Şimdi Ara

Ciddi küçülme yaşıyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
14.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    27 yaşındayım.174 boy ve 68.5 kilodayım , yaklaşık 7 aydır vücut geliştirmeyle uğraşıyorum. İlk 4 ayda ortalama 2-3 cm büyümüştü kol,omuz ve göğüs kaslarım. Bel kısmım ise pek bir küçülmemişti. Fakat son 2 ayda 1 hafta hastalık geçirdim ve doğru düzgün bir şey yiyemedim. Ondan sonraki 2 hafta da spora gelemedim. Tekrar başladım ve yaklaşık 1 ay devam ettikten sonra programımı dün değiştirmek istedim. Hoca ölçülerimi aldığında koldan 1,5 cm , göğüsten 3 cm ve omuzdan da 2 cm küçüldüğümü gördüm. Moralim çok bozuldu hocayla konuştuğumda ben en fazla ölçülerimi korurum diye düşündüğümü söyledim fakat böyle bir düşüş beklemediğimi belirttim. Ayrıca 3 kg vermişim. Bu durum aslında iyi benim açımdan ama ben kaslardan kaybedeceğimi aklıma getirmemiştim.
    Sizlerden yardım istiyorum arkadaşlar protein tozuna başlayıp kaybettiğim kas kaybını geri kazanabilir miyim ? Haftada 3 gün gidiyorum artık salona.Günlük aldığım protein miktarı ise 30-35 gramı geçemiyor. Protein tozu kullanmadan istediğim vücuda nasıl ulaşacağım konusu moralim bozuluyor. Dün tekrar üyeliğimi uzattım. Protein tozu konusunda pek bilgim olduğu söylenemez bu arada. Kaybettiğim kas hacmini tekrar nasıl geri kazanabilirim ?
    İyi forumlar

• Normal bir erkek günde 1 kilo başına 1 gram protein almalı eğer siz 70 kilo olsaydınız güde 70g protein almanız gerekirdi.
    Eğer kas yapmak istiyorsanız bunu doğrudan iki ile çarpabilirsiniz ancak birden arttırmayın yavaş yavaş arttıtın birden protein almanında riskleri var örneğin ürik asidi attırabilir bu ürik asitler kristallesip eklemde sıkıntı oluşturabilir (gut hastalığı)

Protein tozuna gelince bence kullanmayın en ucuz protein kaynağı yumurta tavuk hindi bunları yiyerekte kütlenizi arttırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meza

Normal bir erkek günde 1 kilo başına 1 gram protein almalı eğer siz 70 kilo olsaydınız güde 70g protein almanız gerekirdi.
    Eğer kas yapmak istiyorsanız bunu doğrudan iki ile çarpabilirsiniz ancak birden arttırmayın yavaş yavaş arttıtın birden protein almanında riskleri var örneğin ürik asidi attırabilir bu ürik asitler kristallesip eklemde sıkıntı oluşturabilir (gut hastalığı)

Protein tozuna gelince bence kullanmayın en ucuz protein kaynağı yumurta tavuk hindi bunları yiyerekte kütlenizi arttırabilirsiniz.

Selam öncelikle cevabınız için teşekkürler,
    Birkaç aydır protein konusunda protein alımını arttırmaya çalıştım. Neredeyse tüm yieceklerdeki protein oranını ezberledim diyebilirim , hatta 4 sayfa liste çıkardım internetten ve buna göre beslenmeye çalıştım . Fakat sonuç umduğum gibi olmadı. Günde ortalama 40gramı geçemedim. Ve 3 hafta kadar ara verince kaslarda küçülme yaşadım. Hocam protein alamıyorsan protein tozu kullanmayı dene istersen dedi. Ben de pek bilgim olmadığından ne yapacağımı da tam olarak bilemiyorum. Dünden beri büyük üzüntü içerisindeyim. Ben biraz da olsa artış beklerken aksine git gide küçülmeye başlamışım. Acaba çalışma sistemimde bir yanlışlık mı var yoksa doğru düzgün beslenmediğim için mi böyle oldu tam olarak anlayamadım.
    Peki sadece spora gittiğim günlerde haşlanmış tavuk göğsü yesem kas kaybını en aza indirebilir miyim ? Yoksa protein tozu kullanmaya başlayıp spora gittiğim günlerde belirli miktarda ölçekler kullanıp protein ihtiyacını bu yoldan karşılamalı mıyım ? Çünkü her gün 70gr protein almam neredeyse imkansız.(iş yüzünden sabahları neredeyse 0 protein alıyorum. )
    Urik asidi dediğiniz hastalık protein tozuyla mı oluyor yoksa proteinli yiyecekleri arttırıdığımızda bu tehlike ortaya çıkıyor ?
    İyi Günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: metal4

