Şimdi Ara

Chrysler grand voyager kullanan varmı. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
7
Favori
91.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende 2005 sonu 2.5 crd chrysler voyager var. Ben 5,5 yıldır kullanıyorum maşallah Allah nazardan saklasın çoooook memnunum yakıtıda o konfora göre ideal ortalama 9-10 Lt. Ben vw passat, mercedes e220 cdi, vw sharan kullandım ama hepsinde çooook büyük masraflar ederek ve en fazla 2-2,5 yıl kullanarak büyük zararla sattım. Ama şükürler olsun ki buna normal bakım masrafları dışında hiç masraf etmedim desem yalan olmaz. Yaklaşık 100.000km sürdüm ve hâlâ çok memnunum ama bir yeni modelini yani 2009 veya 2010 model almak istiyorum, biraz vollpaket istiyorum, 2.8crd güzel duruyor tecrübesi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
  • Bir Allah in kulu bu aaclardaki katalotik konvertor sorunundan bahsetmemis kroniktir aman motoru dagitmayin baktirin
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahMEL

lastpiloturk dostum. İlgin ve verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Evet dediğiniz gibi 2,8'ler bir de otomatik olunca sizinkine göre kesinlikle çok yakıyordur. Sizin arabanın ortalama kaç litre yaktığını söyleyebilir misiniz?

Bir tanıdık aracılığıyala bir tane 2.0 buldum. Dizel ve 2005 modelmiş. 143.000 km. olduğunu söyledi. Eğer anlaşabilirsek onu almayı düşünüyorum. Çok temizmiş. Hayırlısı bakalım. Kimileri 2.0 motorun kasaya az geldiğini söuylüyoır ama arkadaşın dediğine göre de en çok tutulanları (ekonomik olması açısından) bu model dizel olanlarmış.

Kısacası arayış içindeyim. Verilen her bilgi için sonsuz teşekkürler.

Aslında ben her sene İzmir (Buca)'e geliyorum. Tatil öncesi gelişim kesinleştiğinde bir ihtiyacınız olduğunda yazışırsak yardımcı olmaya çalışırım.

Alıntıları Göster
     Chrysler grand voyager kullanan varmı.

GüzeL otomobil ama Türkiye de satılmıyor neden bilmem ama satışa sunulsa 200 milyardan aşağı olmaz bence eski parayla

• quote:

Orijinalden alıntı: zarinca

Chrysler grand voyager kullanan varmı.

GüzeL otomobil ama Türkiye de satılmıyor neden bilmem ama satışa sunulsa 200 milyardan aşağı olmaz bence eski parayla

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar. Bir bebeğim var. Eşim hep bebeğimle arka koltukta oturuyor. Şimdi ailemize 1 ay sonra ikinci bebek katılacak. Eşim arkada, 2 bebek koltuğunun arasında kesinlikle rahat edemeyecek. Öne de gelmek istemiyor. Bu arada, aracım VW CC. Tavanı basık olanlardan :)

Eşim arkası rahat bir araç isteyince araştırmaya başladım. En son ford s-max larda karar kılmıştım. Powershift şanzumanlı (VW deki DSG gibi) 2.0 dizel temiz bir tane denk getiremedim. S-Max bakınırken Chrysler'leri keşfettim. 2005-2006 modelleri uygun fiyatlı gibi. 2007-2008 modelden itibaren ise fiyat 2'ye katlıyor. 2013'ü yarıladık. Bir tane 2006 model alsam, 2020 yılına kadar, yani çocuklar okula başlayana kadar 6-7 sene bu araca binilir mi? O zaman araç neredeyse 14-15 yaşına gelmiş olacak. Bana çok masraf çıkartır mı? Yoksa, boşver s-max bakmaya devam et mi dersiniz?

Bu arada, voyager ile grand voyager arasındaki fark nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: saydalan34

Merhaba arkadaşlar. Bir bebeğim var. Eşim hep bebeğimle arka koltukta oturuyor. Şimdi ailemize 1 ay sonra ikinci bebek katılacak. Eşim arkada, 2 bebek koltuğunun arasında kesinlikle rahat edemeyecek. Öne de gelmek istemiyor. Bu arada, aracım VW CC. Tavanı basık olanlardan :)

Eşim arkası rahat bir araç isteyince araştırmaya başladım. En son ford s-max larda karar kılmıştım. Powershift şanzumanlı (VW deki DSG gibi) 2.0 dizel temiz bir tane denk getiremedim. S-Max bakınırken Chrysler'leri keşfettim. 2005-2006 modelleri uygun fiyatlı gibi. 2007-2008 modelden itibaren ise fiyat 2'ye katlıyor. 2013'ü yarıladık. Bir tane 2006 model alsam, 2020 yılına kadar, yani çocuklar okula başlayana kadar 6-7 sene bu araca binilir mi? O zaman araç neredeyse 14-15 yaşına gelmiş olacak. Bana çok masraf çıkartır mı? Yoksa, boşver s-max bakmaya devam et mi dersiniz?

