Şimdi Ara

çif işlemci: windows 8 yüklü pc'ye usb'de (16gb) mac os x kurmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yaklaşık 15 gündür araştırıyorum ve tam bir yanıta ulaşamadım (biraz da bilgi eksikliğimden olsa gerek). bilgisayarım windows 8 ve 16 gb'lık usb'ye mac os x kurmak istiyorum. bazı rehberlerde eski sürümler için krulumlar var. birşeyler yaptım ama henüz kurulum aşamasına gelemedim. neleri eksik yaptım ya da bana rehber linki gönderebilecek var mı?
    mac bilgisayardan mac os x indirdim ancak 8 gb'lık bir usb'ye mac os x yükledim boot ettiğim halde windows 8 bilgisayar görmedi (usb'yi daha önce exfat formatlamıştım). yani bir usb kurulum usb'si olacak 16 gb'lık olana da işletim sistemini yükleyeceğim benim anladığım kadarıyla. ama nasıl olacak kafam karıştı.
    bilgisayarım asus zenbook intel core i5 128 gb ssd ux31a. yardımcı olursanız sevinirim..

• tabi cd sürücüm olmadığı için usb'den ikinci işletim sistemi yüklenmesi gerek ama usb'den yükleme olur mu? olmazsa cd sürücüsü mü takmam gerekir?
  • Hocam biraz daha açıklarsanız durumu yardımcı olabiliriz belki.
  • Rufus.exe 456kb lik bir program bunu ondir

Sonra usb bellegin takili iken calistir programi ve iso image i goster tabi indirdigin isletim sistemi iso ise..start dediginde sana boot edilebilir usb hazirlamis olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • win 8 yüklü bir ultrabook'um var. ve mac işletim sistemini win 8'i silmeden (yani 2.işletim sistemi olarak) kullanmak istiyorum. öncelikle bu mümkün mü?
    bilgisayarımda cd sürücüsü olmadığından usb den mac i kurmam gerekir bunu yapmak için mac os işletim sistemini boot etmek gerekir sanırım yapılabilir mi?
    bilgisayarımda tek sürücü var c. sürücüyü bölmek gerekir mi ikinci işletim sistemi için?
    ayrıca bilgisayarımda 25 gb lık yer kaldı ve sanırım yetmez. ikinci işletim sistemini herhangi hard disk üzerine kurabilir miyim bu mümkün mü?

teşekkür ederim şimdiden.
  • raber R kullanıcısına yanıt
    merhaba, böyle birşey mümkün değil.windows kurulu sistem ntfs ile biçimlenmiştir ve büyük ihtimal MBR'dir.laptopunuzun biosunda uefi desteği var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AD8044C6-8 -- 29 Ağustos 2014; 21:56:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ru61oguzhan

merhaba, böyle birşey mümkün değil.windows kurulu sistem ntfs ile biçimlenmiştir ve büyük ihtimal MBR'dir.laptopunuzun biosunda uefi desteği var mı?

Bu uefi denilen şey bilgisayarın usb den boot edilebilme özelliği mi ? Benim eski dell laptop ım usbden boot edilebiliyor ama uefi diye geçen birşey yok. Daha farklı birşey mi bu uefi denilen şey

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • uefi,http://www.emresupcin.com/uefi-ve-gpt-nedir/

USB takıp bootlama olayı değil bu,sistemin .efi uzantıları aracılığı ile boot edilmesi, avantajları çok dual boot için şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AD8044C6-8 -- 30 Ağustos 2014; 2:39:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ru61oguzhan

uefi,http://www.emresupcin.com/uefi-ve-gpt-nedir/

USB takıp bootlama olayı değil bu,sistemin .efi uzantıları aracılığı ile boot edilmesi, avantajları çok dual boot için şart.

Hackintosh kullanmaya niyetlenirsek uefi özelliği olan laptop tercih etmemiz gerekecek yani. Teşekkür ederim cevabın için. Peki son birşey soracağım verdiğin linke daha bakmadım orada bu sorunun cevabı var mı bilmiyorum ama uefi yeni üretilen ya da yüksek donanımlı laptopların genelinde olan bir özellik mi ?

• İlla UEFI'nizin olması gerekmiyor ancak UEFI'li bir bilgisayara sahipseniz işiniz çok daha kolay.UEFI desteği bildiğim kadarıyla HM8x serisi yani Inteli Haswell işlemcileri için ürettiği bilgisayarların sebsinde var.Ancak sizde yoksa da Niresh kullanışlı bir yöntem.
  • bende macbook pro var yalnız içinde sistem yok mac os nasıl kurarım?
  • bu işe başlamadan vazgeçin bence, iki işletim sisteminden önce ultrabookunuzun driverları %1500 uyum sağlamayacaktır. Sanıldığı gibi basit bir konu değil... İmkansız da değil ama gözünüzü karartıp girecekseniz ki daha konunun başındasınız, uğraşmayın derim. Ayrıca aradıklarınızı bizim forumlarda bulamazsınız.
    Hala bütün uyarılara rağmen inat edersen aşağıdaki forumlara takılmanda fayda var!
    http://www.mymacnetbook.com/compatibility-chart/
    http://www.osxlatitude.com/edp/compatibility/
    http://www.tonymacx86.com/443-building-customac-buyer-s-guide-september-2014.html

OSX kurulumunda kilit nokta;
    anakart
    ekran kartı
    osx
    bu 3 parçanın uyumlu kombinesine sahip olman gerekir, uyumlu parçaları verdiğim linklerden görebilirsin... laptoplar ultrabooklar netbooklar bunların genelde hatta %95inin uyumlu modelleri Türkiye'de yok! O yüzden hackintosh sevdalısı arkadaşlara tavsiyem masaüstü sistemi tercih etsinler. Kombine çeşit ve varyasyonları daha geniş. Masaüstü kurulum için bütün driverlerı çalıştırabilirsiniz. Fakat laptoplarda iş çok farklı, wifi uyumlu değilse kablosuz interneti unut veya ses kartı yada ekran kartında hiç ummadığınız problemler çıkabiliyor. sonra kext peşinde o forum senin bu forum benim koşarsınız...

Herşeyi tamamlarsınız gayet temiz kurulum yapabilirsiniz, bu mutlu son değil tabiki, sevinmekte acele etmeyin çünkü yeni bir OSX sürümü çıktığında yeni problemlerle başbaşa kalacaksınız... VE tek tıkla update yapamayacaksınız ki OSX güncellemeyi az az yapar ama köklü olur yani sizin eksik gördüğünüz bir nokta olur ve bir bakarsınız güncelleme ile düzeltilmiş. Fakat siz normal OSX kullanıcıları gibi güncelleme yapamadığınız için böm böm bakarsınız yada daha zahmetli bir update ile karşı karşıya kalırsınız.

Kolay gelsin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.