quote:

Normal bir erkek günde 1 kilo başına 1 gram protein almalı eğer siz 70 kilo olsaydınız güde 70g protein almanız gerekirdi.

Selam öncelikle cevabınız için teşekkürler,
    Birkaç aydır protein konusunda protein alımını arttırmaya çalıştım. Neredeyse tüm yieceklerdeki protein oranını ezberledim diyebilirim , hatta 4 sayfa liste çıkardım internetten ve buna göre beslenmeye çalıştım . Fakat sonuç umduğum gibi olmadı. Günde ortalama 40gramı geçemedim. Ve 3 hafta kadar ara verince kaslarda küçülme yaşadım. Hocam protein alamıyorsan protein tozu kullanmayı dene istersen dedi. Ben de pek bilgim olmadığından ne yapacağımı da tam olarak bilemiyorum. Dünden beri büyük üzüntü içerisindeyim. Ben biraz da olsa artış beklerken aksine git gide küçülmeye başlamışım. Acaba çalışma sistemimde bir yanlışlık mı var yoksa doğru düzgün beslenmediğim için mi böyle oldu tam olarak anlayamadım.
    Peki sadece spora gittiğim günlerde haşlanmış tavuk göğsü yesem kas kaybını en aza indirebilir miyim ? Yoksa protein tozu kullanmaya başlayıp spora gittiğim günlerde belirli miktarda ölçekler kullanıp protein ihtiyacını bu yoldan karşılamalı mıyım ? Çünkü her gün 70gr protein almam neredeyse imkansız.(iş yüzünden sabahları neredeyse 0 protein alıyorum. )
    Urik asidi dediğiniz hastalık protein tozuyla mı oluyor yoksa proteinli yiyecekleri arttırıdığımızda bu tehlike ortaya çıkıyor ?
    İyi Günler.

Alıntıları Göster
    Anladım olası nedenler şunlar olabilir mi ?
    - Aşırı idman ?
    - Çok çok düşük karbonhidrat ?

Günde ayrı öğrelerde 4 kere 1 yumurta beyazı yesen sadece 24g protein oradan gelir zaten. Günde kaç kalori alıyorsun yemek planı vaptın mı ?
    Proteini sadece antreman günlerinde almak yanlış belki karbonhidratı arttırabilirsin 200 kalori kadar.

• quote:

Anladım olası nedenler şunlar olabilir mi ?
    - Aşırı idman ?
    - Çok çok düşük karbonhidrat ?

Günde ayrı öğrelerde 4 kere 1 yumurta beyazı yesen sadece 24g protein oradan gelir zaten. Günde kaç kalori alıyorsun yemek planı vaptın mı ?
    Proteini sadece antreman günlerinde almak yanlış belki karbonhidratı arttırabilirsin 200 kalori kadar.