Alıntıları Göster
    Voyager ile Grand Voyager arasındaki fark nedir?

LX ve SE donanımlarının içeriği nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saydalan34 -- 3 Ağustos 2013; 18:50:55 >

• quote:

Voyager ile Grand Voyager arasındaki fark nedir?

LX ve SE donanımlarının içeriği nedir?

Alıntıları Göster
    Voyager kısa, grand voyager yaklaşık 40cm uzun
  • quote:

ayn durumdayım.
    şu anda grande punto ve portbagajla idare ediyorum.
    viano ambiente kısa kasa almayı düşünüyorum.
    bi değerlendirin.

• dermeister01 kullanıcısına yanıt
    Selam arkadaşım, sözünü ettiğiniz akrabanızda irtibat kurabilirmiyiz? Bende o yeni modellerden almak istiyorum fakat biraz endişelerim var, onunla ilgili konuşup karar vermek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Tel. 0178/5263106
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurbetçi 57

Selam arkadaşım, sözünü ettiğiniz akrabanızda irtibat kurabilirmiyiz? Bende o yeni modellerden almak istiyorum fakat biraz endişelerim var, onunla ilgili konuşup karar vermek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Tel. 0178/5263106
    Güvenlik olarak biraz sıkıntılı bir araç olması lazım.
  • Horta bak saglaam
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseaz

Horta bak saglaam
    bugün kadiköyde bir beyaz birde siyah gördüm grand voyager 5 dakka arayla
  • quote:

Orijinalden alıntı: safsiddet

bugün kadiköyde bir beyaz birde siyah gördüm grand voyager 5 dakka arayla

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Grand voyager arıyorum 2005-2007 model dizel 120-130.000km yi geçmemiş kazasız tercihen açık renkli.

1) LX ve SE modelleri arasındaki farklar nelerdir?
    2) Arkada oturanlar için ayrıca klima donanımlı olanı var. Klima ünitesinde 3 derece ayarı var rear (arka bölüm) bu öelliği olanlar nasıl?
    3) Tüm grand voyager ların şöför koltukları hafızalı mı?
    4) Tüm grand voyager ların bagaj ve iki sürgülü kapı aracın kumandası ile açılıp kapanabiliyor mu?
    5) Koltuk hafızası ile birlikte dikiz aynası radyo frekans ayarları da açılan anahtarın sahibinin ayarladığı yere geliyor diye bir özellik var hepsinde var mı?
    6) Yedek parça durumu nasıl çıkmacılar yada servisde fiyatları nasıl?
    7) Ruhsatı kamyonet olupda hız limitinden yakalandığı çok oluyor mu yoksa polis otomobil sınıfında sanıp devam et mi diyor? :)

Bu sorularımı cevaplayabilecek bir arkadaş olursa çok makbule geçecek teşekkürler.

• Bizde 1997 modeli var harika bir araba diyebilirim 4 senedir bizde araba hastasi olan binen adamlar bilir charysleri hiz konfor guvenlik hersey bunda kiyasladiginiz citroen picassoya falan bin basar 4 senedir bana 1 sıkıntı cikarmadi 267 binde daha hata yok arabada tavsiye ederim modellisini bilemem binmedigim icin ama 97 sini tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalemenes

