Şimdi Ara

Charlie: Fermi Şubat/Mart'ta geliyor + performans tahmini (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
3.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

alt üstü bir kart ikinizin cebine giren çıkan birşey yok neden birbirinizi yiyorsunuz ?
  • Bak dedim1000tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 11 Aralık 2009; 23:29:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Bak dedim1000tl

allahaşkına 9800gx2'nin 270 dolar olduğu bi yer göster ya, 2 tane g92'nin taa GTX 280 zamanlarında 270 dolar olması mantıklı geliyo mu sana?

hayır çıkıyon öyle bi iddiada bulunuon, ama gtx 280 reviewlarına bakıyoruz kart gtx 280 çıktığında 500 dolarmış

illa haklı çıkıcam diye yalana dolana ne gerek war?
  • Arkadaşım yalan söylemiyorum. 500 dolar çıkış fiyatı olan gtx 280, bikaç ay içinde benim dikkatime geldiği fiyatıyla 450$'a düşemez mi diyorsun?
  • quote:

Since the EVGA 9800gx2 at $280 is cheaper then XFX gtx280 at $450 while offering better performance, I'd say it's the better choice of the two.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814130338
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150309
    quote:

This card is so powerful for the price, it would easily smoke a GTX 260, and if overclocked enough could probably catch up to a GTX 280, and its $200 dollars cheaper!?! you gotta be crazy not to buy this.
    Görüldüğü gibi birinin fiyatı 450$ken diğerinin 200$daha ucuz olduğunu yazmış kullanıcılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Since the EVGA 9800gx2 at $280 is cheaper then XFX gtx280 at $450 while offering better performance, I'd say it's the better choice of the two.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814130338
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150309
    quote:

This card is so powerful for the price, it would easily smoke a GTX 260, and if overclocked enough could probably catch up to a GTX 280, and its $200 dollars cheaper!?! you gotta be crazy not to buy this.
    Görüldüğü gibi birinin fiyatı 450$ken diğerinin 200$daha ucuz olduğunu yazmış kullanıcılar.

Doğrudur, gtx 280 çıktığında 980gx2 ler pahalıydı. 650$ dan satışa çıkan gtx 280 450$a düşüne kadar 9800gx2 de epey ucuzlamıştı.

• Burasi karismis ugramayali

9800gx2 ler x1900xtx bile havada ucusuyor!
  • Ati şu anda olacakları hesaplıyordur.. Nvidia kartları çıkarınca yapıcaklarını..

benim tahminim
    1.fiyatları ciddi şekilde düşürecek
    2.hd5890 modelini piyasaya sürecek
    3.diğer modelleri de piyasaya sürecek(hd5450,hd5650,hd5670,hd5730,hd5830,hd5870x2tabi bu modellerin hepsi çıkmayabilirde)
    4.en büyük bomba olarak tahmin ediyorum hd5990

tabi bunlar benim tahminim sadece..
  • Hd5770 ve hd5850'nin fiyatları da 50tl düşer kesin, onu da ihmal etmeyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator
    YENİ ÇIKAN kartı Nvidia'nın mantıklı bi şekilde fiyatlandıracağından emin olabilirsiniz. Hepiniz.

Kaynak:http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3334&p=15

Charlie: Fermi Şubat/Mart'ta geliyor + performans tahmini

As impressive as the GT200 is, the GeForce GTX 280 is simply overpriced for the performance it delivers. It is NVIDIA's fastest single-card, single-GPU solution, but for $150 less than a GTX 280 you get a faster graphics card with NVIDIA's own GeForce 9800 GX2. The obvious downside to the GX2 over the GTX 280 is that it is a multi-GPU card and there are going to be some situations where it doesn't scale well, but overall 9800gx2 is a far better buy than the GTX 280.

GTX 280 ilk çıktığı zaman 650$'a çıkmış ve 9800gx2'den daha yavaş bir kart olmasına rağmen 150$ daha fazlaya satılmıştı.

Buna ne denir?

