Geçtiğimiz günlerde bu araçtan aldım. Şerit takip adaptif hız yarı otonom sürüş var 360 kamera her yeri görüyor öndeki araca olan mesafen tehlikeliyse uyarıyor arkadan tehlikeli hızlarda yaklaşan olursa dörtlü yakıyor yapıyor da yapıyor araba her donanım var. Ama anladığım kadarıyla sadece yazılımla çözülebilecek olan çarpışma önleme kendi kendine fren yapma koymamışlar benzer donanımı olan omada 5 te bu özellik var tiggo serilerinde yokmuş. Bu Çinliler ilginç büyük önyargıyla birazda acele almıştım aracı sadece yazılımla çözülebilecek bir özelliği hele de diğer model aracında kullandığın özelliği niye koymaz firma anlamadım Corolla da artık bu özellik standart gelir oldu bu kadar dolu olarak nitelendirilen araçta nasıl olmaz anlamıyorum aydınlatabilecek var mı Edit: son vardığım sonuç ve denemelerle özelliğin var olduğunu ama düzgün çalışmadığını gördüm. Zaten genel itibariyle çarpışma önleme tamamen çarpışmayı önlemese de şiddetini azaltıyor ama Chery de bu özellik sıkıntılı. Aslında arkadan yanaşmalara da çok tepki veriyor sürekli dörtlü yakıyor Ankara trafiğinde arabalar tampon tampona gidiyor diye biraz gelişmesi lazım bu işlerin Chery de < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judger90 -- 14 Nisan 2024; 19:41:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Chery Tiggo 8 çarpışma önleme yok !!
-
-
Kim dedi ki tiggo modellerinde yok diye?
Tiggo 7 üst pakette otomatik fren var.
Muhtemelen tiggo 8 üst pakette de vardır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kullandığım en üst paket adaptif hız sabitleme var. Şerit takip sistemi de var arkadan çarpışma ihtimalinde uyarı sistemi yine öndekine tehlikeli hızlarda yaklaşınca uyarı sistemi gibi özellikler var. Yani araç kendi fren de yapıyor direksiyonu da döndürüyor tehlikeleri de algılıyor ama olası çarpmada sadece uyarıyor acil durum freni yapmıyor çarptım çünkü oradan biliyorum sadece yazılımla çözülecek ve yazılımını da omada serisinde kullanmasına rağmen niye bu modele eklememişler anlamak mümkün değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Şerit takip adaptif hız sabitleme ve yeni çıkmış Chery
Tamam günümüzde Aliexpress bile alıp o donanımları aracına takarsın ama ben güvenmem zaten öyle şeylere
Donanım tablosunda yazıyor aslında olan olmayan şeyler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte ben gittim çarptım tampon çatladı. Peugeot da diyelimki arkada duvar var bas gaza çarpmıyor Chery sanırım burada yazana göre frene bas diyor az basarsan ben acili devreye sokar daha iyi durdurun diyor ama zaten frene basabilsek durdururuz arabayı
2011 model aracımda bu özellik var, ama sadece ayağım frene hiç değmediği zaman devreye giriyor. Eğer ayağım hafif de olsa frene değmişse devreye girmiyor. Belki sizin aracınızda da bu durum vardır. Bazı durumlarda hiç devreye girmeyebiliyor. Zaten bağımsız testlerde tutarlılığı ve aktivasyon hızı da ölçülüyor diye biliyorum.
K.
-
mesele güven değil zaten ani bir kazaya karşı kişinin o freni yapamaması halinde arabanın bir fren gücünü ortaya koyması. Ford'da bile varken Chery'nin böyle bir aracına koymaması şaşırtıcı.
-
Fordda bile derken :) fordu civata mı sandınız
ford bile demiş şaka gibi :) çeri 3 5 yıla yok olur
-
fordda bile dediğim mesele şu yani Ford bunu baya baya yıllar önce 2011 2012 araçlarına koydu chery 2023-24 yeni model araba çıkarıyor ve böyle bir özelliği nasıl ekleyemez anlamında dedim yanlış anlaşılmış arkadaşlar.
-
Bu özellik de olmayıversin ya, ne bu donanım takıntısı anlayamadım. Ne kadar çok donanım o kadar çok masraf demek. Servise/sanayiye para vermeye bayılıyorsunuz herhalde.
-
Valla Chery yi donanım için aldık yoksa boş palet Kuga yada Qashqai yada 3008 alablirdim dolu olsun Chery olsun dedik ama frene basmadan devreye grmiyor özellik zaten frene bassam sert basıp durdururum da arabayı
Sizinkinde sorun var bence. Frene basmadan da kendisi frenliyor. Kullananlar hep kendisinin frenlediğini söylüyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Olabilir servise uğradığımda bir göstereyim. Ya da sağlıklı çalışmıyor da olabilir Chery bin sistemi bazen devreye giriyordu bazen girmiyordur
Nedir bu Chery markasından gelen sürekli şikayetler? USA da ÇİN malı elektrikli araçları durdurmaya hazırlanıyorlar yakında..memleket atık araç deposu mu olsun
-
Chery alınacak araba değil , bu paralar etmez nasıl alıyorlar bu araçları anlamakta zorlanıyorum
Benim bayon on kat daha iyi Chery den
3 ay sonra Chery alacağım piyasayı düşürmemiz lazım beyler çok acil
İşin latifesi çarpışma önleyici harika bir donanım her araçta olmalı ucuz pahalı kesinlikle istanbul da saçma sapan kazaların yarısını engeller.
-
Hocam chery çarpışma önleme sistemi üreticisi değil. X marka ne kullanıyorsa cheryde onu kullanıyordur. Bu tip komponent üreticileri ana firmadan bağımsız.
Cheryde getrag kullanır, bmw reno mercedeste getrag kullanır.
Belki adaptasyonda uygulamasında yada sensöründe sıkıntı vardır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Fordda bile derken :) fordu civata mı sandınız |
Benzer içerikler
- fiat brava alınır mı
- 400 bin tl araba önerisi 2024
- frene basınca gelen sürtme sesi
- adblue bitti araç çalışmıyor
- gaza basınca farlar canlanıyor
- bmw i4 fiyat
- byd u8
- byd seal ne zaman gelecek
- mazda cx 60
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X