjinalden alıntı: Speed-Step

ilk defa rap dinliyorsan hepsi güzel grafiker kardeş :)))

• TURKCE RAP MECLİSİ ALA HALAAAAAAAAA
  • quote:

Orjinalden alıntı: grafiker

yo ilkdefa dinlemiyorum cartelden bu yana dinliyorum tabi yaşayabildiğim bildiğim kadar son 3 senedir elimden gekldiği kadar album yada parça bulup dinlemeye çalışıyorum belki bu türkçe rap i sizin kadar takip edemiyorum ama ben sadece beğendim parçaları söylüyorum bakın alt yapı ların tamam dışında hiç birini beğenmedim müzikler özensiz screatch ler yerinde diil ritimler aynı bilader yanı bir still yok herkeste ne varsa o sabah bastı geceyi biras değişik oda girişi bir peter maffay la cartelin yaptığı gibi canlı canlı müzik yok ama lyric leri ister kendi yazsın ister başkası yazsın bence söyleyiş tarzıyla bu açıkları kapatması şuanda dj funky c le çalışıyor bilen biliyor zaten funky c yi iyi adamdır ama ceza için bundan daha iyileri lazımdır bunu funky c de söylüyor yurt dışında sağlam bir sesle düaet yapsın o zaman buadamı kimse tutamaz önemli olan türkçe rap i insanlara dinletmek değilmi bu adam a z eye oşekil yada bu şekil dinletiyor e daha ne istioyorsunuz yok ihanet etmiş yok yok insanları kandırıyormuş beyler at gözlüğünü çıkarın o adam gibi hızlı flow larınız varsa çıkın söyleyin sizde ünlü olun yoksa köşede spor yazarları gibi ahkam kesmeye benzemez bu işler bence güsel söylüyor ihanet etmiş yada etmemiş bir insan birşey aypıyorsa sebebini sorun neden yaptı diye ceza vermeden önce bir sorgulayın derim :) saygılarım

Hepsine okey De sCrechLere Laf atma bence

Cunku Dj Mic CheckLE cALısor ceza..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WeeDSmoKa -- 14 Eylül 2004, 17:20:55 >

• EYVALLAH ASİ öyle olsun
  • quote:

EYVALLAH ASİ öyle olsun

oLE oLmasına gerek yok zaten oLe :))))
  • quote:

EYVALLAH ASİ öyle olsun

oyLe oLmasına gerek yOk zaten oyLE :))))
  • CEZAFARKLİ BİR TARZA HAKİM OLAN BIR MC AMABU ALBUMU COK IYI DENILEMEZ AMA SOUNDLARFARKLI UDi CALISMASI VAR O GUZEL AMA.

ALBUM 2 CD OLARAK CIKACAKTI AMA NEDEN BOYLE OLDU BILEMIYORUM...

BELKI DE CEZANIN YOUN CALISMASI VE ANNESININ VEFATI SONUCU EN IYI BU KADAR YAPAMADI DAHA IYLERIGELIR DIYE UMIT EDIYORUZ
  • beyler olayı niye kişiselleştiriosunuz ??¿¿...ok pop sewmıebilirsiniz..ok nefrette edebilrsiniz...ceza nın daha önce parçalaraında popu eleştirdiği doğru...yerden yere wurduğuda doğru...pekii şimdiki bu feat.ler sizcede büyük bi planın başlangıcı olamazmı ? Türkçe Sözlü rap i sizin tabirinizle ''kemik'' kitleden daha büyük olan popüler kültüre tanıtmaya çalışmıyormu ceza...Bu kötü bişi deil..eğer gercekten rap i sewıorsanız tabii..yada belki bütün bu hazımsızlıklarınız rapi herkesin dinlemeye başlııcak olması !!??...bunlar büyük bir planın ilk adımları beyler bıraz uyanık olun...Türkçe sözlü rap sadece o bahsettiğiniz ''kemik'' kitleye ait değil..eğer sadece o kitleye ait olursa yazık zaten..Dünyada cezanın yapmaya çalıştığı işin birçok örneği war...Nelly boyband den kopma justinle feat. yaptı hatta nsync le girlfriend in remixini yaptı!!!...Zaman underground dan çıkma zamanı...zaman türkçe rap in zamanı...Ama hepsınden önce şuan geçiş zamanı...hatalar olucaktır...ama herseyden önemlisi zaman biz rap sewerlerınde en başta istediği şey zamanı...RESPECT!!!

