Şimdi Ara

Chery Neden Tutulmuyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
56.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

markanın cin olması

gerek servis gerek yedek parca konusunda önemli soruların cevap bulmaması

cok yeni bir marka olması

kalite güvenlik acısından problemlerin olması

tasarım olarak özgün olmayışı

birde artık türkiyede otomobil kültürü gelişti artık insanlar haaa bak arac full alalım binelim demiyor servisi
    müşteri hizmetlerini kronik sorun varmı yok mu güvenlik tüketim olarak her acıdan değerlendiriyor ona göre secimini yapıyor

tabiki birde türkiyede tüketici belli markaların sadık müşterisidir

örn. tanıdığımız aile dostumuz renault torosla başladı ben kücükken daha sonra renault 21 optima
    renault 19 euro ve şimdide renault megane2 sedan kullanıyor

sanırım ne demek istediğim anlaşıldı

böyle bir pazara yeni bir markanın yukarda yazmış olduğum sorunlar sorular ve güven problemiyle girmesi ve arac satışını yükseltmesi mümkün değil pazar belli tüketici belli gelir grubları belli

artık insanlar arac alırken macera istemiyor

• Hem Çin malı hem de distribütörü Mermerler . İki kere uzak durmak lazım .
  • Ben zaten Buick olduğunu biliyorum hocam , esas konu o değilki. Üretim yeri ile otomobil ilişkisini anlayamadım sadece. Fuarda vardı bir çin malı jip, o zamanlar daha 8 ay sonra giriş yapacağını söylemişti görevli ve Euro Ncap testlerinden 4 yıldız alabildiğini söylemişti. İçine bindim, fazla kaliteli değil ama gayet iyiydi, ucuzduda. Yani çin malının ucuz olmasının sebebi ucuza odaklı üretim yapılması.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NİTROUS666

bu durum şöyle özetlene bilir

markanın cin olması

gerek servis gerek yedek parca konusunda önemli soruların cevap bulmaması

cok yeni bir marka olması

kalite güvenlik acısından problemlerin olması

tasarım olarak özgün olmayışı

birde artık türkiyede otomobil kültürü gelişti artık insanlar haaa bak arac full alalım binelim demiyor servisi
    müşteri hizmetlerini kronik sorun varmı yok mu güvenlik tüketim olarak her acıdan değerlendiriyor ona göre secimini yapıyor

tabiki birde türkiyede tüketici belli markaların sadık müşterisidir

örn. tanıdığımız aile dostumuz renault torosla başladı ben kücükken daha sonra renault 21 optima
    renault 19 euro ve şimdide renault megane2 sedan kullanıyor

sanırım ne demek istediğim anlaşıldı

böyle bir pazara yeni bir markanın yukarda yazmış olduğum sorunlar sorular ve güven problemiyle girmesi ve arac satışını yükseltmesi mümkün değil pazar belli tüketici belli gelir grubları belli

artık insanlar arac alırken macera istemiyor

Katılıyorum yorumuna. Özellikle de sadık müşteri yorumuna. Alt komşum, tanıdığım günden beri (1993'den beri) Renault kullanıyor. Önce 21 Manager'i vardı. Sonra Megane I oldu, son 4 yıldır da Megane II'ye biniyor. Karşı komşum desen VW'ci son 5 yıldır Audi kullanıyor. Ben mesela, yıllarca 29 yıl Tofaş ürünlerini kullanıp son 4 yıl Renault kullanmaktayım.

Çin malı Chery'e gelince. Belki güzel araba olabilir ama bana Samand gibi kendine has gelmiyor. Güven vermiyor. 28 bin liraya Çinli bir araba alacağıma sıfır km. B sınıfı bir arabayı tercih ederim. Ve eğer başka bir markaya yönelmem gerekirse de hiç düşünmeden gözüm kapalı HYUNDAİ ERA derim. İkinci el arabaya sıcak bakmıyorum. Bu benim şahsi görüşüm. Şu ana kadar 34 yıldır ikinci el arabamız olmadı hiç. Hepsi sıfır km. oldu. Bir tanesi hariç. (88 yılında 82 model Doğan) Ama olurda tercih edecek olursam, o paraya gayet güzel, temiz ikinci el bir CİVİC veya COROLLA tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 17 Şubat 2009; 14:46:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Türk Otomobil Piyasası

