Şimdi Ara

Ciddi Body Yardım...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ben body yapmaya başladım.Ama tam olarak(hatta hiç)body sayılmaz.Çalışmamı Şınav,Mekik ve Barfiksle sürdürdüm.
    Bu şekilde 6 farklı mekik türü, 3 farklı şınav türü ile çalıştım. 3'er kiloluk 2 Dumbbelim var.Bir Tane Kapı Barfiksim Var.
    Yine Bu şekilde hiç ilaç almadan,protein ihtiyacımı peynir,süt,yoğurt ile destekledim.8 Ay Bıkmadam Usanmadan Çalıştım.
    4 tane baklava çıkarttım ve birazda göğüs hacmi kattım.3 aydır çalışmıyorum.Yavaş Yavaş erimeye başladılar.

Arkadaşlar Çok Ciddiyim Bu Konuda , Yaşım 13, Kilom 37, Boy 1.54(fazla olabilir.)
    Devam etmemi önerirmisiniz, yoksa boy konusundan çok korktum bırakayımmı?

Birde Bu karın kaslarımın kökü Boks kursundan geliyor 1.5 boks kursuna gittim.

Arkadaşlar Bir kaç sorum daha olacak ama ciddi cevaplar istiyorum .?

1- 3'er kiloluk dumbbell omuza alınsa dahi boy uzamasını etkilermi?
    2- Barfik boy uzamasını ne yönde etkiler?
    3- Sırt Barfiksi çekemiyorum nasıl alışmalıyım ?
    4-Kürek kemiklerimde çıkma var ve kamburluğum var normal derecede kemik olayı bodydenmi ?

Yaş konusunda dalga geçecek olanlar konuyu terketsin.

• tıbbi olarak bilemem doktor değilim ancak senin elinde olan şey için çok çabalıyorum devam et derim ama çok zorlama kendini düzgün beslen zararını göreceğini sanmıyorum
  • Küçüğüm 13 yaşındaki bir çocuk için vücut geliştirme sporunu ben uygun bulmuyorum. Bunun yerine kardiyovasküler hareketlilik kazandıran sporları yapmalısın bence. Tavsiyem yüzme ile koşu veya takım sporları (futbol,basket,voleybol) veya masa tenisi tarzı bireysel bir spor senin için daha uygun olacaktır. Vücut geliştirme için 18 - 20 arasında başlayabilirsin. En azından 16 ya kadar bekle derim en kötü. Gerçi yaptığını söylediğin şeyler vücut geliştirmeden ziyade fitness tarzı şeyler. Onları yapmaya devam edebilirsin pekala. Ama yemek alışkanlıklarını düzenlemen çok daha hayırlı olur ağırlık kaldırmaktansa.
  • 13
  • lan 13 yaşında ne bodysi bu manyak
  • 3 er kiloluk dambıllar omurgana çok bir baskı yapmayacaktır, zaten dambıllar elindeyken ağırlığı daha çok kolların ve omzun taşıyacak.

Küçüklükden beri kilolu olan çocuklar hiç uzayamazdı öyle düşünürsek, çünkü kilolu oldukları için omurgaları sürekli taşıması gerekenden fazla ağırlık taşıyordu.

Aksine barfiks gibi hareketler kemiklerin esnemesine ve haliyle uzamana faydalı bile olabilir.

Uyku düzenin de güzelse zarardan çok yarar getireceğini düşünüyorum.

Kamburluk konusunda güçlendirmen gereken kaslar, sırt,bel,karın,kalça kasları. Zayıf olduğundan da kambur gibi görünüyor olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 21 Ocak 2013; 18:33:31 >
  • Bu günleride mi görücektim lan.

Yıldırım hızıyla blokladım kanım dondu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • La daha yaşın 13!!!!!! Bu neyin kafası !
  •  Ciddi Body Yardım...
  • Arkadaşlar mı? 20 yaşındayım lan ben.
  • Dostum 1.5 yıldır vücut geliştirme yapıyorum mekik hareketlerinin farklı olması hareketin etki alanını fazla değiştirmez yani şöyle anlatıyım mekik en fazla six-packlere vurur sen bunu diğer hareket çeşitleriyle yan obliklerede çalıştırabilirsin ama fazla birşey değişmez zaten hepsi birden çalışır normal crunch hareketinde.Adonisleri kastetmiyorum yalnız.Bunun dışında barfiks izole bir harekettir geniş açıyla yaptığında kanat kaslarına vurur dar açıyla yaparsan bicepslere vurur ona göre ayarlarsın yine aynı şekilde şınav hareketinde açıyı dar yaparsan iç göğüs ve tricepse vurur açıyı geniş yaparsan genel olarak göğüs+birazda triceps çalışır.

ekleme:13 yaşındaymış görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 21 Ocak 2013; 19:32:32 >
  • 37 kilo. Baklava.

