Şimdi Ara

****CHEVROLET KALOS?????? (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.481
Cevap
23
Favori
372.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zaten bende servise verdim boğaz kelebeğini temizleyip verecekler herhalde rölanti sensöründe bakarlar yoksa arayıp sensörede baksınlar diyeyimmi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tecrübeli T kullanıcısına yanıt
    Bence kontrol ettirmekte fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı bugün aldım servisten boğaz kelebeğini rölanti sensörünü temizlemişler ve benzin filtresi değişmiş 225 tl ödeyip aldım şimdilik olmuş gözüküyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecrübeli

Arabayı bugün aldım servisten boğaz kelebeğini rölanti sensörünü temizlemişler ve benzin filtresi değişmiş 225 tl ödeyip aldım şimdilik olmuş gözüküyor
    Arkadaşlar aracımı ihtiyaçtan dolayı satmayı düşünüyorum. Kazasız, değişensiz 120 bin km de ZVli LPG li yakıt konusunda inanılmaz İzmir-Ankara arasını 100 TL gidiş 100 TL dönüş toplam 200 TL yakıt harcadım siz düşünün bu yolculuk esnasında araç yüklü ve 4 kişiydik. Aracım gayet temizdir İzmir içinden almak isteyen arkaddaşlar olursa 19 bin TL'ye satmayı düşünüyorum kaza veya değişen yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bojackhm -- 18 Ocak 2015; 1:42:18 >
  • Merhaba bir sorum olacak.

Aracı uzaktan kumandalı anahtarı ile açtığımda dörtlüler iki kez yanıp sönüyor ama kilitlerlerken sinyaller yanıp sönmüyor. Ama kapılar da kilitleniyor. Bu sinyallerin yanmaması neden olabilir. Bu durumla karşılaşan var mı? Yoksa normali bu mudur?

Bir de immobilizer ışığı aracı kilitleyince yanıp sönüyor mu? Yoksa sadece anahtarı tanımadığı zaman mı yanar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miractopal -- 18 Ocak 2015; 3:08:27 >
  • CHEVROLET KULUBÜ FORUM'U İSTANBUL SALEP BULUŞMASI

Selam millet ;
    İstanbul'da Beklenen Chevrolet buluşması artık herşeyi ile hazır
    Buluşmayı düzenleyen (http://CHEVROLET KULUBÜ FORUM'U) ekibi olarak sizleride aramızda görmek isteriz
    destek veren facebook grupları

Türkiye Chevrolet Kulübühttps://www.facebook.co...r=default&member_query=

CHEVROLET CRUZE SPORT CLUPhttps://www.facebook.co...esportclup/?ref=browser

Türkiye Chevrolet Aveo Kulübühttps://www.facebook.co...0178778234/?ref=browser

forum ve facebook üzerinden şuanki katılım sayımız 50 araç ve misafirlerimiz
    Buluşma Tarihi: 01.02.2015

Buluşma Saati : 14:00

[font="Verdana"]Buluşma Yeri : Kağıthane Axis AVM-Cofeeshop

Türkiye'de ki bütün COFFESHOP mağazalarında 1 ŞUBAT 2014 TARİHİNDEN İTİBAREN geçerli olacak %20 Kulüp indirim anlaşması yapmış bulunmaktayız.

Etkinkiğe Eşiniz/Nişanlınız/Kızarkadaşınız ve tabiki var ise Küçük Chevycileri de getirmenizi rica ediyoruz...
     ****CHEVROLET KALOS?????? ****CHEVROLET KALOS??????

