Şimdi Ara

CHP Parti Meclis Üyesi Nevaf Bilek'in Rudaw'a yaptığı 'Diyarbakır Kürdistan'ın parçasıdır'açıklaması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
2.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu adamın İYİ Parti'de ayağını kaydıracaklar diye korkuyorum.

• Heliosis kullanıcısına yanıt

Neden bizim ülkede muhalefet hep böyle? Ezber 3-5 cümleyi döndür döndür söyleyip haklı çıktığını sanıyor?

Bu konu ile bu söylediklerinin ne alakası var Allah aşkına bu kadarda siyasi körlükle bakmayın olaylara.

Çözüm süreci neydi önce onu bir anlamak lazım. Çözüm süreci kan dursun analar ağlamasın şehitler olmasın diye atılmış bir hamleydi. ( Yanlış işler oldu veya sonu kötü bitti bunların hepsine eyvallah ama amacına bakmak lazım. İyi niyetle atılan bir adımdı.) O dönemde gerek HDP gerekse PKK barış diyordu. Silah barakacaz diyordu teslim olacaz diyordu.

1-O megri megri dediği naralar barış huzur için PKK silah bırakıyor terör bitiyor diye atılmıştı.

2-Terör örgütü Türkiye topraklarından geçerken dediğin sonrasının olayı galiba çözüm süreci ile alakası yok. YPG zamanının muhabeti 2016'lardı galiba.

3-Öcalana sayın denmesini yanlış buluyorum. O zaman terör bitsin diye içilen bazı acı reçeteler oldu ne yazık ki. Öcalanı muhattap almak bunlardan birisi. ( Mesela valilerinde karşıdan ateş gelmedikçe ateş açmayın dedikleri iddia ediliyordu bu doğru ise buda yanlış bana göre.Teslim olmuyorsa ve elinde silah varsa vurulmalıydı o zaman da)

4-HDP'nin oyu AKP'ye gider CHP'ye gider buna bir şey diyen yok ki. Mesele HDP ile iş tutup şirin görünecem selam çakacam diye muhalefetin saçmalaması. AKP dönemi söylediklerinin yüzde 90'ı terör bitsin çözüm olsun kan dursun diye atılan hamleler iken şuan muhalefet şahsi çıkarları için yapıyor çoğu şeyi. Veya alenen taviz veriyor sessiz kalıyor muhalefet 3-5 oy için.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Çünkü haklıyız tabi bunu bile anlamıyorsunuz.

1-Pkk hiç bir zaman silah bırakıcaz demedi sırf hdp oylarını almak için yaptılar açılımı bırakalım bu ayakları. Açılım nasıl yapılır anlatayım kısaca sana uzman değilim ama benim şahsi fikrim bu, terör örgütü ile masaya oturulmaz, siyasi bir ayağı varsa alırsın karşına dersin ki kayıtsız şartsız bırakacaksın silahı ondan sonra geleceksin buraya ne sorun varsa çözeceğiz. Koskaca Türkiye Cumhuriyeti Devleti terör örgütü ile pazarlık yapmaz yapamaz.

2-Çözüm süreci ile alakası var demedim zaten terör örgütü neden geçti dedim? YPG denen itleri eğitip karınlarını doyurup kendi başımıza bela ettik, herhangi birisi sorumluluk alıp istifa ettimi yada yargılandımı?

3-Senin yanlış bulman önemli değil, önemli olan o bu hatayı yapanların mesela hangisi sorumluluk üstnlendi istifa falan etti yada yargılandı? dikkat edersen "esed rus ucağı fetö mavi marmara vs gibi muhabbetlere hiç girmedim bile.

4-iş tutma muhabbetine gelince açılım zamanı mesela 3-5 oy için bebek katilleri ile iş tutarken iktidar ben bunlara oy vermem ne olursa olsun terör örgütü ile beraberler bunlar dediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 13 Eylül 2022; 0:57:37 >

• Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

04:00 'den itibaren..