Bizde 1997 modeli var harika bir araba diyebilirim 4 senedir bizde araba hastasi olan binen adamlar bilir charysleri hiz konfor guvenlik hersey bunda kiyasladiginiz citroen picassoya falan bin basar 4 senedir bana 1 sıkıntı cikarmadi 267 binde daha hata yok arabada tavsiye ederim modellisini bilemem binmedigim icin ama 97 sini tavsiye ederim
    2006 model Grand Voyager Stow'n Go paketini kullanıyorum. Genel olarak konforlu bir amerikan aracı diyebiliriz. Yakıt tüketimi 7,5-11 lt/100km, sürat, yük ve sürüş şekline göre bu değerler arasında kalacaktır. Benim şahsi tüketimim şehir içi 8,5-8,7 lt/100km, 8lt/100km şehir dışı.
    Yedek parça sıkıntısı yok. Servislerinde, sanayideki parçacılarda ve internetten bulabilirsiniz parçalarını. Yetkili servis ücretleri de diğer markalardan çok farklı değil.
    2006-2007 modelleri otomobil ruhsatlıdır ve koltukları tabana katlanabilir , dolayısıyla daha fazla bagaj hacmine sahiptir. Bu yüzden 2006-2007 modeller ile 3003-2005 modeller arasında kayda değer fiyat farkı vardır.
    Yan sürgülü kapılar ve bagaj kapağı elektriklidir, içerden ve dışardan uzaktan kumanda ile açılabilir. Arka yan camlar kelebek şeklinde elektrikle açılır.

• 2002 model 3200 motor alınır mı lpg uyumu nasıl olur acaba son sahibi olur muuum
  • İki aydır ben de uygun bir grand voyager bakıyorum. Ama ne yalan söyleyeyim almaktan korkuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HogwartsMeade

Bu mesaj silindi.
    Merhaba Voyager meraklıları.Uzun süredir geniş hacim sunan , gerektiğinde kamyonet gibi kullanım olanağı sağlayan araçlara bakıyorum.Ankara'da yaşıyorum ve yakın bir ilçede bahçem var.Gerektiğinde bagajını doya kullanabileceğim , gerektiğinde kalabalık aile ile uzun yaz seyahatlerine çıkabileceğim araç kriterlerini maksimum sağlayan, bu aracın etrafında dönüp duruyorum.Açıkçası tırsıyorum , niye mi? Tabiki tamamen duygusal gerekçeler.....
    2005-2007 otomatik 2.8 CRD model aralığına bakıyorum.Kafam olağanüstü karışık.Nasıl olmasın ki, Kısa şasi var Grand var, Otomobil sınıfında olanı var, kamyonet sınıfı olanı var,konfor ve donanım arasında uçurum olanlar var.Bunların MTV si başta olağanüstü maliyet farklılıkları var.Kimilerinde Koltuk sayıları ve konfor unsurları farklı... Kısacası belli bir standart ve donanım paketi yok ve fiyat makası alabildiğine açık bu araçlarda.
    Ancak ana tedirginliğim bu farklılıkların yarattığı kafa karışıklığından öteye; aracın makul 2. el fiyatlarına karşın yüksek yakıt ve işletim giderleri ! Bu belirsilikler aracın yakıtına ve işletim masrafına yetişip yetişemeyeceğim beni alabildiğine endişelendiriyor.Birde alıpta son sahibi olursun diyenlerin yorumları , omuzları iyice düşürüyor.
    2007 grand Stown go favorim .Ancak bu donanım yalnızca otomobil sınıfında var gördüğüm kadarı ile.Kamyonet sııfında hiç göremedin onca aydır takip ediyorum. 2007 ,9 yaşındaki otomobil cins aracın MTV si yıllık 3.500. TL düzeylerinde :( Haydi otomobil olmasın,koltuklarda katlanıp gömülmeyiversin, 90 Km azami hız sınırına ve yılda bir muayeneye de katlanırız taviz verelim Kamyonet olsun diyoruz, bu defa yakıt bilinmezi düşündürüyor.Forumlara yazan arkadaşların önemli bir kısmı ne yazık ki objektif davranamıyorlar.Kullanım şartları ve ortalama hızlarını ve ş.içi , ş.dışı kullanım yoğunluklarını yazmadıklarından belirttikleri yakıt tüketimlerini kendimize uyarlamakta zorlanıyoruz. Buna rağmen ortalama bir yaklaşımla yorumları süzdüğümüzde ; ş.içi 11-13 litre / 100 Km. aralığında yoğunlaşıyor yorumlar.Evet her büyük hacim motor gibi şdışı daha makul seviyelere düştüğü anlaşılıyor 7-9 Lt./100Km .
    Ve tabiki alacağımız araç en iyi ihtimalle 100.000.Km seviyelerinde bir araç olacak, genel periyodik bakımları yanında kronik rahatsızlıklardan bahsedenler var forumlarda , Şanzıman ve Katalitik konvertör sanki kronik sorunlar bu araçlarda. Şimdi sorum şu sevgili dostlar ; Hafta içi Ağırlıklı Ankara ş.içi kısa mesafe ev-iş arası git gel 4 km.gün diğer ekstra kullanımlar ile yıllık ş.içi 5.000.km. ş.içi kullanım yazın ve h.sonları bahçe + diğer uzun seyahatler ile ile birlikte 10.000.Km civarı uzun yol varsayımı ile ; LÜTFEN AŞAĞIDAKİ SORULARIMA DENEYİMİ BULUNAN ARKADAŞLARIM YANIT VERİRLERSE BÜYÜK İKRAMA GEÇER
    2005 Model ,kısa şasi 2.8 CRD otomatik 100.000 Km. seviyesinde , Kamyonet sınıfında 4+1 kumaş döşeme koltuk,tek parça boya bir araç buldum.İsteğim grand ama bu araçta km. ve temizlik açısında cezbetmiyor değil , eğer satıcı takas kabul ederse elini tutmak üzereyim.
    **Bu Özellikte aracı kaç paraya alır isem aldanmamış olurum.
    **bu aracın yukarıdaki kullanım öelliklerine göre yakıtı sizce ne aralıkta olur litre/100 Km cinsinden lütfen
    **periyodik bakım masrafları
    ** ekstra çıkabilecek masraflar (şanzıman,Katalitik konvertör gibi)
    **Lastik ebadı nedir ve ortalama birim fiyatı nedir.

