Genel anlamda Chevrolet'e karşı bir önyargı yok değil, ikinci el piyasası muhabbetinden dolayı. Ancak araban temiz ve problemsiz ise mutlaka alıcısı çıkar. Yedek parça sıkıntısı yok.
quote:
Orijinalden alıntı: miractopal
Genel anlamda Chevrolet'e karşı bir önyargı yok değil, ikinci el piyasası muhabbetinden dolayı. Ancak araban temiz ve problemsiz ise mutlaka alıcısı çıkar. Yedek parça sıkıntısı yok.
Merhaba arkadaşlar bende Clio 1.4 HB 00-01 modeller ve chevrolet kalos 1.2 - 1.4 modellerine bakıyorum genelde ankara protokol yolunda kullanacağım dümdüz 82 hız limitli yol en az hangisi yakar sizce ? Chevroletin yedek parçaları çok pahalı mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: Osman_E
Merhaba arkadaşlar bende Clio 1.4 HB 00-01 modeller ve chevrolet kalos 1.2 - 1.4 modellerine bakıyorum genelde ankara protokol yolunda kullanacağım dümdüz 82 hız limitli yol en az hangisi yakar sizce ? Chevroletin yedek parçaları çok pahalı mı ?
Alıntıları Göster
116 binde 2006 sx 1.4 otomatik aracımı 15000 tl'ye galeriye sattım dün.araç tavan hariç boya ve 3 parça değişen vardı.. başka galeride takasta kullanacaktım 13 bin tl'ye saydı :) vazgeçtim elden satıp sahibinden başka araç aldım... sattıktan sonra etraftan 4-5 tane alıcı çıktı o paraya verilir mi diye:) 6 yıl kullandım beni hiç üzmedi çok memnundum..
Merhaba arkadaşlar Araç almayı düşünüyorum bir tane kalos 1.4 sx gördüm otomatik 2005 model bu araçların hepsi 16v e-tec 2 motor mu vardır? Nasıldır bu araç önerir misiniz?
|Flair|
kullanıcısına yanıt
Fiyatına göre iyi bir arabadır.Sadece sx versiyonda motor 16V dir.Diğer iki motor seçeneğide 8V.
quote:
Orijinalden alıntı: kkarakoyun
Fiyatına göre iyi bir arabadır.Sadece sx versiyonda motor 16V dir.Diğer iki motor seçeneğide 8V.
Teşekkür ederim. Bu cevap bana fazlası ile yetti.
Arkadaşlar mrb. Kalos 1.2 almayı düşünüyorum mersinde yaşadığım için klimayı yogun kullanacağım fakat 1.2 lerde klimayı açınca araç stop ediyormuş kullanan arkadaşların fikirlerini almak istiyorum
asaran33A
kullanıcısına yanıt
Klimada stop sorununu lpgli 1.2 lerde duymuştum.
quote:
Orijinalden alıntı: kkarakoyun
Klimada stop sorununu lpgli 1.2 lerde duymuştum.
Bende 2006 1.2S lpg li aveo var.Klimasının gazını dün bastırdım buz gibi soğutuyor herhangi bir sorun yok durma gibi. Yakıt inanılmaz az, 90-100 km hızla şehirler arasında 12-13 kuruş yakıyor, şehir içi istanbulun en yoğun köprü trafiğinde 23 kuruş, izmir gibi trafiğin daha az olduğu yerlerde 17-18 kuruş yakıyor.Ben bile alırken bu kadar az yakacağını tahmin etmezdim.
Arkadslar 2005 model beyaz 1.2 se 40.000 km on ve arka tampon degismis baska bi degisen boya yok. Lpg yok. 17.000istiolar sizce nasil? Kac eder bu araba suanki piyasaya gore
quote:
Orijinalden alıntı: gurcan7
Arkadslar 2005 model beyaz 1.2 se 40.000 km on ve arka tampon degismis baska bi degisen boya yok. Lpg yok. 17.000istiolar sizce nasil? Kac eder bu araba suanki piyasaya gore
Evet fiyat cok iyi. Ama 3,4 bin daha çıkıp 1.4sx almanizi siddetle tavdiye ederim.2 yildir otomatigini kullaniyorum harika bir arac. Arkadaslarinda yazdigi gibi tam bir fiyat performans canavarı.
quote:
Orijinalden alıntı: ALph1940
quote:
Orijinalden alıntı: gurcan7
Evet fiyat cok iyi. Ama 3,4 bin daha çıkıp 1.4sx almanizi siddetle tavdiye ederim.2 yildir otomatigini kullaniyorum harika bir arac. Arkadaslarinda yazdigi gibi tam bir fiyat performans canavarı.