TV100youtube
    İYİ Parti'nin Seçim Stratejisi Ne? Abone ol; dünyadaki ve ülkemizdeki son gelişmelerden ilk senin haberin olsun 🔔 https://www.youtube.com/tv100/?sub_confirmation=1 Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın📢 https://www.youtube.com/channel/UCndsdUW_oPLqpQJY9J8oIRg/join Türkiye çapında yayın yapan tv100'ün canlı yayınını YouTube üzerinden her zaman canlı olarak izleyebilirsiniz. www.tv100.com tv100 Canlı Yayın İzle ➤ https://youtu.be/8jEXHzMTR7s tv100 uydu bilgileri📡 TÜRKSAT 4A Frekans: 12729 Sembol: 30000 Polarizasyon: V (Dikey) tv100 Kablo TV, DIGITURK, Turkcell TV+ ve DSMART platformlarında da 37. kanaldan, tivibu 51. kanaldan, Tivibu 47. kanaldan izlenebilir. Facebook: https://www.facebook.com/tv100com/ Twitter: https://twitter.com/tv100 Instagram: https://www.instagram.com/tv.100/?hl=tr Youtube: https://www.youtube.com/tv100 #SonDakika #Gündem #Haber
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DTRT_SWnunG4&q=EgQuLZpRGOHQ_pgGIhDwBiiKozkpLX1vW7ohmdtOMgFy

Tam ezber dediğim cümleler bunlar işte. Döndür dolaştır anlı şeyleri söylüyorsunuz her olaya. 2022 yılında CHP'li bir isimin yaptığını savunacaksınız diye taa 2010 lara 2015 lere gidiyorsunuz. Ve alakasız işleri zamanın ruhuna bakmadan günümüzü yorumluyorsunuz. Velevki AKP'nin yaptıkları yanlış bu şuan yapılanı doğru yapmıuyor ki.

Pkk teslim olacaz silah bırakacaz diyordu o dönem. Hatta teslim olmaya gelen kişiler ellerinde silahlar ile geldiler o çok konuşulan çadır mahkemeleri süreci flan oldu.

4. Soruna cevap vereyim. HDP'yi ve Öcalanı kullanmaya çalışmak ile ona kendini kullandırmayı karıştırıyorsun sen. AKP'nin yanlış bulduğum bazı HDP ve Öcalan tutumları var açıkçası. Ama oralarda aklına onu kullanmaya çalıştı bana göre AKP. ( Bu mektup ve öcalan kardeşi olayları gibi.) Ama CHP kendini kullandırıyor daha çok. Ondan cesaret alıyor adamlar özerklik yok kürdistan yok bizim oylarımızla o koltuklardasınız diyerek avantaj sağlıyorlar. Her istediğini söylüyorlar ve CHP yönetimi oy gelecek diye ses edemiyor...

İyide müdür ne söyleyelim mesela geçmişte yaptığın hataları kenaramı koyalım? günümüze mi gelelim olur onu da söyleriz sıkma canını. (aşağıda söylicem)

Not: İktidarın ve taraftarlarının 60 yıl önce yaşananları halen önümüze koyması ayrı bir olay zaten

Pkk hiç bir zaman silah bırakıcaz demedi bana 1 tane teslim olacaz silah bırakacaz açıklaması göster özür dileyim senden hemen. (silahlı birliklerimizi Türkiye'den çıkarıcaz dedi)

Bak 4. de çok haklısın HDP şuan bu ülkede kilit parti, iktidara gelmek isteyen hdp ile ya ortak olacak yada top çevire çevire yakınlaşacak. HDP yi eleştiriyorsun, CHP yi eleştiriyorsun ama hdp yi kilit parti yapan sistemi bu ülkeye getirenleri maşallah hiç eleştirmiyosun.

2015-2010 fetö kandırılma açılım rus uçağı ypg falan hepsini kenara bırakalım tamam gelelim günümüze ona da tamam ama atladığın bir şey var şuan ki yaşadığımız ekonomik sorunlar teeeeeee 2008 yılından sonra iktidarın yaptığı yanlışların covid vakasıyla birleşmesinin sonucu. Belki o yanlışlar olmasa (betona yatırım, saçma sapan özelleştirmeler, yap işlet ihya et gibi) covid olayını ekonomik olarak daha kolay atlatabilirdik.