Cevabı buldum. Hemen ekliyorum: Mantıklı bir şekilde fiyatlandırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adacay -- 12 Aralık 2009; 1:38:53 >

• dual gpu ile karşılaştırıyorsun. yazdıklarımı dikkatli oku. Fermi'nin 5970'ten daha yavaş olacağını fakat buna rağmen 5970 ile aynı fiyatta olabileceğini söyledim, ki dual gpu işin içine girince; ms, scaling, profiller vb. bir sürü dezavantaj giriyor ve tek kriter ekranda gördüğün FPS olmuyor. ki ben de eşit fiyatta olsalar, Fermi 5970'ten yavaş bile olsa Fermi'yi tercih ederim tek GPU olduğu için demiştim.

mantıklı fiyatlandırma dedim, sadece gözünün önüne dayadıkları yüzbin tane benchmark skorundan bahsetmedim. dual gpu olunca olay bunların ötesine geçiyor.
  • Dual GPU olmasa da GTX 280'le karşılaştırılmayacak bir karttır zaten, 9800 GX2. 512 MB GeForce yönetimli(GeForce yönetimini de vurguluyorum dikkat) belleği nedeniyle(SLI olunca bellek miktarı artmaz). Tabii bellek etkisi nedir, ne tür sıkıntılara yol açar; bellek etkisi ortalama karelerle mi anlaşılır; oyunda görülebilen kullanımın yarısını kullanan timedemo'larla mı ölçüm yapılır bir fikri olmayan kullanıcılar bu dediğime bir anlam veremeyecektir. Mesela o timedemo'sunu koyarak fikir verdiğinizi düşündüğünüz Crysis'te, microstutter vs. olmasa bile GTX 280 aslında çok daha rahat oynatır oyunu, daha düşük ayarlarda da. Haritada biraz ilerleyip olacakları görmek yeterli. O bellek meselesi yüzünden 9800 GX2 saçma bir karttı. 9800 GX2'yi öne çıkaracak özel ihtiyaçlar olmadıkça, rahat oyun isteyen biri için, GTX 200 serisi herhangi bir kart 9800 GX2'den mantıklıdır.
    Bellek miktarı etkisini bizzat kendisi çeşitli kartları kullanarak, ayrıntılı biçimde incelememiş kişiler üstte dediğimi yorumlamasın lütfen. Bu konuyla bizzat ilgilenmeden önce, bellek miktarı etkisi konusunda ben de oldukça yanlış düşünceler içersindeydim; dolayısıyla neyden bahsettiğimi gayet iyi biliyorum.

Ki GT200 oyundan ibaret değildir. CUDA konusunda, G92'lere karşı ciddi üstünlükleri bulunuyor. Compute Capability sürümünün 1.1 yerine 1.3 olması, G92'de olmayan Double Precision (FP64) desteği vs. vs.
    Ki oyunlarda da, stutter - scaling ve bellek miktarı sorunu olmasa bile, 9800 GX2'nin GTX 280'i yakalayamayacağı - anca yakalayacağı durumlar vardır. Kartların özelliklerini iyi tahlil etmiş biri, neyden bahsettiğimi çok iyi anlayacaktır.

@annihilator gayet doğru konuşuyor. Karşı çıkılacaksa laf dolandırmadan, geçerli bilgiler üzerinden karşı çıkılsın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 12 Aralık 2009; 9:12:34 >

• Doğru bak, GX2'nin 512mb olduğunu unutmuşum, ve de high end bir karttı. 1920 ve üstü çözünürlükte 512mb RAM çok sınırlayıcı olur (1680'de bile olabiliyordu) ve bu benchmark skorlarına fazla yansımayabilir, sonuçta benchlerin çoğu tek haritada ve tek bir sahnede yapılıyor; düşük RAMde asıl problem haritada ilerlerken yeni yerler açarken filan takılması oluyor.
  • 5870 in fiyatına ağlayanlar şimdi gx2 ve gtx 280 olayını savunuyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@cz
    durumun farkındayım dostum, ona zaten bir diyeceyim yok - tamamen tercih meselesi.
    şunu unutmayalım ki hala anca ufuklarda görünen bir karttan bahsediliyor.
    isteyen istediği markayı alabilir ama hala yok %40 yok daha fazla performans uçuşlarına inanıpta bize fanatik diyen kendini bilmezler var ya...

neyse bozmayalım ağzımızın tadını değmeyecek kişileri konuşarak.

bu konular çok ilginç konular da keşke kendini bilenler daha fazla olsa ki muhabbetin tadını çıkarsak.

