Şimdi Ara

CHKDSK Verileri bozuyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konuyu forumda arattım ama benzeri bir içerikle karşılaşamadığım için konuyu açıyorum.

Masaüstünde biriktirdiğim döküman ve eğitim dosyaları, videolarını usb üzerinden bağladığım harici diskime atıyordum.. Bir aydır böyle sürüyor. Dün gece nedenini bilmediğim bir şekilde sistem çökmüş. Tekrar açtığımda diske erişebiliyor ama Masaüstünden aktarım yaptığım klasöre bozuk uyarısı veriyordu. İçine giremedim.

Bana göre dosya sistemi (günlük dosyası) bozulmuştu. bu yüzden Chkdsk /f ile dizin hatalarını halletmem gerektiğini düşündüm. 3 saat süren tarama sonunda klasör içine erişebildim.

200 GB boyutundaki PDF, ZIP, JPEG, PNG, MP4 ve benzeri tasarım dosyalarının dosyalarının bir kısmını kontrol ettim. Yarısı çalışmıyor. Görünürde dosya yerinde ama içerik adına hiç birşey görüntülenemiyor. Sonradan sadece erişemediğim klasör değil, tüm disk verilerinin bozulmuş olduğunu fark ettim.

Konu hakkında pek bilgi bulamadım. Yardıma ihtiyacım var. Çok zor durumda kaldım. 200 GB veriyi tekrar nasıl indireyim ben...

Yok mu bunun çözümü çaresi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danishmend -- 28 Kasım 2016; 14:28:8 >

• hocam CHKDSK'nın dosyaları bozduğu zaten biliniyor, fakat her zaman bozmuyor tabi, diski tararken dosyalar üzerindede bozuk bir bölüm tespit ederse ya o dosyaları siler yada çalışmaz hale getirebilir, altta verdiğim resimde çerçeve içine aldığım seçeneği seçerek tarama yaptırırsan dosyalarına zarar gelmez, fakat sorunu tam olarak çözebilmek içinde oradaki seçeneklerin her ikisinide seçmen gerekiyor.CHKDSK Verileri bozuyor !!!

• Kullandığım programlarla bir kısım veriyi kurtardım. Ancak kurtardığımı sandığım büyük bir kısım veri yok oldu. Onların tümü bozulmuş. Neredeyse kimsenin ne olduğuyla ilgili bir fikri yok. Microsoft bile cevapsız. Klasörler üzerinde kilit işareti var ve nasıl düzeltilebileceği ile ilgili kimse bişey bilmiyor. Ancak şunu tespit ettim. Mesela bazı video dosyaları var, bunlardan video klipler falan çıktı, oysa ders kayıtlarımdı bunlar. Büyük kısmıysa hiç oynatılamıyor. Galiba disk üzerindeki kayıt sıralamasını $MFT hatası sonucu kaybettim. Ne yazıkki tüm taratma ve çabalarıma rağmen düzeltemedim. chkdsk çalıştırıncaya kadar bu veriler düzgün görüntüleniyordu aslında.. İşte bu notada deliriyorum. Keşke hiç çalıştırmasaydım.
  • dolu 5 tb diskimin icinde 2.5 gb lik klasorume giremedim 0 byt yazdi ama doluydu

msdosta chkdsk yaptim 2.5 gb arsiv uctu gitti

disk ici arsmada 1 gb lik bilgiyi .chk yapmis

ama geri kalan 1.5 gb tamamen yok olmus

sadece 5 tb in 2.5 gb dolu gorunuyordu

chkdsk dsn uzak durun ama zararini gorene kadar uyari sayfasini bulmakta zor

su an r undelete yapiyorum...hucreleri tariyor.bskicaz artik...hucrelerr bilgi atmayin.silindigi gibi kalcak

en iyisi iki disk alip.iki diske bilgi atin.biri bozulsa digeri yedek

bu progrsmlar sikintili isler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.