Alıntıları Göster
aslında SX alacağım ama piyasada satılık yok şu dönemde. bu arada Ege bölgesinde temiz kalos bilen varsa beyaz-gri renginde 100.000 km civarında bana ulaşabilirse çok sevinirim
Kalos 1.2 se triger seti degisimi ve devir daim deigisimi+iscilik ne kadr bir fiyat isteniyor bilginiz var mi
Merhaba arkadaslar bnde de 2004 model 55 bin km 1.2 se kalos mevcut.otomatik vites almak istedigimden dolayi satmayi dusunuyorum.lakin vitesi ikiye atarken cartlama oluyor.bunun sebebi ne olabilir cok masraf cikarir mi? Debriyaja cok sonuna kadar basip dikkatli atinca bsy olmuyor.alacak kisinin de hakkina girmek istemiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Elif4318
Merhaba arkadaslar bnde de 2004 model 55 bin km 1.2 se kalos mevcut.otomatik vites almak istedigimden dolayi satmayi dusunuyorum.lakin vitesi ikiye atarken cartlama oluyor.bunun sebebi ne olabilir cok masraf cikarir mi? Debriyaja cok sonuna kadar basip dikkatli atinca bsy olmuyor.alacak kisinin de hakkina girmek istemiyorum
İlk araba olarak 1.4 16v Kalos düsünüyorum. Doğruysa eğer 110bınde 2004 model hasar kayıdı olmayan bir araç buldum. 16500e bırakıyor adam. Kullananlar varsa bi yorum alabilirmiyim. Alıntı yaparak cevaplarsanız cok sevınırım. Biraz geniş bir aileyiz ve ilk aracım olacak nasipse.
Arkadaşlar bende kalos almayı düşünüyorum ancak 1.2 mi yoksa 1.4 mu almalıyım
EROLFB
kullanıcısına yanıt
1.4 16V al.Hem lpgye full uyumlu hemde basarsan gidiyor basmazsan az yakıyor.
EROLFB
kullanıcısına yanıt
Ben 1.2 kullanıyorum gayet memnunum. Aynı fiyata 1.4 sx te bulabilirdim ama temiz olmazdı bu sebeple tercih ettim. Bulabilirsen ilk tercih 1.4 sx modeli olmalı ama temiz ve uygun fiyatlı bulmak zor. 1.2 de bir sıkıntı yaşamadaım ne çekiş nede başka bir problem klimayıda çok kullanırım. Yaklaşık 1 yıl oldu sorunsuz kullanıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: badcatbad
Ben 1.2 kullanıyorum gayet memnunum. Aynı fiyata 1.4 sx te bulabilirdim ama temiz olmazdı bu sebeple tercih ettim. Bulabilirsen ilk tercih 1.4 sx modeli olmalı ama temiz ve uygun fiyatlı bulmak zor. 1.2 de bir sıkıntı yaşamadaım ne çekiş nede başka bir problem klimayıda çok kullanırım. Yaklaşık 1 yıl oldu sorunsuz kullanıyorum.
