Şimdi Ara

Chevrolet Avrupa’dan çekiliyor!!! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
492
Cevap
5
Favori
49.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sanson

Rica ederim, umarım sizde istediğiniz araca en kısa sürede sahip olursunuz. Bende az daha cruze sahibi oluyordum ama aracı sipariş etmiş olduğum bayii benim aracı başkasına satmış cruze hayalim başlamadan bitti.

başka yere bakmadın mı yoksa sonradan almaktan mı caydın cruze?
  • alican_aga A kullanıcısına yanıt
    İstediğim dolulukta araç yok hiç bir yerde bana daha düşük modeli önerdiler bende vazgeçtim cruze almaktan az daha fark verip trax siparişi verdim başka bayiden şimdi onu bekliyorum ama bir yanım hala cruz'de
  • quote:

İstediğim dolulukta araç yok hiç bir yerde bana daha düşük modeli önerdiler bende vazgeçtim cruze almaktan az daha fark verip trax siparişi verdim başka bayiden şimdi onu bekliyorum ama bir yanım hala cruz'de

aradaki para farkını göze aldıysan trax bence daha iyidir cruzedan..
    Aradaki farkı göze almak zorunda bıraktılar maalesef hayırlısı artık ne diyelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aradaki farkı göze almak zorunda bıraktılar maalesef hayırlısı artık ne diyelim

hayırlısı olsun . bence hiç pişman olma gayet güzel bir araba almışın..
  • quote:

aklınız cruze da ise araştırın mutlaka denk gelir. Bu çekilme hikayesi nedeniyle az km de çok 2.el de denk gelir. Araba işinde acele ve kaygılı olmayın. rahat hareket edin mutlaka denk gelir. ben şirkete alacağım için aralık ayında almak istedim. beyaz istedik siyah verdiler. O da aksilik çıkmazsa daha. Çünkü garantisi yok. Adam başkasına satar gelmedi der.. nasip de varsa gelir yemenden, nasip te yoksa ne gelir elden? Trax ta farklı bir araç. Pişman olacağınzı zannetmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpmax -- 9 Aralık 2013; 23:46:16 >
  • Chevy ile Daewoo yu bir tutmayın yahu. Chevy nin satış rakamları kat be kat fazla TR de. Ne yedek parçada ne de servisde sıkıntı olur. Bizde 2005 LAcetti var onun bile her parçası bulunuyor.

Kaldıki Cruze ve aveo gibi araçlar şu an bile piyasada peynir ekmek gibi. Üstelik burnumuzun dibinde yani Gürcistanda satışları devam edecek. En kötü ihtimal Rusya'dan gelir.

Bence Daewoo yanlış örnek olmuş... Ayrıca Rover diyenler olmuş. Unutmayınki Rover komple üretimi durdurup fabrikayı kapattı ve BMW ye devroldu. Aynı şeylerden bahsetmiyoruz bile... kıyaslamalar ölümcül derecede hatalı :)

Chevy nin rover gibi olması için GM in kepenkleri kapayıp iflas açıklaması (Opel dahil) ve üzerinden bir 10 yıl geçmesi lazım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 10 Aralık 2013; 0:30:36 >
  • Merhaba arkadaşlar;yaklaşık 2 gündür forumu takip ediyor,yorumlarınızı keyifle (!)okuyorum demek isterdim lakin son haberler ağzımızda tat bırakmadı.Ortalık toz duman ,göz gözü görmüyor.Daha fazla üzmeyelim kendimizi.Bende eylül ayı sonunda trax aldım.Üstelikte ciddi bir fiyata.59500 e 1.4 sunrooflu manuel almıştım.Suan ki fiyatını görünce acısı yüreğinize çorekleniyor ama aracı kullanmaya başlayınca inanın unutuyorsunuz.Gerçekten çok keyifli bir araç,almayı düşünen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.Yakıt hususunda da şunu söyleyebilirim;İstanbul trafiğinde 6.4 lt gördüm.Sipariş veren arkadaşlar pişman olmayacaksınız diye düşünüyorum.
  • Ben de chevrolet sahibiyim. Birileri benim aldigim araci daha ucuza alacak diye bir husumet bir cekememezlik icinde degilim. Piyasadaki butun arabalarin fiyatlari bu gun yari yariya inse de uzulmem. Aksine araba alamayacak durumda olan bircok kisi araba gibi araba alacagi icin sevinirim.
    Tek uzuntumun avrupada ve turkiyede chevrolette gerek servisi gerek calisani ekmek yiyen binlerce insanin issiz kalacak olmasinin beni uzdugunu daha once de belirtmistim.

