Şimdi Ara

Chevrolet Avrupa’dan çekiliyor!!! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
5
Favori
49.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sovrano07

Chevrolet Avrupa'dan neden çekiliyor, nasıl bir mantıkla bu kararı aldılar merak ettim 2012 yılı satış rakamlarına baktım. Dünya genel satışlarında Cruze modeli 795.000 adet satmış ve Toyota Corolla modelinin 1063.000 adetlik 1. sırada olduğu bu sıralamada Cruze 7. sırada. Ülkemizde çok beğenilen Golf ve Passat gibi alman arabalarını geçmiş. Mesela Golf 745.000 adetlik satışla 10. sırada bu listede. Birde sadece Avrupa satışlarına baktım Chevrolet genel olarak 75.000 satarken Opel 245.000 satmış. Yani Chevrolet Avrupa satışları yerlerde. Kısacası dünya geneli satış başarısı Avrupa dışında kalan bölgelerde yaptığı satışlarla sağlamış. Avrupa dışındaki satışlara bakınca da Opel satışlarının düşük olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla kendilerine göre mantıklı bir kararla Avrupa defterini kapatmışlar ve Opel'e yoğunlamışlar. Ayrıca Opel satışının düşük olduğu bölgelerde de Opel'i çekip Chevrolet'i ön plana çıkarmayı planlıyorlar.

Dolayısıyla piyasa da tek markaya yoğunlaşarak savaşmayı düşünüyorlar. Fakat burada olan bizim Chevrolet sahiplerine oldu. Bir anlamda GM'in kapitalist ve etik olmayan kararları ile müşterilerini zarara soktu. Uzun vadede Opel sahiplerinin de zarar edeceğini düşünüyorum. 2 marka ile savaştığı için Chevrolet2i satabilmek için Opel'i marka değerinden dolayı belli bir fiyattan aşağı satamıyordu. Dolayısıyla Opel fiyatları belli seviyede kaldı. Uzun vadede tek marka kaldığı zaman daha agresif olacağı için Opel fiyatları da düşürerek agresif bir satış politikası izleyeceğini düşünüyorum.

Burada yazılan genel yorumlara da şaşırıyorum. Opel'i Alman malı zanneden Chevrolet'i Daiwoo zanneden bir kitle var ki bu arkadaşlar bu iki markanın da mühendislik tasarım ve donanım çalışmalarının aynı merkezde yapıldığını hatta parçalarının Opel ya da Chevrolet parçası olarak değilde GM markasıyla üretilip tedarik edildiğini maalesef bilmiyorlar.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bizim toplumumuza özgü maalesef.

valla işin tuhaf yanı türkiye'den çekilmelerine hiç gerek yok, zira türkiye'de ilk 10'a bile giriyorlar. rusya'ya gönderdikleri araçları rahatlıkla türkiye'ye de yollayabilirlerdi.

sadece avrupa olarak görüldüğümüzden çıkıyor adamlar.

• milleti anlamakta zorluk cekiyorum.. uzun süre bineceksen bu arabalar bal gibi alınır! hem de fırsattır.. yok ben 1-2 yıla satarım diyorsan alma.. git bomboş fiesta, i20, polo, clio al.. Cruze fiyatına!
  • İsteyen chevrolet arac sahipleri dava acabilir.
    Bir musteri teknoloji marketten bir urun almisti ve 1 hafta sonra urun %30 indirimle satilmisti. Dava acip aradaki faarki geri almissti. Yani bunun gibi emsal davalar mevcut

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim ne derse desin Chevrolet Avrupa'dan ve Türkiye'den 2015 e kadar çekiliyor yani kapanma söz konusu değil 2015 de tekrar piyasaya gelecek ben Opel de staj yapıyorum Chevrolet o kadar fazla tutulan bir araba markası değil bir partikür filitresi 10.000 lira partikür temizleyiciside 105 lira yanı 660 lira bir disk 350 lira ön fren balatası düşünün çekilmesi gayet normal ama benim tahminim Chevrolet kendini geliştirip 2015 yılına daha güzel arabalar çıkaracak.
  • Chevroletler 5 sene sonra rover gibi ne alani ne bakani nede özel servisi olan araçlar haline gelir 10 yil sonra cruze/aveo sahipleri az giden parçalari bulmabilmek icin cikmaci cikmaci dolasirlar, avrupada da araç satisi olmayinca tircilar filanda parca getiremez, amerikadan da buraya parca gelmiyecegine gelsede kol gibi olacagina gore yandi gulum keten helva.