• pop tan gelecek adamların bir çoğu işe yaramaz ama hepside değil. bu yüzden geniş kitlelere yaymaya çalışmak biraz piyasa olur diye düşünüyorum. Ama sadece candan la düeti yüzünden eleştirilemez diyorum ben
  • prodigy aynı fikirdeyiz bende aynı görüşü benimsiyorum
  • quote:

pop tan gelecek adamların bir çoğu işe yaramaz ama hepside değil. bu yüzden geniş kitlelere yaymaya çalışmak biraz piyasa olur diye düşünüyorum. Ama sadece candan la düeti yüzünden eleştirilemez diyorum ben

o yuzden eLeştiriLmior ki zaten Sadece Tukurdugunu yLıoyor ceza suanda

pocuLAra Laf atan birini PocuALrLA Ne işi oLur....
  • ne işi olduğunu 2 mesaj yukarda anlatmaya çalıştım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aSiKaN

quote:

pop tan gelecek adamların bir çoğu işe yaramaz ama hepside değil. bu yüzden geniş kitlelere yaymaya çalışmak biraz piyasa olur diye düşünüyorum. Ama sadece candan la düeti yüzünden eleştirilemez diyorum ben

o yuzden eLeştiriLmior ki zaten Sadece Tukurdugunu yLıoyor ceza suanda

pocuLAra Laf atan birini PocuALrLA Ne işi oLur....

Şimdi seni anladım. Sonuçta bir popçu onu mahçup etti
  • Bence bu şekilde tr rap tanıtılmaz. Eğer tanıtılmaya çalışılırsada sonuç olumsuz olur ve ortalık tam tersine ÖZENTİ kaynar. Bol pantolon, renkli bağcık, kol kafa bantları vs. takarak ortalıkta dolaşan adamlar tamamen birer ÖZENTİDİR ve bunları Eminem gibi adamlar özendirmiştir. Bence tr rap'te kaliteli işler yapılmalı ve underground'dan sadece kendi çabaları ile çıkmaları yani güzel bi klip çekmeleri veya albüm tanıtımı yapmaları gibi. Gidip bir popçuyla düet yapmak tr rap için kötülüktür sadece o mc'nin cebine $$$ akışı sağlar bu kadar basit...

Candan Erçetin ve Burcu Güneş neden cezayla yaptıkları düetlere klip çektiler??? Çünkü hedef tamamen amerika piyasası. Amaçları bir beyonce olmak. Jay Z feat'iyle ortalığı kopardılar. Eeee biliyolar bizim halkımızda özentili. Bi rapçi ile feat'i görünce atlayacaklar. Atladılarda nitekim. Kemik kitleye ihanettir yapılan!!!! Kimin cebine ne girdiyse girmiştir zaten!

• ALINTIDIR SAGOPA KAJMER'DEN

HERKES MASKELERİNİ ÇIKARSIN!!!!!

GÖZÜNÜ SEVEYİM BEN BABA
  • ee peki sence bu underground dakı gruplar nasıl guzel klıp cekıcek nasıl kalıtelı album reklam anlaşmalar yapıcak ???

senın bnm gibi adamlar orjınal albumlerını alınca sen sanıomusunkı o undergrounddakı adamların cebıne para girio...HAYIR..!!

Ben yıllardır destek olsun die gördüğüm butun tr rap kasetlerini cd lerini alıorm içinde 5 para etmez rezıl şeylerde war kaliteli şeylerde ama olsun sonuçta ben tr rap ın bır yere gelmesını istiorm...KÖSTEKLEMIORM...DESTEKLIORM... ama gördümki buda yetmıo...bişiler yapmak lazım...ama bu dinliyicinin elinde deil DroID...

BUNU SAGOPA da yapmalı fuchs da sahtiyanda cezada...vs amerika özentiliği deil gelişme...değişim...senın derdın herkesın bol pantolon giymesimi?...senın derdın herkesın bandana takmasımı...SANANE..!!BANANE..!!! Bize giren çıkan mı war???

