Şimdi Ara

CHK Uzantılı dosyaları nasıl kurtarabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
5.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar,32 GB hi-level USB bellekte bir sorun vardı,dosyaların bazıları bozuluyordu,fakat idare ediyordum,virüs dediler tarattım hiç bir şey bulmadı ve diğer USB belleklere de bulaşmadı,bir gün belleği takınca bir baktım anlamsız şekiller oluşmuş japonca desem değil çok farklı,bende CHKDSK,SCANDSK yaptım Found000 adında bir klasör oluşmuş(keşke yapmasaydım,içinde binlerce .CHK dosyası var) 001.chk,002.chk....böyle gidiyor,halbuki Getdataback recovery bunları isimleriyle kurtarıyormuş,şimdi bu datalarımın ismleri vardı,ne zaman nerde nasıl gibi çok önemli isimlerdi,kısacası bunları adlandırdığım şekilde kurtarabilirmiyim,çünkü 0001.pdf diye kurtarsam benim için bir anlamı olmaz 1700 e yakın dosya,böyle bir program bilen bana yardımcı olursa minnettar kalırım,teşekkürler.

• Merhaba,recuva programini bir deneyin derim. İcindeki veriler cok mu onemli?
  • ultra iso tarzı yazılımların chk uzantı desteği var ama açarmı bilemem elindeki dosyaların boyutu ne in allow tarzımı çıkmış görmeden bişey denilemez icare yazılımını kullanırdım ben önceden dosya kurtarmak için kuvvetlidir ve başarı oranı %60dan fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimyldrm

ultra iso tarzı yazılımların chk uzantı desteği var ama açarmı bilemem elindeki dosyaların boyutu ne in allow tarzımı çıkmış görmeden bişey denilemez icare yazılımını kullanırdım ben önceden dosya kurtarmak için kuvvetlidir ve başarı oranı %60dan fazla
    icare yazılımını denemedim,ama denediğim en iyi sonucu veren getdataback ve R-studio,evet benim için önemli bilgiler vardı,getdataback usb nin boyutundan fazla dosya kurtardı,fakat chdsk komutuyla oluşan FOLDER000 klasöründeki dosyalar .chk uzantılı,artık isimlerini geçtim,dün chk file recovery programını denedim 1700 dosyanın 1500 kadarını çeviriyor ama isimleri 0001.pdf,002.doc,003.jpg gibi birde recover yapmıyor çünkü ücretli ve en çok dosyayı bu buldu 20 dolar civarı,ve program lisanssız hiç bir şeye yaramıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nergis85

icare yazılımını denemedim,ama denediğim en iyi sonucu veren getdataback ve R-studio,evet benim için önemli bilgiler vardı,getdataback usb nin boyutundan fazla dosya kurtardı,fakat chdsk komutuyla oluşan FOLDER000 klasöründeki dosyalar .chk uzantılı,artık isimlerini geçtim,dün chk file recovery programını denedim 1700 dosyanın 1500 kadarını çeviriyor ama isimleri 0001.pdf,002.doc,003.jpg gibi birde recover yapmıyor çünkü ücretli ve en çok dosyayı bu buldu 20 dolar civarı,ve program lisanssız hiç bir şeye yaramıyor.

Alıntıları Göster
    icare denemeni tavsiye ederim hocam çünkü ben 2003den beri teknik servis işi yapıyorum en olumlu sonuçu icare de aldım ama %100 hiç biri kurtarmaz onun için farklı cihazlar gerekiyor onlarda baya maliyetli 32 gb lık flaş belleğinize ilk kullanımından beri içerisine ne yüklediyseniz kurtarma programları hepsini görür ver dışarı çıkarır 1 tb bile olsa 1 tb çıkacagı hdd olmalı yoksa işlem tamamlanmaz 256 gb lık hdd için 2 tb hdd satın aldıgım zamanlar olmuştu :)

• quote:

icare denemeni tavsiye ederim hocam çünkü ben 2003den beri teknik servis işi yapıyorum en olumlu sonuçu icare de aldım ama %100 hiç biri kurtarmaz onun için farklı cihazlar gerekiyor onlarda baya maliyetli 32 gb lık flaş belleğinize ilk kullanımından beri içerisine ne yüklediyseniz kurtarma programları hepsini görür ver dışarı çıkarır 1 tb bile olsa 1 tb çıkacagı hdd olmalı yoksa işlem tamamlanmaz 256 gb lık hdd için 2 tb hdd satın aldıgım zamanlar olmuştu :)

Alıntıları Göster
    Deneyeceğim şimdi,ama zannetmiyorum folder000 klasörü,üzerine yazdığı için aynı çıkacaktır,teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: nergis85

Deneyeceğim şimdi,ama zannetmiyorum folder000 klasörü,üzerine yazdığı için aynı çıkacaktır,teşekkürler.