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

LPG uyumu yok diye biliyorum. Yani takılıyor sorunsuz çalışıyor ama valf erimesi (16 tane) yapıyor kesin. Yani ilerde dizellerin enektör masrafı gibi masraf açar size. Onun dışında alınabilir belki ama ilerde değiştirmek isteyip istemediğinize iyi karar verin. Yani B sınıfı crossover işinizi uzun süre görecekse alın. Bundan sonra binici arabasıdır.

Bana oluyor dedi satıcı landrenzo marka bir haftadırda stoklarını ayarlıyamadılar bugun gittim sozde yarın beni arayacaklar istedigim arac ellerinde varmı diye birde masallah kendi gozumle gormesem inanmamda adamın onundeki siparişler hep trax ben daha gormedim piyasada ama denedim bir cıkarsa piyasaya istila olacak galiba acayipti liste 1.4 manuel lt 53 500 fiyat aldım sunrofflu iyimi sizce..

• quote:

Orijinalden alıntı: doenitz

Chevroletler 5 sene sonra rover gibi ne alani ne bakani nede özel servisi olan araçlar haline gelir 10 yil sonra cruze/aveo sahipleri az giden parçalari bulmabilmek icin cikmaci cikmaci dolasirlar, avrupada da araç satisi olmayinca tircilar filanda parca getiremez, amerikadan da buraya parca gelmiyecegine gelsede kol gibi olacagina gore yandi gulum keten helva.

İyi güzel diyorsunuz da, Chevrolet Gürcistan'da satışa devam ediyor olacak. Kimlik ile geçişin mümkün olduğu, Artvin ilimizin dibindeki bu ülkeden parça getirtmek sizce ne kadar zor olabilir. Günübirlik Türkiye'ye geçiş yapıp yevmiye ile çalışan akşama gürcistan tarafında dönen gürcüler bu çarkın neresinde duracak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkaninkilici -- 9 Aralık 2013; 20:08:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpmax

quote:

Orijinalden alıntı: Sovrano07

quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

quote:

Orijinalden alıntı: alpmax

Chevrole f/p açısından en iyisidir. Reno ve fiyata 100 basar. Kimsenin zoruna gitmesin kaliteyi ucuza veren bir markadır.

Ne açıdan ?Bunu açar mısın? Ben Amerika'da uçak mekanik sistemler dizaynı yaptım, Türkiyenin ilk dizel motorlarından birini yapan ekipte, dünyada ilk defa yeni bir tip patentli yanma odası ve ara soğutucu turbocharge tasarımı yaptım, Forda DSG türü yeni bir şanzıman geliştirmek için iş teklifi aldım, ben seninle aynı fikirde değilim. Bana anlat ben de bilmediğim birşey varsa sizden öğrenmeyim.

Ayrıca, Türkiyede olmayan Chevrolet Malibu olan araca sahip oldum aylarca kullandım, Chevrolet Aveo sahibi oldum 6 ay kullandım , yani biz Chevrolet'i de iyi biliriz. Nasıl 100 bastığını bana öğret...

Mesela, know-how mı, malzeme kalitesi mi, motor mu, üstün yol tutuş mu? Renault F1 'de en çok motor veren firmalardan, Renault motorlarıyla yarışan araçlar yıllardır en çok kazanan araçlar, artı F1 tarihinin efsane takımları, efsane pilotlarının yarıştığı marka Reanult'dan nasıl 100 kat iyi, bunu bana öğret abi, ben Megane'ı satacağım, yarın gidip Chevrolet alacam. Para sorun değil

100 kat iyiyse, ve benim araç donanımda aracı 65bine veriyorlar, 38 e full Cruze var, ben gideyim, Cruze alayım hemen. Beni aydınlat da, hemen gideyim, kalmadan bir tane kapatayım. Benim araç daha pahalıya gider, üstünü de almayacağım üstü kalsın diyeceğim, harçlık olsun 5 milyar, 100 kat iyi araca binecem ya

Hocam onu yaptım bunu yaptım diyorsun iyi güzelde. Fiyat performans olayının ne demek olduğunu bir araştır. F1!a motor vermekle bitmiyor bazı şeyler.