Hocam cevabınız için teşekkürler,
    Günde bazen öğlen yemeklerinde 15-20 gram protein alabiliyorum et , tavuk,nohut, kuru fasulye vb yemekler çıktığında yani. Bunun dışında akşamları yine o miktarda protein alsam ( her akşam olmuyor ) toplamda 40-45gr gibi bir sonuç ortaya çıkıyor. Yani 35-40 gr daha ihtiyacım oluyor. Beslenme planı yapmadım ama mümkün olduğunca beyaz ekmek, kızartma tatlı, cips kola vs kullanmıyorum. Yani 4kg'ya yakın vermemin nedenlerinden biri de zararlı hemen her şeyi bıraktım. Genelde sebze ve tavuk et ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum. Hergün makarna çıkıyor yemekte öğlen 100gramda 10 gr protein vardı galiba fakat kilo vermek istiyorsan karbonhidratı azaltman lazım demişti hocam. Aslında günde 3500 civarı kalori alıyorum fakat yine de protein açığını kapatamıyorum. Ben de karbonhidrat almamaya çalışıyordum mümkün olduğunca. Çok düşük karbonhidratın ne gibi zararları olabilir ?
    Spora gittiğim günler protein ihtiyacım daha da artıyormuş bildiğim kadarıyla. Yani hiçbir şekilde kapatamıyorum aradaki farkı. Acaba protein tozu benim için çözüm mü yoksa zararlı mı tam olarak emin olamıyorum. Kimisi zararı yok diyor kimisi çeşitli zararlarından bahsediyor. Kullanmaya başlasam mı hiç başlamasam mı karar veremedim anlayacağınız.
    Selamlar.

• 30 gr protein ve 3500 kalori nasil aliyorsun gariplik var burda.3500 kilojul olmasin kj yani?protein tozu cozum olmaz sadece aldiginiz protein 40gr dan 65 e cikarki bununda bir degisiklik yapacagini sanmiyorum. duzgun beslenemiyorsaniz ne kadar siki calirsaniz calisin bu is olmaz maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

30 gr protein ve 3500 kalori nasil aliyorsun gariplik var burda.3500 kilojul olmasin kj yani?protein tozu cozum olmaz sadece aldiginiz protein 40gr dan 65 e cikarki bununda bir degisiklik yapacagini sanmiyorum. duzgun beslenemiyorsaniz ne kadar siki calirsaniz calisin bu is olmaz maalesef.

Selamlar hocam, hesaplama hatası yapmışım kalori hesabında sanırım. Evet malesef günlük yeterli protein miktarını yakalayamıyorum. Aslında genelde sebze + tavuk et vs beslenmeye çalışıyorum fakat sonuca etkisi olmadı şuana kadar. Bu yüzden protein tozunu düşünmeye başladım. Şirkette arkadaşım kullanıyor sivilce yaptı biraz dedi biraz da midede şişkinliğim olmaya başladı dedi. 4 aydır kullanıyor tabi kişiden kişiye değişebilir sonucu. Şuan almakla almamak arasında gidip geliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metal4

quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

30 gr protein ve 3500 kalori nasil aliyorsun gariplik var burda.3500 kilojul olmasin kj yani?protein tozu cozum olmaz sadece aldiginiz protein 40gr dan 65 e cikarki bununda bir degisiklik yapacagini sanmiyorum. duzgun beslenemiyorsaniz ne kadar siki calirsaniz calisin bu is olmaz maalesef.

Selamlar hocam, hesaplama hatası yapmışım kalori hesabında sanırım. Evet malesef günlük yeterli protein miktarını yakalayamıyorum. Aslında genelde sebze + tavuk et vs beslenmeye çalışıyorum fakat sonuca etkisi olmadı şuana kadar. Bu yüzden protein tozunu düşünmeye başladım. Şirkette arkadaşım kullanıyor sivilce yaptı biraz dedi biraz da midede şişkinliğim olmaya başladı dedi. 4 aydır kullanıyor tabi kişiden kişiye değişebilir sonucu. Şuan almakla almamak arasında gidip geliyorum.

Alıntıları Göster
    Beslenemiyorsan protein tozunu kesin al.Günde 1 ölçek alsan sırf 25-30 gr ordan gelir.İçinde 74 ölçek var seni 2 aydan fazla idare eder.Ama sadece tozla geçirme günü 2-3 yumurta , yatmadan önce 2-3 bardak süt iç.Gün içinde de en az 1 öğün hayvansal gıda yemeye çalış , et , tavuk , balık vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

Beslenemiyorsan protein tozunu kesin al.Günde 1 ölçek alsan sırf 25-30 gr ordan gelir.İçinde 74 ölçek var seni 2 aydan fazla idare eder.Ama sadece tozla geçirme günü 2-3 yumurta , yatmadan önce 2-3 bardak süt iç.Gün içinde de en az 1 öğün hayvansal gıda yemeye çalış , et , tavuk , balık vs.