%40 performans farkına inandığımızı nereden çıkarıyorsun ve kimin neyi beklediğinden sana ne. Ati'nin kartları Fermi çıkınca ciddi indirme gidicektir belki Ati'nin modellerine göre aşağı yukarı denk fiyata ve daha iyisini alabileceğiz neden beklemeyelim sanki 6 aydan bahsediyoruz. Madem bu kartların çıkacağına ve getirisine inanmıyorsun seni ilgilendirmiyor demektirbu durumda her Nvidia konusu başlığı altında yorum yapmana gerek yok demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 13 Aralık 2009; 15:27:12 >

• fermi çıkana kadar ati tek gpu da %10-15 daha hızlı 5890 gibi bir model çıkarabilir. fermi yeterince hız artışı sağlayamazsa tek gpu da da nvidia ya rakip olabilir. üstelik çok daha küçük bir gpu ile. bu sayede %50 daha ucuza mal ettiği gpu ya %30 daha ucuza satsa f/p yönünden yine önde olur.
  • Fermi çuvallarsa görürsünüz indirim mi olur bindirim mi.
    Zaten çuvallamasa bile Nvidia Fermi yi uçuk fiyatlardan satmaya çalışınca yine ATI fiyat indirmeye gerek duymaz.
  • zaten nvidia daha hızlı bir kart olmadan fermiyi piyasaya sürmez.. fermi çalışmaları atinin çözümlerini geçinceye kadar çalışıp öyle piyasaya süreceklerdir.. dolayısıyla ferminin daha hızlı olması sürpriz olmayacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 12 Aralık 2009; 14:19:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

dual gpu ile karşılaştırıyorsun. yazdıklarımı dikkatli oku. Fermi'nin 5970'ten daha yavaş olacağını fakat buna rağmen 5970 ile aynı fiyatta olabileceğini söyledim, ki dual gpu işin içine girince; ms, scaling, profiller vb. bir sürü dezavantaj giriyor ve tek kriter ekranda gördüğün FPS olmuyor. ki ben de eşit fiyatta olsalar, Fermi 5970'ten yavaş bile olsa Fermi'yi tercih ederim tek GPU olduğu için demiştim.

mantıklı fiyatlandırma dedim, sadece gözünün önüne dayadıkları yüzbin tane benchmark skorundan bahsetmedim. dual gpu olunca olay bunların ötesine geçiyor.

Madem tek gpu daha yavaş bir kartı nVidia çift gpu'lu daha hızlı kartından 150$ daha fazla satarken makul görüyorsun da 5970'den daha yavaş olabilecek ferminin 5970'den pahalı satılmasını niye garip karşılıyorsun?

Hatırla söylediklerini:
    quote:

5870'i %20 geçmek 5970'ten yavaş olmak demektir, 5970ten yavaş bi kartı Nvidia'nın 1500 liradan satacağını mı düşünüyorsun?

Abi çok ilginçsiniz. Hepiniz.

Demek ki sen de çok ilginçsin.

• HAHAHAHHAHAHA

1500 liradan satmaz demişim ya. 1500 ytl aşırı şekilde uçuk bi fiyat ya! 850$ + KDV'ye denk geliyor

Fermi 850 dolar olmaz dedim diye laf ettiğine inanamıyorum. 850 dolar ya, hadi 500 diil de 600 oldu, ama 850 nası olucak?

ne içiyosanız aynısından istiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.