< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Chery'den 1.6 TGDİ Motor Kargaşası !!! (20. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Dogru, yanlış bilmiyorum.
Konuyla ilgili, bana yapilan açıklama bu sekilde.
Bayi tek motor var diyor net şekilde.
Hatta, ""Üzerinde çalışılıp geliştirilen, daha iyi bir noktaya getirilen motorun neden eskisini koysunlar ki"" diyede belirttiler.
Ayrıca, farklı olsa evet farklı diyip çıkabilirler işin icinden , neden hepsi birden aynı desinler, hiç mi aralarında Doğrucu Davut yok, diye de düşünmüyor değilim.
Ama dedigin gibi belkide kod olayinin teyid edilip sorulması da gerekli olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
lastikten güç ölçümü modifiye dünyasında kullanılır, endüstriyel standartların hepsi kranktan ölçülür. Avrupa-amerika-japonya vs her yerde bu böyle.
Standarttan standarta sadece kiminde pompaların vs çektiği güç hesaba dahil edilmesin diye harici kaynaklar bağlanılıyor, kiminde bağlanılmıyor onun da fark edeceği 2-3 beygir.
mg zs 1.0 turbo için her yerde aynı güç açıklanıyor mesela.
-
Tek motor varsa, bu 0-100 hızlanma ve yakıt tüketim verileri farkı nasıl açıklanabilir 🤔
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu benim iddam degil Erhan bey,bayinin anlattığını açıkladım.
Yoksa bende merakla araçları görmeye gidenlerdenim.
Bu konuyla alakalı kişisel fikrim, eger motor ile ilgili bir ikilik varsa da cok büyütülecek bir detay degil benim icin, ilkdefa gelen araçlar bunlar ve bu adamlar enbaşında 183 hp ve 275 nm tork deseydi ne olacaktı...
Eger bana 275 torklu, sana 290 torklu satsalardı "hayırdır kardeş" der zaman hakkımı arardım.
Ayrıca,
Ülkenizin otomotiv sektöründe geldiği nokta belli, stokcu, karaborsacı bir düzen kuruldu son iki üc yılda.
Chery gibi daha daha niceleri gelsin, arabalar çoğalsın ki ,vatandaşa yok ceken ama galeri ve şirketlere avantasını alıp satanların suyu kesilsin.
Malın fiyatı belli fakat, bizlerden fazlasını isteyip , bizlerin parasıyla kendi ceplerini dolduranlarla da gücümüzün yettiği kadar mücadele etmeliyiz.
Saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavrich -- 3 Nisan 2023; 22:31:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Sizinle aynı fikirdeyim. Tek takıldığım şark kurnazlığı yapmalari ve birebir aynı motor demeleri.
183 beygir 275 tork ta yabana atılır güçler değil tabiki gayet iyi değerler. Aracın daha güçlü ve daha verimli tüketim değerlerine sahip versiyonunun olduğunu bilmekle birlikte onu alamamak üzücü.
Bende araç ilk duyuruldugundan beri peşindeyim, sitesinde 20+ form doldurmusumdur, hiç dönüş olmadı, İstanbul da Aldatmaz ve Park bayilerine lansmanla birlikte ilk isim yazdiranlardanim ama onlardan da bir dönüş alamadim. Birçok arkadaşın da yazdığı gibi çok uzun sıralar fahiş kapora ve açıktan 100-200k avanta vs gibi durumlardan ötürü şimdilik Chery sevdamdan vazgectim.
Araçlar ilk duyurulan fiyatlarıyla muadillerine göre çok dolu ve uygun fiyatli f/p araclardi ama alamadiktan sonra da bir espirisi olmuyor.
Ek olarak servis ve yedek parça olayı çok düşündürücü. Şu zamanda aracı bayiden çıkardınız, 50km sonra arıza verdi diyelim. Asıl macera o zaman başlayacak gibi. Chery ben kendim geldim diyor ama ne bir telefon ne bir adres hiçbir şey yok ortada.