Çok uzun olduğunun farkındayım değerli dostlar ancak uzun süredir kararsızlığımı gideremediğimden Tecrübeye sığınarak çözüm üretebilmek adına uzun tuttum.Affınıza sığınıyorum.Saygılarımla

• Biraz geç bir cevap olacak ama belki arşiv olarak işe yarar.
    Öncelikle bu arabanın en büyük özelliği uzun olması yani alınacaksa grand olanı alınmalı. Kısa versiyonda 7 koltuk olmuyor. Piyasada kıymetli olanı da grand voyager dır.Otomobil olanlar kasko değer indirimine giriyor ve 2016 vergisi yıllık 1800 TL dır.
    Dizel motorlu alınacaksa 2005 2006 ve 2007 model olacaktır eğer distribütör girişli bir araç ise. 2005 ler genelde kamyonettir.panelvan olarak ithal edilip burada orijinal olmayan koltuklar takılmıştır. Aracın içine ilk bakışta sonradan yapilma koltuklar olduğunu anlarsınız.
    2006 ve 2007 ler ise otomobil ruhsatlı stow n go donanımlı olanıdır. Bu donanımın koltuk donanımı ve şase yapısı diğerlerinden farklıdır. Arkadaki 5 koltuk kolay bir şekilde aracın tabanına degişik kombinasyonlarla gizlenebilir.tüm koltuklar açıkken bile tabanda ekstra bagaj alanına sahip olursunuz.
    Bakım masraflarına gelirsek kompakt sınıf japon otomobilleri gibi değildir yani parçaları pahalıdır sanayide herhangi bir ustaya emanet edilecek araçlar değillerdir.Periyodik bakımda 8 litre tam sentetik yağ alır :) bu bile 1.3 yada 1.6 lt.bir arabaya göre ciddi bir masraf farkıdır. Yani sanayide yan sanayi parçalarla yürütmeye çalışırsanız sizi hayal kırıklığına uğratır. Kronik hastalıkları yoktur.Orijinal parçalarla uzman servislerde bakımı yapıldığında 400-500 bin km.leri sorunsuz gören araçlardır.
    Yakıt tüketimi nasıl ve hangi şartlarda kullanıldığına göre ve aracın kondüsyonuna göre değişir fakat yakıtı ortalama 10 lt olarak hesaplayın. Ben uzun yolda hiçbir şartta 9 lt nin üzerine çıkamadım.
    Alacağınız aracı mutlaka yetkili servise yada sadece bu araçlara hizmet veren özel servise götürüp ekspertiz yaptırın. Km sinden çok aracın bakım geçmişi daha önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentist54 -- 1 Temmuz 2016; 2:48:11 >

• selamün aleyküm, 2.5 CRD LX -manuel
    Yıl 2002
    Km 380.000 Grand voyager almayı düşünüyorum, tavsiye edermisiniz,parçalarını bulmak çok mu zor oluyor ve çok mu pahalı,sık arıza verir mi? Antalyada yaşıyorum ,teşekkürler.
  • Ben bu otomobili 2. El satın alacaktım sahibiyle test sürüsüne çıktık pek konforlu dalak arka koltuk çok dar ve konforsuz şimdi renault espace diye bir araba öğrendim o çok hoşuma gidiyor
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.