Daha çok sayacak konu var burada aslında ama tek örnek vereyim ve konu kapansın, Sedat Pekeri hiç sevmem ama adamın ortaya attıkları yenilir yutulur gibi değil, yav arkadaş birisi de çıksın desin ki ulan bu adam yalan söylüyor aha kanıtıda burda, herkes kör sağır dilsizi oynuyor. Adam diyor ki böyle böyle böyle oldu açın kamera telefon kayıtlarını bakın yalan söylüyorsam yalanlayın beni, iktidardan tık yok. Eğer adam yalan söylüyorsa aç kayıtları aha burda yalan söyledin de, haaaaa zaten adam yalan söylemiyorsa vah halimize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 13 Eylül 2022; 1:18:47 >

• Adamın dediği yanlışta bu konularda maaşlı troller temiz insanlarmış gibi yazıyor ya o tam komedi.

Zaten parti kapısında ekmek arayan elemansın burada aynısını akpli biri dese tipik trol taktiği hiçbiriniz konuya girmeyecek bile. Yokmuş gibi davranacaksınız ki akpde böyle şeyler çok oldu. Ancak chpli biri yapınca vay hepsi bir numaralı milliyetçi oluyor.

Hdp seçmeninden oy koparmak için birşeyler yapılır ama bu kadar değil. Diyarbakır falan siyaseten yanlış.

• BJK kullanıcısına yanıt

Bu hadsizlere bunca zaman müsade edildiğine göre, partinin geneli bu fikre katılıyor demektir. Bu durumda ihraç etme kesinlinle gerçekleşmez. Gerçekçi olalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Arkadaşım sistem ile ne alakası var? Sen HDP'ye mesafeni koy geç. Terörü kınamadıkça teröristte terörist demektikçe bana selam verme de bir daha görüşme bırak onlar sonra kime oy verirse versin. Şirin görünme şeker dağtma mavi boncuk verme sevdasına giriyor muhalefet alenen bunu görmüyor musun? Selahattin Demirtaş'ı iktidar olunca ilk iş serbest bırakacaz demek nedir? Bakanlık verilebilir açıklamaları nedir. HDP'nin o kadar yanlış söylemi var hareketi var bir tanesini en ufak kınadığını eleştirdiğini gördün mü CHP'nin?

Sen şimdi herşeyi sistem bağladın gene. Hadi diyelim değişti sistem parlamenter sisteme geçtik diyelim. Ne değişecek hayatımızda? Mecliste CHP'ye gene 360 vekile ulaşmak için HDP'nin oyları lazım olacak. Bunun sonu yok ki. Muhalefet HDP'siz yüzde 50 almaya neden oynayamıyor bu kadar olumsuzluğa rağmen? Bunu sorgulamak lazım.

Not: Ekonomik sıkıntıların başı bizim Suriye'ye girmemiş. Üstüne ABD ile restleşmemiz bana göre. ( 15 Temmuz olayı olsun devamında Rahip olayı sizin ekominizi mahvedicem ve devamında ekstra operasyonlar ile ABD'nin orada ki planlarını bozmamıza dayanır.)

Not2: Sedat Peker bir şey iddia ediyorsa kanıtını o sunacak karşı taraf neden kanıt sunsun kendini savunmaya çalışsın. 10 tane video çekti 10 saatlik full masal anlatıyor resmen. Araya 1 tane doğru bir şey anlatıyor. 10 tane ne olduğu belirsiz iddia atıyor. Kafa karıştırmaktan başka yaptığı hiç bir şey yok. Elinde bir bilgi koz varsa direk açıkla geç işte. 10 sayfa dstan yazmasına veya 10 saat video çekmesine ne gerek var.

