< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Chery'den 1.6 TGDİ Motor Kargaşası !!! (28. sayfa)
-
-
Benim bu araçta akıcı trafikli 350 km şehir içi ortalamam 9 litre. Yarın şehir dışına çıkacağım 100 sabit gideceğim bakalım ne kadar yakacak?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende şehirler arası 100 le gidince 7 lt, 90 la gidince 6,3 lt yaktı.
(omoda 5 luxury)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sword61 -- 28 Nisan 2023; 15:44:2 > -
Bende 7 litre bekliyorum.
Hocam yanlış anlamayın ama o tarz bi araç alıp 100 km hız ile şehir dışı yolculuk etmek işkencedir bana göre. Bu araçların çok yaktığı bilinen bir gerçekti.
Böylesine performanslı bir araç alıp şehir dışı yolda 100 km ile gidip ekonomi kasmak çok garip geliyor bana.
Dip gaz yapıp hız ihlali yapın demiyorum tabi ki ama sağ şeritte kamyonlardan bile selektör yenir o hızda:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekonomi için değil hocam. Kitapçıkta ilk 1000 km boyunca 100 km hız geçmeyin diye kesin bir uyarı var. Ne olur ne olmaz ona dikkat ediyorum. Bir de küçük bebek olunca hız yapamıyorsunuz hocam.
İnternette gördüğüm kadarıyla bu motorlar ciddi yakıtlı motorlar. Zaten bu hacim ve bu güç bandında az yakmasını beklemek saçma olur. Opel İnsignia ların Turbolarını unutmayalım İstanbul-Ankara arasında tam bir depo benzini indiriyordu 140-150 km/h civarında ha gidiyormuydu köpek gibi gidiyordu ama ilerleyen kilometrelerde de çok sorun yaşandı o motorlarla. Şimdi Türkiye şartlarında bu motorlar rüştünü ispat etmeden almakta sıkıntı bu yakıt miktarları ile kullanmakta sıkıntı her bütçenin kaldırabileceği yakıtlar değil bunlar.
-
Eski aracım linea 1.3 dizeldi. Şehir içinde o 6 litre yakıyordu. Bu 9 litre yakıyor. Yüzde 50 daha fazla.
Şehir dışında 100 km sabit hızla 4.5 litre yakıyordu bu 7 litre yakıyor. Yine yüzde 50 daha fazla.
Benim açımdan aşırı bir fark yok. Hele bir de daha düne kadar olduğu gibi benzin mazottan tekrar ucuz olursa bu fark %30 civarına düşecektir. Karşılığında sunduğu güç ve konfora değiyor diyelim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 26 Nisan 2023; 9:30:31 >
Hımm anladım hocam. Bilgi için teşekkürler
-
Tabi dediğim gibi bütçe olayı. Şehiriçi kullanımda 10 litre ve üzeri yakacak motorlarla gezebilmek her kula nasib olmaz. Sık sık şehirdışı yapacak insanlar için evin az kullanılan ikinci aracı olacak kişiler için olur. Fakat ben bu araçla işe gidip gelirim demek için cebin sağlam olması lazım.
-
Ben pes ettim mesela. Ankara şehir içinde sabah akşam iş trafiği, ortalama hız 16-18 km arasında, yakıt tüketimi 10+ lt lerde geziyordu ve üstüne akaryakıt zamları binince toplu taşımaya döndüm yaklaşık 1 senedir.
Arabayı da hafta sonu gezmeleri ve uzun yol için kullanıyorum. Neyse ki uzun yolda 5-6 lt ler arası tüketimi var da üzmüyor. Ama Chery ler gibi 1.6 turbo, güçlü motorla şehir içinde değilse bile uzun yolda 7 lt lerde yakmasını göze alırdım. Eminim o bambaşka bir keyiftir, gaza dokununca makine akıp gidiyordur. O keyif için 1,5-2 lt 100 km de varsın fazla yaksın derim.
-
O kısmı atabilir misiniz? Hiçbir araçta öyle bir ibare görmedim. Ben sürekli basıyorum araçla motor suyu da minimumda görünüyor eksilmiş. Bu sebepten mi acaba?
-
Benim araç daha yeni 1000km oldu. Ara ara devirli kullandım arabayı. 180-190km/h süratle gittiğimde oldu. Keşke yapmasaydım. Rodaj olayı yeni araçlarda bitti diye biliyordum.
Su seviyesi ve motor yağı zaten en üst seviyede olmuyor hocam. Bendeki motor suyu da min seviyesine yakın. Aldığımda da böyleydi.
Motor yağı da çubuğun yarısından az aşağıda. Fabrikada dolumlar tam yapılmıyor.
Bugün geldim başka şehire. 170 km civarı yol yaptım.
5 yetişkin, 1 bebek, bagaj dolu ve klima açık şekilde 100 km sabit 7 litre yaktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 26 Nisan 2023; 20:44:25 >
Aracınız hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız binin inşallah.
Bu arada araçların kendi konusu olsa orada sorsaydım.
Ben de 7 pro için kaporo yatırdım. Ağustosa sıra verdiler. Kulağa saçma geliyor biliyorum ama aynı fiyata 80 binde ağır kazası olan Ateca sattıkları için Chery mantıklı geldi.
Sizden ve diğer kullanan arkadaşların yol tutuşunu merak ediyorum. Normalde bu sınıftaki araçlar virajlarda yüksek olduğu için savrulur ama 7 pro da yanlış bilmiyorsam arkalar bağımsız süspansiyon.
Genel olarak yol tutuşunu diğer araçlarla nasıl kıyaslarsınız.
omodaya sarı sitede 1.3 8proya 1.5 yazan gerizekalılar burdamı acaba merak ettim.
-
Cherry 7 ve 8 modeli gerçekten güzel olmuş iç kalite dış kaliteli duruyor suv başka gerçektende
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazıyorlar sonrada 50/50 indiriyorlar ya arkadaş bu kadarda belli etmeyin demi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X