Şimdi Ara

Charlie: Fermi Şubat/Mart'ta geliyor + performans tahmini (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
3.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boşver Çağatay, Fermi çıksın alalım birer tane keyfimize bakarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

HAHAHAHHAHAHA

1500 liradan satmaz demişim ya. 1500 ytl aşırı şekilde uçuk bi fiyat ya! 850$ + KDV'ye denk geliyor

Fermi 850 dolar olmaz dedim diye laf ettiğine inanamıyorum. 850 dolar ya, hadi 500 diil de 600 oldu, ama 850 nası olucak?

ne içiyosanız aynısından istiyorum.

Bence sen ne içiyorsan onu içmeyi bırak.

Burada bahsedilen göreceli fiyatlandırma + Türkiye fiyatı. 5970'in en ucuz 700$ +kdv'ye satıldığını unuttun herhalde.

Daha ciddi cevap vereceğini tahmin ederdim. Neyse sen kendini haklı çıkarmak için takla atmaya devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adacay -- 12 Aralık 2009; 15:25:04 >
  • ya iyi bişiyse alırız da, çıkıp "kart 1500 ytl olur artık" diyolar, biz de "yuh artık" diyince "ama sen böle böle demişsin" filan diolar ya :D

adacayi: Göreceli Türkiye fiyatı derken neden bahsettiğini bilmiyorum da, Türkiye fiyatı ABD fiyatıyla gayet karşılaştırılabiliyor. 5970'e bakıp kartların Türkiyede çok pahalı olduğunu düşünmüşsün belli ki, fakat 5970 zaten çok sayıda yeni GPU üretemeyen AMD'nin "özel kart" statüsünde az miktarda ürettiği kartlardan biri ve Türkiye'ye çok az sayıda geldiği için çok pahalı. (Gerçi sıfırı peşin 1050 ytl bi yerde ki bu da 600$ + KDV'ye denk geliyor, yani ABD fiyatının aynısı) (edit: baktım 1050 diil 1200müş, 700$ yani)

5800'lere bakarsan ABD fiyatıyla aynı olduğunu görürsün.

Fermi ise Nvidia'nın yeni jenerasyonu ve tıpkı 5800 gibi o da Türkiye'ye iyi sayıda ve normal fiyatından girecek. 1500 ytl olması için MSRP'sinin 850 dolar olması lazım bu da imkansız ÖTESİ bişey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 12 Aralık 2009; 15:29:39 >

• quote:

ya iyi bişiyse alırız da, çıkıp "kart 1500 ytl olur artık" diyolar, biz de "yuh artık" diyince "ama sen böle böle demişsin" filan diolar ya :D

adacayi: Göreceli Türkiye fiyatı derken neden bahsettiğini bilmiyorum da, Türkiye fiyatı ABD fiyatıyla gayet karşılaştırılabiliyor. 5970'e bakıp kartların Türkiyede çok pahalı olduğunu düşünmüşsün belli ki, fakat 5970 zaten çok sayıda yeni GPU üretemeyen AMD'nin "özel kart" statüsünde az miktarda ürettiği kartlardan biri ve Türkiye'ye çok az sayıda geldiği için çok pahalı. (Gerçi sıfırı peşin 1050 ytl bi yerde ki bu da 600$ + KDV'ye denk geliyor, yani ABD fiyatının aynısı)

5800'lere bakarsan ABD fiyatıyla aynı olduğunu görürsün.

Fermi ise Nvidia'nın yeni jenerasyonu ve tıpkı 5800 gibi o da Türkiye'ye iyi sayıda ve normal fiyatından girecek. 1500 ytl olması için MSRP'sinin 850 dolar olması lazım bu da imkansız ÖTESİ bişey.

İlk önce şunu söyleyeyim. Ben 1500 lira olacak diye birşey demedim. Tam tersine sen eminim ki olmayacak dediğinden ötürü ben de nVidia'nın daha önceki fiyatlandırmalarından örnek vererek 1500 liranın mümkün olma ihtimalini ortaya koydum.

Göreceli fiyatlandırma, nVidia'nın kartını ati'nin kartının fiyatını da göz önünde bulundurarak yapacağı fiyatlandırma. 5970'ler şu anda yurt dışında en ucuz ~630$'a bulunabiliyor(newegg'e göre). Daha yavaş olacak olsa da tek gpu+ yeni mimari sebebiyle fermi'nin neden yurt dışında 700-750 dolar civarına satılamayacağının bir açıklamasını göremedim(nVidia'nın gtx 280'deki fiyatlandırmasını göz önünde bulundurarak). Türkiye'de de bu fiyat 800-850 dolar olabilir. Hele 5970'lerin ilk 790 dolardan satılmaya başlandığını düşünürsek(bakınız sanalmarketim).