• Ümit Özdağ'a verince de Akpye çalışıyor diyorsunuz itiraf edin Chpden başka parti görmüyorsunuz. Altılı masa azıcık adam akıllı muhalefet yapsalar şu dönemde en az 2 kat fark atarlardı şimdi zar zor kazanma peşindeler

Sizin gibilerden bir kere de "bu ülkede neden iktidar hep böyle" söylemi duyalım. Şu adamın Kürdistan lafını eleştirisiniz ama Açılım Sürecini aklarsınız. Bu ne yaman çelişki. Evet o süreç barış için yapıldı. Her barışın da bşr kazananı vardır ve o sprecin kazananı PKK idi. Şehirlere bomba yığdılar devletin sesi çıkmadı, teröristler için seyyar mahkeme kuruldu şok içinde izledik. Abdullah Öcalan 'ın mektubu okundu meydanda yüzbinlere, kahrolduk. Her gün TV' de Pkk propagandası oldu. Herkes bşr anda Cumhuriyet 'in temellerini tartışır oldu. Bugün HDP konuşuluyorsa açılım sayesindedir. Bugün anadilde eğitim için diretiliyorsa açılım sayesindedir. Kürt uluslaşmasına en büyük tuğla açılım döneminde koyulmuştur. Aydın saydığımız pek çok ismin ihanet vari açıklamalarını açılım sürecinde duyduk Yaşar Kemak gibi. Nasihat heyetlerinin bir benzerini biz açılım sürecinde yaşadık. Sanki ülke elimizden gidiyor gibiydi. Peki ya ne için? Barış mı? Külahıma anlat.

Bu ülke bir açılımı daha kaldıramaz. Fakat mukadderat işte. Akp giderse chp bu açılımı yapacak. Akp gitmezse hdp siz açılım olur. Mhp'nin hiö sesi çıkmaz. Neye çıktı ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 13 Eylül 2022; 1:57:13 >

• Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

Sen iste söyleyim reis. Bu iktidar neden hep böyle.? ( Al dedim ne değişti hayatımızda? Halen muhalefette Kemal Kılıçdaroğlu var ve sığ siyaseti yüzünden oy vermek istemiyor insanlar var karşısında. Halka hitap etmiyor halk güvenmiyor muhalefet görün bunu artık.)

Çözüm süreci barışın denendiği bir süreçti olmadlı. İnanıp inanmamak senin elinde bir şey diyemem. Beni ilgilendirmez ayrıca ne düşündüğünde özgürsün. Halkın ne dediği ne düşündüğü önemli. Çözüm süreci 2015 yılında bitti. Nerden baksan o günden sonra 2 Genel seçim 1 referandum 1 Cumhurbaşkanlığı seçimi 2 de yerel seçim oldu heralde. CHP bu seçimlerin hepsinde yüzde 20-24 bandında gezerken AKP yüzde 50'lerde gezdi. ( Neden acaba ? Madem bu kadar yanlış ise?)

Mesela masadan kaçmış HDP'yi o zamanda destekleyenler kimdi? 2015'ti yanılmıyorsam her evden 1 oy bize 1 oy HDP'ye diyenler kimdi? Sırf barajı geçti diye sevinenler kim di?

Not: Yarın HDP çıksın ben terörü lanetliyorum kınıyorum desin ben HDP ile gene oturulup konuşulmasını desteklerim. PKK yönetimi çıksın tamam teslim olacaz silah bırakacaz desin gene konuşulmasını desteklerim. ( Kan surarım kızılcık şerbeti içtim derim gerekirse. Yeterki şehitler gelmesin kan dursun ayrılıkçılık bitsin.) Ama koltuk için 3-5 oy için sessiz kal onlara taviz ver onlar terörü kınamasın istediğini söylesin bunlara karşıyım ben ve beni aşırı rahatsız ediyor. Kafasına göre muhalefet çıkıyor istediğini serbest bıkaracaz istediğimizi yargılayacaz moduna gidiyor bunlar yanlış işler.