Alıntıları Göster
    Bu arada küçülme olayını ben de yaşadım , üstelik sadece 2 haftada.2 haftada çok kötü beslendim iştahsızlık yoktu 1.5 kg kaybettim ölçülerim çok az da olsa düştü.Yani 1-2 hafta bile aksatmamak gerekiyor.

• quote:

Bu arada küçülme olayını ben de yaşadım , üstelik sadece 2 haftada.2 haftada çok kötü beslendim iştahsızlık yoktu 1.5 kg kaybettim ölçülerim çok az da olsa düştü.Yani 1-2 hafta bile aksatmamak gerekiyor.

Alıntıları Göster
    Android telefon varsa fat secret diye bir program var onu kullan kalori hesabı için protein yağ karbonhidrat günde ne kadar oldu oradan takip edebilirsin.
    Bazı Türk yemekleri yok onların değerlerini de diyetkolik diye bir site var oradan alabilirsin.

Senin yaşında ve kilonda olsam max.2500 kalori civarı alırdım günlük. Diyetistene gitmekde faydalı olur. en çok yapılan hata yanlış beslenme.

• quote:

Selamlar hocam cevap için teşekkürler ,
    Galiba protein tozuna başlayacağım artık kesin karar verdim ki protein alımında çok yetersiz kaldım. Bu sebeple araştırmalara başladım. Haftada 3 gün spora gitsem her spor sonrasında 1 ölçek alsam , diğer günlerde de et+tavuk + balık , baklagiller tarzı beslensem sizce yeterli olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mete kalmaz

quote:

Galiba protein tozuna başlayacağım artık kesin karar verdim ki protein alımında çok yetersiz kaldım. Bu sebeple araştırmalara başladım. Haftada 3 gün spora gitsem her spor sonrasında 1 ölçek alsam , diğer günlerde de et+tavuk + balık , baklagiller tarzı beslensem sizce yeterli olur mu ?

Hocam öncelikle geçmiş olsun bende yurtta kalıp spor yapanlardanım çok zor oluyor o şekilde gelişmek yani neredeyse 1 sene yaptım beslenme düzgün olmadığı için bir işe yaramadı hatta hasta olmuştum sizin gibi 1 haftada 3 kilo falan vermiştim
    Günlük beslenmenizden 120 gr protein ve yeterli karbonhidrat alacaksanız protein tozu ile antrenman sonrasını desteklemeniz iyi olacaktır yok eğer 40 gr protein alıyorsanız paranıza yazık olur

• quote:

70g la kas yapması mümkün değil. Hatta sağlığını bile bozabilir.

Başlangıç için 120-130 un aşasına inmeni tavsiye etmem.

Protein hesaplarken sadece hayvansalları hesaplamayın. Bitkisel protein de proteindir (kalitesi iyi olmasada). Ancak günlük aldığın değerin çoğunluğunun hayvansal olmasına dikkat et.

• quote:

quote:

Spordan sonra 1 ölçek protein tozun fix olsun.Onun dışında spor yapmadıgın günlerde tavuk et vs. yiyeceksen ve 100 gr protein tüketebileceksen alman şart değil ama bunları yemeden gün geçirme yemediğin zaman protein al.Ben olsam her gün 1 ölçek alırdım maddi sıkıntın fazla değise , ama dediğin gibi de yapılabilir sen yeterki beslen.

Günlük 100 gr protein işini görür zaten.Esmer ekmek , peynir , süt , yumurta bunları da tüket kibi şekilde günlük 100 gram proteini al.Hangisinde ne kadar protein var googledan bak hesabını yap.Diğer besinlerden de üç beş gelecektir zaten ama esas hayvansal olan proteinler önemli.Bak ben beslenmeyi aksattım küçüldüm 1 ay geriye gittim en az.Bi daha yapmamak için beslenmeme dikkat etmeliyim.Sen de aksatma.