• Konu güncel ve bence uzun sürede güncel kalacak gibi

Chevroletin geçtiğimiz yıllarda Rus GAZ şirketi ile ortaklık kurdu

USA devleti otomobil firması batmasın diye hisselerini satın almıştı ve sonrada meşhur Rusyalı Gaz firmasına satış yaptı

Bu firmada ilk iş olarak Kazakistan'da fabrika açtı

Rusya ile Orta Asya ve 3.dünya ülkelerine orta kalite üretim için bu fabrika ve G.Korede ki fabrikada üretim kapasitesini artırdı

USA daki Chevroletin ise daha kaliteli ve o ülke insanına hitap edecek şekilde üretime devam etmeyi sürdürüyor

USA da kime sorsan Chevroleti bilir ama OPEL desen adam ne diyorsun der

Avrupada ise kaliteli otomobil üreticileri ile rekabet etmek için geri çekildi ve OPEL markasına yatırımı artırdı

Seneye OPEL markasınıda GOLF gibi uçuk rakamlarda görürsek şaşırmayalım

Kısacası bu kararlar 1 kaç günde alınmaz ve büyük firmalar DUYGUSAL YAKLAŞMAZ OLAYLARA

Herkez ucuzladı alalım yarışına girmişler ama bir kaç yıl sonra sanayide işinin ehli iyi bir usta bulunmazsa

BU OTOMOBİLLERİ ALANLAR MALESEF 1 AY ÖNCE ALANLAR GİBİ İÇLERİNDEN DIŞLARINDA HER LAFI SÖYLEYEBİLİRLER

ALMADAN ÖNCE DUYGUSAL DEĞİL MANTIKLI DÜŞÜNMEK GEREKİR SONRA MAĞDUR OLMAMAK İÇİN DERİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarinca -- 10 Aralık 2013; 2:07:56 >

• Merhabalar konuyu görünce bende nacizane fikrimi yazmak istedim...

Sen opelin bir çok Modelini amerikada chevrolet markası adı altında sat.. Avrupadan opelin pazar payı için çekil haliyle 2008 yılında 5 kişilik 4x4 Opel Antaraya 105 tl fiyat koy... 4X4 7 Kişilik Ful donanımlı High Paket Chevrolet Captivayı 75 binden sat...

Sen 2013 Nisanında Opel Astra hb 1,6 benzinli manuel vites sunroof hatta usbden müzik dinleme bile olmayan arabayı 61 bin tl fiyat çek.... Chevrolet cruze aynı 1,6 ecotec motorlu 125 hp en dolu triptronik sunrooflu my linkli chevrolet cruze spor plus paket sedan arabayı 43 bine bırak sonrada opel satılmıyor diye sikayet et...

Türkiye ve avrupada antara modeli silindi gitti...

Şuanda aynı donanımlı Chevrolet Trax la... Opel Mokka arasında 16 bin tl fiyat farkı var...
    Diğer fark nerede diye sorarsanız sadece logoda sizden ricam bayiye gidip yada gitmeden internetten insignanın direksiyonuyla cruzenin direksiyon simidine bakmanız... haliyle opelin pazar payını düşürmemek için en doğru karar chevroleti getirmemektir...

Benim kanaatim ister 2015 ister 2016 son olsun getirilen son güne kadar bu araçlar türkiye ve avrupada her zaman satacatır...

Antaranın pazar payını yükseltmek için captivayı 4x2 yaptılar gene olmadı astranın pazar payını yükseltmek için 2013 model yeni cruzeleri 117 hp ye düşürdüler cruzenin sport plus paketi yok satıyor..

