Şimdi Ara

Chery'den 1.6 TGDİ Motor Kargaşası !!! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
909
Cevap
29
Favori
167.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Banada çıkmadı hocam çıksa size devrederdim. Vazgeçtim sıfır araba almaktan ben. Parayı erken iade etseler bari.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eğer dediğim şartlarda tiggo 8 alamaz isem dönüm C5 Aircross almaya çalışacağım.ST tanıdık aracılığı ile.1.3 M civarına Shine Bold.Oda olmaz ise yine yakın bir tanıdık aracılığı ile Karoq Sportline kovalayacağım.Corolla Cross içinde bi tanıdık var.Hiçbiri olmaz ise oturup yaşadıklarımın romanını yazacağım.

Maksadım seçim öncesi bir şekilde bir C Suv almak.

bunu başaramaz isem sonrasında çoook uzun bir süre hayal olacağını düşünüyorum çünkü.

• Şair-i Maderzat Ş kullanıcısına yanıt
    Ben geçen hafta 2 sefer gitmiştim.Defalarca internetten başvurduğumu söyledim.Onlarda bana haftaya pazartesi için aranacağımı ve stoktaki araçlardan birini vereceklerini söylediler.3 gün bekledim arayan soran olmadı bende tekrar sabahtan gittim.Bir sürü bahane ürettiler.stok yok,fiyat garantisi veremem demeye başladılar.Bende el altından araçları lansman fiyatıyla satıyorsunuz deyip tepki gösterdim Sonra gerildik.Geçen hafta gözümün önünde yanımda oturan adama ST adını sordu sonra arka odaya alıp ekrandan araç beğendirdi.Bu olay benim midemi bulandırmıştı zaten.Sırada çok insan var dedi.Bende aç ekranını bana kaçıncı sıradayım söyle dedim.Açmadı.Hep yalan söylüyorlar.Şartlarını kabul edenlere arabaları satıyorlar lansman fiyatından almak isteyenlere de binbir dereden su getiriyorlar.Firmanın tavrı midemi bulandırdığı için ben almaktan vazgeçtim,chery defterini kapattım.Çok şükür aracım var.Allah olmayanlara nasip etsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• drmert kullanıcısına yanıt
    Eğer tiggo 8 pro için hiçbir bayiden garanti alamazsanız C5 Aircross-karoq vb almanız mantıklı.Eğer bulunabilirse tiguan baz paket bile bakılabilir ki satarken rahat satarsınız.En azından 2.eli var araçların.İlerde bu Chery’nin pazarı oturursa ve stok bollaşırsa tekrar değerlendirirsiniz.Ben fiyatı çok yükselteceklerini sanmıyorum.Hele ki kullanıcılardan olumsuz yorumlar gelir ise firmaya olan ilgi de azalacaktır.En azından firmanın servis ve 2.elini de görmüş olursunuz.Bu kafayla sonları ssangyong gibi olabilir.

• Sevgili @yunsu kardeşim;

Aslında mantıklı olan Karoq,Tiguan,C5A gibi ne idüğü belli bir marka/model satın almak.Para kolay kazanılmıyor ülkemizde.

Gel gelelim uygun fiyata, donanımlı D SUV alabile fikri cezbediyordu bizleri.

Eğer şark kurnazlığı ile lafı dolandırırlarsa kendileri bilir.

2.el kaygısı,servis kaygısı,kronik bir sorunda muhatap bulup bulamayacağız kaygısı son bulur başka marka/modele yönelirsem.

• drmert kullanıcısına yanıt
    Hakkınızda hayırlı olan ne ise o olsun.Sizi de çok uğraştırırlarsa demek ki sizin hakkınızda da hayırlı olmayacak.Ben bir işe niyet ettikten sonra önüme çok engel çıkıyorsa direk vazgeçerim.Benim için hayırlı olmayacağına inanırım.Allah gönlünüze göre versin.

• yunsu Y kullanıcısına yanıt
    Bende tam tersine kolay olursa kıllanırım 😅

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    😂😂😂😂😂

• Bu firma, garanti süresi içinde oluşabilecek herhangi bir arıza için bana hiç güven vermedi. Parça ve tamir fiyatları uçtu gitti. Bu motor un sanayi de ustası da yok. Firmanın daha en baştan tavrı, sanki bir şey olsa çamura yatacak izlenimi uyandırdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı bayiler dediğiniz gibi güven vermesede anlaştıkları bazı bayiler de temsilcisi oldukları diğer markalarla kendilerini kanıtlamış durumda. süreç ilerledikçe araçların yolu servise düştükçe anlayacağız yaklaşımlarını. bu da nerden baksanız 2 yıllık bir süreç. yeni modeller geldikçe chery'i sokaklarda fazlaca göreceğimizi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandel -- 30 Mart 2023; 13:55:45 >
  • Parça, usta muhabbeti yapılacak, endişe duyulacak gibi gelmediler bence bu sefer. Chery özelinde de değil. Çin otomobil sektörüne büyük teşvikler verdi, vermeye devam ediyor. Bu markalar tr'de ve globalde büyüyecek. Hatta abartmış olacağım ama ortalığı silip süpürecekler. Telefon sektöründe piyasayı nasıl domine ettilerse bunda da aynı şey olacak. Servis vs endişelerin olmadığı bir yerde 300-500bin fazla verip 3008, tucson vs almaz kimse.

