Şimdi Ara

Chip Tuning Hakkında Herşey (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
32
Favori
109.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Honda Accord 2.2 dizel aracım için yazılım ve egr iptali sonrası elde edeceğimiz hp ve tork değerleri nedir?
    Egr iptali yazılımla yapılıyorsa,emme manifoldu vakum valfi devre dışı kalacak mı?Çünkü bu valfin selenoidi arızalı ve yenisiyle değiştirmek yerine egr ile birlikte komple iptal ettirmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yukselktu

Arkadaşlar iyi günler bende 1.3 dizel enjoy 75 hp lik aldım açıkcası performans olarak çok kötü rahatlığına diyeceğim yok ancak istediğim az biraz serilik. Bu chip yazılımlar nedir ne kadar performans artışı sağlanır bunun zararı varmıdır motora? Yasalmıdır? Maliyeti ne olur? Pek bilmediğim için soruyorum bilgi verebilcek olan varmı?

Merhaba, yaptıran biri olarak deneyimlerimi paylaşayım.
    Yasallığıyla ilgili hiçbir sıkıntı yok öncelikle.
    performans artışı sizin araç için muhtemelen 95-100 hp civarında olacaktır.alt devirlerde daha net hissedersiniz bu farkı da.Km'nin 150 bin üstündeyse pek tavsiye etmem.
    soft yazılım chip in zararı vardır yoktur net bişey diyemem ama bi sıkıntı duymadım kullananlardan da kendimden de tabi biraz da kullanımınıza baglı allah ne verdiyse sürekli basarsanız sıkıntı olabilir.
    Maliyet 700 ile 1000 tl arasında firmadan firmaya değişiyor.

• bianconera kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Performans haricinde çok güzel bir araç çünkü keyif veriyor. 100 hp yeterli olacaktır bu kasa için diye düşünüyorum km daha 45 binde çok temiz aldım arabayı sıfır gibi neredeyse. Bilgilendirme için çok sağolun bayadır okuyorum sağda solda ilk kez yazdığıma adam akıllı bir cevap geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehmet Bey Merhabalar

2012 Audi A6 uygulamarınıza baktım ve bazı araçlara EGR iptali yapılmış. Bu zararlı değil mi? aydınlatırsanız sevinirim. Saygılar.
  • 2015 11.5 DCI 90 beygir Stepway aracım var. Chip ile 115 beygir oluyormuş sanırım. Bu işlem sonrası 110-120 km uzun yol hızlarında yakıt tüketimim düşer mi? Asıl amacım bu.
  • arandur kullanıcısına yanıt
    Asıl amacınız bu ise bu işe girmeyin. Chip tuninge vereceğiniz parayı çıkaracak bir tasarruf elde edersiniz denecek ama asla edemeyeceksiniz. Bunu tüm araçlarımda yazılım ve box tecrübemle yazıyorum. Bu işe girecekseniz performans için girin gerisi olmayacak duaya amin demektir.
  • fsnn F kullanıcısına yanıt
    Racechip kullanmış biri olarak şunu söyleyeyim. Aracınızda tasarruf elde etme uğruna hiç bir box ve chip uygulamasına girmeyin. Verdiğiniz paraya değecek bir tasarruf sadece hayaldir. Bu işe girecekseniz performans için girin yoksa dizel araç tercih edin.
  • Mehmet bey, merhaba 13000 km 2015 model Kuga 1,5 Ecoboost AWD araç sahibiyim. Size İzmir den yazıyorum.
    1- Aracımın özellikle alt devirlerini güçlendirmek , performanstan çok kayıp vermeden tüketim düşürme odaklı bir yazılımınız sözkonusu mudur? Olabilirse çıkan veriler ne olur?
    2-bu işlem öncesi ve sonrası dyno ile kontrol mümkün mü?
    3-bu çalışma sonrası aracı kullanımda çok özel bir şart söz konusu mudur? Araç da kısa ve uzun vade de çıkabilecek olası problemler hakkında bilgi lütfen.
    4-Halen garantili kapsamındaki aracım olası servis durumunda cihaza bağlanırsa yazılım olduğu gözükür mü? Servise giderken orjinale dönüp sonrası tekrar yazılıma dönme olasılığı var mı? Bunun için bir sayısal kısıtlama var mıdır?
    5-Yazılımdan dan cayma hakkım var mıdır?
    6- Son olarak işin maliyeti ve uygulama süresi hakkında da bilgi rica ediyorum.
    Saygılarımı sunarım
    Turhan ONAT

Not: Firmanız web sitesi üzerinden bilgilendirme yapmak istedim ama sistem sürekli aşağıda belirtilen hatayı verdi. Bilgi için yazıyorum.
    Persits.MailSender.4 error '800a0004'
    Connection timed out.
    /uzmana-sorun.asp, line 116

