Şimdi Ara

★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★ (2236. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45.124
Cevap
159
Favori
3.551.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22342235223622372238
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ömer-faruk

airbag patlayınca göğüs komple değişmiş airbagler de takılı airbagte sıkıntı yok arkadaşımdan alıyorum 2 hafta sonra canavar elimde anlaştığım için 2011 lere yönelemiyorum ama performasta sıkıntı yok yazılım attırmış performası iyi
    Airbag çıkma yada tamirli, dikkat etmek lazım. Emniyet kemerleri de patlamıştır, o da maliyetli değişim gerekiyor. Genelde direnç atıyorlar. Göğüs tamir edilip kaplandıysa o da sıkıntılı.

Arkadaşınız diye, çok çok iyi/detaylı baktırmadan almayın.

Hatta bence almayın...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • farukkk kullanıcısına yanıt
    Kaza tek taraflı olduğundan kendisi yaptırmış 8000 harcamış(2 yıl önce). Yani evet ağır hasarlı denebilir ancak hiç bir sıkıntısı yok. Bu araba ilk arabam olacak dışarda ne çakallıkların döndüğünü görüyoruz en azından arabanın geçmişinde ne olduğunu biliyorum. Almasam napcam hocam arabanın piyasası bu yani :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Airbag çıkma yada tamirli, dikkat etmek lazım. Emniyet kemerleri de patlamıştır, o da maliyetli değişim gerekiyor. Genelde direnç atıyorlar. Göğüs tamir edilip kaplandıysa o da sıkıntılı.

Arkadaşınız diye, çok çok iyi/detaylı baktırmadan almayın.

Hatta bence almayın...

Alıntıları Göster
    Göğüs ve airbag çıkma kemerler değişmiş dirençli değil. Benim araba alma durumum yokken 1 yıl öncesinde arkadaşımla konuşmuştuk kazasını neler yaptığını falan yani arabanın ne olduğunu biliyorum ancak tabi yine de bir expertize götürüp baktırıcam almadan

• quote:

Orijinalden alıntı: ömer-faruk

Kaza tek taraflı olduğundan kendisi yaptırmış 8000 harcamış(2 yıl önce). Yani evet ağır hasarlı denebilir ancak hiç bir sıkıntısı yok. Bu araba ilk arabam olacak dışarda ne çakallıkların döndüğünü görüyoruz en azından arabanın geçmişinde ne olduğunu biliyorum. Almasam napcam hocam arabanın piyasası bu yani :)
    Aracın piyasası bu ama 2010 ağır hasarlı aracın fiyatı bu değil. Kısa ve öz 45.000 ise alın yoksa almayın. İlk aracınız olacağı için heveslisiniz ama olay konu sahibi arkadaş ile beraber dediğimiz gibi

• farukkk kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam değerli cevaplarınız için teşekkür ederim sağolun

• Arkadaş ne oldu harbiden bu piyasa anlamadım ki. 3 ay önce sunrooflu otomatik 2012 modelini 46 bine sattığım arabanın 2010 ağır hasarlısı 45 bin ediyor :)

Yazık vallahi cümlemize.
  • mstkurt M kullanıcısına yanıt
    Ya valla kafayı yicem hocam yıl 2015 bu arabayı almayı düşünüyorum şu "çok bilgili" arkadaşlarımın sözüne uydum almadım cruze varken diğer araçlar hiç ilgimi çekmiyordu gittim ev aldım. O zaman 30 35 bine daha 30 40 binde tertemiz araç alınabiliyor idi şimdiki piyasaya bak gerçi o kadar eskiye gitmeyede gerek yok dolanıyorum forumlarda daha 7 8 ay öncesinde 50 binde temiz araçlar 45 46 ya satılmış şimdi ağır hasarlısı böyle.. Bu sadece cruzeda da değilki bi arkadaşım golf aldı yine 7 8 ay oluyor 63 binde 2011 model temiz lokal bir iki boya harici bişeyi yok e şimdi 85 90 olmuş aynı özelliklerde olan araba e yuh artık

• Arkadaşlar, resimde görülen bardaklık aparatı kırıldı. Bu parçayı bulabilir miyim?
  • Son zamanlarda Code 89 problemi beni çileden çıkarıyor. Ağustos'tan itibaren araç çalışınca günde sadece 1 defa 2-5 saniye gözüken bu uyarı sadece motor ikaz ışığı yakmakta ve sonrasında hemen kaybolmakta. Hemen kaybolduğundan aracı bilgisayara bağlayınca hata kodu gözükmüyor sadece kısa süreli iletişim hatası gösteriyor. Bende elm 327 cihazıyla bir sefasında bu kodun kontak açıkken 30 dakika gözükmesi ile derin tarama yaptırmama rağmen hata kodu açıklaması alamadım, zaten aracı çalıştırınca kodda gitti. Aracı satarken sorun oluşturacağı kaygısıyla forumlarda araştırdığımda illa bir hata kodu almam gerektiği, alınan hata kodlarının da ya oksijen sensörü yada termostat ile ilgili olacağı yazmakta. Fakat hata kodu göremediğimden ve aracın çalışması ve gidişiyle ilgili sorun olmadığından bu parçaları değiştirmek istemiyorum. Bu arada bobin de LPG yüzünden bozuldu ve değişti, ona rağmen bu hatadan hala kurtulamadım.

• discrepancy kullanıcısına yanıt
    Hatayı çözerseniz paylaşır mısınız? Hatalar iki şekilde oluyor benim bildiğim.
    Birincisi kayda giriyor ve cihazda çıkıyor, ikincisi bekleyen/olası hatalar gibi birşeydi diye hatırlıyorum. Yani iki kısımda görüyordum ben.
    Birinci grup arıza ışığı yakıyordu, ikinci grupta kayıt olsa bile arıza ışığı yanmıyordu.