• En az kilon kadar protein almalısın gram olarak tabikide benim tavsiyem 1,5- 2 katı kadar Alman kilo vermen gayet normal hasta olmuşsun ve 1 ay spor gitmiş hayatından 1 ay kısa bir zaman dilimi değil.
    Beslenmene önem ver düzenli uyu düzenli beslen
    Kasların geri gelecekler merak etme unutma yemek uyku spor hepsi düzenli ve dengeli olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs

quote:

quote:

Hocam öncelikle geçmiş olsun bende yurtta kalıp spor yapanlardanım çok zor oluyor o şekilde gelişmek yani neredeyse 1 sene yaptım beslenme düzgün olmadığı için bir işe yaramadı hatta hasta olmuştum sizin gibi 1 haftada 3 kilo falan vermiştim
    Günlük beslenmenizden 120 gr protein ve yeterli karbonhidrat alacaksanız protein tozu ile antrenman sonrasını desteklemeniz iyi olacaktır yok eğer 40 gr protein alıyorsanız paranıza yazık olur

Selamlar hocam tekrar, malesef aynı sorunu yaşamışız neredeyse aynı durumdaymışız. Nasıl atlattınız acaba bu süreçten sonra toparlanma kısmını ? İdman+beslenmenizde ne gibi değişiklikler yaptınız ? Ben program değiştirdim,bugün yeni programa başlayacağım. Bakalım kısmetse eski halime 1-2 ayda dönmeyi planlıyorum. Ama protein + karbonhidrat konusu hala kafamda soru işaretlerine sebep oluyor. 40-50 gram protein alabiliyorum maximum. Dediğiniz gibi gelişmek bir yana küçülme sorunu bile yaşadım. 120 gram alabilmem için üstüne toz eklemem gerekiyor bu beslenmeyle sanırım. Yanılıyor muyum acaba ?
    İyi Günler.

• quote:

quote:

quote:

Spordan sonra 1 ölçek protein tozun fix olsun.Onun dışında spor yapmadıgın günlerde tavuk et vs. yiyeceksen ve 100 gr protein tüketebileceksen alman şart değil ama bunları yemeden gün geçirme yemediğin zaman protein al.Ben olsam her gün 1 ölçek alırdım maddi sıkıntın fazla değise , ama dediğin gibi de yapılabilir sen yeterki beslen.

Günlük 100 gr protein işini görür zaten.Esmer ekmek , peynir , süt , yumurta bunları da tüket kibi şekilde günlük 100 gram proteini al.Hangisinde ne kadar protein var googledan bak hesabını yap.Diğer besinlerden de üç beş gelecektir zaten ama esas hayvansal olan proteinler önemli.Bak ben beslenmeyi aksattım küçüldüm 1 ay geriye gittim en az.Bi daha yapmamak için beslenmeme dikkat etmeliyim.Sen de aksatma.

Selamlar tekrar hocam,
    Kısmetse ay başında protein tozu almayı planlıyorum. Eğer alamazsam öbür ay alacağım artık. Herkesin ortak noktası spordan sonra en az 1 ölçek almakta fayda olduu yönünde. Bu konuda biraz araştırma yaptım bazıları sabah kalkınca , bazıları da sadece spordan sonra kullanıyor. Sizin öneriniz spordan sonra içilmesi yönünde . Bu öneriyi dikkate alacağım. Çok şükür maddi anlamda çok sıkıntım yok. Haftada 3-4 defa tavuk göğsü ( haşlanmış , yağsız, tuzsuz ) ve makarna tüketiyorum. Diğer günlerde ne bulursam artık. Bu yüzden yetersiz kaldım.
    Evet bundan 3 ay kadar önce google da bir sitede neredeyse tüm besinlerin protein+kalori+yağ değerlerine ulaştım. Bana çok faydası oldu zira listeleri buzdolabına astım , annem sağolsun bakıyor elinden geldiğince baklagiller tavuk et vs. yapmaya çalışıyor. Sanırım bunlara ek olarak protein tozunu almak bu eksikliği azaltacaktır.
    Karbonhidrat konusunda ne düşünüyorsunuz ? Ben protein konusunu az çok kavradım fakat karbonhidrat konusunda pek bir bilgim yok malesef.
    İyi Günler.