• Astra 1.6 cdti 136hp için yazılım çıktı mı acaba? Çıkmasıysa yakın zamanda çıķma durumu var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 7 Mayıs 2016; 1:54:14 >
  • Selamun Aleyküm,

1.6 Litre Valvematic CVT Auris II için yazılım veya powerbox var mıdır? Artış ne kadar olur?

• Rsa problem
    Merhabalar sayın forumdaşlar başımdan geçen olayı eksiksiz olarak buraya yazmak istedim çünkü mağdur edildim.
    Bir araç satın aldım İbiza cupra ve bu araçta Rsa stage 2 yakıtlı yazılım mevcut idi. Ben kendim dump valve takarken bi yay eksik takmışım ve bu sebepten araçta basınç kaçağı vardı. İstanbul bayi Raşit beyde oem yazılımı atalım sıkıntıyı çözelim sonra yazılımı güncellerim dedi. Ben yakıtlı yazılım istemediğimi ve yazılımı yakıtsız olarak güncelletmek istediğimi söyledim ve bana 100 Euro gibi bi rakam teklif etti kabul ettim.
    Sıra kaçağı bulmaya geldi wg nin visasını sıktık bi kaç tur değişen olmadı sonra dv den kaçırıyordur belki deyip dv yi söktüm o Zaman yayın takılı olmadığını gördüm. Sağolsun Hakkı'nı yemiyorum rasit bey yardımcı oldu log alıp gönderdim inceledi falan.
    Neyse yazılım güncelletmeye sıra geldi şimdi olaylar değişti. İstanbul bayisi raşit bey bana aracın daha önceki sahibinin yazılım parası vermediğini bu yüzden istersen 313 Euro'dan tekrar bi yazılım yapılacağını söyledi ben tabi şok oldum.
    Kırıcı konuşmayı sevmem konuşmadım da yazılımı oeme kasti mi yoksa iyi niyetten mi çevirdi bilmiyorum zaten araç üzerindeki yazılım çok kötü bi yazılım olduğunu söyledi bende cevap olarak siz yaptınız yazılımı dedim kötüyse siz kötü yaptınız dedim hemen cevap şu oldu abbicim Ada'mın yüzü yokmuş güncellemeye gelemiyormuş dedi.
    Aracın yazılımı Ankara'da yapıldığı için Ankara bayisi Kürşad bey ile de görüştüm oda , maalesef size yardımcı olamıyorum dedi, yani beni mağdur ettiler izledikleri politika maddiyata yönelik ve beni aldattılar başta 100 Euro demeseydi ben yakıt alır oyle kullanırdım aracı
    şimdi bu konuda kim haklı siz karar verin.
    Aracın eski sahibi ile yaşadıkları problemi bana yansıtılıyorlar.
    Aracın eski sahibi ile konuştum ben yazılımın parasını verdim sadece intercooler almıştım onunla ilgili parasal bi sıkıntı oldu ama onuda çözdük bi problem yok dedi.

• Automaniac82 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsnn

Volvo s80 t4 benzinli 2011 aracım var yakıttan biraz şikayetçiyim aracımı çok sevdiğimdende değiştirmek istemiyorum

Race chip i araştırdım ve iddalarına göre tasarruf ayarlı olduğunda 100 km de 1-1.5 litre tasarruf sapladığını idda ediyorlar. Bu konuya yabancı olduğumdan BU KONUYA VAKIF ÜSTADlardan yardım bekliyorum dığrumu bu iddaları cevaplarınız için teşekkürler

O malum markanın vaadlerine inanmayın. üzülürsünüz.

Otomobilinizin gücünü ve torkunu arttırarak ekonomi yaptırmak hayli güç.

Artan tork miktarı ve daha erken üretilmeye başlanacak motor torku sayesinde 120-130a kadar sabit hızlı kullanımlarda %5-8 ekonomi elde etmek mümkün oluyor. Çok sakin şehir için kullanımlarında da bir miktar ekonomi gelir. ama haricinde eskisi gibi tüketecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yukselktu

Arkadaşlar iyi günler bende 1.3 dizel enjoy 75 hp lik aldım açıkcası performans olarak çok kötü rahatlığına diyeceğim yok ancak istediğim az biraz serilik. Bu chip yazılımlar nedir ne kadar performans artışı sağlanır bunun zararı varmıdır motora? Yasalmıdır? Maliyeti ne olur? Pek bilmediğim için soruyorum bilgi verebilcek olan varmı?

Hayırlı olsun.

Otomobilinizin performansı birçok kullanıcıdan negatif yorum alıyor ve en sık chiptuning uygulananlardan.

Aynı otomobilin 90-95hp lik versiyonu da var malumunuz. En az onlar kadar yasal olacaktır.