• 13 yas nedir ugursuz ugursuz. Bir de 37 kilo insan mi olur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığa çok gülüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: __aSSaSiN__

Arkadaşlar, ben body yapmaya başladım.Ama tam olarak(hatta hiç)body sayılmaz.Çalışmamı Şınav,Mekik ve Barfiksle sürdürdüm.
    Bu şekilde 6 farklı mekik türü, 3 farklı şınav türü ile çalıştım. 3'er kiloluk 2 Dumbbelim var.Bir Tane Kapı Barfiksim Var.
    Yine Bu şekilde hiç ilaç almadan,protein ihtiyacımı peynir,süt,yoğurt ile destekledim.8 Ay Bıkmadam Usanmadan Çalıştım.
    4 tane baklava çıkarttım ve birazda göğüs hacmi kattım.3 aydır çalışmıyorum.Yavaş Yavaş erimeye başladılar.

Arkadaşlar Çok Ciddiyim Bu Konuda , Yaşım 13, Kilom 37, Boy 1.54(fazla olabilir.)
    Devam etmemi önerirmisiniz, yoksa boy konusundan çok korktum bırakayımmı?

Birde Bu karın kaslarımın kökü Boks kursundan geliyor 1.5 boks kursuna gittim.

Arkadaşlar Bir kaç sorum daha olacak ama ciddi cevaplar istiyorum .?

1- 3'er kiloluk dumbbell omuza alınsa dahi boy uzamasını etkilermi?
    2- Barfik boy uzamasını ne yönde etkiler?
    3- Sırt Barfiksi çekemiyorum nasıl alışmalıyım ?
    4-Kürek kemiklerimde çıkma var ve kamburluğum var normal derecede kemik olayı bodydenmi ?

Yaş konusunda dalga geçecek olanlar konuyu terketsin.

Bak kardeşim ben senelerdir bu işin antrenörlüğünü yapıyorum. Bunun dışında voleybol ve fitness antrenörlüğü de yaptım.

Öncelikle kas erimez, şu an yaşın küçük ve vücudun her gün değişim içerisinde, belki yağlanıyorsun belki kas yüzden değişiyor veya başka bi nedenden vücudun değişiyor olabilir.

1) Eğer halterci değilsen boy uzamasına zararı yoktur body sporunun. Hatta bununla ilgili bir çok araştırma mevcut internette araştırabilirsin.

2) Barfiks bütün vucudu çalıştıran ve kasları açan bir harekettir çok yararlıdır ayrıca. Belirli seviyeye gelen sporcular bile sadece barfiksle formunu koruyabilirler.

3) Barfikse alışmak için önce 1 tane çekmeye çalış sonra belirli bir süre geçince (1 kaç saat) tekrar yine bir tane çekmeye çalış. Sonra gün gün artırmayı dene bu şekilde alışırsın. Çünkü barfiks kolay bir iş değildir.

4) Body vücudu dikleştirir.

5) Ben bu sporu 15 yaşın altındakilere önermiyorum ve salonuma gelen kimseyi salona dahi sokmuyorum. Yani daha zamanın var şu anda ergenlik çağındasın vücudun daha çok değişime uğrayacak bunu bozma derim. 15-16 yaşında da aynı şimdiki çalıştığın gibi mekik, şınav ve barfiksle başla. Her zaman en ideal ağırlık kendi vücudunun ağırlığıdır ve bu şekilde yaptığın kas kalıcı olur. 18 yaşından sonra ise istediğin gibi ağır çalışabilirsin

Şu anda yaşının tadını çıkar ve voleybol, futbol, basketbol tarzı sporları yap. Inan bana gelecek için vücuduna çok büyük yatırım yapmış olurusn

• Çok teşekkür ederim beyler verdiğiniz bilgiler gerçekten çok işime yaradı
    Ergenlik hakkında bir sorum olacak tabi yanıtlarsanız;

Bıyıklarım terledi önce kenarlardan sonra üstlere doğru kızlarda bana karşı bir uzaklaşma
    var,nasıl kesmeliyim?Tıraş makinesine para vermek istemiyorum kaliteli jilet kullansam olurmu?
    Yada cımbız felan? yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: __aSSaSiN__

Çok teşekkür ederim beyler verdiğiniz bilgiler gerçekten çok işime yaradı
    Ergenlik hakkında bir sorum olacak tabi yanıtlarsanız;

Bıyıklarım terledi önce kenarlardan sonra üstlere doğru kızlarda bana karşı bir uzaklaşma
    var,nasıl kesmeliyim?Tıraş makinesine para vermek istemiyorum kaliteli jilet kullansam olurmu?
    Yada cımbız felan? yardımcı olursanız sevinirim

Seneye o kızlarda senin gibi olacak merak etme.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.