Şimdi Ara

****CHEVROLET KALOS?????? (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.481
Cevap
23
Favori
372.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Bu aracın 1.2 motor olanının yakıt durumu nasıl tüp taktırmadan bizi üzmeden binebilirmiyiz. Birde istanbulda satmayı düşünen varsa ilgilenebilirim.
    İyi forumlar herkese.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguromen

Selaymın aleyküm.Bu araçtan almak isteyipte kararsız olan arkadaşları aydınlatmak adına samimi bir şekilde deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.Umarım faydalı olur.
    8 aydır 2004 Model Kalos 1.4 16v SX ( 94 BEYGİR ) modeli sahibiyim.Orjinal 37 bin küsür km'de hasarsız değişensiz boyasız olarak aldım aracı.hiç LPG takılmamıştı.
    Şehir içi normal kullanımda 40 kuruş yakıyordu ve çok kilometre yapabileciğim için Atiker'in Gold Serisi Sıralı Sistem LPG Kitini takdırdım.
    Üstündeki lastikler eskiydi.yeniledim.jantlar teneke jantı.Güzel 4 tane de jant aldım.Ön takımda ufak tefek işleri,Rot balans ayarı,yağ,filtre ve triger değişimlerinide bi güzel yaptırdım.İçim rahat etti.
    İki defa eşimin memleketi Kahramanmaraş'a ve iki defa kendi memleketim ordu'ya gidip geldim.Bazı arkadaşlar 120 km hızdan sonra araca hakim olamadıklarını söylemişler.
    Bu arkadaşlar ya araba kullanmayı bilmiyor yada araçları bakımsız.Bu seyahatlerim esnasında ortalama hızım 130-140 idi.Hatta bazı güzel düzlüklerde kısa süreli 170'e kadar çıktım.
    İnanın bana ne bir çekme ne bir ses ne bir güvensizlik hissetmedim.Yol tutuşu tabiki mükemmel değil.Ama çok iyi.Mesela yüksek hızlarda direksiyonun ağırlaşması lazım.
    Ama bunda o kadar ağır değil.Her aracı sürerken DİKKATLİ olmak gerekir.DİKKATLİ olduktan sonra bu da problem değil.Bagajı küçük.Keşke biraz daha geniş olsaydı dedirtiyor bazen.
    Ama iç hacmi dış görünüşüne göre harika genişlikte.Yüksek tavan ve ön göğüs görünümü güzel.Ferahlık veriyo.Kullanması çok keyifli şirin bir araba.Yormuyor.Çok sessiz çalışıyo.Bazen önümdeki yayalara korna çalınca farkediyolar beniModel yılına göre dolu bir araç.ABS,Klima,4 Airbag,4 Cam otomatik,Elektrik ayarlı yan aynalar,hidrolik ve yükseklik ayarlı direksiyon,yükseklik ayarlı şoför koltuğu,çocuk ve cam kilidi,ön koltuğun arkasında katlanır çocuk masası,vitesin önünde sürgülü 2 adet bardaklık(çok kullanışlı) mevcut.Hem Aile Aracı hemde bazı dokunuşlarla dikkat çekici bir araç olabiliyor.Aracım şu an 56000 km'de bakımları hariç(He sadece lpg takdırırken Ateşleme Bobini arıza yaptı.yenisini alıp takdırdım) hiçbir masraf yapmadım.LPG Ayarı bile daha hiç bozulmadı.Bi gaz filtresini değiştirdim o kadar.Arabama binen eş dostlardanda aracım hakkında çok olumlu yorumlar alıyorum.Yedek parça sıkıntısı yok.Orjinal ve Yan sanayi piyasada bol miktarda mevcut.
    Bitirmek gerekirse aracımdam çok memnunum ve seviyorum.Allah kaza bela hastalık vermezse 4-5 sene daha binmeyi düşünüyorum.Tamam çok tutulmadığından 2.eli ağır giden bir araç.
    Alayım hemen satayım derseniz çabuk satılmaz bu bi gerçek.Ama binicem derseniz BÖYLE DÜŞÜK KİLOMETRELERDE,BU ÖZELLİKLERDE VE 19000-23000 Lira aralığında(Temiz 1.4 16V SX'lerden bahsediyorum)başka bir araç yok arkadaşlar.Araştırabilirsiniz.Aşağıda yakıt değerlerimi yazdım.Siz Siz olun hangi aracı alırsanız alın güvenilir bir ustaya veya expertize muhakkak gösterin.Ve aracınızın bakımlarını ve ayarlarını muhakkak zamanında yaptırın.kazasız sürüşler dilerim.allaha emanet.

Yaz sıcaklarında LPG litresi 2 lira iken Şehir içinde 24 kuruş,Şehir dışında 20 kuruş.Şu an litresi 2.25 liradan Şehir içi 28 kuruş,şehir dışı 24 kuruş.( şu an litresi pahalı ve bilirsiniz soğuklarda lpg yaz'a göre biraz fazla yakar) Tabi bu değerler kullanımınıza bağlı olarak biraz düşebilirde artabilirde.