• quote:

Orijinalden alıntı: diplomali_amele

CHEVROLET KULUBÜ FORUM'U İSTANBUL SALEP BULUŞMASI

Selam millet ;
    İstanbul'da Beklenen Chevrolet buluşması artık herşeyi ile hazır
    Buluşmayı düzenleyen (http://CHEVROLET KULUBÜ FORUM'U) ekibi olarak sizleride aramızda görmek isteriz
    destek veren facebook grupları

Türkiye Chevrolet Kulübühttps://www.facebook.co...r=default&member_query=

CHEVROLET CRUZE SPORT CLUPhttps://www.facebook.co...esportclup/?ref=browser

Türkiye Chevrolet Aveo Kulübühttps://www.facebook.co...0178778234/?ref=browser

forum ve facebook üzerinden şuanki katılım sayımız 50 araç ve misafirlerimiz
    Buluşma Tarihi: 01.02.2015

Buluşma Saati : 14:00

[font="Verdana"]Buluşma Yeri : Kağıthane Axis AVM-Cofeeshop

Türkiye'de ki bütün COFFESHOP mağazalarında 1 ŞUBAT 2014 TARİHİNDEN İTİBAREN geçerli olacak %20 Kulüp indirim anlaşması yapmış bulunmaktayız.

Etkinkiğe Eşiniz/Nişanlınız/Kızarkadaşınız ve tabiki var ise Küçük Chevycileri de getirmenizi rica ediyoruz...
    herkese selamlar

yaklaşık bir aydır araç arıyorum

kalos - sirion - getz - indica derken

kalos ta karar kıldım gibi ortalama bütçem 15 çok ekstra olmadıkça 16 nin üstüne çıkmayı düşünmüyorum

babamın bir arkadaşı 1.2 se 16 v kalosunu (116bin km de ) satacağını söyledi bu hafta hataya gidip gelecem araçla kullan beğenirsen al dedi 15.5 a bırakacak gibi

şimdi benim soracağım şey

mersin' de yaşıyorum dümdüz şehir yokuşu inişi yok kaloslar içinden hangisini tercih etmeliyim sakin kullanırım 70-80 i pek aştığım olmaz

en uygun yakıt açısından hangisini tavsiye edersiniz

1.2 s ? se ? 8v ? 16 v
    1.4

1.2 nin ufakta olsa bir vergi avantajı da söz konusu

şimdiden teşekkür ederim

• muhasebe-cin M kullanıcısına yanıt
    Kalos serisinde 3 motor seçeneği var bildiğim kadarıyla.1.2 8V - 1.4 8V - 1.4 16V.1.2 16V motor aveo serilerinde kullanıldı diye biliyorum.Motor seçenekleri arasındada 1.4 16V olan sx paketi tavsiye ederim.Basmassan gayet az yakar basarsanda 1.4 hacme göre güç olarak seni utandırmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: kkarakoyun

Kalos serisinde 3 motor seçeneği var bildiğim kadarıyla.1.2 8V - 1.4 8V - 1.4 16V.1.2 16V motor aveo serilerinde kullanıldı diye biliyorum.Motor seçenekleri arasındada 1.4 16V olan sx paketi tavsiye ederim.Basmassan gayet az yakar basarsanda 1.4 hacme göre güç olarak seni utandırmaz...
    öncelikle tşk ederim

yani şöyle bir değerleme yapmamız yanlış olur genel olarak ''düşük motorlu araç düşük yakar '' bu arada hatay a gidecegim araç 1.2 16v değil 8v imiş
    Şimdi 1.2 8V motor 1.4 16V olana göre uzun yolda daha az yakabilir.Anca rampada sıkışık trafikte büyük bi fark olmaz aralarında.1.2 nin zorlanacağı yerlerde 1.4 daha rahat olacak. 1.4 8V olan versiyon 16V den daha fazla yakıyor.

Aynı dönemden 1-2 ay önce bende geçtim. 1.2 se modelini aldım sonunda. yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. eğer sakin kullanan biriyseniz benim gibi, fazlasıyla memnun edecektir. Çekmez diyenlere şaşıyorum, çok dik bir yokuşu, 4 kişi ve bgaj dolu bir şekilde rahat çıktı. Benzinde 1.2 de olsa yakıyor gibi, malum benzin fiyatları artıyor zaten.