Makine mühendisiyim ve otomobil sektöründe 7 yıldır çalışıyorum şuanda piyasada görebileceğin bir çok markanın hava yastığı direksiyon projelerinde bulundum. Şirket arabam Megane olduğu için kullanıyorum ve ne halt olduğunu iyi biliyorum.. Renault dizel motorunda çok başarılıdır ve motoruna hiç bir şey diyemem. Ama bir laf vardır Allah bir motor vermiş gerisini koyvermiş. Müsait olsam sana uzun uzun yazardım teknik ve donanımsal ayrıntılarını ama fakat bence çnce senin fiyat/performans kavramını önceden bir göz geçirmen ve o kavram üzerinde mutabakat sağlamamız lazım.

bilginize saygı duyarım. siyah sunrofflu chverole trax sipariş verdim. yok satıyor. beyazı yok. başka bulamadım. kullananlar memnun.
    Kullandığım araçlar
    caddy otomatik
    qashqai 2006 ilk çıkan düz benzinli
    sportage 2011 düz
    astra 2011 dizel otomatik
    şimdi de nasipse trax olacak.

Ben trax alarak doğru bir karar verdiginize inanıyorum, aracı kullandığınızda dediğimi daha iyi anlayacaksınız diye düşünüyorum hayırlı olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: sanson

Sport plus 1,6 AT MY13,5 modeli 1 ay önce sipariş vermiştim aralık ayının başında teslim alacaktım, bayiiden haber bekliyordum arayıp sormuyor, dün bayiiye gittim ve benim aracımı başkasına sattıklarını söylediler orada ufak bir atışma geçti, ayrcı artık 1,6 motorun gelmeyeceği bilgisini aldım. aynı fiyata bana sport paketini verecek birde navigasyonlu radyo takacağını söyleyerek beni kandırmaya çalıştı, bende oradan çıkıp başka bayiye gittim ve Chevrolte Trax 1,4 turbo lt at siparişini verdim 51.800 tl'ye geldi engelli adına aldığım içim 36.000 tl oldu, Cruzu 34.000 tl'ye bağlamıştım 2.000 lira gibi bir fark olduğunu duyunca trax'a yöneldim

Trax alarak Aramıza hoşgeldiniz..hayırlı olsun, lütfen teslim alip ilk kullandıktan sonra yorumlarınızı paylaşın..bazı olumsuz eleştirilere kullanıcı yorumları ile cevap verilmesi bu fiyata böyle bir araca sahip olabilecekler açısından önemli.. tsk..

• quote:

Orijinalden alıntı: doenitz

Chevroletler 5 sene sonra rover gibi ne alani ne bakani nede özel servisi olan araçlar haline gelir 10 yil sonra cruze/aveo sahipleri az giden parçalari bulmabilmek icin cikmaci cikmaci dolasirlar, avrupada da araç satisi olmayinca tircilar filanda parca getiremez, amerikadan da buraya parca gelmiyecegine gelsede kol gibi olacagina gore yandi gulum keten helva.

Hocam anlamadiginiz sey su ki bu arabalar opel ile ayni parcalara sahip. Firma kapanmiyor turkiyedeki satis noktalarini kapatiyor. Servisleri de ayni opel servislerinde halledilecek. Deger kaybi falan olabilir ama firma uretimi durdurmuyor. Sadece pazardan cekiliyor.

• Teşekkür ederim, yeni araç alan herkese kazasız sürüşler dilerim. Elbette aracı teslim aldığım zaman yorumlarımı paylaşırım
  • servisin opel de devam edecegi hikaye daewoo icinde aynısı demişti GM, ama hiçte kazın ayağı öyle olmadı.
    bir de şunu anlamıyorum 15 sene öncesinin teknolojisi ile daewoo yu kotulemek nasil bir mantık.
    15 sene onceki renolar, hyundailer çok mu iyiydi de bizim mi haberimiz olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican_aga

arkadaşlar bn arabadan çok anlayan biri değilim. bu chevrolet cruze aklıma çok yatmıştı çekileceğini öğrendim. bir de arkadaşlar arabanın çok ağır olduğunu söylüyor yokuşta çok yavaş kalkıyor diyorlar. ben arabadan aşırı performans bekleyen biri değilim. ben de fıat linea 1.3 multıjet emotıon modeli var. o yokuşta kalıkşı vs bana yetıyor. chevrolet cruzeler lınea kadar da mı performansı yok. böyle yorumlar var. yani bu derece mi hantal bir araba yoksa gerçekten çok mu abartılılıyor?