Son olarak 5970'lerin üretim verimi büyük ihtimal fermilerden daha iyi olacaktır neticede ~%33 daha küçük gpu'ların bir araya gelmesiyle oluşuyor. Zaten amd-ati'nin orta-üst seviye gpu'lar üretip en üst seviye için cf'yi tercih etme sebeplerinden biri de bu. Dolayısıyla 5970'e karşı ferminin verim konusunda bir üstünlüğü de gözükmüyor. 5970'in hedef kitlesi ile üst seviye ferminin hedef kitlesi benzer olacağından talep oranları da benzer olacaktır. Fakat arzda 5970'in verim getirisinden ötürü Ati bir adım önde olacak gibi gözüküyor. Bu da fiyatlandırmada nVidia'dan daha iyi bir konumda olacağını gösterir.

• 5970 630$, Fermi 750$'den girecek, Türkiye'ye de 850den girecek? İmkansız.

Fermi'nin yurtdışı fiyatı neyse Türkiye fiyatı da o olacaktır, bundan emin olabilirsin. Çift GPU'lu özel kartlar dışında böyle olur. Ha ilk geldiğinde belki bazı siteler uçuk fiyatlardan satmaya kalkışabilirler ama bu bir şey ifade etmez, kısa zamanda yerine gelir fiyatlar.

Fermi 5970'ten yavaş olacaktır ve kanımca fiyatı 550$ civarı olacaktır. Kaçırdığın nokta, Fermi çıktığında 5970'in fiyatının zaten 500$ civarına inecek olması. Nvidia'nın Fermi için koyabileceği fiyat EN FAZLA 600 dolardır. Ki bundan da düşük olacağına bahse girebilirim.
  • nvidianın hem performanslı kart üretip hem de fiyatlarının uygun olacağını söyleyenler alkol tüketimini azaltsınlar lütfen ferminin 5970 den kötü performans verip aynı veya yakın fiyattan satarsa kimse şaşırmasın.tek gpu ms falan demeyin çünkü 5870 gtx295 örneği ve aradaki fiyat farkı var ortada 2-3 ay sonra f/p mukayesini göreceğiz net olarak kimse bi yere kaçmasın o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 12 Aralık 2009; 16:07:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sulo61gun

nvidianın hem performanslı kart üretip hem de fiyatlarının uygun olacağını söyleyenler alkol tüketimini azaltsınlar lütfen ferminin 5970 den kötü performans verip aynı fiyattan satarsa kimse şaşırmasın.tek gpu ms falan demeyin çünkü 5870 gtx295 örneği var ortada

gtx295 ile 5870 ı aynı örnek içine almayalım lutfen. gtx295 55 nm ve çift gpulu bir kart ve üretim malıyetı çok daha yuksek 5870 e göre. onun için fıyat konusunda sağlıklı karşılaştırma yapılamaz

• Sağlıklı karşılaştırma yapılır, hd5870 alınır elbette. Nvidia'yı niye böyle savunduğunu anlayamıyorum iktyas, yenildiği karşılaşmada kurallara aykırıydı vs demek zorunda mısın?
  • @iktyas
    çok da güzel yapılır hocam.o zamn ben de sana 5xxx serisinden 5-6 ay sonra çıkacak kartları da karşılaştırma derim.kimse nvidiaya dana gözü kadar gpu yap demiyor ayrıca o kadar maliyetliyse azaltsın maliyetlerini daha f/p gpuları üretsin ya da eski kartlarının fiyatlarını düşürsün yeter bu kadar kar ettiği biraz da kullanıcıları sevindirsinkulanıcı sonuçta 40nm 55nm bu daha fazla maliyetlidir ondan pahalıdır demez f/p bakar ve seçimini yapar.Merak etme aynı karşılaştırmayı ben fermi çıktığında da 5970 ve gt300 serisi arasında da yapacam.şu şekilde şuanki tek gpu 5870 - gtx295 arsındaki fiyat farkı ile fermi çıktığında 5970-gtx380 arasındaki f/p farkı baz alacambu arada ferminin çıkışından sonra atinin indirim yapıp yapmayacağına da dikkat edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 12 Aralık 2009; 16:20:27 >