Saygilar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bu motorlar hakkımda detaylı bilgim yok ancak bu evet yapılan bir durum. Bazı motorlar vardır ki 20 yıldır kullanılagelmiştir ve euro 3 zamanından beri devam eder. Her yeni normda motor üzerinde ve egzoz arıtma sistemlerinde değişiklik yaparsınız.
Özellikle NOx ve Partikül emisyonları için ve artık CO2 limitleri içinde motorun gücünü törpüleyebilirsiniz. Bu kullandığınız elektronik ateşleme ve dağıtım parçaları ile de olabilir farklı şekilde de, özellikle partikül emisyonları düşürmek için bu sıklıkla yapılıyor.
Firma dünyanın farklı lokasyonlarına aynı motoru farklı egzoz arıtma, püskürtme, turbo sistemleri ile farklı normlarda ve çıkış değerlerinde veriyor olabilir.
Mesela Renaultun meşhur k9k dizel motoru 20 yıldan fazladır kullanılıyor, her emisyon geçişinde güncelleniyor. Aynı motorun kuzey afrikaya euro 4 Avrupa'ya euro 6b versiyonu var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
eski versiyon motor olması, çoook yakması nedeniyle
eskiden ucuz görünen chery birden gözümde çok pahalı göründü.
LPG uyum lumu acaba motorları.
-
LPG sorduk uyumlu değil dediler orda diğer müşterilerden biri ile sohbet ettik anlaşılan o da araştırmıştı Lpg ile kesinlikle uyumlu olmadığını belirtti.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İlk defa 6/10 veren sizsiniz. Ne ile kıyaslayınca 6/10 verdiniz?
10 üzerinden 6 lık bir araç değil kesinlikle ,binen gören test eden herkes gayet beğeniyor aracı neye göre 6 dediniz çok mantıklı gelmedi
bir de test aracı olunca kısa mesafe araca yüklenme ile tabiki 12 lt değeri görülecektir, ne bekliyordunuz
herkes tapa gaz basıyor test aracında
-
Kullanılan döşeme kalitesi diğer araçlarda görüldüğü gibi değil ayrıca araç kokusuna gelince hiç iç açıcı değil kıyaslama olarak son baktığım ford focus ve kuga modelleri ile kıyasladım bunlar şahsi görüşüm
Ve şunu da belirteyim araç donanım konusunda şuan rakipsiz sayılır motor hariç…
Herkesin kalite farklı düşüncesi olabilir yakıt konusunda gerekli açıklamayı zaten belirttim
6-7 litre yakıt harcayacağını bekleyenler umarım pişman olmazlar bekleyip görmek iyi ama fiyatların yerinde duracağını düşünmüyorum.
duyduğum kadarıyla 15 nisan sonrası fiyatlar değişecek şuan kapora alınmıyor .
Dizel otomatik ford focus 1 milyon olmuş, 850 bine alacağın tiggo 7 pronun focus karşısında 6/10 luk araba olması ihtimal dahilinde değil.
şehiriçi 6 litre yakan 1.6 turbo C suv var mı piyasada? 180+ hp olacak..
10 üzerinden 6.5 verilecek bir araç değil bencede. Kaç defa içine bindim, 8.5/10 luk bir araç. Fazlası da olabilir.
İlk çıkan fabrika verilerine göre söyledim ve o fiyat bandında araç olmadığını da söyledim bazı arkadaşlar
Kötülediğimi düşünebilir ama ben sadece gördüğümü değerlendirdim tekrar söylüyorum bu fiyat bandında alternatif görmedim zaten diğer markalar vatandaşa araç satmaktan aciz umalım ki chery de onlara uymasın….saygılar
Çok hızlı giriş yaptılar
2023, CHERY TIGGO 8PRO EXCELLENT 1.6TGDI OTOMATİK, (7 KOLTUKLU) İlan No: 1090712678https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-chery-2023-chery-tiggo-8pro-excellent-1.6tgdi-otomatik-7-koltuklu-1090712678/detay
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X