Bobinin arıza yaptığını nasıl tespit ettiniz? Maliyeti ve bobin markası nedir?

Teşekkürler.
  • BennyGood B kullanıcısına yanıt
    Bobin arızası birdenbire gercekleşti, araç 7.0 deprem şiddetinde motor kısmından bir sallantıyla sallanıyordu.Ustaya gidene kadar yılbaşı ağacı gibi motor arıza ESP ve emisyon ışığı senkronize yandı, usta aracı bilgisayara bağladığı da 2. silindir çalışmıyor diye hata kodu aldı, önce bujiyi denedi ama düzelmeyince bobini yeniledik. Delphi bobin 360 +30 TL işçilik 390 TL ye hallettik.

Birkaç forum sitesinde Code 89 ayrıca hata kodu vermiyorsa termostat sorunu olduğu, termostat doğru çalışsa bile soketindeki sıkıntının buna yol açtığı söyleniyor. Açıkçası bana da en mantıklı sebeb bu geldi, termostatın soketini çıkarıp temizleyip yerine takınca ne olduğunu burda da paylaşırım, ama düzelmeyebilir , çünkü bazı arkadaşlar ne kadar temizlenirse temizlensin termostat değişimi ile sorunun aşıldğını paylaşmış.

Aslında araba fiyatları bu kadar artmasa şimdiye kadar elden çıkarmış olurdum ama el mahkum sorunlarla boğuşuyoruz

• discrepancy kullanıcısına yanıt
    inşallah kısa sürede çözülür. Cevabınız için teşekkür ederim.

Kişisel görüşüm;

her araçta problem olabilir. yeni de olsa olabilir.
    piyasaya bakınca en iyi araba kendi araba diyorum ve yürütme maliyeti olarak oldukça ekonomik.

düşük kasko, düşük trafik sigortası, kendi adıma düşük yakıt (100 km/10 LPG), 0 TL kredi faizi.

60 bin kilometre, 4.5 yıl kullanım sonrası fikrim bu araçtan farklı bir "otomobil"e geçmek kendi bütçeme ve durumuma göre mantıklı gelmiyor.

İlerleyen dönemlerde fikrim değişecek mi bakalım.

NOT: Bir örnek; 400₺'lik bir maliyet, çekilecek 80 bin₺ kredinin sadece banka bilmem ne komisyonu.
  • Anahtarı takıp kontağı çevirdiğimde tüm lambalar yanıp sönüyor, sadece sarı motor lambası açık kalıyor.
    Marşa basıp çalıştırınca sarı motor lambası da sönüyor.

Çalıştırmadan önce o sarı motor lambasının yanıyor olması normal midir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darktemplar1903

Anahtarı takıp kontağı çevirdiğimde tüm lambalar yanıp sönüyor, sadece sarı motor lambası açık kalıyor.
    Marşa basıp çalıştırınca sarı motor lambası da sönüyor.

Çalıştırmadan önce o sarı motor lambasının yanıyor olması normal midir?
    Normaldir sistem kontrolü bu şekilde çalışıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mstkurt

Arkadaş ne oldu harbiden bu piyasa anlamadım ki. 3 ay önce sunrooflu otomatik 2012 modelini 46 bine sattığım arabanın 2010 ağır hasarlısı 45 bin ediyor :)

Yazık vallahi cümlemize.
    3 ay önce sunrooflu otomatik 2012 modelini 46 bine verdiyseniz karşı tarafa baya güzel kıyak yapmışsınız sevabı büyük olmuş yani Clio bile 50.000 TL üstünde artık, sıfır C segmentleri 200.000 TL olmuş, ucuza düzgün araba kalmadı cruze piyasası sağlam şekilde tırmanıyor
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
    Kabaca yazmıştım ama şimdi hesap yaptım 5 ay olmuş. O zamanlar piyasa böyleydi. Belki 500-1000 Lira aşağı gitmiştir ama aşağı yukarı ederi oydu. Şimdiki fiyatlar neredeyse 1,5 katı.
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
    Hocam şu 3 bağlantıdan hangi ilanı seçmeliyim? Ayda 1 toplamda 700km uzun yol yapılacak o da her ay garanti değil. Kalan kısmında hafta sonları ve nadiren hafta içleri istanbul trafiği şeklinde.

cruze 1.6 2012 lt

cruze 1.6 2012 lt plus

cruze 1.6 2013 sport plus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykus_reyis -- 2 Şubat 2020; 0:45:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baykus_reyis

Hocam şu 3 bağlantıdan hangi ilanı seçmeliyim? Ayda 1 toplamda 700km uzun yol yapılacak o da her ay garanti değil. Kalan kısmında hafta sonları ve nadiren hafta içleri istanbul trafiği şeklinde.

cruze 1.6 2012 lt

cruze 1.6 2012 lt plus

cruze 1.6 2013 sport plus
    3 ilanıda gözüm tutmadı 1 ilan gereksiz pahalı lpg yok çizikleri boyatsan kaç boyalı parça olur.Araç plus değil boşu
    2. Açıklama yetersiz 5 barça boya değişen var belli değil,3 daha iyi ama galeriye de güvenemedim. 1 ve 2 foto ve açıklama çok yetersiz

• araç satılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitaf73 -- 8 Şubat 2020; 0:41:8 >
  • Cruze 2010 model de AT6 şanzıman hakkında yorumlarınız nelerdir? Vites geçişleri hissediliyor mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 22342235223622372238
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.