Aynı segment ve aynı motor araçta biri daha donanımlıyken (mylink ekran v.s trax ve cruzelerde) artık ekransız araç kalmamışken sen halen bu milleti opel logosuyla kandırmaya çalış..

Wolksvagen baktığın zaman Seatın fiyatından ödün veriyormu yok göremezsin her ikisininde alıcısı var...
    Sende ya chevroletin fiyatından ödün vermeyecektin yada hiç pazara çıkarmayacaktın...

Dünyanın çeşitli ülkelerin farklı isimlerle aynı araçları sattın durdun holden captiva dedin olmadı antarayı holden antara v.s gibi isimlerle sattın yine olmadı..

Arkasında GM olduğu sürece Chevrolet dünyada her zaman satar Türkiyedede böyle olacaktır.....

Haa bu arada şunuda unutmadan Kimse 41 tlye aldığı sıfır cruze 2013 model arabayıda 2 sene sonra 25 bine satmayacaktır tedavülden kalkmış fiat tipo tempra ve benzeri modeller 15-20 yaşındaki araçlar halen 10-15 bin tlye kadar alıcı bulduğu yada rover veya saab gibi araçların alıcı bulduğu bu ülkede...

2 elde daha fazla değer kazanma şansı bile bulunabilir sebebi ise chevroletin sürekli sıfırda kampanya yapmasıdır bu durumda ikinci el yüksek modellerin fiyatını zaten düşürmüştür... Tam tersi ikinci eli prim yaparsada şaşırmam.....

Saygılar...

• Servisi devam edecek diyenler , zannediyormusunuz ileride opel servislerinde kaliteli servis ve cesitli yedek parca olacagina , adam satmiyorki arabayi artik etrafta kotu reklam yapilsa musteri hizmetlerine sikayet etseler ne yazar yenisini satmiyorki korkusu olsun. Asil marka opel ve kimsede chevyden kaliteli hizmeti ve yedek parca destegini kesti diye opel almaktan vazgecmez. Gurcistandan parca olayi olabilir artvine gidip alinabilinir ama ilerde bir kaput camurluk veya hid. Direksiyon kutusu gibi cok surumu olmayan parcalar sikinti yaratir. Cok degil 5 yil sonra az giden parcalari bulmak mesele olur. Bulunmazmi bulunur tabiki ama fahis fiyattan. Simdi alan alsin neticede arabalar guzel ama en fazla 2-3 yil sonra fazla deger kaybetmeden satilmasi gerekir diye dusunuyorum. Rover benzetmesi hatali degil nihayetinde olacagi farkli degil ister firma uretimi durdursun ister avrupadan cekilsin tabela kalktimi iş biter.

• Birde yeni farkettiğim yorumlar var yedek parça için kimlikle gürcistana geçersiniz oradan alırsınız diyenler olmuş komik olmayın bu kadar, sanki 3. dünya ülkesinde yaşıyoruz adam telefonunu bile daha ucuz diye alibabadan alışveriş yapıp DHL kargoyla teslim alıyor.....

Türkiyede milattan kalma bi çok otomobilin parçası halen satılıyor ve bulunabiliyorken birebir opel uyumlu chevrolet cruze, captiva ve traxın parçaları olmayacak öylemi.... evet olmaz ne zaman devlet teşvik bedelli toplarsa oda 20 yıl sonramı olur 25 yıl sonramı belki ozaman bir daha bulamayabilirsiniz tabi bu arada 20-25 yıl içinde chevrolet tekrar avrupa piyasasına girmezse....

Birde daewo muhabeti varki evlere şenlik yorumlar yapılmış... halen 1998 model daewoo nubiralara donanım olarak boşun boşu diyelim 12- 16 bin tl isteniyor sahibinden sitesi orada açar bakarsınız...

Arkadaşımın biri Range Roveri hindistanlı tata almış sıfır fiyatları düşer Range Rover Sport Hse sıfır alıcam diyeli 5 yıl oldu halen Kia Sorentoyla devam ediyor.... malum tata dünyanın en ucuz arabası Tata Nanoyu yaparak dünyada adını duyurmuştu... Chevrolet gidiyor ikinci eli düşer mantığıda birebir olmasada aynı mantığa dayanıyor...

