Şimdi Ara

Charlie: Fermi Şubat/Mart'ta geliyor + performans tahmini (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
3.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Nvidia hd5870'i %20 geçsin, çok rahat 1500tlye satmaya kalkar kartlar ilk çıktığı vakit.

eh 5970 1370 lıraya satıldıgına gore fermi de 1500 olabilir normal
  • Fermi Charlie , hepsini bizim burdaki ekmek fırınına verelim bakın görün kendine nasıl geliyor Nvidia...
  • fiyatı performansından çok fark atmasında
  • o mart olur nısan mayıs haziran be ati 6000 serısını lansman eder o sıralarda 5-6 ay olmus olucak cunku
  • @sadtneverdie
    1253ytlayrıca 5970i geçemeyip de nasıl 1500 ytlye satılması normal olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 11 Aralık 2009; 19:11:51 >
  • 1195tl
    quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Nvidia hd5870'i %20 geçsin, çok rahat 1500tlye satmaya kalkar kartlar ilk çıktığı vakit.

eh 5970 1370 lıraya satıldıgına gore fermi de 1500 olabilir normal
  • Artık fermiye verirler 1500 tl yi off 5870 de bi 550 600 oldumu yıkılır ortalık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 11 Aralık 2009; 19:30:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonZArES

@ sahafiec
    Her Nvidia konusunda fanatikçe yorumlar yapmakdan sıkılmadınmı. Daha performanslı olan bir ürünün daha ucuz olduğu tarihte görülmemiş birşeydir üstelik fiyatının ne olucağı belli değil dünyadan haberiniz yok sizin.

Piyasada hem daha düşük performanslı hem daha pahalı pek çok kart mevcut. 5770 den pahalı GTS 250, GTX260 dan pahalı 5770, GTS250 den pahalı 9800GTler, hatta GT240 bulmak zor değil.

Fanatizm konusu çok sıkıcı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevi şahsına münhasır -- 11 Aralık 2009; 19:49:06 >
  • quote:

Tıp fakültesinde mantık göstermiyorlar herhalde ?

5870'i %20 geçmek 5970'ten yavaş olmak demektir, 5970ten yavaş bi kartı Nvidia'nın 1500 liradan satacağını mı düşünüyorsun?

Abi çok ilginçsiniz. Hepiniz. (veya çoğunuz.) Uçuk fiyatlı kart diyince aklınıza gelen tek örnek 8800 Ultra oluyor. O aralar Nvidia'nın o performansta rakibi olmadığını es geçiyorsunuz.

Ha bi de yok GTS 250 bilmemkaç dolarmış da bilmemneden yavaş ve pahalıymış. Olur kardeşim. Bunlar artık eski seri kartlar. Git PC Gold'dan X1900XTX almaya çalış, bulabilirsen fiyatı 1000 liradan aşağı olmayacaktır.

YENİ ÇIKAN kartı Nvidia'nın mantıklı bi şekilde fiyatlandıracağından emin olabilirsiniz. Hepiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 11 Aralık 2009; 19:59:28 >

• quote:

Git PC Gold'dan X1900XTX almaya çalış, bulabilirsen fiyatı 1000 liradan aşağı olmayacaktır.
    Bak sen? Şakanın yeri değil arkadaşım, böyle abartı yaparak bir yere varılmaz. 200tlye bulursun bulsan.
    Yeni Nvidia kartların fiyatından sen nasıl emin oluyorsun? Yakın bir kaynak mı var bizim bilmediğimiz
  • Arkadaşlar öyle böyle diyoruz da Fermi bizi yerimize oturtup bırakabilirde ki memnun olurum ATİ fiyatı aşağıya çeker ben de gider daha iyi bir kart alırım. ( Değecek bir oyun çıkarsa. )

Ama cidden NVidia mevcut mimariyi pompalamadan yeni bir mimariye geçtiğine göre. [ 3-4-5 serilerinde nanometrik küçülme ile işlem birimi sayıları artırılmış. Bellek desteği eklenmiş ve güncel DX e uyum sağlanmıştır. Yani temelde aynı mimari üzerinden gidilmiştir. Core2Duo ile Core2Quad işlemciler arasındaki fark gibi. Ya da CoreDuo ( 32bit destekli Core mimarisi - Diz üstü platformu ) ve geliştirilmiş hali Core2Duo ( 64bit ) farkı gibi de diyebiliriz. ]

Yani bir şeyler de gelebilir demek. Bakalım elbet çıkacak bu kart o zaman niye gecikmiş göreceğiz. Tabi AMD nin gerçek 4 çekirdek diye tutturup Phenom ile uçarken kalp krizi geçirmiş güvercin misali taş gibi yere çakıldığını. En son bir karta ( 2900XT ) bu hayaller yüklendiğinde gelinen hüsranlık seviyesini hesaba katınca doğal olarak ta endişeleniyor insan rakip gelmeyecek te fiyatlar kazık çakacak diye.