Kardeşim ayrıntılı bilgin için çok teşekkür ederim...Ben artık alacağım arabayı belirledim çünkü hemen satacak birisi değilim ve kalos almayı düşünüyorum ancak tek tereddüttüm 1,4 motor 90-100 bin km mi yoksa 1,2 motor 50-60 bin km mi almalıyım çünkü ikisin aynı para gibi....BU KONUDA FİKRİ OLAN VARSA SEVİNİRİM...SAYGILAR

• charabassan kullanıcısına yanıt
    2005 yılında sıfır aldığım kalos 1.2 8 valf aracımı sorunsuz kullanıyorum..90.000 km.oldu..motor devrini 2-2,5 arasında tutarsanız üzmez..2,5 üzeri biraz fazla yakar (100 km.de 7 lt.civarı) 3,000 devir üzeri fena üzer :) benzini yıllardır shell alırım..tavsiye ederim..önemli olan 5 yıl veya 60,000 km.de trigger setini değiştirin..alacağınız şahsın değiştirdiğinden emin olun..aracımı 3 yıl kars'ta -35'lerde kullandım akabinde 2 yıl kıbrıs'ta +40 derecelerde kullandım..boyasında herhangi bir problem yok..yıllık bakımlarını ( ucuzdur) düzenli yaptırın..ben aldığımdan beri full antifriz ile kullanıyorum..başka sorunuz var ise cevaplarım..hayırlı akşamlar..
  • kalos 2005 1.2 stech 8 valf motora sahip aracım var..lpg taktırsam mı diyorum..lovato lpg, subap erimesi olayının bu tip motorlarda olmadığını brc ise olabileceğini söyledi..tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasa63 -- 1 Şubat 2016; 22:10:21 >
  • EROLFB kullanıcısına yanıt
    ben 2005 yılında sıfır aldığım 1,2 motor kalos'umu hala severek kullanıyorum..düşük viteste 1,2,3 ataktır..4 ve 5'te devrini alınca iyidir..sakin bir kullanıcı iseniz idealdir..bir de km.si düşük olan 1,2 ise yerinizde olsam tercihimi düşük km.den yana kullanırdım..hayırlı tercihler..kazasız günler dilerim..
  • nasa63 kullanıcısına yanıt
    İlgi ve alakanız için teşekkür ederim. Uzun araştırmalarım sonunda peugeot 206 aldım :) İyi forumlar dilerim.
  • charabassan kullanıcısına yanıt
    rica ederim..kazasız hayırlı sürüşler dilerim..
  • 1.4 sx 2006 model benim aracım. isofix bağlantısı var diye seviniyordum ama bulamadık bir türlü var mı yok mu yardımcı olacak biri var mı? koltuklarda fermuar var ama bir türlü açamadım o fermuarların olduğu yerdir diye ümit ediyordum.
    birde radyosunu kullanmayı bir türlü beceremedim kendi orjinal radyosu var blaupunkt marka ama 2 3 kanal dışında bir şey bulduğu yok. nereden arama yapılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bazzzingaaa -- 15 Şubat 2016; 17:28:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • değerli arkadaşlar,
    2004 otomatik kalos araca lpg taktırmayı düşünüyorum. öneriniz ve düşüncleriniz nedir acaba.
  • slm arkadaşlar 2005 model kalos 1.4 sx alarak aranıza katıldım.
    1 haftadır kullanıyorum sıkıntı yok.

teybe aux kablosu baglamak istiyorum ama çerçeveyi nasıl çıkartacagımı bulamadım.
    fazl zorlayıp kırmak istemiyorum
    Bu mesaja eklenen görseller:

****CHEVROLET KALOS??????
  • erkanbil kullanıcısına yanıt
    sol üst köşedeki tuşa basın..hafif dışarı çıkar..zorlamadan çıkarırsınız..
  • sabri0908 S kullanıcısına yanıt
    benim de 2005 1.2 8v aracım var..uzun araştırmalar sonucunda bahara doğru brc taktırmayı düşünüyorum..
  • Bazzzingaaa kullanıcısına yanıt
    radyoda herhangi bir kanala gelin..sağ taraftakı yuvarlak düğme var 4 bölümlü..sağa basarsaznız frekans artarak ilerler,sola basarsanız geriye doğru arar..yayın bulduğu her kanalda durur,beğendiyseniz rakamlardan örnek 1 e biraz uzun basın artık o kanal 1 e ayarlanmıştır..aramaya devam edin 2,3 böylece favori kanalları kaydedin..isofix bağlamadım ancak arka koltukları yatırıp bakabilirsiniz..
    hocam çok sağolun cevap için o sağ tuşlara bastığımda bass vs ayarı çıkıyor ama anlamadım.

pardon hocam yukarı aşağıyı tuşları olarak düzeltiyorum..11 yıldır aynı radyo..utandım şimdi..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasa63 -- 28 Şubat 2016; 22:08:54 >
    evet hocam yukarı aşağı tuşlarıymış ama ilk halindeyken yukarı aşağı yaptığımda rock kültür vs diye müzik kategorilerinde dolanıp frekans bulmuyordu. pty diye bir şey vardı menüden onu kapadım şükür buldu. 20 gündür en soldaki traf band tuşundan bulduğum power fm vardı şiştik yani:)

sizin için evden dışarı çıkıp denedim inanın...ben genelde cd dinlerim..kanallar da sabit..yıllar önce ayarladığım gibi duruyor..ankara'da 6.yılım..şehir dışına çıksam da trt fm otomatik bulduğu için çok fazla kullanmadım..ama blaupunkt iyidir..kazasız mutlu sürüşler dilerim..
    çok teşekkür ederim hepimiz kazasız belasız sürelim her daim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bazzzingaaa -- 28 Şubat 2016; 22:35:44 >
    rica ederim..

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.