< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Chery'den 1.6 TGDİ Motor Kargaşası !!! (41. sayfa)
-
-
Bu aracın muadili skoda kodiaq olur. Onun da tüketimi benzerdir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ortalama hız nedir? Şehir içi için makul rakam. Uzun vadeli tüketiminiz 8-9 arası olur. Bu değer zamanla daha da düşebilir.
Bende Subaru xv 7.2, mazda cx5 7.9 tüketimi vardı. Uzun süreli. Tiggo 8 pro alsam tahminen 8.5 olur aynı şartlarda.
Halihazırda kodiaq kullanıyorum , bu aracın ona yakın bir yanı yönü yok maalesef.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Açar mısınız?
Ortalama hızı yol bilgisayarı göstermiyor hocam. Böyle bir saçmalığı var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
şaka yapıyorsunuz heralde. 2 3 gömlek fark var arada.
-
Anlamaktan aciz, vag trollerinden bıktık şu forumda. Araç kiyaslamiyoruz, tüketim konuşuyoruz. Tiggo 8 pro muadili ebat olarak skodada kodiaq tır. Olay bu kadar.
Omoda 5 için konuşuyorum karoq 1.5 tsi ile bire bir aynı yakıyor. Karşılaştırma yapmak isteyen baz alabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vexx7 -- 30 Temmuz 2023; 18:59:18 > -
Kodiaq la da tiggo 8 pro benzer yakar deyince troller hemen üşüşüyor. Bu sınıfın geneli böyle. Hemen hemen hepsinde benzer rakamlar var. Şu araç bariz az yakıyor denebilecek corolla cross vs hibrit olur ancak. Yarım litre az 1 litre fazla pek bir önemi yok.
Siz bakmayın onlara dediğiniz gibi bu sınıfta en fazla 1lt oynar. Birazda yoğurdum ekşi demiyor kimse sanki babamızın malı markalar. Hybrid sedan hatchback olmadıkça biraz yakacak yapacak bir şey yok.
-
Ben 160bg turbo kompresor bluemotion vw cc den geçtim. Onda ortalamam iatanbul antalya çok farketmiyor hep bir şekilde 8.1 e geliyordu. Uzun yolda basışa göre 6.5 7.5 abartırsam 8+ görüyordum.
Tiggo 8 pro ile ilk aldığımda 1000km otobanda uzun yol yaptım 8.8lt. ortalama oralarda gezdi sonra biraz daha sıkıntılı yollardan antalya yine 8.8lt. çocuk olduğu için sabit vaziyette klima olarak da çok çalışıyor araç, antalyadaki ev biraz tepe marketlere uzak in çık kısa mesafe genel ortalama bayadır 9.2lt. şu an 3600km de. 350km önce sıfırlamıştım. Bugün de çok boş çalıştı dur kalk 9.7 ye gelmişti. Sonra 1 saat dağlara çıktım köprülü kanyon tarafına sonra 1 saat indim şu an ortalama 9.1lt. Aralarda da basıyorum gerektikçe tın tın da gitmiyorum.Tüketim giderek düşüyor gibi. 100km hız cruise ile 4-5lt civarında yakıyor bu arada. Çok az yakmayacak ama düzgün kullanılırsa çok abartı bir tüketim de yok gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
100 km ile 4-5 litre nasıl yaktırdınız hocam benim tiggo 7 100 sabit denizli-burdur git gel 100 km sabit 6.8 yaktı.
Cruise ile anlık tüketim değeri bahsettiğim. Dur kalk, ışıklar, sollarken gazla, yavaşla hızlan derken yalan olur o değerler tabi. Cruise gaza çok sabit basıyor, çok az yakıyor. Gaza ben basınca o kadar sabit olmuyor. Araç hep bir hızlanayım eğiliminde. Ama alıştım tepkilerine, artık normal sürüşte de daha az yakıyor. Bu arada otobüs pedalı gibi gaz pedalı yerine eski standart pedal koymuşlar çok rahatsız. Altta kickdown tuşu yok, keşke koysalarmış. Viteste de süper modu gibi bir mod yok. Normal moddaysanız ani bir hızlanma istiyorsanız tepki yavaş kalıyor cc ye göre. Onda da köklersen bir atılıyordu ama kickdown tuşu ile ikinci kere fırlıyordu. Elinin altında viteste de S var sonuçta.
Speed, S mode yok mu bu araçta?
İlanda biri 197 hp diye özellikle belirtmiş. O motor geldi mi satışa?
197 beygir bir motor yok.
Viteste değil de araçta sürüş modu var. Sport moduna alabilirsiniz. Direksiyon şertleşir, gaz hassasiyeti artar. Düşük viteste tutar.
11 - 12 litreler bu araçlar için normal. 1.6 motor var sonuçta, benim 1.2 otomatik corsa bile 10 litreleri görürken böyle cüsseli aracın 11-12 litresi yakması normal.
-
Geçenlerde biryerde okuduğum kadarıyla 197bg 290Nm ile ilgili bir problem yok. Motorun gücü bu şekilde. Ab standardına göre motor araca takıldıktan ve güç aktarma organlarından geçtikten sonra tekerler üzerinden ölçülmek zorundaymış. Yani sizin araçtan aldığınız güç. Bu sebeple Türkiye'de 183bg 275Nm olarak güncelleme yapılmış. Benim bildiğim bu şekilde.
Arkadaşlar bugün bayiden Tiggo 8 Pro için aradılar. Nisan ayında yazılmıştım. Ay sonu teslim edebiliriz dediler. Bu arada da en dolu paket Opel Grandland almıştım. Opel Grandland'tan Tiggo 8 Pro'ya geçeyim mi ne dersiniz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X