116biin km çok değil o yaştaki araba için , az bile denilebilir. Eğer kazası yoksa, yada ufak tefek hasarlıysa fiyat gayet iyi. Ama bu fiyat aralığında eğer tanıdık indiri değilse en az 3-4 parça boyalıdır.

Ben gayet memnunum, tavsiye ederim. İkinci eli yok diyenlerede inanma, FİYATI UÇURMADAN normal fiyattan koyarsan anında gider.
  • badcatbad B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım aynı yokuşu 4 kişi bagaj full olarak 1.4 16V ile denersen 1.2 nin çekmediğini anlarsın.Hemde aynı rampada daha az yakarak lpgli olarak.İki modelide çok kullandım...

• kkarakoyun kullanıcısına yanıt
    Çekiş olayı göreceli bir kavramdır. Kişiye kullanıma göre değişir. Elbette 14. 16v daha iyi çekecektir, ama 1.2 çekişide kötü değil performans değil sakin kullanımda çekiş gayet yeterli. 1.2 böyleyken bende tahmin ediyorum 1.4 çekişinin çok iyi olduğunu. Çünkü o kadar haifi kasaya 92bg koyarsan araba uçar.

Ülkemizde 1.4 75bg cliolar(1150kg) peynir ekmek gibi satarken, 1.2 72 bg kalos(1000kg),üstelik daha hafifken neden çekmesin. Kimse clioya çekmiyor demiyor!.
    Clioların genelde LPGli olduğuda düşünülürse 70bg civarı olacaktır. Symbolu uzun süre kullandığım için biliyorum, aynı yokuşu kalos daha iyi tırmanıyor diyebilirim. Benzinli olduğundan olabilir tabi.

Aile arabası veya sakin olarak kullananlar için 1.2 gayet yeterli.

• badcatbad B kullanıcısına yanıt
    1.4 benzinli cliolar 1000 kilo civarıdır.1150 kilo olanlar dizel versiyonlardır.Artı clioların vites oranları kısa olduğundan esneklik hızlanma değerleri oldukça iyidir.1.4 16V kaloslar ise 94 hp gücünde ve 1050 kilodur.Lpgli olanlar ise 1090 kilodur.Aracınız size yetiyorsa sorun yok.Ancak kalos alacaklara tavsiyem herzaman full donanımlı ve daha verimli motoru olan 1.4 16V SX modelidir.İyi forumlar.

• 2012 yılının Haziran ayından beri, 2004 model 1.4 SX kullanmaktayım. Aracı aldığımda 143.000 de idi, şimdi 192.000 de..Aracın 3. sahibiyim, şimdiye kadar büyük sorun olarak enjektöre gelen kablo arızası ile karşılaştım. Bununla beraber aracımın motor arıza lambası yandı, ve bir daha sönmedi, servise sorduğumda neden böyle diye lpg kalibrasyonu yapmak gerek dedi. Ama elimizde cihaz yok yapamayız dediler. Bursa Neskar Yetkili servis bunu dddikten sonra sanayiye bile gitmedim. Onlar yapamadıysa sanayidekiler yapamaz diye düşündüm. Başka büyük bir sıkıntım olmadı. Bu arıza için toplam 400 lira ödedim 2014 yılının mayıs ayında.

Küçük sıkıntı ise devirdaim pompası arızlanmıştı, araç kamyon gibi ses çıkararak çalışıyordu. Sesten rahatsız olduğum için değiştirdim. Bunada 80 lira malzeme 50 lira işçilik verdim.

Aracın piyasasının olmadığı doğru. Bi ara tamamen keyfe keder aracımı satmayı düşündüm, malum sitede yaklaşık 1 ay ilanım durdu. Arayanlar oldu, geleceğim dediler ama kimse gelmedi. Bende satmamaya karar verdim, kullanıyorum.

Yakıt konusuna gelince araç bana göre(çevremdeki araçlara göre) az yakmaktadır. Bandırma-Ankara arası 520 km yolu 110-130 km/h hızla 3 kişi ve bagaj dolu iken 1 depo (45 litre lpg) ile gittim. Vardığımda depo 41 litre yakıt aldı. Uzun yolda ne kadar yaktığını hesaplayın.

