Şimdi Ara

Chery Tiggo 7 Pro Kullanıcıları (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
53
Favori
26.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş
    2023 Ekim ayında Omoda 5 Excellent paket ile Chery sahibi olduk. 7 aylık bir kullanımdan sonra talihsiz bir kaza sonucu 2005 model bir Mercedes E200'le kafa kafaya çarpıştık, E200 perte çıktı. Bizim Omoda'da önce ön tampon ve takımın değişeceği söylendi, araç Bostancıoğlu Chery'de yaklaşık iki ay kaldıktan sonra şanzımanın da çarpmanın etkisiyle hasar gördüğü ve elektromekanik bir parçanın Çin'den gelmesi gerektiği, bu parçanın da hem gelmesinin çok uzun süreceği hem de maliyetinin çok yüksek olduğu söylenerek sigorta tarafından perte çıkarıldı.
    İki gün önce kasko bedelini sigortadan aldık, şimdi üzerine ekleyerek Tiggo 7 Pro a
    Avantgarde almayı düşünüyoruz fakat gerek yaşadığımız bu kötü tecrübe, gerekse de kullanım senaryomuz gereği bazı tereddütlerimiz var:

1. Allah korusun tekrardan bir kaza yaşanması durumunda servislerde hassas, maliyetli ve önemli parçaların yeterli miktarda stoğu tutulmuyormuş, bunu iki buçuk ay arabasız kalarak ve aracımız parça tedarik edilemediğinden perte çıkarılarak kötü şekilde tecrübe etmiş olduk. Özellikle kritik parçaların hem de yüksek maliyetlerle Çin'den gelmesini beklemek gelecek için bende endişe ve tereddüt yarattı açıkçası.

2. Aracı büyük çoğunlukla eşim şehiriçi İstanbul trafiğinde kullanacak, senede en fazla 5-6 defa çocuklarla tatil, memleket, haftasonu çevre iller vb. uzun yol yaparız. Yılda 10.000 km'yi geçeceğimizi düşünmüyorum, (Omoda ile 7 ayda 5800 km yol yapmıştık). Bu kullanım senaryosunda Tiggo 7 Pro almak ne kadar mantıklı? Omoda'da şehriçi-uzunyol karma ortalama tüketimi 9.5'un altına hiç düşüremedim (uzun yolda radar ve sınırlama olmayan yollarda süratli ve performanslı kullanıyoruz, Nitekim Omoda da bastıkça isteyen bir arabaydı performans olarak). Tiggo şehiriçinde Omoda'dan daha mı az yakıyor? Aracı görmeye gittiğimiz Yüzbaşıoğlu'nda Avantgarde donanımda şanzıman ve motor yazılımının değiştiğini, artık şehiriçinde daha az yaktığını söylediler. Hatta bizimle ilgilenen kişi kendisinin de aynı aracı kullandığını ve şehiriçi ortalamasının 7.6 olduğunu iddia etti. Bu rakam bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası, kullanıcı arkadaşlardan benzer şehiriçi tüketim verisini doğrulayabilen var mı?

3. Bütçemizi Tiggo 7 Pro'nun liste fiyatından yukarı yönlü 100.000 TL kadar zorladığımızda Honda HR-V Hybrid, Corolla Cross Hybrid gibi yakıt üketimi, marka oturmuşluğu, sağlamlık, sorunsuzluk ve ikinci el değeri açısından Türkiye'de kendilerini kanıtlamış markaların baz donanımlı modelleri var. Öte yandan tam tersi şekilde Tiggo 7 Pro'nun liste fiyatından neredeyse 100.000 TL daha düşük fiyatlara da vergi ve tüketim avantajları olan PSA grubunun C4, C4X gibi araçları mevcut. Her ne kadar bunlar C-Suv segmentinde olmasa da, hem sorunsuz 8 ileri tam otomatik şanzımanları, marka algıları ve mtv ile yakıt tüketimleri açısından, hem de Tiggo 7 Pro'dan daha ucuz oldukları için aklımızı çeliyor.

Özetle günün sonunda Tiggo 7 Pro Avantgarde'ın rakipsiz fiyat/donanım oranıyla yukarıda saydığım modellerin marka bilinirlikleri, satış sonra servis hizmetlerinin yaygınlığı, yakıt ekonomileri ve ikinci el değeri arasında kalmış durumdayız. Çevremde de almayı düşünen çok sayıda kullanıcı/binici insanın aynı kararsızlığı yaşadığını duyuyorum.

Kullanıcı olan arkadaşların yukarıda uzun uzun detaylıca yazdığım bu konularda paylaşacakları deneyim, öneri ve fikirleri karar sürecinde benim için çok kıymetli ve bilgilendirici olacak.
    Buraya kadar okuduysanız sabrınız ve paylaşacağınız yorumlar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aumahanoglu -- 20 Temmuz 2024; 23:50:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• imreyra İ kullanıcısına yanıt
    Trendyolda satıyor bu firma ama ilandaki açık gri , sizin renk gayet uyumluymuş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • achiltendom A kullanıcısına yanıt

Trendyolda veya Hepsi Burada da var....kendi sitesi var....

www.ecarteks.com
    Ecarteks Oto Aksesuarları: Araçlarınız İçin Kaliteli ve Şık Aksesuarlar
    https://www.ecarteks.com

iletişim kısmında cep numarası da...koyu renk istiyorum derseniz gönderilir çünkü özel üretim değil açık - koyu renk standart olarak üretiyorlar.