• Para sıkıntı değilse sabahta kullanabilirsin.Ben bu aralar düzenimden çok çıktıgım için sadece spordan sonra kullanıyorum.Eğer sabahları yumurta yemezsem protein tozu alıyorum.Gece 8 saat uykudan sonra vücuda basit karbonhidrat ve protein gerekiyor sabah , bu yüzden yumurta + muz veya protein tozu + muz şeklinde kahvaltı yapıyorum genelde.

Karbonhidrat kilo almak ve hacimlenmek için önemli yani proteinden daha fazla karbo tüketmen lazım zaten onda sıkıntı yok pilav makarna vs. karbo tüketmek kolay.Sadece kilo vermek isteyenelr düşük carb. tüketirler hacimlenmek ve kilo almak için karb. da lazım.Google'da araştırırsan daha iyi kavrarsın.Kilo almak istiyorsan ve yetersiz besleniyorsan karbonhidrat tozu alabilirsin ama çok zayıf hissetmiyorsan gerek yok bence para israfı.Kilo almak için blenderda yapılan karışımlar iş görüor kilo almaya çalışıyorsan googleda 'homemade weight gainer' diye aratabilirsin mesela 1 kase yulaf + 400 ml süt + 1 kaşık fıstık ezmesi + 1 büyük muz + 1 ölçek protein tozu karıştıyorsun blenderda yaklaşık 800-900 kalori.Ben karbonhidrat almıyorum artık bu şekilde günde 1 yapıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs

quote:

quote:

Selamlar hocam tekrar, malesef aynı sorunu yaşamışız neredeyse aynı durumdaymışız. Nasıl atlattınız acaba bu süreçten sonra toparlanma kısmını ? İdman+beslenmenizde ne gibi değişiklikler yaptınız ? Ben program değiştirdim,bugün yeni programa başlayacağım. Bakalım kısmetse eski halime 1-2 ayda dönmeyi planlıyorum. Ama protein + karbonhidrat konusu hala kafamda soru işaretlerine sebep oluyor. 40-50 gram protein alabiliyorum maximum. Dediğiniz gibi gelişmek bir yana küçülme sorunu bile yaşadım. 120 gram alabilmem için üstüne toz eklemem gerekiyor bu beslenmeyle sanırım. Yanılıyor muyum acaba ?
    İyi Günler.

Dostum sorunu çözemedim bıraktım bende .Yazın tekrar başlıcam bu sefer evde olmam avantaja dönüşücek.Preworkout, protein tozu ve kreatin aldım hepsini aynı anda kullanmaktan ziyade düşük ölçekler ve düşük ağırlıklar ile eski kondisyonuma ulaşmayı düşünüyorum
    tavsiyem ağırlıkları ve idman zorluğunu düşürmeniz yönünde + idman şeklini değiştirip kaslarınızı şaşırtmalısınız
    Protein takviyesi olarak çökelek ve lor peynirini arttırın , konserve balık alın yumurta yiyin, tam tahıllı ürünlere yönelin bakliyat tüketimini çoğaltın gece yarım litre sür + peynir yemeden yatmayın ( yediğiniz gibi uyumaya çalışmayın biraz beklemeniz iyi olacaktır)
    Not:Protein tozu alıcaksanız günlük proteini 120 gr çıkarmanız lazım başka türlü olmaz hocam ben yukarıdaki ürünleri 2 ay önce aldım beslenmem tırt olduğu için kullanmadım 1 aydırda spor yapmıyorum bence biraz ara verip dinlemeniz en iyisi

• Hortlatiyorum ama son durum nedir bende de küçülme var protein yeterli alamıyorum iştahım olmadığından dolayı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.