• 200 ytl'ye sıfır x1900xtx hiç bi yerde bulamazsın evlât.

daha bikaç ay öncesine kadar teknofiyata 8800gtx yazınca çıkan fiyatlar 700-800 liraydı (şimdi yok hiç). eski seri kartların fiyatı düşmeyebiliyor bu yüzbin defa olmuş bi durumdur.

nvidia'nın kartları mantıklı şekilde fiyatlandırmaması için bir sebep yok. bir ÖRNEK de yok
  • Arkadaşım, evlat derken hangi samimiyetimizi kullanıyorsun? Üslubuna dikkat et, Nvidia'yı da bize anlatma. Herkes biliyor neyin ne olduğunu.
  • Forumda ilk çıkaracakları en sağlam Fermi kartın 400$ olacağını söyleyenler var. Bana hiç inandırıcı gelmiyor hala. Neyse.
  • quote:

Arkadaşım, evlat derken hangi samimiyetimizi kullanıyorsun? Üslubuna dikkat et, Nvidia'yı da bize anlatma. Herkes biliyor neyin ne olduğunu.

Sen bana arkadaşım derken hangi samimiyetimizi kullanıyorsun? Arkadaşın değilim. (olmak isteyeceğimi de zannetmiyorum, arkadaşlarını bütün gün cep telefonuyla arayıp "ABİ 5770 ALIN SÜPER KART 5770" filan dediğinden şüpheleniyorum.)

Nvidia'nın nesini biliyorsun? Anlamsız pahalı hangi kartı çıkarttı Nvidia, GTX 280'leri (4800'lerin performansından haberleri olmadığı için) yanlış fiyatlarla çıkartmışlardı, sonra acayip şekilde indirdiler, ayarladılar.

Ha bir ATI fanboy'un rüyasıdır eminim ki Nvidia'nın kartları 1500 liradan filan çıkarması, sonuçta benim de derdim ucuza ekran kartı almak diil de Nvidia'nın kötü duruma düşmesi olsa, ben de isterim. Ama gerçekçi değil.

• Kendinle çelişiyorsun, üstelik bunun farkındasın.
    GTX 280 450$dan satıştayken 9800gx2 ondan daha performanslıydı hem de yarısı fiyata>>270$ fiyatıyla.
    Nvidia'yı uzun zamandır takip ediyorum, fiyat politikalarını da yeni kart çıkınca konuşmaya devam ederiz.
  • kelin ilacı olsa kendi kafasına sürerdi önce...
  • quote:

Kendinle çelişiyorsun, üstelik bunun farkındasın.
    GTX 280 450$dan satıştayken 9800gx2 ondan daha performanslıydı hem de yarısı fiyata>>270$ fiyatıyla.
    Nvidia'yı uzun zamandır takip ediyorum, fiyat politikalarını da yeni kart çıkınca konuşmaya devam ederiz.

9800x2 270 dolardan ucuzdu öyle mi???

Ne içtiysen aynısından istiyorum. 9800gx2 gtx 280 çıktığında 500 dolardı. ne zaman 270 dolar oldu ya yuh, 2 tane g92 GTS GPU'sundan bahsediosun şimdi bile 270 dolar değildir
  • Yapma yahu? Kaç paradır desem yine 1000tldir dersin herhalde şimdiki fiyatına Bulursam paylaşıcam.
    quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

quote:

Kendinle çelişiyorsun, üstelik bunun farkındasın.

9800x2 270 dolardan ucuzdu öyle mi???

Ne içtiysen aynısından istiyorum. 9800gx2 gtx 280 çıktığında 500 dolardı. ne zaman 270 dolar oldu ya yuh, 2 tane g92 GTS GPU'sundan bahsediosun şimdi bile 270 dolar değildir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.