• aumahanoglu kullanıcısına yanıt

2 MADDEYE ISTINADEN IZMIRDE YASIYORUM. ŞUAN ARACIM 10BİN KM Yİ GEÇTİ. UZUN YOLDA 6,8LT YAKIT TÜKETİMİM OLDU. SEHİRİCİNDE 8,0-8,5 ARASI YAKIYOR. İSTANBUL TRAFIGINDE SOYLEDIGI RAKAM IMKANSIZ GIBI GELDI BANA

• Arkadaşlar Tiggo 7 pro kırmızı rengin boya kodu nedir? Acil lazım yardımcı olur musunuz?

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim de sizin gibi bir arayışım var ve aynı çıkmazı yaşıyoruz. Bugün 2 aydır Tiggo 7 pro kullanan bir arkadaşımla değerlendirme yaptık. Yakıt konusun da karışık 7.5 L harcadığı bilgisini aldım (Araç Çorlu’da bunu da belirteyim. İstanbul gibi bir trafiğimiz yok doğal olarak).

C4x’de 1.2 puretech motor var ve bu motorların hikayesi kayış problemi doğrultusunda çok iç açıcı değil. Bakımı düzgün yapıldığını bir problem olmaz diyecek arkadaşlar çıkacaktır ama ben bu riski alma taraftarı olmadım ve aynı motora sahip pejo 408 almaktan vazgeçtim. Aslında hayalimdeki arabaydı.

Sanırım siz sıfır araç almayı düşünüyorsunuz. Bu nedenle bütçeniz benden daha yüksektir. O nedenle bütçem yetmediği için almaktan vazgeçtiğim C5 aircross’a bir bakmanızı öneririm.

Son olarak Honda HRV için, şunu söyleyebilirim. Bu bahsettiğimiz araçlara göre performans olarak düşük kalır. Ama genel olarak şehir içinde kullanacağınızı varsayarsak mantıklı olabilecek bir seçenek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mstftzrn M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim tavsiye ve fikirleriniz için.
    Kayış problemini duymuştum evet.
    C5 aircorss'a yakınım, 1.2 mild hybrid'in bayilere gelmesini bekliyorum. Eylül başında geleceğini söyledi birkaç bayi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhaba ,geçmiş olsun .Bir citroen kullanıcısı olarak tavsiyem Citroene hiç bulaşma.Derdi bitmez.Arabalara beyin takıyorlar ama bunun ki hep beyinsiz beyin. Evet cicili bicili güzel görünüyor ama tavsiye etmem .PSA grubu Peugot ya öncelik verir .Kalite olarak ona öncelik verir .Citoen yerine ya Honda ya ya da 408 e bakın derim.

• takein T kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam, Benim araçtan anladığım yakıt tüketimi 0,0 yazmak yerine 20,0 yazıyor. Basit yazılımsal bir hata olduğunu düşünüyorum ama ortalama hesaplanırken 20 mi baz alınıyor 0 mı emin değilim. 5000 bakımına götürdüğümde yazılım güncellemesi yapıldı fakat sorun değişmedi.

• recak R kullanıcısına yanıt

Şehir içinde kısa mesafe sebebiyle 9-10 litre bandında geziyor fakat uzun yolda 6.5 litre gibi değerler gördüm.

• Aracın yazılımsal olarak eksiği var. İlk çalıştırmada gösterge paneli ve tabletin kendisine gelmesi çok uzun sürüyor. Tablet ara yüzünde iyileştirilmelere gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Hafıza boş olmasına rağmen içine müzik indirmeye çalıştığımda yeterli hafıza yok hatasını alıyorum. 5000 bakımında bu detaya bakıldı fakat soruna rastlanmadı dendi. Hala araca yeni müzik ekleyemiyorum.

Genel kullanımdan memnunum, yakıt düşündüğümden biraz fazla tüketiliyor. Alırken 8 bantlarında hayal ederken sürekli kısa mesafe kullanım sonucu 10 üstüne çıktığı zamanlar oluyor.

Kumandadan manuel kilitlenmesine rağmen yaklaşınca sürekli olarak açılıp kapanması sinir bozabiliyor.

• Xado X kullanıcısına yanıt

Cihazın kendi hafızasıyla uğraşmayın. Alın bir 32 ya da 64lük flaş bellek, atın müzikleri içine takılı dursun hep.

• Xado X kullanıcısına yanıt

Kumanda yanındayken kapıların otomatik açılıp kapanmasını ayarlardan iptal edebiliyorsun.. bagaj kapısı da dahil.. o ayarı kapatınca anahtar yanındayken ve kapılar kilitliyken şöför kapı koluna dokunman kilidin açılmasına yetiyor

• warlordx kullanıcısına yanıt

Kumanda yanındayken kapıların otomatik açılıp kapanmasını ayarlardan iptal edebiliyorsun..

Bu ayar kısmı menüde nerde acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_gokturk -- 7 Kasım 2024; 10:36:36 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.