Şimdi Ara

Charlie: Fermi Şubat/Mart'ta geliyor + performans tahmini (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
3.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 12 Aralık 2009; 17:42:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

quote:

Orijinalden alıntı: MonZArES

@ sahafiec
    Her Nvidia konusunda fanatikçe yorumlar yapmakdan sıkılmadınmı. Daha performanslı olan bir ürünün daha ucuz olduğu tarihte görülmemiş birşeydir üstelik fiyatının ne olucağı belli değil dünyadan haberiniz yok sizin.

Birazcık donanım dünyasını takip eden bilir ki daha performanslı olmasına rağmen daha ucuz olan ürünler vardır örneğin Ati 5850, GTX285'ten daha hızlı olmasına rağmen daha ucuzdur.

Donanım dünyasını takip edenler 5850'nin 40nm ve 256bit olduğunu, karşılaştırmanın aynı üretim teknolojisi ile üretilen rakip kartlar arasında yapılacağınıda bilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 13 Aralık 2009; 15:32:11 >

• @VaLoUr
    quote:

Donanım dünyasını takip edenler 5850'nin 40nm ve 256bit olduğunu, karşılaştırmanın aynı üretim teknolojisi ile üretilen rakip kartlar arasında yapılacağınıda bilirler.

yapma ya? onlar da kimse artık. asıl sen kimsin ve niye sürekli kendini ortaya atmaya çalışıyorsun?
    sana yazan ve ya yazdıklarını okuyupta ciddiye alan mı var?

herşey ortada ve anlayan anladı. sen hala anlamadıysan git abilerden birine rica et aydınlatsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoNZaREs

Üretim teknolojisiymiş felan beni bağlamaz. O zaman o firma da yeni teknolojide üretsin kartlarını, şu anda kart almak istesem ve seçim yapmak zorunda kalsam gidip 285'i bu sebeple mi seçeyim yani? "Evet, daha yavaş, daha pahalı ama ne yapalım, aynı teknolojiyle üretilmemiş ki" mi diyeceğim 285'i almak için? Ayrıca Daha performanslı olan bir ürünün daha ucuz olduğu tarihte görülmemiş birşeydir demişsin, aksine daha performanslı kart daha uygun fiyata piyasada mı yani görülmüş birşey mi? EVET. Daha üzerine tonlarca yazılsa bile boş artık. Yanlış laf ağızdan çıkabilir ama yanlışın üzerinde ısrar etmek?

• quote:

Orijinalden alıntı: War Ensemble

quote:

Orijinalden alıntı: sulo61gun

quote:

@iktyas
    çok da güzel yapılır hocam.o zamn ben de sana 5xxx serisinden 5-6 ay sonra çıkacak kartları da karşılaştırma derim.kimse nvidiaya dana gözü kadar gpu yap demiyor ayrıca o kadar maliyetliyse azaltsın maliyetlerini daha f/p gpuları üretsin ya da eski kartlarının fiyatlarını düşürsün yeter bu kadar kar ettiği biraz da kullanıcıları sevindirsinkulanıcı sonuçta 40nm 55nm bu daha fazla maliyetlidir ondan pahalıdır demez f/p bakar ve seçimini yapar.Merak etme aynı karşılaştırmayı ben fermi çıktığında da 5970 ve gt300 serisi arasında da yapacam. şuanki tek gpu 5870 - gtx295 arsındaki fiyat farkı ile fermi çıktığında 5970-gtx380 arasındaki f/p farkı baz alacambu arada ferminin çıkışından sonra atinin indirim yapıp yapmayacağına da dikkat edelim.

bu karşılaştırma son derece doğrudur fermi de 5xxx serisine göre yeni seridir çünkü arada baya bi zaman farkı olacak benim kıstasım 4xxx serisinde etkiyi ferminin yaratıp yaratamayacağıdır bu kadar basit.ama yaratamayacağını sizde biliyorsunuz çünkü fermi maliyetli bir gpu olacak

adam kendisiyle tartışıyor ya

ss alın ss

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

quote:

Orijinalden alıntı: MonZArES

@ sahafiec
    Her Nvidia konusunda fanatikçe yorumlar yapmakdan sıkılmadınmı. Daha performanslı olan bir ürünün daha ucuz olduğu tarihte görülmemiş birşeydir üstelik fiyatının ne olucağı belli değil dünyadan haberiniz yok sizin.