Ülkemize de bu sefer sağlam geldiler. Bu yıl için 15bin satış hedefleri var. 15bin çok ciddi rakam ülkemiz için. Piyasa markalarından bile daha parlak görüyorum ben bu markanın geleceğini. Avrupa ülkeleri çinli markalarının yükselişini durdurmak için uğraşıyor. Belki o tarz bir şey olursa ülkemiz etkilenir ama o da küçük bir ihtimal.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Chery bu ülkeden gitmez hemfikirim ancak zihniyetleri böyle olursa insanlarda ciddi güven kaybına neden olurlar.Binlerce araç getirdiler ama talebi görünce stoğu kısıp,lansman indirimini iptal edip (tanıdıkları hariç), milletten kapora toplayıp fiyat garantisi vermediler.Bu düpedüz AHLAKSIZLIKTIR. Böyle şark kurnazlığı ile yabancı bir ülkede faaliyete geçen bir firmaya ne kadar güvenebilirsiniz ki? Zihniyetleri sıkıntılı.Araçlarının kalitesinin ne olduğunu da artık kullanıcılar söyleyecekler

• 200 bin kaporo istemek mi ciddiyet aracin 4/1 i kaporo istemek gormemisliktir. Hatta 500 bin lafi gecti bi ara ama ne icin soramadim o an. Velhasil ben arac satmaya niyetli gormedim. Isim bile almadilar . Ama faizler yukseliyor bir milyona aylik 50 bin mevduat verilmeye baslarsa gorurum ben.

• hakankaran kullanıcısına yanıt
    Bentley alıyorsunuz kolay mı öyle ?😂 şaka bir yana Hakikaten işin b..kunu çıkarmışlar.Bari fiyatı garanti etseler o da dert değil.Allah almayı düşünenlere sabır versin. Ama bu talebi gören Chery’den çok daha kaliteli olan diğer Çinli firmalar kesinlikle apar topar geleceklerdir. Piyasa için iyi.

Güvendiğiniz bir marka var mı tr de? Benim yok. Önemli olan uygun fiyata güzel seçenekler sunması benim için.

Gerçi siz de haklısınız.Yalnız dikkat edin.Lansman fiyatını geçtim artık liste fiyatından bulursanız ve hemen alabiliyorsanız siz bilirsiniz ama kapora verip birkaç ay sonra teslim edilecek derlerse o zaman ciddi sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.Türkiye’de hiçbir araba parasının aracı değil ama 2.eli olmayan bir Çin aracı hele hiç değil.Alması güzel olur ama ilerde satması sancılı olabilir o yüzden şişirilmiş fiyatlarla almamaya dikkat edin lütfen.

• Türkiyede üretilen bayonun bile aylarca parçasını bekliyor insanlar. Chery de anında stok olması da zor.

Aile büyüyünce (3.çocuk) araçlardan birisini büyüteyim dedim. Mümkünse 7 koltuklu. Ya evin 2. aracını satıp egea crosswagon ya da dacia jogger alacaktım. Sözde sıraya yazıldım ama hikaye. Ne arayan var ne soran. Kapora da kabul etmiyorlar. Dacia mesela şubat sonu gelir demişti. Stoklar bollaşmadan döneceklerine ihtimal vermiyorum.

Chery'nin geleceğini duyunca inceledim, tiggo 8 pro da hoşuma gitti. Ön satıştan hem kendi adıma, hem eşimin adına iki ayrı başvuruda bulundum. Ararlarsa alırım, aramazlarsa kendileri bilir. Hiç bir marka model için ederinin üzerinde bir kuruş para vermem. Gerekirse 25 yaşında araca biner, yine o duruma düşürmem kendimi. Araca da yatırım gözüyle bakmadım, bakmam. Zaten piyasa modellerini sevmiyorum, kendime yakıştırmıyorum.

Hocam aynı fikirdeyiz lakin 25 yaşında brodbeylerede 150 bin istiyorlar😅 mecbur verecez yani fazladan :))

• Merhaba forumdaşlar.

Konu sahibi biri olarak bu aracı ne kadar beklediğimi,ilgilendiğimi tahmin edersiniz.

Vesselam dünkü Togg hayal kırıklığından sonra bugün sabah Samsun'dan Mersine,Ankara'dan İstanbul Konya'ya kadar tüm satıcıları aradım.Büyük çoğunluğu tenezzül edip telefonu bile kaldırmadı.Ulaşabildiklerimin çoğu daha önce de ulaştıklarımdı.

Araçlar gelmeden kapora almıyoruz,etik değil diyen tüm bayiiler ağız birliğine varmışlarcasına en az 50 bin kapora verirseniz Mayıs veya haziran ayında teslim alırsınız,fiyat garantisi yok,ayrıca seramik kaplama ıvır zıvır içinde tiggo 8 için 20-30k civarı hava parası istiyorlar.Lanman fiyatının ise yarın son gün olduğunu ama zaten araç kalmadığını söylediler !

Hal böyle olunca Lanet edip,Citroen 'de çalışan dostumu aradım.

Halihazırda 1 adet gece mavi 1,5 Dizel EAT8 Citroen C5 Aircross Shine Bold + Nappa Deri koltuklar +360 araç olduğunu söyledi.Ayır geliyorum dedim.

Kendi aracımı da makul fiyattan aldılar.

1.3 milyona el sıkıştık,yetişirse yarın teslim alacağım.

Sizlerle paylaşmak istedim.

Not: 170 Bin lira da Sıfır Faiz 12 ay taksit kredi kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmert -- 30 Mart 2023; 23:38:43 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.