• paşalar siz benım dedıklerimi anlamıyosunuz.birisi bana sorsa gtx295 mı 5870 mı ? cevabım 5870 olur. çunku 295 devrını kapattı. devrı kapanmış bir kartla daha yenı cıkmış bir kartı kıyaslamayalım. gtx295 çıktıgında ati 40 nm ile mı üretım yapıyordu.o zamanlar kartlar 55 nm ydı. yanı 4870x2 nın gpularıda dana gözü kadardı. şimdi cıkcak olan fermı 40 nm. bunla istedıgın kadar kıyas yapabılırsın ve mantıklı cvplar bulabılırsın.fermının 4-5 ay sonra cıkması önemlı değil, önemlı olan birbirlerıne rakıp olarak cıkarılmasıdır.
  • Yine eski nesil kartlarla yeni nesil kartların fiyatlarını karşılaştırarak hata yapıyorsunuz. Bazen, yeni nesil kartlar çıkınca eski nesillerin fiyatı düşürülür. Bazen düşürülmez. Fiyatları düşürülmeyenler genelde eski nesil kartların high-end varyasyonları olur (sıfır 7900GTX, 8800GTX, 9800GX2 vb. gördünüz mü hiç 200 dolarda filan?). GTX 295 bir önceki nesilden kalmış bir kart ve üretim maliyeti yüksek. Her sattığı karttan zarar etmek istemiyor diye Nvidia'yı suçlayamazsınız. Nvidia'yı, Fermi ÇOK geç kaldığı için suçlayabilirsiniz, mantıklı olan bu olur.
  • tamam işte bekliyoruz fermi efendiyi o zaman görecez ak koyun kara koyunubenim yukarıda yaptığım kıyas doğrudur.kullanıcıyı gpunun maliyeti ilgilendirmez bu üreticinin sorunudur.fermi atiden yaklaşık 5-6 ay sonra çıkacak yani az maliyetli gpular yapma şansı var elinde bakalım kullanabilecek mi bu şansı.gelen haberler kullanamayacağı yönünde çünkü nvidiayı f/p kartı olması ilgilendirmiyor yeterki performansta bir numara olayım gpu boyutu güç tüketimi vs hikaye şunu düşünün mesela 4xxx serisinin çıkışı ile atinin nvidia kartlarında yaptırdığı indirim etkisini fermi yapabilecek mi?bunları hep birlikte görecez.eğer bunu gerçekten sağlayabilirse nvidia benim gözümde başarılı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 12 Aralık 2009; 16:33:29 >

• quote:

Yine eski nesil kartlarla yeni nesil kartların fiyatlarını karşılaştırarak hata yapıyorsunuz. Bazen, yeni nesil kartlar çıkınca eski nesillerin fiyatı düşürülür. Bazen düşürülmez. Fiyatları düşürülmeyenler genelde eski nesil kartların high-end varyasyonları olur (sıfır 7900GTX, 8800GTX, 9800GX2 vb. gördünüz mü hiç 200 dolarda filan?). GTX 295 bir önceki nesilden kalmış bir kart ve üretim maliyeti yüksek. Her sattığı karttan zarar etmek istemiyor diye Nvidia'yı suçlayamazsınız. Nvidia'yı, Fermi ÇOK geç kaldığı için suçlayabilirsiniz, mantıklı olan bu olur.

+1903
  • quote:

.fermi atiden yaklaşık 5-6 ay sonra çıkacak yani az maliyetli gpular yapma şansı var elinde bakalım kullanabilecek mi bu şansı.

hocam kusuruma bakma da sen şöyle bir cümle kurduktan sonra ekran kartı teknolojileri maliyetleri filan ile ilgili hiç bi yorum yapma bence bundan sonra.

Fermi 40nm, HD5870de 40nm. Güç tüketimi ve maliyet konusunda sonradan gelenin avantajı daha düşük nodlarda çalışmak olabilir ama burada öyle bi durum yok, ikisi de 40nm. belki TSMC'nin 40nm yield'larını artırması sözkonusu olabilir ama bunda Nvidia'nın herhangi bir etkisi olmaz, ki artan yield'lardan Nvidia kadar AMD de yararlanır.
  • quote:

9800GX2 vb. gördünüz mü hiç 200 dolarda filan?
    Konuşmuştuk bu konuyu, gördük.
  • quote:

@iktyas
    çok da güzel yapılır hocam.o zamn ben de sana 5xxx serisinden 5-6 ay sonra çıkacak kartları da karşılaştırma derim.kimse nvidiaya dana gözü kadar gpu yap demiyor ayrıca o kadar maliyetliyse azaltsın maliyetlerini daha f/p gpuları üretsin ya da eski kartlarının fiyatlarını düşürsün yeter bu kadar kar ettiği biraz da kullanıcıları sevindirsinkulanıcı sonuçta 40nm 55nm bu daha fazla maliyetlidir ondan pahalıdır demez f/p bakar ve seçimini yapar.Merak etme aynı karşılaştırmayı ben fermi çıktığında da 5970 ve gt300 serisi arasında da yapacam. şuanki tek gpu 5870 - gtx295 arsındaki fiyat farkı ile fermi çıktığında 5970-gtx380 arasındaki f/p farkı baz alacambu arada ferminin çıkışından sonra atinin indirim yapıp yapmayacağına da dikkat edelim.

