Şimdi Ara

chevrolet Cruze otomatik şanzıman arızası oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar bu sabah durup dururken otomatik cruzede vites geçmiyordu arac kendini korumaya aldı bugun trafikte manuele bıle gecmedı . 40 la gittim ustaya vites dahi atmadı. Usta selenoidlere filtreye baktı selenoidlerin uclarında çapaklar var dedi ve gösterdi. Yani bitanesinde komple var diğerlerinde yok gibi birşey . Şanzımanı indirip revize edecek selenoid deişcek filtre değişecek ve içindeki seyler değişcek 13 bin liraya anlastı. 1 sene garanti dedi. 1 sene herhangi problemde tüm masraf bana ait dedi.bu çapaklama içten gelen bırsey bakmam lazım dedi. Banada gösterdi. şimdi yeni selenoidleri takarsam ilerde aynısı olursa boşa masraf edersin dedi bende kabul ettim. sizce mantıklı mı?

sırf çapaklanma var diye revize edelim demesi mantıklımı? Bende kabul ettim .

• Yapay Zekanın Yanıtı

Chevrolet Cruze Otomatik Şanzıman Arızası: Yaygın Sorunlar ve Çözümler

Chevrolet Cruze sahipleri arasında yaygın olan otomatik şanzıman sorunları, sürüş keyfini bozabilir. Bu sorunlar aralıklı vites geçişlerinden şanzımanın tamamen bozulmasına kadar değişebilir.

Yaygın Belirtiler

• Vites değişiklikleri sırasında vuruntu veya sarsıntı
    • Viteslerin kayması veya geçmemesi
    • Şanzımanın kendini koruma moduna alması
    • Bilinmeyen uyarı lambalarının yanması

Olası Nedenler

Chevrolet Cruze otomatik şanzıman sorunları çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Düşük şanzıman sıvısı seviyeleri
    • Kirli veya yıpranmış şanzıman sıvısı
    • Elektriksel sorunlar
    • Mekanik arızalar

Chevrolet Cruze otomatik şanzıman sorunlarını çözmek için birkaç yaklaşım mevcuttur:

• Şanzıman Sıvısının Kontrolü ve Değiştirilmesi: Şanzıman sıvısı seviyelerini kontrol etmek ve gerekirse sıvıyı değiştirmek önemlidir.
    • Elektriksel Testler: Şanzıman kontrol modülünü ve ilgili kabloları elektriksel arızalar açısından test etmek sorunları belirlemeye yardımcı olabilir.
    • Mekanik Onarımlar: Ciddi mekanik arızalar, şanzımanın sökülmesini ve onarılmasını gerektirebilir.

Kendin Yap Bakımı

Bazı Chevrolet Cruze otomatik şanzıman sorunlarını kendin de çözebilirsin:

• Şanzıman sıvısı seviyesini kontrol etmek
    • Şanzıman filtresini değiştirmek
    • Küçük elektriksel onarımlar yapmak

Ancak, şanzımanın kendini koruma moduna girmesi veya mekanik sorunlar olması durumunda bir profesyonelden yardım almak genellikle en iyi seçenektir.

Chevrolet Cruze otomatik şanzıman yorumlarını okumak, benzer sorunları yaşayan diğer sahiplerin deneyimlerinden faydalanmanı sağlayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çapak gördüyseniz selenoid değişimi kurtarmaz.
    Karterdeki mıknatısları ve yağ filtresini geçip şanzımanda dolaşacak miktarda çapak dişli hasarının göstergesi bence
  • Hani tork konvertörlü şanzuman sorunsuzdu?   olası bir tork konvertörü arızasında fiyat ne olur acaba?

Genel olarak otomatikler masraf açarsa özellikle agır masraflarda manuellerden pahalıya patlıyor.

Geçmiş olsun.

• Çok nadir rastladığım tork konvertörlü tam otomatik şanzıman arızasından biri sanırım bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 12 Mayıs 2023; 17:27:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.