92hp 240nm elde edilir. 750tl tutar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hısım

Merhaba,
    Honda Accord 2.2 dizel aracım için yazılım ve egr iptali sonrası elde edeceğimiz hp ve tork değerleri nedir?
    Egr iptali yazılımla yapılıyorsa,emme manifoldu vakum valfi devre dışı kalacak mı?Çünkü bu valfin selenoidi arızalı ve yenisiyle değiştirmek yerine egr ile birlikte komple iptal ettirmek istiyorum.

Merhabalar

Bu otomobiller için EGR iptali gerçekten elzem. Japon dizelleri ülkemizin yakıt kalitesi ile ciddi sıkıntı yaşamaktadırlar.

motor 175-180hp mertebelerinde sıkıntısız çalışmaktadır. Motor yağı kalitenizi de hep yüksek tutmanız motor sağlığı açısından önemlidir.

Arızalı olan parçayı sistemden kaldırabiliriz. Yükleme merkezimize geldiğinizde konu ile alakalı incelemeyi yapar size rapor ederiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: onat

Mehmet bey, merhaba 13000 km 2015 model Kuga 1,5 Ecoboost AWD araç sahibiyim. Size İzmir den yazıyorum.
    1- Aracımın özellikle alt devirlerini güçlendirmek , performanstan çok kayıp vermeden tüketim düşürme odaklı bir yazılımınız sözkonusu mudur? Olabilirse çıkan veriler ne olur?
    3-bu çalışma sonrası aracı kullanımda çok özel bir şart söz konusu mudur? Araç da kısa ve uzun vade de çıkabilecek olası problemler hakkında bilgi lütfen.
    4-Halen garantili kapsamındaki aracım olası servis durumunda cihaza bağlanırsa yazılım olduğu gözükür mü? Servise giderken orjinale dönüp sonrası tekrar yazılıma dönme olasılığı var mı? Bunun için bir sayısal kısıtlama var mıdır?
    Saygılarımı sunarım
    Turhan ONAT

Not: Firmanız web sitesi üzerinden bilgilendirme yapmak istedim ama sistem sürekli aşağıda belirtilen hatayı verdi. Bilgi için yazıyorum.
    Persits.MailSender.4 error '800a0004'
    Connection timed out.
    /uzmana-sorun.asp, line 116

Mehmet bey, Özelden de olsa bir cevap alabilme şansım var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

Mehmet Bey Merhabalar

2012 Audi A6 uygulamarınıza baktım ve bazı araçlara EGR iptali yapılmış. Bu zararlı değil mi? aydınlatırsanız sevinirim. Saygılar.

EGR sistemi zaman içerisinde bozulmaya başlayan ve bozulup ciddi oranda motoru kurum bağlattıktan sonra bozulduğu anlaşılan bir sistem. Bir nevi KANSER hastalığı gibi. Erken teşhis önemli.

İptali zararlı değil, hatta Motor sağlığı ve Yakıt tüketimi açısından Faydalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

2015 11.5 DCI 90 beygir Stepway aracım var. Chip ile 115 beygir oluyormuş sanırım. Bu işlem sonrası 110-120 km uzun yol hızlarında yakıt tüketimim düşer mi? Asıl amacım bu.

O hızlarda %5-8 kadar ekonomi gelir.

Uygulatır denersiniz, eğer olmazsa siler ücreti iade ederiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onat

Mehmet bey, merhaba 13000 km 2015 model Kuga 1,5 Ecoboost AWD araç sahibiyim. Size İzmir den yazıyorum.
    Saygılarımı sunarım
    Turhan ONAT

Merhabalar Turhan bey,

1- Burdan anladığım, size tork lazım. Altları torkla besler size az gaza bastırabilirsek ekonomi gelecektir. +40-45nm ve 800-1000rpm daha erken doldurmak iyi gelecektir.
    2- Dynoda TAM GAZ simüle edilir, Sizin isteklerinizin sonucunu vermez, Max değerler ölçülür. Ölçer gösteririz lakin sizin için pek anlamlı olmayacaktır.
    3- Hayır bakımlarına özen gösterdiğiniz müddetce SIFIR SIKINTI olduğu gibi kullanmaya devam edersiniz.
    4- Ecoboost ları programladığımızda yetkili servis tarfından farkedilemediğini defahatle tecrübe ettik. Garanti etkilenmez. Ücretsiz orjinale çevirme tekrar yükleme hizmetimiz vardır.
    5- 15gün için iade hakkı tanıyoruz.
    6- 750tl tutar. max 2 saat sürer.

0 850 302 82 85 den randevu alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

Astra 1.6 cdti 136hp için yazılım çıktı mı acaba? Çıkmasıysa yakın zamanda çıķma durumu var mı?

bu konuyla ilgili bazı gelişmeler kulağımıza geliyor

sanırım bu sene çözülecek inşAllah
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.