Şimdi Ara

çift çekirdek biribirinden bağımsız değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • laptopta görev yöneticisinden performansa bakıyorum. işlemci barları 2ye
    ayrılmış. ama % olarak kullanım göstergesi 1 tane ve 2 bar birlikte yükselip
    birlikte düşüyor. bağımsız olması gerekmiyor mu bunun madem bağımsız 2
    çekirdek var?

çift çekirdek biribirinden bağımsız değil mi?

• hocam bunu geçici olarak tek bir cpu üzerinde çalıştırmak istiyorsan işlemlerden çalıştırdığın programı seçip sağ tıkla benzeşme ayarlarından CPU0 ve CPU1 olcak sende ordan istediğin işlemciyi kullanmasını istemiyorsan tickini kaldır öle istediğin cpu üzerinde çalışır

Hocam 2 çekirdeğin bir arada çalışması daha iyi bana göre neden işlemler yükseldikçe bir cpu üzerindeki baskıda artar bu ısı olarak zaten dışarı çıkar ve cpu bir zaman sonra kullanılmaz hale bile gelir. sen onu kafaya takma madem aldın iki tane verdiğin paraya çalışsınlar

• olur mu hocam. bu dediğin gibi olsa o zaman çift çekirdek çıkmazdı 4 ghz tek çekirdekli işlemci çıkardı. olay hız değil, bölüşme. mesela dvd yazarken 1 çekirdek o işi görüyor başka bir uygulama açmak istediğinde diğer çekirdek onu üstleniyor rahatçaçalışıyor. ama tek çekirdek varsa mesela dvd yazarken tüm işlem gücü ona gidiyor 2. bir uygulama açtığında kasılıyor pc.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakkans

olur mu hocam. bu dediğin gibi olsa o zaman çift çekirdek çıkmazdı 4 ghz tek çekirdekli işlemci çıkardı. olay hız değil, bölüşme. mesela dvd yazarken 1 çekirdek o işi görüyor başka bir uygulama açmak istediğinde diğer çekirdek onu üstleniyor rahatçaçalışıyor. ama tek çekirdek varsa mesela dvd yazarken tüm işlem gücü ona gidiyor 2. bir uygulama açtığında kasılıyor pc.

hocam ben sana dedimki eğer bir çekirdek üzerinde bir işlemini çalıştırmak istiyorsan vede öbür işinide öbür çekirdeğin üzerinden çalıştırma gibi bir öneri söyledim sen daha takmışsın tek çekirdeğe anlatamadım heralde yani şu firefox açıkkan bir CPU0 üzerinde çalıştırırım öbür kalan CPU1 lede bir oyunu açarım böylelikle işlemciler hepsini bir arada çalıştırmak zorunda kalmaz oyun için bağımsız bir işlemci çalıtırırım anlamadığın vede sormak istediğin birşey varsa söle

çift çekirdek olması işlemler daha kolaylaştırıyor sen de tek çekirdeğe çevirdin işi. ben sana ne diyim arkadaşım çift çekirdekten bir çekirdek konusuna çevirdin ya helal olsun

benim yazdıklarımı oku anlayamadıysan boşver gitsin

Bu arada ben işlemci hızıyla alakalı birşey söyledimmi bilemem. sana dediğimi yaparsan rahat anlarsın görev yöneticisi>işlemler>süreçe sağ tıkla>benzeşme ayarla

• yahu böyle tek tek uğraşılır mı? iki işlemci bağımsız çalışsın istiyorum ben. önceden böyleydi çift çekirdekli işlemciler zaten. mobil işlemci diye mi böyle anlamadım. önceden çok net hatırlıyorum görev yöneticisinde her işlemci ayrı iner çıkardı biri %100 kullanılırken diğeri %6 olurdu falan mesela. neyse...
  • Bu biraz da uygulamaların işlemciyi kullanma şekline bağlı. Söz gelimi bir uygulama çift çekirdek destekliyorsa (WinRAR gibi) her iki çekirdeği de kullanır. Söz gelimi tek çekirdeği %100 kullanacağına her iki çekirdeği %50 kullanır (tamamen sembolik bir örnektir). Her ikisinin de çalışıyor olması kullandığınız uygulamaların işlemcinizde her iki çekirdeğe de yaptırıldığını gösterir. Tek bir çekirdeğin %100 olarak çalışıp diğerinin %5 olması ile her ikisinin %50 olarak çalışmasının bir zararı ya da farkı yok...

Bildiğim kadarı ile Intel'de her iki çekirdek de çalışıyor. Uygulama çift çekirdek destekli olmasa da işlemci buna uygun olarak her iki çekirdeği de çalıştırıyor. Tam olarak emin değilim ama öyle bir duyum almıştım. Öte yandan AMD işlemcilerin her bir çekirdeğinin birbirinden bağımsız çalıştığı da söylenir. Zira yeni işlemcilerde bu biraz daha bariz bir şekilde görülüyor.

Arkadaşın bahsettiği olay Processor Affinity diye de tabir edilen, uygulamaları çekirdeklere atama durumudur. Yani doğrudan, bir uygulamanın hangi çekirdekte çalışacağını siz belirliyorsunuz.

• bak bu dediğin mantıklı geldi çünkü çekirdekleri bağımsız gördğüm laptop amd turion x2 işlemciliydi. demek intel böyle. ilginç..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dünya'da 2 Şey Önemlidir
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.