Birazcık donanım dünyasını takip eden bilir ki daha performanslı olmasına rağmen daha ucuz olan ürünler vardır örneğin Ati 5850, GTX285'ten daha hızlı olmasına rağmen daha ucuzdur.

5770 ile gtx260 karsılastırmak sacmalık ozaman

yada gts250 önermek hd4770 varken??

• Yorumlara bakıyorumda nividia için 1500Tl gibi bir rakamdan söz ediliyor bence 5000x serisi kartların fiyatlarını baz alacak olursak eğer nvidia bu kartların üstünde bir fiyat sergilerse nividia kart satamaz yeni eğer satmak istiyorsa nvdia çıkaracağı kartı atiden düşük bir fayata çıkarmalıdır. Ve atini şuanki en hızlı kartını geçebilicek yada aynı sevide performans veren ve atin bir sonraki elini görerek 5990 gibi mesela bu kartta da cevap olacak bir kartı elinde bulundurması lazım benim görüşüm budur^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@VaLoUr
    quote:

yapma ya? onlar da kimse artık. asıl sen kimsin ve niye sürekli kendini ortaya atmaya çalışıyorsun?

herşey ortada ve anlayan anladı. sen hala anlamadıysan git abilerden birine rica et aydınlatsın.

Asıl sen kimsin, seni kim ciddiye alsın ? HAHAHA benim birşey anlamaya veya öğrenmeye ihtiyacım yok 1969 doğumluyum sahip olduğum bilgi bana yetiyorda artanını başkalarına satıyorum. Kendimi ortaya attığımı nereden çıkardın durmadan henüz çıkmamış birşey hakkında olumsuz ve alaycı yorumlar yapan sizlersiniz. Birgün apışıp kalırsınız, öyle bir dalga geçerlerki o zaman anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 13 Aralık 2009; 23:33:16 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@VaLoUr
    quote:

Asıl sen kimsin, seni kim ciddiye alsın ? 1969 doğumluyum. Benim kendimi ortaya attığım falan yok durmadan henüz çıkmamış birşey hakkında olumsuz ve alaycı yorumlar yapan sizlersiniz birgün apışıp kalırsınız, öyle bir dalga geçerlerki sizinle o zaman anlarsınız.

Strike force zamanında senin doğum yılın kısmında yanlış hatırlamıyorsam 1986 yazıyordu herhalde nick değiştirince sistem otomatik doğum yılınıda değiştiyor yoksa sen elle değiştirmiş olmazsın değilmi

• @HoLY.oNE
    rahatsızmısın arkadaşım açıkta bişey mi gördün ki seviniyorsunküçüklükten kalan bi sorun mu var yoksa hala küçükmüsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 13 Aralık 2009; 20:20:36 >
  • quote:

@HoLY.oNE
    rahatsızmısın arkadaşım açıkta bişey mi gördün ki seviniyorsunküçüklükten kalan bi sorun mu var yoksa hala küçükmüsün

hala küçük

• @Hobar
    farkındayım
  • konuyu dağıtmayalım bence....

ilk tahminim nvidia tek gpu ile 5870 ile 5970 in tam ortasında performans yakalar...çift gpu ile 5970 i yuzde 20-25 civarında geçer....

ikinci tahminim ise dx10 da atinin 2900xt ile 8800gtx karşısında perişan olması gibi nvidiada mevcut atiler karşısında perişan olur....

bakalım hangisi tutacak...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.