1970'lı yıllara kadar AMERİKAN
    1990'lı yıllara kadar İTALYAN/FRANSIZ
    2000'li yıllardan sonra ALMAN/JAPON/KORE

markalarının ve teknolojisinin hakim olduğu bir piyasa olmuştur. Bunda tüketicilerin kalite anlayışının yükselmesi, konfor ve güvene önem vermeye başlamaları ve daima paralarının karşılığını almaya çalışmalarıdır. Çin malı otomobiller belki kötü değildir, hatta işçilikten ötürü çok ucuzdur, fakat yüzü daha çok Avrupa'ya dönük olan ülkemizde kendilerini etable etmeleri çok zor olacaktır. Marka ve model sayısı katlanarak artmış, fiyatlar düşmüş, rekabet kızışmıştır. Bunlar kolay aşılabilecek unsurlar değil. Ayrıca hiçbir TV reklamı yapmadan, sadece showroom açıp müşteri bekleyerek de olmaz bu iş.

90lı yıllarda mercedes türkiyede epey çıkış yapmıştı.müteahit kasa mercedesler epey popüler ve dönemin tapılası arabasıydı...

• quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

quote:

Türk Otomobil Piyasası

gittikçe akıllanmışız

Hayır almanlar adam oldu....
  • Ya bencede çok gereksiz fiyatlar.35 bin TL ye yaptıkları jip'e jip demek için bin şahit gerek.O fiyata bn gider 2.el Bmw 320 yada Lancer gibi arabalara yönelirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

quote:

quote:

Türk Otomobil Piyasası

gittikçe akıllanmışız

adamlar tanklarla amerikanların üstünden geçti, avrupayı işgal etti daha ne yapsın

• etraflarındaki kalitesiz çin mallarını göre göre insanlara gına geldi, gözleri kaşları çekilmeye başladı, buda elimizde patlamasın diye uzak duruyolar bence
  • Arkadaşlarlar bendede 2 adet Chery Tiggo var ama o kadar kötü değil yapmayın biraz araştırın sadece. Tamam euro N cap'a girmemiş olsada o kadar kötülenecek kadar bir araba değil diye düşünüyorum ben. Birde bu araçlardan 2 farklı serisi geldi Türkiye'ye bazılarında hatalar var şansıma benim kullandığım 2 adet Tiggo'da hata çıkmadı, kişilerin ön yargılı olmasını anlıyorum bende ilk başlarda böyle baktım olaya ama sonra araç sahibi olduktan sonra düşüncelerim değişti benimde! İsterseniz bu araçları kullanan kişilere bir danışın ama bu forum'da Chery kullanıcısı yok denilecek kadar az sanırsam.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

quote:

quote:

Türk Otomobil Piyasası

gittikçe akıllanmışız

adamlar tanklarla amerikanların üstünden geçti, avrupayı işgal etti daha ne yapsın

Amerikanlarınmı üstünden geçti? Tersi olmasın

• Bu dünyada amerika'nın üstünden geçen bir ülke oldumu yav
  • Yani bende şaşırdım şimdi ha, Almanlar Avrupa'nın üstünden geçmiştir geçse geçse yanlız şuda var Abd'nin özel üsleri olduğunu biliyorum 80'lere kadar Almanya'da...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Contra07

Arkadaşlarlar bendede 2 adet Chery Tiggo var ama o kadar kötü değil yapmayın biraz araştırın sadece. Tamam euro N cap'a girmemiş olsada o kadar kötülenecek kadar bir araba değil diye düşünüyorum ben. Birde bu araçlardan 2 farklı serisi geldi Türkiye'ye bazılarında hatalar var şansıma benim kullandığım 2 adet Tiggo'da hata çıkmadı, kişilerin ön yargılı olmasını anlıyorum bende ilk başlarda böyle baktım olaya ama sonra araç sahibi olduktan sonra düşüncelerim değişti benimde! İsterseniz bu araçları kullanan kişilere bir danışın ama bu forum'da Chery kullanıcısı yok denilecek kadar az sanırsam.

forumda chery aldım diyeni banlayacaklar neredeyse..

kalite yönünde insanların şüphesi var.
    çünkü bu güne kadar ellerine geçen her çin malı ürün ikinci günü göremeden dağıldı..
    ne yapsın millet.

o paraya full dizel era almak varken full benzinli chery kimse almaz..