dostlar biri de benim şu soruma cevap verebilir mi arabalardan pek anlamıyorum ama böyle yorumların olması kafamı kurculadı. bir de martta almayı düşünüyorum acaba o zamanlara sizce piyasa nasıl olur bir yükselme olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

servisin opel de devam edecegi hikaye daewoo icinde aynısı demişti GM, ama hiçte kazın ayağı öyle olmadı.
    bir de şunu anlamıyorum 15 sene öncesinin teknolojisi ile daewoo yu kotulemek nasil bir mantık.
    15 sene onceki renolar, hyundailer çok mu iyiydi de bizim mi haberimiz olmadı.

Burada alanların tadı kaçmasın diye bir şey demiyordum; ama dediğiniz doğru. Umarım böyle şeyler olmaz, çünkü insanlar gerçekten güzel fiyatlara araç alıyor.
  • alican_aga A kullanıcısına yanıt
    Çok performans beklemiyorsanız cruze size yeterli gelir, zaten artık 1,6 motor gelmeyeceği ile ilgili bilgiler aldım görüştüğüm bayilerden bu aydan itibaren 1,4 turbo modeller geleceği söylendi ben otomatik istemiştim ama henüz gelmeyecek diye söylendi 1.4 turboda performans konusunda daha iyi sonuç alacağınızı düşünüyorum yakıt sarfiyatı da 1.6 motora kıyasla biraz daha uygun olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanson -- 9 Aralık 2013; 22:12:20 >
  • quote:

Çok performans beklemiyorsanız cruze size yeterli gelir, zaten artık 1,6 motor gelmeyeceği ile ilgili bilgiler aldım görüştüğüm bayilerden bu aydan itibaren 1,4 turbo modeller geleceği söylendi ben otomatik istemiştim ama henüz gelmeyecek diye söylendi 1.4 turboda performans konusunda daha iyi sonuç alacağınızı düşünüyorum yakıt sarfiyatı da 1.6 motora kıyasla biraz daha uygun olacaktır

arkadaşlar chevroletlerin yokuşta kalmada çok hantal olduğunu söylüyorlar. ben fiat lınea kullanıyorum bana yetıyor diyorum yokuşta kalkış vs. o kadar bile yok diyorlar acaba doğru mu yoksa önyargı mı var bu arabaya karşı insalarda anlamadı. ben de mart ayı gibi almayı düşünüyorum veya agustos umarım o zaman da iyi fiyatlar görürü bu şekilde..

• martta yükselme olabilir. çok araba değiştiren biri olarak söylüyorum, araba konusunda aceleci ve kaygılı olmamak lazım. 2014 te neler olur bilinmez. Türkiye ve dünya açısından ekonomik kaygılar oldukça fazla. bence nasip demek lazım. sıfır olmazsa 2. el olur. fırsatlar bitmez. Herşey nasip.. her şeyde bir hayır vardır.
    Ben Cruze sahibi değilim ama arkadaşımda vardı onun aracını kullanmıştım Şahsen ben araçta herhangi bir hantallık yada yokuşta kalkamama gibi bir sorunla karşılaşmadım Bence bu insanların birazda markaya karşı önyargılı olmalarından kaynaklanıyor. Araç size yeterli gelecektir tahminimce. Fiyat açısından da çok fazla bir yükselme olmaz sanırım hele ki bu çekilme olayından sonra fiyatlar bu seyirde gidebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanson -- 9 Aralık 2013; 22:24:32 >
  • quote:

Ben Cruze sahibi değilim ama arkadaşımda vardı onun aracını kullanmıştım Şahsen ben araçta herhangi bir hantallık yada yokuşta kalkamama gibi bir sorunla karşılaşmadım Bence bu insanların birazda markaya karşı önyargılı olmalarından kaynaklanıyor. Araç size yeterli gelecektir tahminimce. Fiyat açısından da çok fazla bir yükselme olmaz sanırım hele ki bu çekilme olayından sonra fiyatlar bu seyirde gidebilir.

sağolasın kardeş verdiğin cevap için . umarım bu şekilde gider bizde bir cruze sahibi oluruz :))
    Rica ederim, umarım sizde istediğiniz araca en kısa sürede sahip olursunuz. Bende az daha cruze sahibi oluyordum ama aracı sipariş etmiş olduğum bayii benim aracı başkasına satmış cruze hayalim başlamadan bitti.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.