Şimdi Ara

Ciddi Bir Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1Mbit sınırsız Koçnet(Biri) kullanıcısıyım haziran ayından beri. 3 gün öncesine kadar hiçbir sorunum olmamıştı. Gayet mutluyduk. Download'larımı Rapidhsare ile yapıyorum. Yani DL hızını 85-90 yaptığımda internette rahatlıkla dolaşabiliyordum. 3 gün önce eve geldiğimde sınırsızda bıraktığım dosyaların ortalama 85kbps ile indiğini gördüm. Biraz uğraştım; modeme res attım, DNS değiştirdim, değişik sitelerden testler yaptım hep aynı şeyi gördüm. Geçer dedim ancak gördüm ki download hızımı 50 bile yapsam internette gezemez hâle gelmişim. Bu şekildeyken bir site açmaya çalıştığımda sitenin yavaş açılması bir yana download 10-15 kbps'ye kadar düşmekte. Durumu Koçnet'e bildirdim, arıza kaydı açtırdım. DNS kaynaklı dediler -ki değil- değiştirdim, dediklerini yaptım olmadı. Bir daha aradım, bu sefer de bilgisayarımdan kaynaklandığını söylediler. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum. LG R400 Laptop'u, Windows 7 Ultimate ile kullanıyorum. 1 Ay önce aldığım Philips Modem'i ethernet bağlantısı ile kullanıyorum. Virüs olabileceğini düşünüyorum ancak bu konuda da çok dikkatliyimdir, yine de gözümden kaçmış olabilir, henüz taramadım bir şey ile, bunun yanında Windows'a ait bütün güvenlik şeyleri kapalı. Bilgisayarda çalışan Messenger, Babylon, Last FM, Daemon Tools, Bluetooth Aygıtı ve downloadlarımı yaptığım program olan Orbit dışında bir program yok. Gerçekten rahatsız edici bir durum. Umarım yeterince açık yazmışımdır. Çaresizim. Delirmek üzereyim. Yardımınıza muhtacım şu an.

• bu durumda yapacak pek bişey olduğunu zannetmiyorum çünkü telekomda böyle şeyler hep oluyor..
    şunu denemenizi öneririm aynı bağlantıyı başka bir bilgisayarda kullanmayı deneyin(tabi imkanınız varsa). aynı sorunla karşılaşırsanız yapacak bişey yok (arıza kaydı açıp gelip giderler ama o zamana kadar kendiliğinden düzelir). sorun bilgisayarda ise bi kaç şeye bakabiliriz.. ama önce sorun nerde onu anlasak daha iyi olur..
    bu arada nickin yabancı gelmedi..
    çeviren eşekherif.. iyi seyirler gibi.. sen misin,,
  • Evet benim
    Ama sorunu tepit etmek de zor gibi görünüyor. Her kafadan farklı bir ses çıkyor. Ne yapacağımı bilemiyorum gerçekten. Genel kanı telekomdur gelir geçer şeklinde ama internete girmekten soğudum. Ayda indirdiğim anca 200 gb zaten ona da göz koymuşlar sanki.
  • çok oluyor böyle sorunlar telekomda.. beklemekle geçer hatta arıza kaydı açtırınca daha çabuk geçiyor(ne hikmetse bende anlamadım) bide DNS değiştiren bişeyler kullanıyorsanız bazı sitelere girmek zorlaşıyor, bunu da göz önünde bulundurun ancak sorun %95 telekom kaynaklıdır..
    kolay gelsin..
  • İki kez zorladım Biri'yi işte. 1-2 gün daha bekleyeyim o zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.