Şimdi Ara

Chevrolet Aveo Sedan AT LTZ - Yakıt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Daha önce yeni aldığım ikinci el aracımla ilgili sizlere danışmıştım. Araç, Chevrolet Aveo Sedan AT 2012 LTZ model benzinli..
    Durum şu; aracı 4500 km'de ikini el olarak 10 gün evvel satın aldım.. İçinde çeyrek depo benzin vardı.. Bu benzinle 50 km kadar yaptım. Bir sorun yoktu.
    Sonraki gün gidip Türk Petrol'den (ilk benzinci oydu denk geldiğim) depoyu fulledim..
    Aracı aldığımda yol bilgisayarında tüketim 9 litreydi.. Benzini fulledikten sonra 11 litreye çıktı..
    Ayrıca en sinir bozucu kısım ise şu oldu;
    Araba ile diyelim ki 50km hızla ilerliyorum, 100 metre ötede kırmızı ışığı gördüm. Frene basıp yavaşlarken, araba vites düşürmeye başlayıp deli gibi sarsılmaya, devir fırlayıp aracı ileri atmaya başladı. Veya kırmızı ışıkta araç "d" deyken bekliyorum, dolmuş gibi sarsılıp sallanmaya başladı.. Aracı "n"ye alıp tekrar "d" yaptığımda düzeliyordu..

Şimdi bu sarsıntıları, vites geçişlerinde saçmalamaları benzin koymadan evvel yaşamadığım için, direk benzine bağladım.. Aracı servise de soktuk, birşey bulamadılar..

Sizin yorumlarınızı almak istedim, hangi yakıtı kullanırsam sizce daha yararlı olur?
    Bu tarz sorunları nasıl engelleyebilirim?

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demongibi -- 15 Temmuz 2013; 11:22:43 >

• valla ynı araç bende var sarsılma felan olayı hiç yaşamadım şuan için ortalama tüketimim tamamı ankara trafiği ve şehir içi 8.2 yakıtta sıkıntı olabilir bence belli başlı firmalar dışında uzak dur..
  • yakıtı sonuna kadar kullanın shell den doldurun yine aynı sorun olursa başka servise götürün .
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARBOSA_

yakıtı sonuna kadar kullanın shell den doldurun yine aynı sorun olursa başka servise götürün .

Birkaç kişi daha Shell tavsiye etti..
    95 oktan diyorlar.. Peki gerçekten yakıt bu kadar sarsılma vs. yapar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demongibi -- 15 Temmuz 2013; 14:14:26 >
  • Garantisi vardir servise goturun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Garantisi vardir servise goturun.

Servise soktuk. Hiçbir sorun yok dediler. Test sürüşüne de çıktık. Rölanti ayarı vs. de düzgün..
  • yakıtı değiş hocam deiğim gibi gaza aniden yüklenmemeye çalış bu değerler ani kalkışlar yada 3 4 bin devir üzerine çıktığın zaman oluşacak devirler şehir içinde mecbur kalmadıkça gaz çok yüklenme 8 leri görecekin ozaman yakıtı hep bir yerden almayı dene bunlar etkili olur diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benzinli Ford Fiesta alınırmı?
    12 yıl önce açıldı
    Ford Kuga seat ateca honda crv
    2 yıl önce açıldı
    Kia Sportage vs Hyundai Tucson
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Başka birkaç arkadaş, bu sarsıntılar için aracın ayıplı mal olabileceğini falan söylediler..
    Aveo otomatiklerde şanzıman hatalı oluyormuş, bu sarsıntılar ondan oluyormuş..
    Hatta ileri gidip, dava açıp aracı bile değiştirebilirler dediler..

Ağzım açık dinliyorum söylediklerini.. Gerçekten araçta bu kadar vahim birşey olabilir mi?
  • Cruze'da petrol ofisi + opet kullanıyorum sorunsuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demongibi

Başka birkaç arkadaş, bu sarsıntılar için aracın ayıplı mal olabileceğini falan söylediler..
    Aveo otomatiklerde şanzıman hatalı oluyormuş, bu sarsıntılar ondan oluyormuş..
    Hatta ileri gidip, dava açıp aracı bile değiştirebilirler dediler..

Ağzım açık dinliyorum söylediklerini.. Gerçekten araçta bu kadar vahim birşey olabilir mi?

üstad aveoda şanzıman hatası felan yok bu tamamen arkadaşın yanlış duymu her araçta olabilecek kadar şanzıman arızası ortaya çıkabilir neticede mekanik aksam aracın her parçasında sorun oluşabilir. ancak ilk ke aveoda şanzıman sorunu olduğunu duyuyprum ki bu aracın allaha şükür artık profesörü olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum. sen canını sıkma yakıt öncesi sorun yokmuş aten değiş yakıtını güle güle kullan yada başka servise göter en son ihtimal bana getir :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.