Şimdi Ara

Chipset değişen notebook sağlıklı çalışır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu işten anlayan kişiler bu konuda bir yorum yapıp soruya açıklık getirirse sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Marka model nedir ?

Yapan kişiye göre değişir genelde uzun ömürlü olmaz sorun nedir ?
  • i5 4210m işlemcili, Hm86 çipsetli laptopun işlemcisini i7 4710mq ile değiştirmiştim. Gayet sağlıklı çalışıyordu.

Tabi soğutma sistemine ekleme yapmam gerekti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bu tamamen yapan kişinin el becerisi ve özenmesine bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

i5 4210m işlemcili, Hm86 çipsetli laptopun işlemcisini i7 4710mq ile değiştirmiştim. Gayet sağlıklı çalışıyordu.

Şimdi chipset değişince işlemcide değişecek mi yani pek anlamıyorum bu konulardan 7 senelik notebookun aynı chipsetini bulmanin mümkün olmayacağını dusunuyorum ?

Bana hm çipi yanmis dediler Usb ye ekrana vs elektriği gönderen son parcaymis.

• quote:

Orijinalden alıntı: başaran

quote:

i5 4210m işlemcili, Hm86 çipsetli laptopun işlemcisini i7 4710mq ile değiştirmiştim. Gayet sağlıklı çalışıyordu.

Şimdi chipset değişince işlemcide değişecek mi yani pek anlamıyorum bu konulardan 7 senelik notebookun aynı chipsetini bulmanin mümkün olmayacağını dusunuyorum ?

Kardeş, o hm çipi dedikleri şey "Güney köprüsü" denen, anakartın üzerinde bulunan küçük bir çiptir. Dediğin gibi Usb, seri ve paralel portlar, sürücü PCI, ISA, AMR, CNR ve slotlar arası veri iletişiminden sorumludur, akımı da kontrol eder.

Anakartı değiştirmene gerek yoktur. Doğal olarak da cpu'ya ve gpu'ya da müdahale veya değişim söz konusu değildir.

Alanında yetkin birilerine teslim edersen daha sonra herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Teknik servisi dikkatli seçmende yarar var.

Muhtemelen hp marka kullanıyorsundur; çünkü bu arıza en cok hp laptoplarda yaşanıyor.

Ayrıca fiyat konusunda bir fikrim yok onu iyice araştır, farklı teknik servislere fiyat sor.

Benim laptop'a gelirsek; ben sadece cpu'yu değiştirmiştim. Çünkü aynı çipsete sahip laptopların cpu, gpu ve ram standartları doğal olarak aynıdır.(Tek sorun, i5'ten i7'ye geçince batarya yetmez olup fişe takılı bırakman gerekebiliyor kimi zaman) Ben de ikinci el kırık bir pc'nin işlemcisini almıştım. Söküp takmak çok stresli olmuştu ama değmişti. Dc adaptörünü değiştirmem de gerekmemişti; çünkü işlemciler yakın tüketim değerlerine sahipti.

Son söz: 7 senelik olması iyi aslında. Yedek parçası şimdi çoktur piyasada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: başaran

quote:

Kardeş, o hm çipi dedikleri şey "Güney köprüsü" denen, anakartın üzerinde bulunan küçük bir çiptir. Dediğin gibi Usb, seri ve paralel portlar, sürücü PCI, ISA, AMR, CNR ve slotlar arası veri iletişiminden sorumludur, akımı da kontrol eder.

Anakartı değiştirmene gerek yoktur. Doğal olarak da cpu'ya ve gpu'ya da müdahale veya değişim söz konusu değildir.

Alanında yetkin birilerine teslim edersen daha sonra herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Teknik servisi dikkatli seçmende yarar var.

Muhtemelen hp marka kullanıyorsundur; çünkü bu arıza en cok hp laptoplarda yaşanıyor.

Ayrıca fiyat konusunda bir fikrim yok onu iyice araştır, farklı teknik servislere fiyat sor.

Benim laptop'a gelirsek; ben sadece cpu'yu değiştirmiştim. Çünkü aynı çipsete sahip laptopların cpu, gpu ve ram standartları doğal olarak aynıdır.(Tek sorun, i5'ten i7'ye geçince batarya yetmez olup fişe takılı bırakman gerekebiliyor kimi zaman) Ben de ikinci el kırık bir pc'nin işlemcisini almıştım. Söküp takmak çok stresli olmuştu ama değmişti. Dc adaptörünü değiştirmem de gerekmemişti; çünkü işlemciler yakın tüketim değerlerine sahipti.

Son söz: 7 senelik olması iyi aslında. Yedek parçası şimdi çoktur piyasada.

Eyvallah hocam sagolun cevap icin, genel olarak bilgisayarın her turlu parçasını söker takarim tamirini kendim yaparım ama elektrik elektronik bilgisi isteyen devre çip vs bunlardan anlamıyorum.4 yıldır kullanmiyordum bilgisayarı fişe takip calistirdim iki saniyede çipi yandı sanırım vadesi dolmuş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.