Şimdi Ara

Charlie: Fermi Şubat/Mart'ta geliyor + performans tahmini

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
3.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Charlie Demirciyan A3'ün fırına verildiğini duyurmuş:

http://www.semiaccurate.com/2009/12/10/fermi-a3-silicon-oven/

Yaptığı hesaplara göre Fermi'nin piyasaya gerçek sürülme tarihi (yani hard launch) Şubat/Mart gibi gerçekleşecek, eğer A3 silikonu problemleri çözerse.

Benim daha çok ilgimi çeken ise Fermi'nin performans tahminleri oldu. Charlie'nin Nvidia'daki kaynakları, Fermi'nin 750MHz ve HD5870'den %40 daha hızlı olacağını söylemişler, bir kaç ay önce. Fakat A2 silikonunda çip 500MHz civarı yapabiliyormuş - ki bu HD5870'den yavaş olacağı anlamına geliyor.

Ama tabii bu A2 silikonu. A3'ün bundan daha iyi yapacağı kesin - 750 olmasa da. Kişisel tahminim, Fermi'nin 5870'den %20 civarında hızlı olacağı yönünde. Dolayısıyla FPS olarak 5970'e rakip olması zor. Ama high-end için alınması çok daha mantıklı olan kart Fermi olur tabii, şahsen ikisi de aynı fiyatta olsa 5970 yerine Fermi alırım.

• Haber için sagol hocam.

Ben ferminin en az %30 fark atacagını , yada atması gerektigini düşünüyorum.
    Bu konuda Nvidia nın çelişkili ifadeleri ise sadece mide bulandırıyor.

5970 e iyi bir rakip çıkarmak zorundalar ama 5970 in epey bir süre yerini koruyacagına inanıyorum.
    Umarım fiyatlar ulaşılabilir seviyelerde olur.
  • 750 gormusse a3 revizyonu onu assagıda sunarlar piyasaya garanti olsun diye 700 mhz civarı cıkar.

bant genişligi sıkıntısı olmaması onemli bu kartın 5870 de bant genişligi problem.
    bu kart 5870 i gecer o kesin 5970 e de gecilir ben atiden 5890 hamlesi bekliyorum bakalım
  • Fermi gtx380 in gtx295ile eş bir performans sunacağını tahmin ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

750 gormusse a3 revizyonu onu assagıda sunarlar piyasaya garanti olsun diye 700 mhz civarı cıkar.

bant genişligi sıkıntısı olmaması onemli bu kartın 5870 de bant genişligi problem.
    bu kart 5870 i gecer o kesin 5970 e de gecilir ben atiden 5890 hamlesi bekliyorum bakalım

750 yi görmesi mucize tek revizyonda 500 den 750 ye çıkarsa zaten nvidia mucize yaratmış olur. atide büyük ihtmale bu kez 1 ghz lik modeli sunacak rakip olarak böylece fark yine yüzde 15 olacak
  • nvidianın gtx395 hazırladığı belli olduğuna göre kesin olarak 5970 i geçemiyor fermi.
  • 5970i geçemesin bi zahmet. eski jenerasyondan 100 kat hızlı filan mı olmasını bekliosunuz kartın anlamadım gitti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

Fermi gtx380 in gtx295ile eş bir performans sunacağını tahmin ediyorum

eğer böyle bir performans sergilerse bence boşuna kürek sallamış olur.yanı nıye yeni mımarı dıye adlandıyorkı. ati gibi sp ,rop 2 katına bellekleride ddr 5 yapıp sürseydi pıyasaya senin dediğin gibi performansda gtx295 sevıyesınde olurdu. bu yenı mımarı ne ayak olcak o zaman
  • bence bu yazılan performans sıçramaları tamamen nVidia hayalleri ve teoriden başka birşey değil.
    bu cümle zaten herşeyi çok iyi açıklıyor, elde avuçta birşey yok ama adamlar performanstan emin:
    quote:

Fermi'nin 750MHz ve HD5870'den %40 daha hızlı olacağını söylemişler, bir kaç ay önce.

taa ki gerçekler kafalarının üstüne yıkılana kadar...
    quote:

Fakat A2 silikonunda çip 500MHz civarı yapabiliyormuş..

evdeki ve laftaki hesaplar kolay kolay çarşıya uymaz.
    ki hala olabilecek performanstan bahsediyoruz ve heveslenen de bir hayli çok.
    e daha fiyat konusuna değinmedik, hele bir fiyatlar da açıklansın ki görelim o zaman meraklıları.

quote:

Ama high-end için alınması çok daha mantıklı olan kart Fermi olur tabii, şahsen ikisi de aynı fiyatta olsa 5970 yerine Fermi alırım.

bu cümle bu konuda hala ne kadar hayal aleminde olduğumuzun en iyi kanıtı.
    Fermi çıkmış, performans olarak ATI'yi sağdan sollamış ve üstelik de aynı fiyata satışta - toz pembe bir dünya.
    bu rüyayı ben gecenin bir vakti görsem kan ter içinde uyanırım her halde...

haa tut ki gerçek oldu diyeceksiniz şimdi di mi? hiç karşılığım yok, tam tersine sevinirim tüm tüketiciler adına.
    hatta Fermi bukadar beklettiğine göre hem çok daha performanslı hemde daha ucuz olsun derim...

ama nerde...

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

quote:

Ama high-end için alınması çok daha mantıklı olan kart Fermi olur tabii, şahsen ikisi de aynı fiyatta olsa 5970 yerine Fermi alırım.

bu cümle bu konuda hala ne kadar hayal aleminde olduğumuzun en iyi kanıtı.
    Fermi çıkmış, performans olarak ATI'yi sağdan sollamış ve üstelik de aynı fiyata satışta - toz pembe bir dünya.
    bu rüyayı ben gecenin bir vakti görsem kan ter içinde uyanırım her halde...

haa tut ki gerçek oldu diyeceksiniz şimdi di mi? hiç karşılığım yok, tam tersine sevinirim tüm tüketiciler adına.
    hatta Fermi bukadar beklettiğine göre hem çok daha performanslı hemde daha ucuz olsun derim...

ama nerde...

cık cık cık, lowiqalert! imzama bakınız.

fermi'nin 5870'i geçeceğinden şüphesi olan PC'sini kapatsın, konsol alıp oynasın hayatının sonuna kadar.

tahminlerim gibi 5870'i %20 geçerse, fiyatı 5970 ile aynı olsa bile 5970'ten daha iyi bir kart olur. burada hiç bi hayal mayal, toz pembelik yok KANKA.

1 gpu >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 2 gpu

• Bence 5870 i %15 geçer. Tabi bu % değeri şimdiki başarım değerine göre değil. 2-3 ay içinde Amd anca tam başarım sürücüsü yazar. Tahmini o zamanki değere göre. O da Fermi çıkış zamanına denk gelir. Mart ayı gibi . Fermi de çıktığında %15 civarı 5870 i geçer. Sürücüler oturunca fark %20-25 olur.

Fakat bu 3 ay içerisinde Amd rahat rahat yeni revizyona geçebilir(5890). 1ghz de çalışan 5870 ile Amd farkı yine %10-15 e düşürür.

İkili tarafta ise 300w tdp kısıtlamasında dolayı kimin daha iyi kart üretebileceğini göreceğiz. Ben tahminimi Amd den yana kullanıyorum. Üretilen kartı geliştirip daha iyisini sunabilir. Nvidia geç kaldığı için böyle bir ihtimal yok. Bu konuda Amd nin Nvidia yı geçeceğini düşünüyorum.

Nvidia Fermi için A4 revizyonuna geçerse Amd Fermi 'yi beklemeden 5890 ve 5990 piayasa çıkartabilir. İşte Nvidia ve bizler o zaman şapa otururuz.