Selaymın aleyküm.Bu araçtan almak isteyipte kararsız olan arkadaşları aydınlatmak adına samimi bir şekilde deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.Umarım faydalı olur. 8 aydır 2004 Model Kalos 1.4 16v SX ( 94 BEYGİR ) modeli sahibiyim.Orjinal 37 bin küsür km'de hasarsız değişensiz boyasız olarak aldım aracı.hiç LPG takılmamıştı. Şehir içi normal kullanımda 40 kuruş yakıyordu ve çok kilometre yapabileciğim için Atiker'in Gold Serisi Sıralı Sistem LPG Kitini takdırdım. Üstündeki lastikler eskiydi.yeniledim.jantlar teneke jantı.Güzel 4 tane de jant aldım.Ön takımda ufak tefek işleri,Rot balans ayarı,yağ,filtre ve triger değişimlerinide bi güzel yaptırdım.İçim rahat etti. İki defa eşimin memleketi Kahramanmaraş'a ve iki defa kendi memleketim ordu'ya gidip geldim.Bazı arkadaşlar 120 km hızdan sonra araca hakim olamadıklarını söylemişler. Bu arkadaşlar ya araba kullanmayı bilmiyor yada araçları bakımsız.Bu seyahatlerim esnasında ortalama hızım 130-140 idi.Hatta bazı güzel düzlüklerde kısa süreli 170'e kadar çıktım. İnanın bana ne bir çekme ne bir ses ne bir güvensizlik hissetmedim.Yol tutuşu tabiki mükemmel değil.Ama çok iyi.Mesela yüksek hızlarda direksiyonun ağırlaşması lazım. Ama bunda o kadar ağır değil.Her aracı sürerken DİKKATLİ olmak gerekir.DİKKATLİ olduktan sonra bu da problem değil.Bagajı küçük.Keşke biraz daha geniş olsaydı dedirtiyor bazen. Ama iç hacmi dış görünüşüne göre harika genişlikte.Yüksek tavan ve ön göğüs görünümü güzel.Ferahlık veriyo.Kullanması çok keyifli şirin bir araba.Yormuyor.Çok sessiz çalışıyo.Bazen önümdeki yayalara korna çalınca farkediyolar beniModel yılına göre dolu bir araç.ABS,Klima,4 Airbag,4 Cam otomatik,Elektrik ayarlı yan aynalar,hidrolik ve yükseklik ayarlı direksiyon,yükseklik ayarlı şoför koltuğu,çocuk ve cam kilidi,ön koltuğun arkasında katlanır çocuk masası,vitesin önünde sürgülü 2 adet bardaklık(çok kullanışlı) mevcut.Hem Aile Aracı hemde bazı dokunuşlarla dikkat çekici bir araç olabiliyor.Aracım şu an 56000 km'de bakımları hariç(He sadece lpg takdırırken Ateşleme Bobini arıza yaptı.yenisini alıp takdırdım) hiçbir masraf yapmadım.LPG Ayarı bile daha hiç bozulmadı.Bi gaz filtresini değiştirdim o kadar.Arabama binen eş dostlardanda aracım hakkında çok olumlu yorumlar alıyorum.Yedek parça sıkıntısı yok.Orjinal ve Yan sanayi piyasada bol miktarda mevcut. Bitirmek gerekirse aracımdam çok memnunum ve seviyorum.Allah kaza bela hastalık vermezse 4-5 sene daha binmeyi düşünüyorum.Tamam çok tutulmadığından 2.eli ağır giden bir araç. Alayım hemen satayım derseniz çabuk satılmaz bu bi gerçek.Ama binicem derseniz BÖYLE DÜŞÜK KİLOMETRELERDE,BU ÖZELLİKLERDE VE 19000-23000 Lira aralığında(Temiz 1.4 16V SX'lerden bahsediyorum)başka bir araç yok arkadaşlar.Araştırabilirsiniz.Aşağıda yakıt değerlerimi yazdım.Siz Siz olun hangi aracı alırsanız alın güvenilir bir ustaya veya expertize muhakkak gösterin.Ve aracınızın bakımlarını ve ayarlarını muhakkak zamanında yaptırın.kazasız sürüşler dilerim.allaha emanet.
Yaz sıcaklarında LPG litresi 2 lira iken Şehir içinde 24 kuruş,Şehir dışında 20 kuruş.Şu an litresi 2.25 liradan Şehir içi 28 kuruş,şehir dışı 24 kuruş.( şu an litresi pahalı ve bilirsiniz soğuklarda lpg yaz'a göre biraz fazla yakar) Tabi bu değerler kullanımınıza bağlı olarak biraz düşebilirde artabilirde.