Kısaca araç güzel, az yakıyor. Parça sıkıntısı yok denecek kadar az. Sıkıntı kısmı satılmak istendiğinde hemen gitmiyor. İyi forumlar

• Şimdi ruhsatları kontrol ettim, 1.4 clio 1079, 1.2 kalos 1065 kilo. Vites oranlarının küçük olması avantaj değil bence çünkü sürekli vites değiştirmek gerekiyor, kalos 3. viteste çok yavaşta, 50-60 ilede gidebiliyorsunuz. Dediğiniz gibi önemli olan araçtan memnun olmak.

Benim anlatmak istediğim 1.2 ler çekmez, alınmaz önyarıglarından kurtulmak gerektiği. İmkan varsa 1.4 sx alınmalı tabiki. Benim yaptığım kazalı, boyalı yüksek kmli 1.4 almak yerine boyasız,temiz düşük kmli 1.2 almak oldu. Tercih ve bütçe meselesi.

İkinci el durumuna gelince, ben araştırıken kasımda düşer dediler düşmedi, aralıkta düşmedi, ocakta aynı yani bu sene fiyalar kışta düşmedi. bu süre zarfında norma fiyattan koyanlar anında sattı. Kusura bakmayın Ama keyfekeder yüksek fiyat çekerseniz tabiki satılmaz. Ben aracı 17.5 a aldım iki gün sonra 18bin verdiler. Satan kişüde 18.5 yazmıştı uzun süre satamamıştı. Bu işler tabiki birazda nasip kısmet..

• Kullandığım arabayı 15.250 ye almıştım, yüksek fiyat yazma sebebim sonradan çelik jant ve ses sistemi taktırmamdı :)

Boş yere fiyat yükseltmedim, zaten aracı kullanıyorum artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wüstenkönig

Kullandığım arabayı 15.250 ye almıştım, yüksek fiyat yazma sebebim sonradan çelik jant ve ses sistemi taktırmamdı :)

Boş yere fiyat yükseltmedim, zaten aracı kullanıyorum artık.
    kalos 1.4 sx 16v 2005 model aracım 83000 kmde, bir kaç sıkıntısı var anlayan cevap verebilir mi

1.klima soğuk üflemiyor, neden olabilir?
    2.ön tekerleklerden birinden geldiğini tahmin ettiğim bir uğultu geliyor araba hızlanınca, bu normal bir uğultu mu herkeste var mı?
    3.aracın şanzıman yağı değişimi kaç binde bir yapılıyor?(araç otomatik)
    4.kırmızı ışıkta durduğumda ayağım frende iken D konumunda motor tekler gibi gaz verip verip kesiyor, N ya da P konumunda normal problemsiz çalışıyor?sebep?
    5.uzun süre dik rampa çıkınca motor mahallinden yanık plastik kokusu geliyor? yalnız hararet yok. sebep ne olabilir?

• 1. klima gazını kontrol ettir.
    2. abs sorunu varmı öğren. bilyalalar olabilir. balatalar da sürtüyor olabilir. 4. sorundaki bir sebepten dolayı da olabilir.
    3.serviste öğrenmeni tavsiye ederim. kulanmaya göre değişiyor.
    4.bu tarz rönalti sorunlarını serviste yapıyorlar. kelebek boğazı temizliği vs gibi sorunlar duymuştum.
    5.yanık kokusu aracı gerçekten devir saati/hız olarak zorladığımda rampalarda bendede oluyordu. 2. viteste 40 km/sn çıkacağın bayırı 1. vites 40km/sn çıkmaya çalınca öyle şeyler olabilir.
  • Bende chevrolet kalos almayi düşünüyorum donanim olarak guzel fiyatida makul dedikleri gibi ikinci eli yokmu bu araçların yedek parça sikintisi falan varmidir bilen arkadaşlar cevaplayabilirmi

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.