• chevrolet aveo nun 12000 km'de ve 2 yıl olacak. Bakım yaptıralım dedik ve Gedizlere sorduk 700 TL bakım fiyatı verdiler.
  • Arkadaşlar bu kadar dar düşünmemek lazım. İlla aracınızı servisde yaptıracaksınız diye bir kaide yok. Sanayide şu an Chevroleti yapan birsürü servis var.

Yedek parça konusuna gelirsek şöyle bir örnek vereyim. Arkadaşımda Daihatsu Terion var. Zamanında var la yok arası satmış Terios un bile parçaları var.
    Hatta kendisi parçaları ucuza getirmek için Ebay den dahi alıp burda sanayide yaptırıyor. 1991 model Mitsubishi Galant var arkadaşımda onun bile her parçası var.
    Galant kaç adet sattı Türkiyede biliyormusunuz ? Tabikii çok az.

Bu işler halen 1980-1990 larda olduğu gibi yürümüyor malesef. Her aracın sanayide parçası bulunuyor olmasa siparişle getiriyorlar.

İki yıl daha zaten bu şekilde satarsa Şahin gibi Cruze / Aveo dolar ortalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 10 Aralık 2013; 7:52:34 >
    Teşekkür ederim,daha iyileri sizlere nasip olur inşallah
  • alpmax kullanıcısına yanıt
    Pek çok bayiye gittim sordum ama hepsi şuan yok diyor ne zaman geleceği belli olmaz gibi cevaplar verdiler, fiyatlarda bu kadar düşmüşken 2. el bir cruze'da almak pek içime sinmedi. Trax' tan pişman olacağımı sanmıyorum hatta internetten sürekli Beyaz trax resimlerine bakıyorum dediğiniz gibi nasipte bu varmış bizede keyfini sürmek kalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Arkadaşlar bu kadar dar düşünmemek lazım. İlla aracınızı servisde yaptıracaksınız diye bir kaide yok. Sanayide şu an Chevroleti yapan birsürü servis var.

Yedek parça konusuna gelirsek şöyle bir örnek vereyim. Arkadaşımda Daihatsu Terion var. Zamanında var la yok arası satmış Terios un bile parçaları var.
    Hatta kendisi parçaları ucuza getirmek için Ebay den dahi alıp burda sanayide yaptırıyor. 1991 model Mitsubishi Galant var arkadaşımda onun bile her parçası var.
    Galant kaç adet sattı Türkiyede biliyormusunuz ? Tabikii çok az.

Bu işler halen 1980-1990 larda olduğu gibi yürümüyor malesef. Her aracın sanayide parçası bulunuyor olmasa siparişle getiriyorlar.

İki yıl daha zaten bu şekilde satarsa Şahin gibi Cruze / Aveo dolar ortalık.

2010 model eranın orijinal radyatörü 300 tl iken, aveo yada kalosun 750 tl. era radyatörü kale ve heryerde rahatlıkla bulunabiliyor. Hyundai era üretimini bitirerek kendini vurdu. piyasayi linea ya kendi elleri ile teslim etti.

• Arkadaşlar kaçırdığınız önemli bir nokta var. Chevrolet batmıyor, aveo veya cruze üretimi bitmiyor. Dünyanın pek çok yerinde ve bazı komşu ilkelerde bile satışı devam edecek. Üretimi de tam gaz devam edecek. Haliyle yedek parça da üretilmeye devam edecek. Zaten şuan da yurt dışından geliyor burda üretilen parçası yok. Yine dışardan gelir. Ha ne olur pat diye bulamazsınız biraz zaman alabilir cins bi parça lazımsa. Ortada öyle vahim bir durum yok. Artık malesef bizden sonra kimse hem güvenli, hem donanımlı hem de ucuz araçlara sahip olamayacak. 1.2 benzinli micralara 54800 lira verip binecekler. Chevrolet tamamen satışı bitirdiğinde siz fiyatları bir görün.
  • kesbi kullanıcısına yanıt
    Örneğin Rusya pazarında satılacak.

Dediğiniz gibi Gürcistan Ermenistan gibi ülkelerde satışı olursa parça sorunu olmaz.

Bol bol parça gelir.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.