bu karşılaştırma son derece doğrudur fermi de 5xxx serisine göre yeni seridir çünkü arada baya bi zaman farkı olacak benim kıstasım 4xxx serisinde etkiyi ferminin yaratıp yaratamayacağıdır bu kadar basit.ama yaratamayacağını sizde biliyorsunuz çünkü fermi maliyetli bir gpu olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 12 Aralık 2009; 16:42:51 >

• quote:

quote:

@iktyas
    çok da güzel yapılır hocam.o zamn ben de sana 5xxx serisinden 5-6 ay sonra çıkacak kartları da karşılaştırma derim.kimse nvidiaya dana gözü kadar gpu yap demiyor ayrıca o kadar maliyetliyse azaltsın maliyetlerini daha f/p gpuları üretsin ya da eski kartlarının fiyatlarını düşürsün yeter bu kadar kar ettiği biraz da kullanıcıları sevindirsinkulanıcı sonuçta 40nm 55nm bu daha fazla maliyetlidir ondan pahalıdır demez f/p bakar ve seçimini yapar.Merak etme aynı karşılaştırmayı ben fermi çıktığında da 5970 ve gt300 serisi arasında da yapacam. şuanki tek gpu 5870 - gtx295 arsındaki fiyat farkı ile fermi çıktığında 5970-gtx380 arasındaki f/p farkı baz alacambu arada ferminin çıkışından sonra atinin indirim yapıp yapmayacağına da dikkat edelim.

bu karşılaştırma son derece doğrudur fermi de 5xxx serisine göre yeni seridir çünkü arada baya bi zaman farkı olacak benim kıstasım 4xxx serisinde etkiyi ferminin yaratıp yaratamayacağıdır bu kadar basit.ama yaratamayacağını sizde biliyorsunuz çünkü fermi maliyetli bir gpu olacak

adam kendisiyle tartışıyor ya

• quote:

quote:

.fermi atiden yaklaşık 5-6 ay sonra çıkacak yani az maliyetli gpular yapma şansı var elinde bakalım kullanabilecek mi bu şansı.

hocam kusuruma bakma da sen şöyle bir cümle kurduktan sonra ekran kartı teknolojileri maliyetleri filan ile ilgili hiç bi yorum yapma bence bundan sonra.

Fermi 40nm, HD5870de 40nm. Güç tüketimi ve maliyet konusunda sonradan gelenin avantajı daha düşük nodlarda çalışmak olabilir ama burada öyle bi durum yok, ikisi de 40nm. belki TSMC'nin 40nm yield'larını artırması sözkonusu olabilir ama bunda Nvidia'nın herhangi bir etkisi olmaz, ki artan yield'lardan Nvidia kadar AMD de yararlanır.

bence artık sen yapma çünkü ati ve nvidia 55 nm üretirken de sonuç aynıydı.bunun sadece nm ile değil gpu zar boyutuyla da alakası olduğunu biliyorsundur sanırım zaten bu atinin uzun zamn önce başlattığı politika maliyetleri az küçük yapıda ve çoklu gpu uygulaması.benim orda kastım ironi zaten nvidianın böyle bişey yapamayacağını veya yapmayacağını biliyorum çünkü amaç sadece liderlik f/p gpu su üretmek değil şeyinde değil adamların yani. dedim ya alkolü biraz azalt senbu arada ben kullanmıyorum zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 12 Aralık 2009; 17:27:40 >

• azuzahuh o zaman nie 5-6 ay sonra çıktı düşük maliyetli yapabilir filan diosun

her neyse yine kavga oldu açtıım forumda, bi mod kapatsa iyi olur bence... saygılar
  • quote:

azuzahuh o zaman nie 5-6 ay sonra çıktı düşük maliyetli yapabilir filan diosun

her neyse yine kavga oldu açtıım forumda, bi mod kapatsa iyi olur bence... saygılar

yazdıklarımı anlamıyorsun galiba.daha küçük boyutlarda gpu üretsin o zaman kardeşim üretebiliyorsa al işte ikisi de 40nm. dediğim gibi ikisi 55 nm ikende farkeden bişey yoktu.zamanı yok mu buna var yapsın görelim diyorum işte ama amaç farklı işte nvidianın amacı sadece liderlik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 12 Aralık 2009; 16:57:15 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.