Başka bir konuda Gtx 380 nin 5970 kadar başarım vereceğini sanan fantikler var. Biri onları rüyadan uyandırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 11 Aralık 2009; 15:22:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MonZArES

@ sahafiec
    Her Nvidia konusunda fanatikçe yorumlar yapmakdan sıkılmadınmı. Daha performanslı olan bir ürünün daha ucuz olduğu tarihte görülmemiş birşeydir üstelik fiyatının ne olucağı belli değil dünyadan haberiniz yok sizin.

Birazcık donanım dünyasını takip eden bilir ki daha performanslı olmasına rağmen daha ucuz olan ürünler vardır örneğin Ati 5850, GTX285'ten daha hızlı olmasına rağmen daha ucuzdur.
  • quote:

ne oldu sözlere böyle, çok daha ılımlı çıkmaya başladılar nedense, öyle aham şaham yüzdeler filan kalmadı.
    tabii ki Fermi'nin 5870'ı geçmesi lazım yoksa çıkmasının bir anlamı yok. biz geçmeyecek mi dedik?
    senin %20 fazla performans ve aynı fiyat tahminin bana göre hayalden başka bir şey değil.
    lakin karşılığım da yok böyle olmasına sadece hayallerle gerçekleri ayrı yerde tutarım.
    darısı asıl tüm nVidia dedikoduları ile kendini kandıran nVidia- ve ATI-fanboy'lara ve tabii ki hayaller aleminde yaşayanlara...

5870'ten %20 performanslı, dolayısıyla görünürdeki FPS olarak 5970'ten yavaş, ama 5970'le aynı fiyatta olursa, 5970 yerine gene de Fermi'yi tercih ederim diyor @annihilator. 1 GPU - 2 GPU-Crossfire - tek GPU mevzusu nedeniyle.
    5970'ten %20 hızlı olup 5970'le aynı fiyata satılacak veya 5870'ten %20 hızlı olup 5870'le aynı fiyata satılacak, demiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Aralık 2009; 15:56:07 >

• ben satıcı olsam ahmet ın malından %10-% 20 daha iyi performans veriyorsa ahmetin mali da ortalama 430-480$ civarında ise 10-50$ fazla yapar oyle satardım..zaten serbest piyasaya gore piyasa kendi kendine bu oranı bulur....

nvidia nın kartı da 5870 den ortalama en az 50-100 lira arası pahalı olacaktır.
  • @cz
    durumun farkındayım dostum, ona zaten bir diyeceyim yok - tamamen tercih meselesi.
    şunu unutmayalım ki hala anca ufuklarda görünen bir karttan bahsediliyor.
    isteyen istediği markayı alabilir ama hala yok %40 yok daha fazla performans uçuşlarına inanıpta bize fanatik diyen kendini bilmezler var ya...

neyse bozmayalım ağzımızın tadını değmeyecek kişileri konuşarak.

bu konular çok ilginç konular da keşke kendini bilenler daha fazla olsa ki muhabbetin tadını çıkarsak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 11 Aralık 2009; 16:28:23 >
  • ben bu fermilerin tpd leri ne olacak onu merak ediyorum.
  • ferminin 5870 i yüzde 20 hatta yüzde 30 geçmesi artık bişey ifade etmez.önemli olan fiyatı ne olacak.çünkü ati en büyük silahı olan fiyat indirimlerini artı 5890 ı elinde koz olarak tutuyor.
  • herkez %40 fln geçicek diyorda bende yavaş geçsin diyorum

bu arada "annihilator" yorumların çok komik arkadaşım gerçekten.
  • Nvidia hd5870'i %20 geçsin, çok rahat 1500tlye satmaya kalkar kartlar ilk çıktığı vakit.
  • Gtx 395 < hd 5970 < Gtx 380 < hd 5870

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_OzaN -- 11 Aralık 2009; 18:16:28 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.