Bnm için önemli olan daha çok kişnin tr rap i duyması...dinlemesi...sewmesii...Tr de de sadece tr rap çalan televizyon kanallarının açılması...Eğer bu yolda banada özenti diiceksen buyur de...canın sağ olsun

• Kardeş farklı şeylerden bahsediyoruz. Ben böle düetler tr rap'i geliştirmez diyorum ve iddia ediyorumki daha da kötü hale getirir. Özentiler rap'i batıran adamlardır. Ne demek özentilerden bana ne???? Ben rap'i sadece bir müzik olduğu için değil felsefesi için dinliyorum. Savaşa, ırkçılığa karşı bir duruş, haykırış olduğu için rap dinliyorum. Bu düzene karşı duruşumu ve fikrimi belli ediyorum bu müzikle. Zaten rap'in çıkış amacı yani felsefeside budur. Özentiler bunları bilmeden eminem vb. gibi adamları dinleyip kendilerini rapçi sanıyorlar. İşte rap müzik bu yüzden gelişmez. Ha gelişir ama özenti boyutunda... Kasetlerin satma konusuna gelince. Mesela sagopa sağlam albüm yaptı. Onlarca kişi aldı. Ben 2 tane orijinal albüm aldım mesela destek için. Yani kaliteli işler yaparsın bir şekilde satarsın. Klip olayına gelince, zaten istesende öyle pop düzeyi klipler yapamazsın sponsor olmadan. Eeee? düzeni eleştiren bir şarkıya kim sponsor olur??? Haa o zaman elde olan imkanlarla klipler yapılır, internette dağıtılır, yerel kanallarda gösterilir zamanla prodüktörler görür, eder ve bunlarda aşılır. SONUÇ: İLLAHA BİR YERLERE GELMEK İÇİN POPÇULARLA DÜET YAPMAYA GEREK YOKTUR!

• tamam ii hoş güzel söölüosunda senın o özenti dediğin şuan eminem dinliyenlermi...eğer suandakı popüler rapperlar ( TR deki ) popüler kitleye ulaşamazsa bundan yıllar sonrada olduğu yerde sayar tr rap...

bak eger rap i biraz biliosan amerikada gelişimine bak....ordada ilk senın sawundugun biçimde çıktı rap....bir isyan başkaldırı...ırkçılığa karşı bı ses...savaşa karşı bi protesto....bide şimdiki rape bak...kaç kız götürmüş kaç araba almış kaç para harcamışş...kaç parti yapmışş...vs..ama bu arada çok şey olduu..önce git bunları bı araştır..ööle millet ırkçılıktan hooppp birden karı kıza gelmedi...bizde bu aşamaları yaşıycaz...

TR dede usa deki gibi geçiş süreci olucak...eger sen sagopanın albumunu 2 şer kere alarak büyük bi başarı elde ettiğini sanıosan aldanıosun dostum...senın o 2 kere aldığın albumden kaç klip çıktı ??

demek istediğim önce popüler kültürü ele geçirmek lazım senın o özenti dediğin kişileri bilinçlendirmek lazım...kafadakı kırmızı yada mavi bandananın creepslerden we bloodslardan geldiğini öğrenmeleri lazım...( ps: creeps bloods nedir bilmeyenler pm atabilir )
    özenti diyip geçmemek lazım...
    önce onların anladıgı dılden konuşmak lazım...bizim tarzımızı onlara anlatmak lazım....çoğu kişi rapi işi gücü olmayan serserilerin dinlediğini sanıo...droid sen bu düşünceyi 2 sagopa albumu alarak deiştiremezsin...bende deiştiremem...uzun lafın kısası...iş dinliyiciden çıktı...şuan rapperların bişeyler yapması gerekir..WE EWET EĞER INSANLAR RAPİ POPÇULARLA DÜET YAPARAK TANIYCAKSA...BIRAKINDA BU RAP İ EN İİ YAPANLAR POPÇULARLA DÜET YAPSIN... YOKSA SEN BEN 10 TANE SAGOPA ALBUMU ALMIŞIZ NAFİLE.
    SAYGILAR...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.