• O dağılan çin mallarının fiyatı ciddi ucuzdu ama 3 değil 4 değil 5-10 katı fark oluyodu. Türkiye'ye en uyduruk Çin malları geliyor orta kalite olanları gelse daha pahalı olur ama o zamanda 2 .el ile rekabet edemezler. Şahsen 2. el N70 almak varken ne üdüğü belirsiz mal almam
  • quote:

Orjinalden alıntı: yenerz

quote:

Orjinalden alıntı: Contra07

Arkadaşlarlar bendede 2 adet Chery Tiggo var ama o kadar kötü değil yapmayın biraz araştırın sadece. Tamam euro N cap'a girmemiş olsada o kadar kötülenecek kadar bir araba değil diye düşünüyorum ben. Birde bu araçlardan 2 farklı serisi geldi Türkiye'ye bazılarında hatalar var şansıma benim kullandığım 2 adet Tiggo'da hata çıkmadı, kişilerin ön yargılı olmasını anlıyorum bende ilk başlarda böyle baktım olaya ama sonra araç sahibi olduktan sonra düşüncelerim değişti benimde! İsterseniz bu araçları kullanan kişilere bir danışın ama bu forum'da Chery kullanıcısı yok denilecek kadar az sanırsam.

forumda chery aldım diyeni banlayacaklar neredeyse..

kalite yönünde insanların şüphesi var.
    çünkü bu güne kadar ellerine geçen her çin malı ürün ikinci günü göremeden dağıldı..
    ne yapsın millet.

o paraya full dizel era almak varken full benzinli chery kimse almaz..

Ünlü sağlam marka diye bildigimiz her mal Çin'de üretiliyor en azından evde kullandığımız tüm eşyalar Çin malı veya parçaları Çinde üretiliyor hepsine teker teker bak istersen kendin göreceksin. Ünlü bir marka olupta Çin'de fabrikası olmayan kaç tane iyi marka var bildiğimiz??

• bizde olay şöyle gerçekleşiyor.
    orjinal ürüne tıpa tıp benzeyen çakma ürün 1/5 fiyatına satılıyor.
    insanlar da gidip alıyor ve de ellerinde patlıyor.
    bunun sebebi ise malum ithalatçı firmadır.
    ancak bu durum, insanlarda çin mallarına karşı antipati oluşturduğundan dolayı çekimser yaklaşıyor.

tabi ki çinde üretilen kaliteli ürünler var.
    ancak onlar ucuz değil.
    bkz:chery...

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerz -- 17 Şubat 2009; 23:37:42 >
  • cherry alanlar allah göstermesin bir kaza yaptıklarında ne olacak merak ediyorum tabutla yolculuk yapıyorlar resmen
  • quote:

Orjinalden alıntı: srcannn

cherry alanlar allah göstermesin bir kaza yaptıklarında ne olacak merak ediyorum tabutla yolculuk yapıyorlar resmen

Bizimde tiggomuz var merak etmeyin 50 km ile giden arabaya yandan çarptık bizim ön koruma biraz yamuldu öndeki boranın arka kapı full göçtü......

Gelelim konumuza Cherynin tek tutulmama nedeni ÖNYARGIDIRRRR!!!!!! Arabamdan çok memnunum bu fiyata alabileceğim en iyi arabayı aldığımı düşünüyorum. Herkeste ooo ÇİN malımı at gitsin 2 gün sonra elinde patlar düşüncesi var. Halbuki CHERY 61 ülkede satılıyor. Türkiyeye ithal edilmeden önce bir sürü güvenlik testinden geçiyor. Eğer dedikleri gibi konserve kutusu olsaydı 61 değil 6 ülkede bile SATILMAZDI!!!!!! Lütfen ön yargılı olup bilip bilmeden yorum yapmıyalım!!!

• Guven kazanmak cok kolay gir Euro Ncap testine gonder muhendislerini incelesinler hakki neyse o puani alsin arac..
    iyi bir puan alirsada bir daha kimse guvensiz vs. lafi etmesin bu araclar icin...
    ANcak chery euro ncape girmiyor... girmezse yapabilecek birsey yok her zaman cin bilmemnesi olarak anilacaktir...
    Kendini kanitlasa bu ulkede hyundai kia nasil adam olduysa oda olacaktir... Ama yok euro ncap tarafli yok sahine bindik biz yilarca gibi
    soylemlerle chery yolcu olur yakinda... hele bu fiyatlarla...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.