Tanju Özcan gibi isimler ceza alır partiden ihracı gündeme gelir bu tarz açıklama yapanlara en ufak ceza gelmez. ( Sen bilirsin Dersim'e katliyamcı diyen bir CHP'li vekil vardı ne oldu mesala o ceza aldı mı? bak gör bu isimde almayacak. Benzer şekilde Canan Kaftancıoğlu veya Sezgin Tanrıkulun'da almadığı gibi.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 13 Eylül 2022; 2:6:43 >

• İşine gelmedi. Üstüne cevap veremedin tabi veya yazdımlarım hoşuna gitmedi.( Sadece tek tip düşünce tek tip görüş istiyorsun.) Hemen Trol laftasını yapıştır geç hiç değişmez mi ya şu tarz muhalifler. :(

Anlamalıydım zaten ilk yazdığın mesajdan. 10-15 yıl geri sarıp gübümüzü aklamaya çalışmasından... Her olayı megri megriye veya çözüm sürecine getirmesinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 13 Eylül 2022; 2:46:17 >
  • BullPoweR7 kullanıcısına yanıt

Ben şahsen bişey demem Ümit Özdağ veya bir başkasına oy ver. İktidarı desteklemiyorum sadece.

Hocam aynı üyeyle ben 3 saat tartıştım, tartışmanın başında siyasal İslam'ın ne olduğunu bilmiyor ve siyasal İslam'ın, anayasaya ve laiklik ilkesine aykırılığını bilmediği için cevap veremiyordu, 3 saatin sonun da 4-5 kere anlatmama rağmen hala akp kendine siyasal İslamcı demiyor diyordu. Yani hala anlamini bilmiyordu.

Çok keskin sorular sordum. Cevaplayamadı. Cevabı var imiş ama benimle uğraşamaz imiş :)) Sonrasında cevap vermek yerine son mesaj olarak iyice bilgisizliğini ortaya saçan mesajlarından bir adet daha yazıp, son mesajı ben yazmış olayım diye blokladı.

Kısacası senin sorduklarına da aynen böyle hep aynı şeyleri yazıyorsun diyip gecistirecek. Ne verecek cevabı ne de seninle tartisabilecek bilgisi var. Lafı anlamsız anlamsız mesajlarla döndürüp duracak. Hayatımdan 3 saat çaldı. Aman diyim. İnanılmaz bir cehalet seviyesiyle karşı karşıyasın.

Yol yakinken bu tartışmadan dön. Beni de uyarmaya çalıştılar dinlemedim. Adama birşeyler katarim diye debelendim. Günün sonunda hala siyasal İslam'ın ne olduğunu bilmediği için akp kendine siyasal İslamcı demiyor diyordu.

Girme bu cenderenin içine. Hani forum ortamı, yaşı gençtir bir nebze falan diye tartisilabilir buluyorsun insanları fakat kiraathanedeki disleri dökük AKP'li dayı ile karşı karşıyasın şu an. Yani yaş olarak bilemem ama "ARARUN CANDARMAYU" seviyesiyle karşı karşıyasın.

Yazık etme kendine  

• Periah kullanıcısına yanıt

O adam neden konuşuyor biliyor musun?

CHP neden Suriye ve Irak tezkerelerine hayır dediyse ondan dolayı konuşuyor. CHP Selehattin Demirtaş Mitinglere başlayın dedikten bir gün sonra çıkıp Meydanlara iniyoruz miting yapacağız demesinden dolayı konuşuyor.

CHP nin genel seçimlerde Kürt seçmen oyu ile pek bir şey yapma şansı yok ama para kaynağı bgelediyeleri elde tutmak için özellikle İstanbul'da dehşet bir Kürt nüfus var İstanbul'u elde tutmak için Kürt seçmene ihtiyacı var :) Siz 2023 seçimlerine odaklanıyorsunuz ama 2024 te yerel seçim var :)

Hiç bir siyasi parti diğerine bedelsiz yardım etmez. Bunun diyetini ödemeleri gerek işte bu konuşmalarla o diyet ödeniyor.

• Öncelikle forum da daha önceden de yazmıştım bir habercinin açıklaması şöyleydi: partililerin telefon mail ve internet trafiğini takip ediyor en ufak şantajlık bir durum yakaladıkların da bunu şahsa karşı kullanarak parti ve görüşlerine ters düşen açıklamalr yapılması isteniyor demişti ve adam yine haklı çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 13 Eylül 2022; 17:10:39 >
  • Cehapeye değil oy su bile vermem su

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.