Alıntıları Göster
    diğer tüm kullandıpım yazılımlardan ve dosyalardan bağımsız işlem yapınız
  • Unchk

Bu program ile chk uzantısına dönüşen popüler bir çok formattaki dosyayı otomatik olarak tarayıp eski hallerine geri getirir. Tek tek uzantı deneme yanılma yönteminden kurtarır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYNIADAM

Unchk

Bu program ile chk uzantısına dönüşen popüler bir çok formattaki dosyayı otomatik olarak tarayıp eski hallerine geri getirir. Tek tek uzantı deneme yanılma yönteminden kurtarır.
    Unchk çok az dosya uzantısı buluyor,hatta TXT leri bile bulmuyor,en iyisi ve ücretli olan tek program Chk File Recovery fakat 5 mb lık bir programın ne crakı var ne seriali free kullanıyorum butün dosyaları çeviriyor MKV dahil ama free olduğu için recovery yapmıyor,ben bulamadım o kadar arama yapmama rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nergis85 -- 5 Şubat 2019; 18:13:11 >

• quote:

diğer tüm kullandıpım yazılımlardan ve dosyalardan bağımsız işlem yapınız

Alıntıları Göster
    Size ne kadar teşekkür etsem azdır İcare programı 32 gb bellekte tam 56 gb dosya buldu,tek sıkıntısı 20 saatten fazla sürdü,sadece bazı dosyaların ismini çevirememiş "DIr" olarak adlandırmış önemli değil,ve garip şekiller olan dosyalarda ya bozulan dosyalar yada virüs,şimdi Folder000 Klasörüde var ve içi .CHK dolu eksiklerde onun içinde tahmin ediyorum,bunu çeviren sağlam bir tek program var o da"chk file recovery" ama full sürümünü bulamadım,yada şöyle yapıcam CMD de bir komut var atyorum .CHK ve komutu yazıp .DOC deyip bütün hepsini .doc yapıcam tek tek kontrol edicem ,sonra .TXT,.Jpg gibi gibi deneme yanılmayla kurtarmayı düşünüyorum(1700 dosyada biraz zor olacak),tekrardan bilginize sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nergis85 -- 5 Şubat 2019; 18:15:5 >

• Recuva ile deneyin piyasadaki en basit ve en sağlam kurtarma programi o ve her şeyi orjinal ismi ve formatı ile (ismini bir iki harf kisaltipda kurtarabiliyo bazen) kurtarır. Ancak böyle durumlarda disk ile islem yapmadan uzerine baska bir veri yazmadan kurtarma işlemi yapmak çok daha fazla verim almanızı saglar. Bu yüzden sizde ne kadar ise yarar bilemem. Recuva programını full sürüm olarak internetten bulun,zaten türkçe dil destegi de vardi yanlış hatırlamıyorsam, talimatları okuyarak ilerleyin program kurtarabildigi her şeyi kurtarır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armyoflovers -- 5 Şubat 2019; 22:2:42 >
  • armyoflovers kullanıcısına yanıt
    denmeyle sabiitttir arkadaşın dediği gibi sadece dosyalarımı kendi adıyla tek program kurtardı oda "İCARE" efsane bir program,denemeyle sabittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nergis85 -- 14 Ağustos 2019; 4:11:40 >
  • Konu tarihi çok geçmiş ama bilginiz olsun diye diyorum .

Bu dosyaları VLC player sürükle bırak ile dosyaları açarak hangi dosya olduğunu görebilirsin .

Ben sorunu genelde film arşivinde yaşıyorum yine başıma geldi kolay yöntemler arıyorum

300 e yakın dosya geri almaya uğraşıyorum yorucu oluyor!

Filmler için mkv toll kullanıyorum bununla film dosya uzantısınedir bakıyorum aynı uzantıyı giriyorum sorun çözülüyor

Video formatı hangi uzantı girersen yine dosya normale döner ama ben kendi uzantısını girmek sağlıklı olacak diye bu yönetmi kullanıyorum!

• iCare Recovery Free - 100% freeware on Windows 11/10/8/7

Telefonumdaki herşeyi OTG ile 500 GB'lik flash belleğe aktardım. Ertesi gün kontrol ettiğimde bellekteki birçok bilginin kaybolduğunu gördüm. Window'un kurtarıcısı işe yaramadı. İçleri boşalmış klasörleri silecektim fakat sonra vaz geçtim. İyi ki böyle yapmışım.

Kaybolanları bulmak için araştırmaya başladım. İlk olarak EraseUS isimli uygulamanın deneme sürümünü yükleyip kullandım. Tam bir soyguncu; hem hiçbir halta yaramıyor, hem de fahiş fiyatı var. Üstelik bu uygulamadan silip kurtulmak da bayağı uğraştırdı..

Daha sonra bu sayfayı buldum ve okuduklarım neticesinde iCare Recovery Free - 100% freeware on Windows 11/10/8/7 isimli uygulamayı denedim. Muhteşem birşey. Hem ücretsiz, hem kullanışlı ve hem de çok başarılı. Kaybolan dosyaların çoğunu buldu. Bir kısmını ise orijinal isim ve formatından değişik olarak buldu ama esas gerekli olanlar orijinal halde idiler.

Bilgi paylaştıkca büyür. Benim gibi dosya kayıpları yaşayanlara yol göstersin diye bu konuyu tekrar gündeme getirdim. Bana bu yolu denemeleri ile gösteren değerli kardeşlerime teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.